Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - teele

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18
241
Kokeilusivu on omassa hakemistossa, ja yritän saada siinä olevan php echon toimimaan.

Jos tiedoston pääte on html, selain näyttää sen muuten, mutta jättää php -osuuden pois.
Jos pääte on php, selain kieltäytyy avaamasta sitä ja ubuntu ehdottaa geditiä.

Koodia: [Valitse]
<html>
<meta charset="utf-8">
<body><h1>It works!</h1>
<p>This is the default web page for this server.</p>
<p>The web server software is running but no content has been added, yet.</p>
ööööööööööööööööööööö  

<?PHP
echo "My first PHP script!";
?>

<?php
echo $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
?>


</body></html>

Mikä neuvoksi?

teele


242
Laitoin äsken koneelle apache2:n ja php5:n. Näyttää toimivan. Mutta miten vaihdan oletushakemiston niin, että voin alkaa kirjoitella omia sivuja haluamaani paikkaan. Nyt sivut haetaan /var/www -hakemistosta.

Onko vielä jotain turva-asetuksia, mitä pitäisi tehdä, kun kone on kiinni netissä, mutta teen omia juttuja vain localhostista.

teele

243
Katselin tässä ohjeita html5 :een w3schoolista, ja siellä oli linkki wix.com :iin, jonne voi laittaa omat sivut. (  http://www.wix.com/     )

Onkohan kellään kokemusta tästä paikasta, ja miten tällaisille paikoille mahtaa yleensä käydä. Pelkään, että niin, että kun on saanut työllä ja vaivalla jonkunlaisen sivun rakennettua, paikka muuttuukin maksulliseksi, ja milläpä sitten sinne jonnekin ulkomaille maksaa.

Nettisivu.orgille taisi käydä juuri noin, vaikka se onkin suomalainen.

Vihjeet kotisivupaikasta ovat tervetulleita, joskushan tässä on aikaa harjoitella vaikka sitä html5 :ta. Vaikka ei se taida wix :ssäkään onnistua, kun sivuja tehdään "sivueditorilla" :(

teele

244
Laitealue / Lubuntu 14.04 ja Huawei e1552 -usbtikku
« : 29.04.14 - klo:20.46 »
Kokeilin Lubuntu 14.04:ää tikulta, ja jäin ilman tikkuyhteyttä, vaikka koneessa oli Huawei 1552-tikku kiinni.

Toimiikohan se sitten asennetussa Lubuntussa, ja jos ei, niin miten sen sitten saa toimimaan. Ubuntussa se on toiminut ihan hyvin, mutta miten selvittäisin, missä ovat mahdolliset erot toimintaan/toimimattomuuteen liittyvissä tiedostoissa.

teele

Muok.

Huomasin juuri täältä

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=46963.0

että asennetussakin versiossa pitää nm-applet lisätä käynnistyviin sovelluksiin. Tikulta kokeillessa se näyttikin olevan valmiina eikä sitä tarvitse hakea mistään. Hakeminenhan vois olla vähän hankalaa, jos Lubuntu on jo asennettu ja nettitikku ei toimi.

245
Ubuntu tietokoneissa / Nettitikun "käynnistyminen"
« : 29.04.14 - klo:12.14 »

Tässä koneessa on usb3 ja usb2 -paikat. Kun käynnistän koneen ja nettitikku on kiinni usb3 -paikassa, se tunnistuu ja käynnistyy usein ihan normaalisti. Mutta jos se ei ole käynnistettäessä paikoillaan usb3 -paikassa, se ei enää käynnisty, jos sen laittaa koneen käydessä usb3 -paikkaan.

Mutta jos tikun laittaa usb2 paikkaan milloin vain, se tunnistuu ja käynnistyy lähes aina.

Olisiko esim. jotain päätekomentojonoa, jolla voisin saada koneen tekemään samat hommat kuin se tekee käynnistyessään usb -paikkojen suhteen?

Vaikka tikku ei käynnisty usb3 -paikassa, se näkyy kuitenkin lsusb -komennolla, ja jos sen voisi vielä saada käyntiin, niin käyttö olisi joustavampaa.

teele


246
Ubuntu tietokoneissa / Koneet jumittuvat
« : 02.02.14 - klo:08.58 »
Käytän kahdessa koneessa u12.04 -versiota, ja kummatkin koneet ovat jumiutuneet niin, että ainoa ratkaisu on ollut virtanappi. Näin ei ole muistaakseni koskaan aikaisemmin käynyt, paitsi siis eilen ja tänään kummallakin koneella (toistaiseksi) yhden kerran. Toinen kone on vanha 32-bittinen pöytäkone ja toinen uudehko 64-bittinen läppäri.

