Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - welmar

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 80
41
Macissä on UEFI vastaava systeemi ollut jo paljon ennemmin kuin muissa koneissa mikä tekee hankalaksi tuon. Käsittääkseni efi osio on vielä jotenkin macin emossa eikä levyllä. Kannattaa googlata hacintos ja koneen malli niin ehkä jotain ohjeita löytyy jos edes mahdollista.

42
Ei ole mielestäni Vivaldi avointa koodia mutta chromiumpohjainen se on kuten Operakin nykyisin. Aikaisemmin flashvideot Katsomoa ja Foxplaytä myöden toimi mutta ei enään. Päivityksen jälkeen varmaan lopettanut toiminnan. Chromeen vissiin tuli isoja päivityksiä johtuiskohan siitä?

43
Huomasin juuri äsken myös ettei Vivaldilla toimi. Olen varma että enemmin toimi. Ei toimi enään edes facebookin kissavideot :(

44
Eikö koko Tor menetä merkityksensä jos kirjautuu jonnekin? Varsinkin jos Faceen tai Googleen mutta ei se niin anonyymiä enään ole muillakaan foorumeilla.

46
PepperFlash löytyy Ubuntun omasta pakettivarastostakin. Ei siis tarvitse välttämättä surffailla Adoben nettisivuille saakka.
Tai sitten asentaa myös Chromen. Chromen asennuksen jälkeen myös Vivaldissa toimii PepperFlash. Chromen asennus on siinä mielessä parempi että myös muita suljettuja osia tulee mukaan mitä jotkin videot saattaa tarvita. PepperFlashin asennus ei taida riittää esim. Foxplay:n katsomiseen? Ainakaan Foxplay:n sivuilla ei mainita että toimisi ilman http://www.foxplay.fi/faq#acilia-faq44 Tosin en ole omasta mielestäni Silverligtiä asentanut ja videot pyörii(Windows 10)
EDIT: Toimiihan se tietenkin vaikka en Silverlightiä asentanut kun onhan minulla Chrome asennettu. Vai toimiiko Windowsissa edes Chrome ja Vivaldin yhteistyö samallalailla kuin Linuxissa? Ja käyttääkö Fox vieläkin Silverlightiä? Kai sekin on siitä luopumassa jos vielä käyttääkin.

47
Yleistä keskustelua / Vs: Chromium
« : 18.10.16 - klo:10.59 »
Mitätön juttu, mutta kiusaa kun en saa poistettua Chromium selaimesta sitä kirjautumis valikkoa, joka ilmestyy aina kun avaan selainen. Kun sitä poistonappia painaa pari kertaa se kyllä poistuu. Kun on vuosia jo liki seitsemänkymmentä, niin ei aina koksaa. Miksi sen pitää siihen aina ekana tulla, kun se kuitenkin päästää kirjautumatta selaimelle.
Varmaan avainnipun kyselyä tarkoitat? Tälläkin foorumilla on monia ohjeita mutta myös nämä Mintin ohjeet pitäisi toimia ihan yhtä hyvin http://linuxmint-fi.info/avainnipun-kysely/

48
Ohjelmoinnissa englanti on. Boolen ja Fregen tyyli tietenkin olis paras.

49
Kun kyseessä on funktiot ja koodaaminen niin Suomennokset tai kääntäminen yleensäkin vain sekoittaa. Olen joskus kyllä törmännyt koodiin jota oli kommentoitu Kiinaksi. Myös kommentit olis hyvä tehdä aina englanniksi, vaikka olis vain omaan käyttöön. Ei sitä ikinä tiedä jos vaikka koodi sittenkin leviäis toistenkin käyttöön. Jos koodia käännetään/kirjoitetaan muilla kielillä niin pitäisi ehdottomasti olla kommentoituna joka rivin jälkeeen että //tämä saattaa olla käännös. Tai taulukkolaskenta ym. ohjelmien pitäisi osata myös englantia, ei teitenkään kaikkia kieliä mutta ainakin se ainoa oikea kieli. Miten on muuten mahdollista ettei Libre ymmärrä englantia? Jos esim. Gentoon asentaa niin aina se kaivaa englanin jos itse jotenkin mokaa kieliasetukset.   

50
Ei taida lisätä vielä 16.10. Onko se edes vielä virallinen julkaisu?

51
Yleistä keskustelua / Vs: Useimmin käytetyt komennot
« : 13.10.16 - klo:16.24 »

Nähtävästi olen omaksunut hassun tavan tyhjennellä päätettä aina tasaisin väliajoin (clear).


Jos joku ihmettelee tuota toisena olevaa c:tä, niin se on bashin alias komennolle clear. Helpompi kirjoittaa kuin clear...

Minulla on myös tapana tyhjentää vähän väliä mutta  painan vain CTRL+L, en tiedä toimiiko zsh:ssa

52
Yleistä keskustelua / Vs: Uutta pientä läppäriä ?
« : 11.10.16 - klo:15.32 »

Millainen temppuilu oli asentaa käyttis ja siivota mahdollinen windblows pois ?
(kai tuossakin on esiasennettuna joku windows..)

 
Mitä tapahtuu (win 10) kun resurssihallinnassa klikkaan hiiren oikealla napilla "Windows (C)" ja sitten "Alusta..."
Ei voi alustaa, ihan sama juttu kuin muissakin käyttiksissä eli ei käynnissä olevaa voi alustaa.

