Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - teele

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17
221
Koneessa on Ubuntu 14.04 ja qt5-default ja libqwt. Ennen onnistuin kääntämään ohjelman uudestaan, jos vaikka muokkasin esim. .h -tiedostoa. Buils-essentials on asennettu.

Nyt kuitenkin käy aina näin

Koodia: [Valitse]
le01@le:~/qt/harjoittelu3/qwtkoe04$ make
make: Kohteelle "first" ei tarvitse tehdä mitään.
le01@le:~/qt/harjoittelu3/qwtkoe04$


Eikä auta, vaikka .h -tiedostosta olisi kunka uusi versio tahansa.

Olen yrittänyt noin 143 kertaa varmistaa, että olen päätteellä samassa hakemistossa, jossa .h -tiedosto sijaitsee. Kaikki tiedostot ovat suoraan ajalta ennen käyttisversion vaihtoa, mutta jos puuttuvia tiedostoja olisi tai niiden nimet olisivat vaihtuneet, siitä pitäisi kai tulla erilainen virheilmoitus.

Missähän kohtaa teen virheen tai miten saisin uuden käännöksen?

222
Debian on koneessa, ja nyt pitäisi vähän säätää. Levyllä mukana tullut selain on Iceweasel, ja siinä haluaisin esimerkiksi pdf -tiedostot auki pdf -lukijalla enkä seleaimella.

Pitäisi ilmeisesti asentaa joku pdf -lukija, mutta mikä. Ja sitten tietenkin pitänee käydä säätämässä Iceweaselin Preferencejä tälle ohjelmalle.

Mutta mikä olisi sopiva pdf -lukija?

223
Yrittäisin kokeilla Debiania, mutta miten se pitäisi asentaa, että sen sudo-käytäntö olisi samanlainen kuin Ubuntussa, johon tässä on jo ehtinyt tottua.

Tarvitaanko erillinen pääkäyttäjä ja sen salasana?

Mitä vähemmän joudun muokkailemaan sudoers ym.  -tiedostoja, sitä paremmat ovat mahdollisuuteni saada järjestelmä toimimaan.

224
Haluaisin aina läppärin tasohiiren pois päältä, koska käytän pöytähiirtä ja aina näppäillessä käsi osuu vahingossa hiiritasolle ja sitten kursori onkin vaikka missä.

Tasohiiren saa pois komennolla

Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -r psmouse
ja voin ajaa komennon päätteessä. Mutta asia hoituisi varmaan yksinkertaisemminkin.

Mihin sellainen bash- (tai python- tai minkä vaan) tiedosto, joka halutaan ajettavaksi sisään kirjauduttaessa, pitää laittaa ja miten se saadaan aina ajetuksi, kun kirjaudutaan. Komentohan vaatii sudo-tunnuksen. Koneessa on Ubuntu 14.04.


225
Laitoin uutena asennuksena Ubuntu 14.04:ssä

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install qt4-dev-tools
sudo apt-get install libqwt-dev


mutta virheeksi tulee

Koodia: [Valitse]
In file included from qwtkoe04.cpp:7:0:
qwtkoe04.h:5:29: fatal error: QApplication: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
 #include <QApplication>

Vasta jälkeen päin huomasin, että edellä olevat apt-get -asennukset olin ajanut siitä hakemistosta, jossa on kokeiluohjelmanikin, mutta ei kai se vaikuta siihen, miten Ubuntu asentaa Qt:n ja Qwt:n?

Joku perusasia on väärin asennuksessani, koska QApplication -tiedostoa ei löydy.

.pro -tiedosto on tällainen (lisäilin siihen sitten kokeiluissa CONFIG:n ja widgetit, LIBSit ja INCLUDEPATH ovat lisäyksiä ennen toimineesta .pro -tiedostosta)

Koodia: [Valitse]
######################################################################
# Automatically generated by qmake (3.0) ma maaliskuuta 23 16:07:02 2015
######################################################################

TEMPLATE = app
TARGET = qwtkoe04
INCLUDEPATH += .

# Input
HEADERS += qwtkoe04.h
SOURCES += qwtkoe04.cpp

# lisäsin nämä 2 riviä, mutta ei auta
CONFIG += qwt
Qt += widgets


# nämä kaksi riviä on lisättävä käsin, ainakin ennen toimi näillä
CONFIG += qwt
INCLUDEPATH += /usr/include/qwt
LIBS += -lqwt


Miten saisin qt:n ja qwt:n taas toimimaan?