Eilen kuulin vielä, että kaverin koneelle oli käynyt samalla tavalla, ja siinäkin on ajan tasalla oleva u12.04 -käyttis.

 Olisiko tämä ilmiö vain sattumaa, vai onko sitä tapahtunut viime päivinä muuallakin?

Muok.   Ai niin, kaikissa jumittaneissa koneissa on ollut nettitikku kiinni, jos tämä nyt sattuisi asiaan liittymään.

teele

247
Miten keskustelen netin yli, jos vastapuolen koneessa on windowsi ja omassani ubuntu

Ajatus on, että voisi lähettää viestejä ja ne näkyisivät aika nopeasti toisessa päässä yhteyttä.

En tiedä asiasta mitään, joten ihan perusohjeet olisivat tarpeen.

teele

248

Käytän joskus wxmaximaa, joka tekee .wxm-päätteisiä tiedostoja. Perusasetuksissa Ubuntu 12.04 ei osannut ehdottaa käynnistettäväksi ohjelmaksi wxmaximaa, jos yritin avata ohjelman napsauttamalla tiedostokuvaketta.

Asia korjaantui siten, että muokkasin wxmaximan työpöytäasetuksia

gksudo gedit /usr/share/applications/wxmaxima.desktop

Ainoa lisäys oli Exec=wxmaxima -riville laitettu % -merkki rivin loppuun

Exec=wxmaxima %f

Tämän jälkeen Avaa muulla sovelluksella -valinta osaa ehdottaa myös wxmaximaa tarjotessaan avaavaa ohjelmaa. Kun ohjelman on kerran valinnut, se jää Työpöydän muistiin, ja sen voi valita tavalliseen tapaan tiedostokuvaketta napsauttamalla.

Sama temppu toiminee myös muiden ohjelmien kanssa, jos niiden tiedostot eivät heti tunnistu Työpöydällä.

teele

249

Käytän Lenovo G580 läppäriä, ja kaikki näyttää toimivan hyvin lukuun ottamatta näytön kirkkauden oletusarvoa.

Kun kone käynnistetään, näytön kirkkaus on aina täysillä. Sitä voi säätää näppäimistöllä Fn + alanuoli-näppäimellä pienemmäksi ja Fn + ylänuoli-näppäimellä taas kirkkaammaksi. Kirkkautta voi säätää myös Näytön kirkkaus ja lukitus työkaluohjelman avulla. Sekin toimii ihan hyvin.

Mutta miten voisin saada kirkkauden oletusarvon esimerkiksi arvoon 55% niin, että konetta käynnistettäessä se tulisi jo valmiiksi kirkkausarvoksi.

Kirkkausarvo on ehkä kirjoitettuna tai kirjoitettavissa johonkin asetustiedostoon, joka luetaan konetta käynnistettäessä tai käyttäjän kirjautuessa sisään, mutta missä olisi tällainen tiedosto.

teele

250

Aloitin Gimpin käytön ja haluaisin kumittaa asiakirjasta joitain tietoja niin, että alue muuttuisi taustaväriseksi, mutta pyyhekumi näyttää tekevän harmaasävyisiä neliöitä.

Miten saisin kumin kumittamaan alueen taustaväriseksi tai miksei jonkun siveltimenkin?

teele

251
Laitealue / Kannattaako horrostaa vai sammuttaa?
« : 28.08.13 - klo:16.39 »

Käytän tavallista kannettavaa yhteensä aika monta tuntia päivässä, mutta en yhtäjaksoisesti.

Jos ajatellaan koneen käyttöikää, olisiko järkevintä sammuttaa tai horrostaa se 2-4 tunnin käyttämättömien jaksojen ajaksi.

Käynnistysaika on niin lyhyt, että se ei ole ongelma. Toisaalta jos horrostaminen vain sammuttaa koneen niin, että se lukee levylle tallettamansa tilan herätessään, tilan luulisi vastaavan sammutustilaa, eikä edes virtaa pitäisi kulua.

En kyllä oikeasti tiedä, kuinka paljon kone kuluttaa virtaa horroksessa tai missä tilassa se silloin on, mutta onkohan tästä asiasta jotain yleistä tietoa.

teele

252
Yle areenan ohjelmat eivät näy Firefoxilla niin kuin ennen.

Ilmoituksena on, että tarvitaan uudempi flash.