53
Yleistä keskustelua / Vs: Pari kysymystä DigabiOS:sta ?
« : 10.10.16 - klo:16.38 »
Itse asiassa ohjelmointia on sekä perusasteella että lukioissa harjoitettu aikaisemminkin: vuosituhannen vaihteessa tehtiin Basic-ohjelmia matematiikan tunneilla tai ainakin eräässä yläasteen matematiikan kirjassa oli ohjeita niiden tekoon.
Minulla on Uuden lukion Matmatiikka kirja vuodelta 1991 9. painos Siinä on jonkin verran Basic-ohjelmia mutta en muista että niitä oltaisiin koskaan käyty koulussa mitenkään läpi. No ei meillä maalla olisi ollut mahdollistakaan, ne vähät koneet mitä koulussa oli oli tarkoitettu vain ATK-tunneille eikä silolinkaa ollut kaikille omaa konetta vaan tehtäviä tehtiin pareittain.

54
Levy varmaankin pitää alustaa NTFS:ksi mutta niihän se taitaa muutenkin olla koska aikaisemminkin ollut Windows levyllä. Ainakaan W10 asennusohjelma ei osannut alustaa ext4 ja btrfs levyjä, eikä tyhjääkään levyä.

55
Häiretsevää on kuitenkin se ettten todellakaan ole keksinyt miten W10 voisi asentaa ilman jo olemassa olevaa Windowsia.

DVD-levyllä.

Winusb ei muuten myöskään toiminut vaikka kokeilin siitä useita versioita Ubuntussa,susessa ja Fedorassa

Ehkäpä joku joskus korjaa Winusb:n bugit, kun niistä raportoi kehittäjille.
On kuitenkin ohjelma joka kiinnostaa ja olisi jo hyvä aika opetella kieliä ja koodia, joten tutkin lisää ohjelmaa ja raportoin mitä sen jälkeen vielä pidän huonona.

56
Periaatteessa Windows tikku ei vaadi muuta kuin asennuskuvan tiedostot sisäänsä ja sitten boottilataajan. Linuxin kanssa ohjelma nimeltä Winusb saattaa toimia (mulla toimi), Windowsin oma tikunluontityökalu toimii, jos pääsee Windowsia käyttämään jossain. Ja myös Windowsin komentoriviltä käsin voi kirjoittaa boottisektorin sille tikulle.
lmeisesti ongelma tikun tekemisessä on nimenomaan boottilataaja. Winusb laittaa Grubin tikulle ja Fedorassa se ei toiminut koska ei ymmärtänyt eroa Grub ja Grub2. Asennus loppui virheilmoitukseen "command grub-install not found" Pienellä säädöllä sen sai menemään läpi ilman virheilmoituksia mutta toimivaa ei tullut.  Ubuntussa asennuksen tikulle sai menemään jostain ppa:sta ladatulla winusb:llä mutta toimivaa tikkua ei tullut mistään lähteestä. Susen kokeiluja en nyt muista joten tais olla aika huonoja. Veikkaisin että syy on ero dd ja iso kuvassa mutta en tiedä mikä se on jos ladatusta isosta tekee kopion dd:llä?

57
Nyt on haettu uusi levy ja sain jopa toimivan asennustikun tehtyä W10:lle. Windowsin asennusohjelma ei kuitenkaan osaa alustaa levyä niin  että sen vois ottaa käyttöön?

Eikö sinulla ollut käynnistyvä Fedora-asennus käytettävissä? Alusta/tyhjennä sillä haluamasi kovalevy Windowsin asennusta varten?
Oli, ihmettelen miten onnistuin sössimään niin ettei se enään käynnisty. Ainakin yritin olla koskematta tärkeään levyyn mutta jotain on tapahtunut. Kävin nyt kuitenkin ostamas tikun joten eiköhän tämä ole ratkennut. Häiretsevää on kuitenkin se ettten todellakaan ole keksinyt miten W10 voisi asentaa ilman jo olemassa olevaa Windowsia. Winusb ei muuten myöskään toiminut vaikka kokeilin siitä useita versioita Ubuntussa,susessa ja Fedorassa

58
Kysyin ihan tosissani, en vi****le. Jos oikeasti tiedät miten tehdä toimiva W10 tikku niin kerro. Yritin myös katsoa rufuksen lokia kun tein tikkuja. Valitettavasti windows tikun lokia en pystynyt kovin tarkkaan tutkimaan kun kiire ja ei ollut minun kone. Sellainen ero jäi mieleen kun tikkua tehtiin niin windows tikkua tehdessä kysyttiin tehdäänkö windows on go vai windows install levy, kun taas linux(fedora) tikkua tehdessä samassa kohdassa kysyttiin tehdäänkö iso vai dd levy. Mikä ero niillä on jos tehdään ladatusta iso:sta dd kopio? Eikö dd: n pitäisi olla bitintarkka kopio?

59
Miten olet tehnyt W10 levyn linuxilla? Olen kokeillut mielestäni ihan kaikkia keinoja....

60
Olisiko mitään ehdotusta kuinka tästä eteenpäin kun ei asennusohjelma hyväksy mitään levyä? Onko pakko käydä ostamassa tikku jolla ensin alustan levyn ntfs-muotoon? Levyjä olen nyt laittanut kiinni koneeseen 5 mutta kun ei ole ollut windowsia vuosiin niin kaikki on ext4 tai btrfs muodossa ja uusi levy on alustamaton. Asennus ei näytä onnistuvan millään.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 80