Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - teele

Sivuja: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18
261

Käytän 12.04 perusversiota, ja nyt alkaa sisäänkirjautuminen käynnistyksessä olla aika hankalaa. En millään saa syötetyksi vaadittua salasanaa.

Kohdistin kyllä vilkkuu salasanakentässä, mutta näppäilyt eivät etene merkeiksi kenttään eli kentässä ei näytä tapahtuvan mitään. Jos syötän koko salasanan, noin 7 merkkiä, salasanakenttään ilmaantuu katkeamaton virta tähtiä, jonka saan pysäytettyä poistonäppäimellä.

Olen onnistunut saamaan merkit salasanakenttään syöttämällä niitä varovasti yksitellen aina silloin, kun edellinen merkki näyttää menneen paikoilleen, mutta tämäkin on ihan sattumapeliä.

Koskaan aikaisemmin ei ole esiintynyt tällaista, enkä oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä tai mistä pitäisi aloittaa selvittäminen.

teele

262
Ubuntu tietokoneissa / usb-tikun avautuminen
« : 01.05.13 - klo:16.14 »

Käytän paria erilaista usb-tikkua, ja niiden toiminta on vähän erilaista u12.04:ssä. Koneessa on asennuksen mukana tulevat perusasetukset eikä mitään erikoisvirittelyjä.

Vanha Kingstonin 3 gigan tikku avaa uuden tiedostoikkunan, kun se laitetaan kiinni koneeseen. Samoin tuntemattoman valmistajan vähän uudempi tikku. Kingstonin 16 gigan tikku ilmestyy vanhan tiedostoikkunan vasempaan palkkiin, josta sen voi avata tavalliseen tapaan hiirellä napsauttamalla.

Kun valitaan poista asemasta, vanha Kingston jää tiedostovalikon vasempaan palkkiin ja poistuu palkista vasta sitten, kun tikku oikeasti poistetaan koneesta. Tuntemattoman valmistajan tikku poistuu tiedostoikkunan valikosta, kun hiirellä valitaan Poista asemasta. Samoin 16 gigan Kingston.

Onkohan niissä tikuissa jokaisessa joku ohjaustiedosto, joka määrittelee, miten tikku käyttäytyy. Olisi jotenkin mukavaa, jos saisi tikut käyttäytymään samalla tavalla, esim. niin, että kun tikku laitetaan kiinni, näytölle ilmestyy uusi tikun tiedostoikkuna ja kun tikku poistetaan asemasta hiirellä, se poistuu tiedostoikkunan valikosta.

teele

263
Asensin pakettienhallinnan kautta Mathgl-paketin, ja kaikki näytti menevän hyvin.

Kun yritän kääntää ensimmäistä esimerkkiä ( http://mathgl.sourceforge.net/), tulee virheilmoitus, että tiedostoa mgl2/window.h ei löydy.

Se, että tiedostoa ei löydy, ei olekaan yllättävää, kun katsoo tiedostoselaimella niitä paikkoja, joihin pakettienhallinnan mukaan mathgl pitäisi asentua. mgl2 -hakemistoa ei löydy senkään avulla. /usr/share/mathgl -hakemistossa on  mathgl hakemisto, jossa on alihakemistot fonts ja octave(!??). Jossain saattaa vielä olla purkamaton mathgl. zip -tiedosto, mutta en löydä sitä nyt uudestaan.

Alla on esimerrkkikoodi, jota yritin kääntää.  (ks.  http://mathgl.sourceforge.net/)

Koodia: [Valitse]
#include <mgl2/window.h>
int sample(mglGraph *gr)
{
  gr->Rotate(60,40);
  gr->Box();
  return 0;
}
//-----------------------------------------------------
int main(int argc,char **argv)
{
  mglWindow gr(sample,"MathGL examples");
  return gr.Run();
}



264
    
En tiedä, onko tämä ihan oikea aihealue, mutta kysymys liittyy wxmaxima-matikkaohjelmaan jasen suorituskykyyn omassa miniläppärissäni.