Voiko uudemman flashin saada jostain asennetuksi tai voiko Firefoxin saada avaamaan Areenan ohjelmia nykyisellä flashilla.

teele

Muok.

Areena näkyy, kun asentaa sovellusvalikoimasta flashplugin-installer -paketin, joka hakee flashin Adoben sivuilta.

253

Tällä keskustelualueella on joskus ollut kysymys, voiko Windowsin pakkomyynnistä kieltäytyä uutta konetta hankittaessa. Kuluttajaviraston kanta on hieman yllättävä:


http://www.kuluttajavirasto.fi/faq/hakutulokset.aspx?word=hinta


" Myytävissä tietokoneissa on aina käyttöjärjestelmä asennettuna. Jos haluan ostaa tietokoneen ilman sitä, saanko hyvityksen hinnasta?

Kyseessä on tuotepaketti, johon sisältyy tietokone ja käyttöjärjestelmä sekä mahdollisesti erilaisia ohjelmia. Mikäli kuluttaja ostaa tietokonepaketin, jonka käyttöjärjestelmää hän pitää tarpeettomana, myyjä ei ole velvollinen hyvittämään käyttöjärjestelmän hintaa."

teele
 

254

Mikähän mahtaisi olla helpoin tapa kuunnella puhelimella äänitetty amr-äänitys, kun se on kopioitu kovalevylle. WinFF osaa muuttaa sen mm. ac3-muotoon ja osaa soittaa siitä näytteenkin, mutta valmis (muunnettu) äänitys ei kuulu koneesta vain kuvaketta napsauttamalla. Ubuntu haluaa avata Elokuvasoittimen, ja se taas vaatii python-lisäosan asentamista.

Voisikohan alkuperäisen amr-tiedoston muuttaa johonkin sellaiseen muotoon, että siitä kuuluisi ääni vaikka heti, kun vie osoittimen tiedostokuvakkeen päälle. Jotkut äänitykset ovat ainakin ennen toimineet niin, ja se oli helppoa ja kätevää.

teele

255
Käytän tällaista nettitikkua Lenovo G580-koneessa

Bus 003 Device 004: ID 12d1:1001 Huawei Technologies Co., Ltd. E169/E620/E800 HSDPA Modem

Joillain käyttökerroilla vaikuttaa siltä, että yhteyttä ei saa, jos nettitikku on usb3-portissa. Viimeksi kokeilin asiaa monta kertaa väliilä käynnistäen koneen uudestaan, välillä irrottamalla ja kiinnitämällä nettittikun, mutta mikään ei auttanut.

Tällä kertaa taas tiku oli kiinni usb3-portissa, ja yhteys näyttä toimivan.

Verkosta löytyi ulkomaankielinen kysymys samasta aiheesta, mutta vaikka kone oli sama, käyttis oli Windows, eikä siinäkään esitetty muita ratkaisuja kuin ajurien uutta asentamista, tikun uudelleen kiinnitystä ja muuta yhtä vähävaikutteista.

Kenttävoimakkuudet ovat kokeiluissani olleet ihan hyviä ainakin usb2-portissa Ubuntun (unity)yläpalkista katsottuina.

Olisikohan tälle asialle mitään sellaista selitystä, jonka perusteella voisi yrittää tehdä jotain säätöjä. Yksi mahdollisesti ja luultavasti (pari pikakokeilua) vaikuttava asia on se, että ei valitsekaan grub-valikosta heti tarjottavaa vaihtoehtoa, vaan antaa koneen odottaa sen ajan, että se valitsee itse ekan vaihtoehdon. Ehkä tikku tarvitsee miettimisaikaa, että se ehtii mukaan.

Mahdollisesti voisin käynnistää päätteestä sen sama menettelyn, joka tunnistaa nettitikun koneen käynnistyessä, mutta keinot tähän eivät vielä ole selvillä.

teele

256
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu Lenovo G580:ään
« : 06.07.13 - klo:17.16 »
Asentelin Ubuntu 12.04:ää Lenovon G580 -koneeseen, ja kaikki meni suunnilleen
niin kuin toivottiin, mutta pieniä ongelmia oli muistitikulta
kännistämisessä asennuksen ihan ensi vaiheessa.

