Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - welmar

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 80
21
Yleistä keskustelua / Vs: Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 04.12.16 - klo:13.43 »
Hiiren kursori katosi kokonaan ja yritin käynnistää uudelleen. Windows ilmoitii virheestä ja kertoi korjaavansa ja käynnistävän uudelleen. Nyt olen kohta tunnin odotellut meneekö eteenpäin. Huomasin että kovalevyn merkkivalo välkkyy vähänväliä eli ilmeisesti ainakin yrittää lukea sieltä jotain. Linuxssa toi levyn merkkivalo ei ole toiminut mutta tosiaan mielestäni levy on hidas ssd-levyksi. Voisikohan levyssä olla jotain vikaa? Virtuaali koneelle annoin muistia maksimin minkä pystyi eli 3,8Gb ja Fedora taustalla on openboxilla joten sen ei pitäisi viedä paljon.

22
Yleistä keskustelua / Vs: Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 04.12.16 - klo:10.02 »
Ei tunnu oikein hyvältä Boksit-ohjelmalla, vaan on hyvin kankea esim. näppis ja hiiri tuntuu tulevan hiukan perässä. Toinen häiritsevä tekijä on etten saa kokoruutuun vaan kuva on neliömäimen eikä läppärin näytön mukainen. Enkä löydä mistään asetuksia millä tämän vois korjata.
Läppärissä on pieni levy, eli 128gb ssd.
Nyt kannattaa kirjoitella Joulupukille, ja laittaa anomus vetämään Korvatunturille. Noin pienelle kiintolevylle ei kauheasti kannata tunkea useampia käyttöjärjestelmiä.
240Gt tai jopa lähes puoligigaisia saa jo lähes kohtuulliseen hintaan. 
Lisäys: Linuxin (vaikka Fedoran) saat varsin vaivattomasti siirrettyä uudelle levylle, joten vanhasta käyttiksestä ei välttämättä tarvitse luopua.
Tila riittäisi minulle oikeastaan koska en paljon läppärille tallenna isoja tiedostoja esim. kuvat ja musat on pöytäkoneella ja pilvessä. Windowsille varasin 35Gb. Uuden levyn voisin kyllä tosin hankkia siksi että nykyinen ei kovin nopea ole vaikka onkin ssd 
Black Fridayna sai 750GB SSD:n 130€ hintaan 8)

Läppäriin voi muutamalla rahalla hommata DVD aseman tilalle kelkan johon voi laittaa toisen kovon, jolloin voi vaikka toisella kovolla pitää windowsia ja toisella Linuxia.
Tämä ei onnistu koska läppäris ei ole DVD-asemaa koskaaan ollutkaan. Todennäköisesti ostan lisää muistia koneeseen 4Gb ei tunnu riittävän enään kunnolla edes nettiselaamiseen jos vähänkin haluaa välilehtiä pitää auki.

23
Laitealue / Vs: 4g mokkula vai reititin?
« : 03.12.16 - klo:12.36 »
Onko mokkulasta mitään hyötyä kännykkään verrattuna? Eli mieluimin puhelimella jakaa verkkoyhdeyden kuin ostaa mokkulan. Reititin toki paras vaihtoehto.

24
Yleistä keskustelua / Vs: Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 03.12.16 - klo:10.31 »
VisualStudio code jonka linuxille saa on vain murto-osa kokonaisuudesta mitä esim. koulussa käytetään. Eli tarkoitin Visual Studion IDE en pelkkää tekstieditoria ja jos opetuskielenä on C# niin Windows taitaa olla paras vaihtoehto.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 02.12.16 - klo:22.00 »
Windowsia ei siis ole vielä asenettuna missään. Latasin w10 ja yritin kokeilla boksit ohjelmalla mutta ei käynnistynyt vaan jäi siniset neliöt pöytään jumiin. Tikulla oleva linux olis ihan turha, tuskin leikkisin sillä.Nykyisen asennuksen mielelläni pitäisin ja koulua varten haluaisin ainakin VisualStudion C# kurssia varten.