226
 
Olisiko jossain helppo esimerkki, miten tehdään Qt:llä taulukko, jossa on vaikka lukuja ja nimiä ja jossa voidaan muuttaa solujen arvoja niin, että ne muuttuvat myös perustana olevissa tietorakenteissa, esimerkiksi QListissa tai QArrayssa tms.

Addressbook -esimerkki on vähän tähän suuntaan, mutta sen numerot ovat vain tekstiä, enkä ole varma (vielä), muuttaako tekstin syöttö alla olevaa tietorakennetta.

Nettiä selatessa on tullut vastaan mm. QVariant-tyyppejä, ja luulisi, että jossain on olemassa jo monia valmiita ratkaisuja, joilla myös syöttökentän oikeellisuus tarkastetaan Qt:n puolesta, eli esim. että numerokenttään ei kirjoiteta tekstiä jne.

On olemassa vanha spreadsheet-esimerkki, mutta se on aika pitkä ( ja siksi monimutkainen), ja ehkä siinä ei käytetä itemView-menetelmää, vaan se on suora taulu. 

Hienoa olisi, jos voisin tehdä taulukon, jossa on esimerkiksi nimike ja lukumäärä ja sitten vielä voisin laskea lukumäärät yhteen ja tämä kaikki olisi näytöllä muokattavissa.

Esimerkiksi näin:

haarukka    6
lusikka        9
veitsi           5
lasi             14
lautanen     12
yhteesä      46


227

Käytän tavalliseen tapaan verkkopankkia selaimella, mutta se vie aikaa ja laskujen seuraaminen on ihan manuaalista.

Olisiko mahdollista saada selaimen näyttämä sivu suoraan tekstinä omaksi tiedostokseen niin, että voisin esimerkiksi laskea, paljonko olen tiettynä kuukautena käyttänyt rahaa puhelinmaksuihin (DNA, Saunalahti). Ongelmana on siis saada tiedot pankkisivulta omaan tiedostoon, josta varmaan yhteenlasku olisi helpompaa jollain pikku ohjelmalla.

Ohjelma voisi esimerkiksi olla sellainen, että se kysyisi pankin kirjautumiseen tarvittavat tiedot ja sitten ehkä valitsisi sopivan toiminnon sivulta. Nyt teen valinnan klikkailemalla erilaisia pankin verkkosivun painikkeita.

Tai ehkä pankeilla on olemassa joku valmis ratkaisu tällaiseen, mutta en tunne yhtään asiaa, pankin sivuston käyttö yksinkertaisten asioiden tarkistamiseen on vain alkanut tuntua kyllästyttävältä.


228
Käyrän piirtäminen qwt:llä ei (enää) onnistu, ja tuloksena on erilaisia virheilmoituksia erilaisilla kokeiluilla, joten poistin kaikki qt- ja qwt-paketit. (kokeilin sitä qwt... dev -pakettia)

Nyt olisi hienoa, jos voisimme katsoa ihan alusta, mitä ja miten asennan (qt:n ja qwt:n ?) koneelleni niin, että saan piirrettyä käyrän koordinaatistoon.

Tässä koneessa on Ubuntu 14.04, ja voin myös käyttää kokeiluun konetta, jossa on Ubuntu 14.04. Entisiin asennuksiin käytin Ubuntun sovellusvalikoimaa, mutta jos asia hoituu esimerkiksi päätteeltä varmemmin, käytän mielelläni myös sitä.

teele

229
Käytän Ubuntu 12.04 -versioita.

Kokeilin Qt:tä ehkä noin vuosi sitten, ja sain pari esimerkkiä kääntymään. Aikaisemmin toiminut komento on

Koodia: [Valitse]
g++ qwtkoe01.cpp -g -o qwtkoe01 -std=c++0x -Wall -pedantic
Kun nyt kokeilin samoja esimerkkejä, tulee valitus, että QApplication -tiesdostoa ei ole olemassa. Ehkä Qt:kin on päivitetty tässä välillä, mutta QApplication on niin perusjuttu, että se varmaan on jossain.

Mitä olisi tehtävissä tässä tilanteessa?

teele

230
Tarkoituksena olisi käyttää liitteenä olevaa calc-taulukkoa mitoituslaskennassa, mutta tätä varten kaavoja olisi täydennettävä.