Wxmaxima toimii yleensä hienosti, mutta täysin symbolisen 6*6 matriisin käänteismatriisi näyttää olevan liian raskas. Ongelmani on se, että en tiedä, onko kyse wxmaximan ominaisuudesta vai onko ongelma liian iso miniläppärille.

Sain kokeiltua samaa tehtävää luultavasti ihan nykyaikaisella pöytäkoneella, ja matriisin kääntäminen ei kestänyt kovinkaan kauan.

Koodia: [Valitse]
m1: matrix(
                     [a1, a2, a3, a4, a5, a6],
                     [b1, b2, b3, b4, b5, b6],
                     [c1, c2, c3, c4, c5, c6],
                     [d1, d2, d3, d4, d5, d6],
                     [e1,e2, e3, e4, e5, e6],  
                     [f1, f2, f3, f4, f5, f6]      );

m2: invert(m1);

m3: m2 . m1;


Eli ensin tehdään 6*6 matriisi m1, sitten sijoitetaan sen käänteismatriisi matriisiin m2 ja lopuksi yritetään kertoa materiisit m2 ja m1 ja laittaa tulos matriisiksi m3.

Olisi hienoa, jos joku, jolla on wxmaxima asennettuna, viitsisi kokeilla nämä komennot jollain nykyaikaisella koneella. Omassa koneessani on 1G muistia ja Atom-suoritin, joten voi olla, että hitaus johtuu koneesta eikä ohjelmasta.

teele

265
Yritin siirtää puhelimessa muistikortilla olevan jar-tiedoston graafisessa kälissä raahaamalla, mutta tuloksena oli, että tiedostomuoto on tuntematon ja selitys on -6, joka on jollain tavalla tuntematon.

Kun sama tiedosto kopioitiin windows-koneella, lähettiin sähköpostina liitteenä, sain sen kopioiduksi Lataukset-kansioon. En ole kokekeillut, toimisiko se java -jar tstonimi  -komenolla, enkä tiedä uskallanko tässä koneessa, koska en ole ihan varma, kuinka turvallinen java on tuntemattoman ohjelman kanssa.

Mutta mistähän mahtaisi olla kyse tällaisen tiedosto-ongelman kanssa, onkohan microsoftilla joku oma tietomuoto, jota ei voi lukea ainakaan suoraan Linuxin kansioon?

teele

266
Yritin saada pientä muunnosohjelmaa toimimaan hakemistossa ~/markkinointi, ja alla on tulos.

Onkohan tänään tullut käpisteltyä liikaa, kun en millään ymmärrä, miksi muunnos01 ei käynnisty.

Koodia: [Valitse]
mini@acer:~$ cd markkinointi
mini@acer:~/markkinointi$ ls
ainestietokansio  kohdeXXX    ktau06.cpp~    ohjeita01.tks~
k40.ods           ktau06      muunnos01      oo-temp.csv
k41.ods           ktau06.cpp  ohjeita01.tks  oo-temp.csv~
mini@acer:~/markkinointi$ ./muunnos01
bash: ./muunnos01: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole


267
Koneessani on perusversio u12.04 ja sen mukana tullut libreoffice. En millään saa libreofficen basicin shell-komentoa toimimaan niin, että se ajaisi pienen itse käännetyn lukujenmuunnosohjelman. Geditin saan käynnistymään, ja vielä siihen halutun tiedostonkin muokattavaksi basicin shellin avulla.

shell("gedit",6,"/home/dell/kokeilut/pöö",True)   <-- käynnistyy

shell(  "/home/dell/kokeilut/muunnos01", 6, "", True )    <-- ei käynnisty

Polku pitäisi kai olla oikein, kun se on kokonaisuudessaan komennossa? Jotain polku tai oikeushäikkää voi tietysti olla, mutta en ole vielä keksinyt, mitä.

teele



268
Olen saanut täysin virallisesta lähteestä eli viranomaiselta cd/dvd-levyn, jonka pitäisi sisältää keskustelunauhoituksia. Käytössä on u12.04 versio, jonka olen päivittänyt tarjotulla jakelupäivityksellä versioista 10.04.