26
Yleistä keskustelua / Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 02.12.16 - klo:19.24 »
Läppärissä on pieni levy, eli 128gb ssd. Opiskelun vuoksi Windows olis hyvä olla. Ohjelmat mitä tarvitsisin opiskelun vuoksi olisi ainakin Exel ja VisualStudio ehkä myöhemmin Mathlab tai Maple. Linuxvaihtoehdot näille ei oikein käy koska on jo tarpeeksi opiskeltavaa mitä opetetaan joten en ala vääntämään väkisin Exel tai C# läksyjä jollain  muulla ohjelmalla kuin mitä koulussa käytetään. En haluaisi kiuitenkaan jyrätä kokonaan Fedoraa pois läppäriltä eli siksi kysyisin toimiiko noi ohjelmat tarpeeksi hyvin Boksit tai VirtualBox ohjelmalla? 

27
Menin vahingossa sulkemaan Geogebran ja enkä saanut enään toimimaan kunnolla edes melko pienellä ikkunalla. Ongelma näyttäisi olevan Gnomessa, sillä asensin xfce ja openboxin ja näillä molemmilla toimii.

28
Hämmentävältä kyllä tämä Ubuntu tuntuu etenkin jos pitäisi tehdä hiemankin eksoottisempia tai hankalamman oloisia ylläpitotöitä.

Eksoottisemmat ylläpitotyöt tehdään Linux-jakeluissa lähes aina komentorivillä. (Open)SuSE on ainoa jakelu, joka on pyrkinyt tarjoamaan laajempia graafisia konfigurointityökaluja.
Mageia ja sen MageiaControlCenter on ainakin hyvin lähellä Susen Yastia. Ensimmäinen Linuxini olikin Mandriva, enkä käyttänyt kuin kerran kerran komentoriviä yli 1/2 vuoden päivittäisen käytön aikana.Susessa taas olen käyttänyt päätettä ja vähän tuntuu ettei kannattais "sekakäyttää" usein tullut nimittäin päivityksissä jälkeenpäin ongelmia. Kun on päivittänyt zypperillä niin järjestälmä on silti yrittänyt ehdottaa päivityksiä ja lopulta ei mikään ole toiminut. Mageiassa urpmi on toiminut hyvin.
  Mutta noissa asioissa kukin hoitaa hommat tyylillään, itse suosin Synaptic:ia muutenkin päivittämisestä pakettien asentamiseen ja mihin se nyt taipuukin ja kikkailen mahdollisimman vähän päätteen kautta. Käyttöliittymä on kuitenkin graafinen ja mielummin käytän myös mahdollisimman paljon graafisia systeemejä  :)
Synaptic onkin mukava myös päätteeseen tottuneelle käyttäjälle, kun se ei piilota mitä tapahtuu. Monia komentoja ja vipuja tulikin opittua aikoinaan sitä käyttämällä ja seuraamalla mitä se teki.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Taisin mennä halpaan
« : 20.11.16 - klo:16.49 »
Monet kiinalaiset verkkokaupat ovat niin ystävällisiä, että pistävät paketin hinnaksi sen minkä haluaa
tai gift (lahja). Itse en ole käyttänyt, mutta kaveri tilasi jonkun hopeankiillotus laitteen kiinasta paljon
halvemmalla. Jotain Hi-Fi:ä on joskus tehnyt mieli tilata. Vaikka nätti putkivahvistin.

Niissä nyt on poikkeuksetta merkintänä gift tai sitten jotain aivan muuta. Se ei paketin tulliin jäämistä estä, ja silloin täytyy maksutosite esittää.
Lahjat saa tulla ilman veroa 47€ asti ja muuten raja on 22€. Ihan vähän aikaa sitten jouduin maksamaan pienen veron 24.99$ piirtopöydästä jonka tilasin Aliexpressin kautta.