Miten saan solujen kaavat näkymään ja vapaasti muokattaviksi. Onkohan taulukot mahdollisesti suojattu salasanalla, ja miten sen saisi avatuksi.

teele

Muok.

Näyttäisi onnistuvan siten, että kopioidaan taulukko uuteen laskenta-asiakirjaan. Tällöin solujen kaavat näkyvät tavalliseen tapaan.

231

Miten pitäisi laittaa Ubuntu 14.04 muistitikulle niin, että sitä voi käyttää missä tahansa koneessa, kun laittaa tikun usb-paikkaan.

Ladattava asennuslevykuva ei kai ole sopiva, jos haluaa myös tallennella omia asetuksiaan ja selain ikkunoita?

Eikä mukana tarvitsisi olla kovin monia ohjelmia, tekstinkäsittely, selain ja pääte olisivat jo aika riittävät.

teele

232
Hain puppy 5.7 :n ja laitoin sen tikulle. Muuten näyttää hienolta, mutta Huawei e160 tunnistuu levyasemaksi.

Miten sen saisi tunnistumaan nettitikuksi, kävsikö esim. Ubuntun Modemmanager, jos sen onnistuu
löytämään Puppyyn?

Sitten on kai joku "perus"tapa saada nettitikkuyhteys, ppp liittyi siihen muistaakseni jotenkin, mutta tästä en ole nähnyt palstoilla ohjeistusta. Komentorivivaihtoehtokin olisi ihan hyvä, jos sillä saa netin toimimaan.

teele

233
Mistähän löytäisin suomenkielisen nimen exp -funktiolle Libreofficen calcissa. Ohje näyttää olevan englanniksi.

Omalta kannaltani olisi kyllä ihan sopivaa, jos kaikki funktiot olisivat englanniksi, mutta käännöstä ei kai kovin helposti saa alkuperäiskieliseksi.

teele

Muok.
 
Hupsista, kyllähän käyttöliittymän kielen sai amerikanenglanniksi asetukset kieliasetuksista, ja valitsin vielä "vain tässä asiakirjassa", mutta muutoksien ilmoitettiin tulevan voimaan vasta seuraavan kerran Libreofficea käynnistettäessä. Uudessa käynnistyksessä funktiot toimivat englanniksi.

Palautus tehdään tools options language settings language -polun päässä valitsemalla user interface -kieleksi suomi (uskoakseni, en nyt viitsi kokeilla, kun asetukset ovat calc -kokeiluihin sopivat)

En nyt oikein tiedä, onko tämä varsinainen ratkaisu, mutta oma ongelmani ainakin ratkesi. Nyt voin käyttää exp -funktiota tavalliseen tapaan.



234

Vuosia sitten onnistuin saamaan Broadcomin Airforce -yhteyden toimimaan Acer 5100 läppärissä, mutta kun yritin laittaa koneeseen uuden 14.04 -version, tuli eteen toistaiseksi ratkaisematon ongelma.

Asennus pysähtyy kohtaan

Koodia: [Valitse]
tehdään asetukset bcmwl-kernel-source(amd64)

Koska asennus pysähtyy kesken, enkä päässyt skip -valinnalla siitä yli, en saa konetta enää käyntiin. Tosin ensisijaiseksi käynnistyslaitteeksi jäi valinta Ubuntun asennustikusta, mutta sen ei kai pitäisi haitata, jos tikku ei kerran ole kiinni koneessa.

Saisiko 14.04 :n koneeseen jotenkin niin, että Broadcom ei tulisi väliin sotkemaan asioita.

teele

Käynnistyksessä saan GRUB RESCUE päätteen, mutta sillä en osannut tehdä mitään.
Koodia: [Valitse]

235
Yleistä keskustelua / Kannettavan näytön puhdistus
« : 30.06.14 - klo:20.14 »

Kannettavan koneen näytössä alkaa olla kaikenlaista pisaraa ja pilkkua. Tietäisiköhän joku turvallisen tavan puhdistaa se.

Kokeilin kostealla rätillä, mutta se näyttää jättävän vähän harmaita juovia, ehkä kalkista tai sitten tahrat vain leviävät näytön pinnalla. Sopisikohan tavallinen astianpesuaine mietona puhdistukseen. Näyttö on sellaista tavallista pehmeäntuntuista muovikalvoa.

teele

236
Tarkoituksena olisi saada Qt ja qwt toimimaan Trustyssä niin, että esimerkiksi Oscilloscope -esimerkkiohjelman (-projektin ?)  voisi kääntää.