Ei riitä, että vaihtaa muistitikun ensimmäiseksi käynnistyslaitteeksi.
Sen lisäksi pitää muutella biosin uefi/efi -asetuksia. Kesti jonkin aikaa
ennen, kuin kuin huomasin niitäkin kokeilla. Nyt kone käynnistyy
hyvin Ubuntuun, mutta ei Windows 8:aan.

Luultavasti pitäisi biosissa taas vaihdella uefi/efi -asetuksia,
jos haluaisi käynnistää Windowsin, mutta sitten ei taas Linux
enää varmaan käynnistyisi.

Onkohan ne uefi/efi - valinnat jotain nykyajan kommervenkkeja ja
muuallakin yleisiä, vai ovatko ne ehkä Lenovo-Microsoft -kehitelmiä.

Grubin hienon aloitusvalikon toiminta-ajatus menee vähän hukkaan,
jos siitä ei voi kaikkia "tarjottuja" vaihtoehtoja oikeasti
käynnistää.

teele

257
Yritin laittaa Ubuntu 12.04 32-bittisen levykuvan usb-tikulle asennusta varten  usb-creatorilla ohjeiden

https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick

mukaan, mutta yritys epäonnistui, koska "System policy prevents installing load manager".

Tämän koneen käyttis on 64-bittinen ja se levykuva on siis 32-bittinen. Voisiko virhe johtua siitä, että levykuvaan yritettiin asentaa koneen käyttistä.

Tikulla näyttää olevan kopioituna asennuslevyn tiedot ja hakemistot, mutta miten sinne saisi myös sen käynnistyslataimen eli luultavasti grub2:n.

teele

258
Latasin Ubuntu 12.04.1 LTS (Finnish Remix) .iso -levykuvan ja nyt olisi ehkä hyvä vielä katsoa tarkistussumma. Mutta mitä Ubuntu 12.04.1 LTS (Finnish Remix):n tarkistussumman pitäisi olla?

md5sum ehdottaa

08a370877cb563f27040d9dfd8eabdff  

Sattuisiko kellään olemaan sama, niin sitten voisi jatkaa tästä eteen päin.

teele


259

Flash-videoiden näkyminen Firefoxissa loppui. Koneeseen on otettu viimeisimmät tarjotut päivitykset, ja jos oikein muistan, niin joissain flash tiedoistoissa, joita haetaan asennuksessa erikseen oli ongelmia. Tiedostot olivat niitä, joita näkyy Yksityiskohdat -valinnasta Synapticissa.

Mitähän tiedostoja ne oikeasti ovat, ja miten ne saisi varmasti haettua. Niiden kanssa on ollut ongelmia aikaisemminkin, ja muistelisin, että joskus ne on pitänyt ladata kiinteän nettiyhteyden kautta, kun nettitikun kanssa niitä ei ole saanut.

Nytkin on flashplugin-installer (11.2.202.291ubuntu0.12.04.1) ... menossa, mutta näyttäisi siltä, että se on jäänyt odottamaan jotain Synapticin Yksityiskohdat -ikkunassa. Yritin siis pakettia adobe-flashplugin.


teele

260
 
Taisi käydä vähän huono onni. Kokeilin siis

unity-greeterin vaihtaminen mennee näin:

Tiedostossa /etc/lightdm/lightdm.conf

vaihdetaan greeter-session arvoksi

kohdassa greeter-session=unity-greeter

greeter-session=lightdm-gtk-greeter

Mutta nyt on koko grafiikka poissa pelistä, myös vikasietoinen grafiikka, vaikka vaihdoin unity-greeterin takaisin.

Grafiikka toimii hienosti asennustikulta, jonka avulla jouduin sen palautuksenkin tekemään, mutta mitä ihmettä olisi muuta tapahtunut.

Käynnistettäessä kone ilmoittaa, että olet matalaresoluutio tilassa ja näyttö pitäisi säätää itse, mutta tämkään ei oikeasti toimi, kone jumiutuu eikä minkäänlainen säätö tai edes käyttö ole mahdollista.  Vikasietoinen grafiikka ei toimi, ja kone jumittuu samalla tavalla. Palautustilan saan päälle pääkäyttäjän päätteellä, mutta siinä ei taida edes ls  toimia, enkä muutenkaan ole palautusasiantuntija.

Olisiko mitään keinoa, jolla saisi grafiikan ennalleen, ubuntuhan osaa tunnistaa koneen, asennustikku toimii ja kaikki on toiminut hyvin ennen, kuin yritin unity-greeterin vaihtoa.

teele

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18