En saa levyä tunnistumaan Ubuntulla, ja epäilisin, että sen tekemiseen on käytetty jotain windowsin erikoistietomuotoa.

Virheilmoitus koskee muistaakseni hakemistoseqmenttiä, mutta voin tarkistaa sen vielä, jos se on tämän kysymyksen kannalta tärkeä tieto. Mielestäni näyttää siltä, että levystä ei vain tunnisteta yhtään mitään, eli olisiko ehkä kyseessä joku windowsin suljettu tietomuoto.

Sivulla

https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats

neuvotaan sudottamaan

 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

mutta rajoitetut ajurit ovat jo mielestäni asennettu.

Yksi mahdollisuus on, että levy onkin viallinen tai tyhjä, mutta nyt ei ole windows-konetta saatavilla, enkä voi heti kokeilla niin päin.

teele


269
Pitkästä aikaa kokeilin taas calcin käyttöä ja huomasin, että funktionnimet ovatkin nyt "suomennettu". Mutta en löytänyt keinoa palauttaa alkuperäisiä nimiä. Työkalut asetukset Libre Office -valikko ei etene niin pitkälle, että voisi valita solujen kielen. Ei myöskään saman polun Kieli valitsin.

Tietäisikö joku, miten saan vanhat englanninkieliset funktiot takaisin. Nykytilanne on aika mahdoton.

teele

270
Saisiko jostain (virallisista) paketeista matplotlib-lisukkeen python 3:een?

teele

271
Ubuntu tietokoneissa / Unityn sivupalkin pienennys
« : 08.09.12 - klo:23.20 »
Unityn sivupalkki näyttää koneelleni turhan isoja kuvakkeita. Miten ne saisi pienennetyiksi ja palkkia paljon kapeammaksi.

teele

272
Käytän u12.04:ää perusasetuksilla, paitsi että Unityn tilalle olen ladannut Lxde-kälin. Aikaisemmin Lxde toimi melko mukavasti, mutta sitten jossain vaiheessa, ehkä jonkun päivityksen yhteydessä, hiiren näppäinnopeus muuttui. Kun esimerkiksi avaan koneen ja napsautan Firefoxin päälle, hiiri ehtiikin jo napata useita Firefoxeja ruudulle. Niitä sitten pitää yrittää sammutella ylinopealla hiirellä. Sama koskee mielestäni monia muitakin hiirellä tehtäviä napsautusvalintoja. Kun siirrän kursoria tässäkin viestissä hiiren avulla, hiiri valitseekin koko sanan tai koko kappaleen. Vasta useamman yrityksen jälkeen saan kursorin siirretyksi.

Aikaisemmin u10.04:ssä oli helppo säätää hiiren asetuksia, mutta nyt en löydä sellaista mahdollisuutta mistään. Olisiko olemassa jokin hiirensäätömenetelmä, ehkä mieluiten tekstipohjainen ja/tai päätekäyttöinen, jolla saisin hiiren palautettua taas arkielämään sopivaan tilaan.

Muok. Voi ollakin niin, että vika ei ole koneessa tai ohjelmissa vaan todellakin itse hiiressä. Vaihdoin kokeeksi toisen hiiren, ja tuntuu melkein omituiselta, että kursori siirtyy yhdellä napsauksella, valikosta avautuu vain yksi haluttu ohjelma eikä tarvitse pelätä, että painan hiiren nappulaa liian pitkän aikaa. Laserhiiri ei sopeutunutkaan keittiön ruokapöydälle?

teele

273
Onnistuin kääntämään omatekoisen ohjelman, joka laskee ilman kosteuspitoisuuden.

Jos haluan antaa ohjelman kaverille, joka ei ole tietokoneharrastaja, voinko vain lähettää käännetyn version ja neuvoa kaveriani ajamaan sen päätteessä? Käännetty kieli on c++.