30
Jos ei ole mitään vikaa niin ei tarvi. 16.04 on lts versio mutta oman kokemuksen mukaan lts ei kotikäytössä merkitse juuri mitään. Jos on uusi kone niin silloin varsinkin mieluimmin uusin versio Ubuntusta tai jopa beta. Uudemmissa versioissa on kuiteinkin parempi tuki uusille laitteille.

31
Olen nyt saanut GeoGebran toimimaan kokoruututilassa jotenkin vahingossa. Yritin etsiä rajaa kuinka suureksi voi venyttää ilman ongelmia ja pääsin suunnilleen tulokseen 980x620. Vedin ikkunaa vahingossa reunalle ja silloin se aukesi kokoruututilaan, eikä mennyt pilalle! En ole uskaltanut sammuttaa ohjelmaa sen jälkeen eikä minulla siihen mitään syytä olekkaan joten pidän sitä nyt auki kunnes akku lopppuu tai muusta syystä joudun sammuttamaan.

32
Fedorassa on Ubuntun gksudoa vastaava komento beesu. Tai taitaa olla gksu:ta vastaava sudo ei muistaakseni kuulu Fedoraan oletuksena.

33
Mulla ollut Ubuntu+Gnome -yhdistelmällä sama vika jo kauan (vuoden, vuosia?). En käytä kokoruudussa vaan kasvatan käsin lähelle kokoruututilaa  ???
Minulla menee pilalle käsin kasvattamallakin :( Pitää yrittää etsiä missä kohtaa raja kulkee, ei ainakaan kovin isoksi saa.

34
Toimiiko Geogebra Ubuntussa normaalisti kokoruudussa? Tarvitsisin Geogebraa myös läppärissä mutta tälläisenä se on käyttökelvoton. Kokeilin asentaa myös Oraclen Javan mutta ei se vaikuttanat asiaan. Toki olis ehdottomasti mukavampaa jos Geogebran sais toimimaan Fedorassa mutta äärimmäisessä tapauksessa voisin asentaa sitä varten Ubuntun mutta ensin haluaisin kuulla toimiiko siinäkään kunnolla.

35
Ehkä ohjelman avaaminen päätteestä toisi lisävalaistusta?
Sen verran kyseessä on Java ohjelma ja muistelisin että jossain muussakin Java ohjelmassa olisi ollut samaa häikkää, en toisin ole ihan varma. Huomasin myös että vika on vain kokoruudulla, eli ohjelma toimii pienessä ikkunassa normaalisti.

36
Mikä on kun Geogebra toimii omituisesti Fedorassa? Lähinnä ongelmia hiiren kanssa kun esim. kun valikkoja painaa ne ei pysy auki kuin niin kauan kun hiiren nappi on pohjassa. Ei pysty siis valikoista valitsemaan mitään.

37
Asentui näköjään ihan omana ohjemana eli nyt minulla 2 Vivaldia Pitää vielä kirjanmerkit ym. kopioida tähän uuteen osittain. Tämä onkin kiva kun voi pitää vakaata versiota ja kokeilla uusinta uutta rinnakkain.

38
Ok! Kiitos nopeasta vastauksesta ja näyttäisi olevan Chromecast support myös tuossa uudessa snapshotissa. Kuinka muuten nyt kun asennan ton niin miten päivitykset menee?

39
Flash ei toimi tällä hetkellä Vivaldissa ja olen saanut sen käsityksen että pitäisi korjaantua Chromen ja Vivaldin päivitysten myötä. Olenko ymmärtänyt väärin tai onko kenelläkään tietoa jos korjaantuu niin koska?

40
Yleistä keskustelua / Vs: Kumpi kone kannattaa ostaa?
« : 23.10.16 - klo:03.21 »
Minä käyttäisin lahjakortin ssd levyn ostoon ja vaikka murobbs myyntipalstalta emon ja ja prossun. Näin sain itselleni vähän reilulla 200€ hyvän koneen ja vielä kun koulu tarjosi windowsin niin olen tyytyväinen.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 80