Latasin Qt:n ja qwt:n ja esimerkkiohjelmat Ubuntun Ohjelmistokeskuksesta, ja voi olla, että niiden keskinäisessä versioinnissa on jotain häikkää, mutta en osaa sitä selvittää.

Onko kellään kokemusta asiasta. Olisi mukava testailla vähän jotain muutakin kuin Hello -ohjelmaa.

teele


237
Laitoin Trustyn koneeseen ja hain paketeista qtcreatorin. Kun yritin kääntää Hello-ohjelmaa, tulee tällaiset virheet

Koodia: [Valitse]
make
g++ -m64 -Wl,-O1 -o hello hello.o   -L/usr/X11R6/lib64 -lQt5Gui -L/usr/lib/x86_64-linux-gnu -lQt5Core -lGL -lpthread
hello.o: Funktiossa ”QString::~QString()”:
hello.cpp:(.text._ZN7QStringD2Ev[_ZN7QStringD5Ev]+0x14): määrittelemätön viite kohteeseen ”QString::free(QString::Data*)”
hello.o: Funktiossa ”main”:
hello.cpp:(.text.startup+0x1d): määrittelemätön viite kohteeseen ”QApplication::QApplication(int&, char**, int)”
hello.cpp:(.text.startup+0x5d): määrittelemätön viite kohteeseen ”QLabel::QLabel(QString const&, QWidget*, QFlags<Qt::WindowType>)”
hello.cpp:(.text.startup+0x78): määrittelemätön viite kohteeseen ”QApplication::exec()”

Käännän ohjelman komennoilla

Koodia: [Valitse]
qmake -project
qmake
make

kun olen päätteellä hakemistossa Hello, ja ohjelma on tällainen

Koodia: [Valitse]
#include <QApplication>
#include <QLabel>
 int main(int argc, char *argv[])
 {
   QApplication app(argc, argv);
   QLabel *label = new QLabel("Hello Qt!");
   label->show();
   return app.exec();
 }


Kyse on varmaan pikkusäädöistä, mutta kun kaikki on peruspaketeista, lisäsäätöjä ei toisaalta pitäisi tarvita.

238
Kokeilusivu on omassa hakemistossa, ja yritän saada siinä olevan php echon toimimaan.

Jos tiedoston pääte on html, selain näyttää sen muuten, mutta jättää php -osuuden pois.
Jos pääte on php, selain kieltäytyy avaamasta sitä ja ubuntu ehdottaa geditiä.

Koodia: [Valitse]
<html>
<meta charset="utf-8">
<body><h1>It works!</h1>
<p>This is the default web page for this server.</p>
<p>The web server software is running but no content has been added, yet.</p>
ööööööööööööööööööööö  

<?PHP
echo "My first PHP script!";
?>

<?php
echo $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
?>


</body></html>

Mikä neuvoksi?

teele


239
Laitoin äsken koneelle apache2:n ja php5:n. Näyttää toimivan. Mutta miten vaihdan oletushakemiston niin, että voin alkaa kirjoitella omia sivuja haluamaani paikkaan. Nyt sivut haetaan /var/www -hakemistosta.

Onko vielä jotain turva-asetuksia, mitä pitäisi tehdä, kun kone on kiinni netissä, mutta teen omia juttuja vain localhostista.

teele

240
Katselin tässä ohjeita html5 :een w3schoolista, ja siellä oli linkki wix.com :iin, jonne voi laittaa omat sivut. (  http://www.wix.com/     )

Onkohan kellään kokemusta tästä paikasta, ja miten tällaisille paikoille mahtaa yleensä käydä. Pelkään, että niin, että kun on saanut työllä ja vaivalla jonkunlaisen sivun rakennettua, paikka muuttuukin maksulliseksi, ja milläpä sitten sinne jonnekin ulkomaille maksaa.

Nettisivu.orgille taisi käydä juuri noin, vaikka se onkin suomalainen.

Vihjeet kotisivupaikasta ovat tervetulleita, joskushan tässä on aikaa harjoitella vaikka sitä html5 :ta. Vaikka ei se taida wix :ssäkään onnistua, kun sivuja tehdään "sivueditorilla" :(

teele

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17