Ehkä g++ :ssa on joku valitsin, jolla voi tuottaa 32- tai 64-bittistä koodia, vaikka omalla koneella olisikin vain jompikumpi versio ytimestä?

Toimiiko sama käännetty ohjelma kaikissa Linuxeissa, kun ohjelma on täysin komentoriviperustainen?

t. teele

274
Jollain ulkomaan sivustolla muistelisin nähneeni kirjoituksen, että EU:n päätöksellä käyttistä ei saa pakkomyydä, ja tietokoneen ostaja oli saanut alennusta, kun hän kertoi haluavansa koneen ilman käyttistä.

Mitenhän asia mahtaisi olla Suomessa.

t. teele

275
Laitoin koneeseen u12.04 version, ja kun miniläppärini tuuletin tuntui puhkuvan aika tavalla, hain pakettivarastoista Lubuntu-paketin. Se on toiminut ihan hyvin, mutta jos haluaisin katsella yle areenan ohjelmia, pitäisi ääntä voida säädellä. Saisiko esim. johonkin paneeliin äänenvoimakkuudensäätimen?

Tai olisiko joku muu keino säädellä ääntä kunkin katsottavan ohjelman mukaan.

teele

276
Toivottavasti tämä kysymys ei ole liian yksinkertainen, mutta haluaisin vaihtaa hiiren kätisyyden Lubuntussa. Kooklaamalla en onnistunut löytämään valikko, mistä sen voisi tehdä.

teele

277
Yritin sitten päivittää u10.04:n 12.04:n mutta homma kaatui siihen, että sda5:ta ei voinut unmountata, eikä grub osannut käynnistyä. Se yritti käynnistää 10.04, mutta jäi loputtomasti käynnistysikkunaan.

Nyt on kokonaan uusi u12.04, ja olisi hyvä tietää esimerkiksi, miten raahaan ikkunoita pienemmiksi ja miten saan uusimmat päivitykset. Unity-oppaankin olen nähnyt jossain, mutta entiset tiedot ovat  nyt kaikki nollautuneet.

teele

278

Koneessani on hyvin toimiva u10.04, ja tikulla u12.04. Koneen voi käynnistää tikulta u12.04:ään.

Nyt haluaisin saada kummatkin käyttikset rinnakkaisiksi. Voinko vain käynnistää tikulta u12.04:n asennuksen, joka sitten antaa mahdollisuuden pienentää nykyisin käytössä olevia osiokokoja? Entä grub-versiot, tuleeko u12.04:n mukana uusi grub, joka osaa asentua niin, että entinenkin systeemi toimii?

Asennuksessa ei kai tarvita määritellä muita osioita kun / ja swap?

teele

279
Ajattelin ladata Ubuntu 12.04 version Ubuntu Suomi sivuilta, mutta kun lataus alkaa, latausikkuna näyttää tiedoston nmeä ...amd64... Koska koneeni ei amd:n kanssa millään tavalla tekemisissä, olisi mukava tietää, sopiiko tarjottava Finnish Remix ihan tavalliseen Intel -koneeseen tai pitäisikö sitä varten olla joku muu ladattava tiedosto tai mitä se amd siinä nimessä tarkoittaa.

Toinen kysymys liittyy tarkistussummaan. Kun olen ladannut tiedoston, miten tarkistan sen tarkistussumman avulla?

Teele

280

Olisikohan helppoja tapoja saada matplotlib toimimaan python3:n kanssa Ubuntu 10.04:ssä? Tai ehkä se olisi jopa pakettina pakettivarastoissa, mutta en ainakaan vielä ole sitä löytänyt.

t. teele

Sivuja: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18