Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Karvameduusa

Sivuja: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 53
421
Yleistä keskustelua / Vs: unity
« : 08.01.12 - klo:20.22 »
Gnome 3 Fallback tuo on. Luulisin että Gnome Shellin vaatima laitteistokiihdytys ei toiminut virtuaalikoneessa, joten se meni fallback-tilaan ja latasi Shellin sijaan vanhan tutun Gnome Panelin.

Näyttää samalta kuin Ubuntussakin, siis jos asentaa gnome-session-fallback -paketin ja valitsee istunnoksi GNOME Classicin.

Totta, muistelin että se on erilainen. Fedorassa olen joskus törmännyt tuohon fallback tilaan, jos 3d tila ei toimi.

422
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 08.01.12 - klo:17.18 »
Tämä on aika sääli, jos joutuu käyttämään erikseen jotain tweak työkaluja. Tietenkin nämä voi manuaalisesti kirjoittaa tiedostoon. Tule lähinnä Windows XP ajat mieleen kun piti latailla kaikenlaisia tweak työkaluja. Gnome 3:ssa on tavallaan sama tilanne. Tosin Gnome 3:n löytyy lisäosia, mitkä mahdollistaa muokkaukseen suoraan.

https://extensions.gnome.org/

423
Yleistä keskustelua / Vs: unity
« : 08.01.12 - klo:16.38 »
Ganymedes mitä työpöytää kokeilit jäi vähän epäselväksi? Nykyään Mint 12 saa erilaisia työympäristöjä esimerkiksi MATE, Gnome 3, MGSE, Cinnamon.

Joo niitä näkyy olevan useampia - käytin kylläkin aiemmin ladattua ISOa joten en muista mitä latausotsikkona oli. ISOn nimi on kuitenkin: "linuxmint-12-gnome-dvd-32bit.iso" . Welcome-ruudussa lukee nimenä taasen "12 (lisa)". Eli joku Gnomehan tässä on, ehkä 3?

Ja liitetyn kuvan mukaiselta se näyttää VMwaressa.

Näyttäisi olevan MATE=Gnome 2. MATE ei tule varmaan seuraaviin julkaisuihin. Siirtyvät nimittäin MGSE:stä -> Cinnamon, joka pohjautuu myös Gnome 3:n + lisäosat.

424
Yleistä keskustelua / Vs: unity
« : 08.01.12 - klo:15.55 »
Ganymedes mitä työpöytää kokeilit jäi vähän epäselväksi? Nykyään Mint 12 saa erilaisia työympäristöjä esimerkiksi MATE, Gnome 3, MGSE, Cinnamon.

425
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 07.01.12 - klo:11.46 »
Näen kyllä että Gnome 3.2 on paljon enemmän potenttiaalia kuin Unityssä. Unity tosin käyttää Gnome 3:n palikoita. Gnome 3 näyttää ja tuntuu paljon selkeämmälle kuin Unity. Cinnamon työpöytä ympäristö näyttää kyllä lupaavalta vanhaan gnomeen tottuneiden silmiin. Tällä hetkellä Cinnamon on versiossa 1.1.3: http://cinnamon.linuxmint.com/?page_id=61

427
Laitealue / Vs: Bios update
« : 04.01.12 - klo:17.00 »
1. Etsi USB-tikku ja alustat sen FAT muotoon.

2. Lataa Unetbootin (mielummin pakettivarastosta)

3. Asenna tyhjään muistitikkuun Freedos Unetbootilla.

4. Lataa uusin Bios päivitys.

5. Pura paketti työpöydälle.

6. Etsi puretusta paketista DOS hakemisto.

7. Kopioi DOS hakemiston tiedostot USB-tikun juureen.

8. Sammuta tietokone ja boottaa USB-tikulta.

9. Etsi Freedossilla oikea asema (A: B: C: D: E:) missä tiedostot sijaitsee.

10. Aja PAWF5106.BAT tai kirjoita: flashit PAWF5106.fd  /fe /b /dc

Esimerkki video asuksen bios päivityksestä: http://www.youtube.com/watch?v=vZfjtCMCiFI

Acer Aspire Revo 3600 Bios päivitys ohje: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=28131.0

!!Kannattaa olla sitten varovainen Bios päivityksien kanssa!!


428
Yleistä keskustelua / Vs: Muisti ongelma!
« : 01.01.12 - klo:20.22 »
Muistitesti löytyy Ubuntun boottivalikoista ja vanhemmilla versioilla (ainakin 9.04 asti) ihan CD:n boottivalikoistakin.
Löytyy uudemmistakin, mutta se valikko saattaa olla piilotettu (on ainakin 10.04:ssä). Sen saa esille, kun painaa jotain näppäintä kun näytöllä on näppäimistön ja tikku-ukon kuva alareunassa.

Mutta kyllä noita Ganymedeksen ohjeita kannattaa kokeilla.

Muistaakseni pitää painaa shift-näppäintä pohjaan, jos meinaat grub valikkoa.

Edit:
Tässä vielä joku lähde: https://help.ubuntu.com/community/Grub2#GRUB_vs_GRUB_2

429
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 01.01.12 - klo:11.30 »
Rasperry Pi pitäisi tulla pian myyntiin. Tällä hetkellä on kymmenen beta alustaa myynnisssä: http://www.ebay.co.uk/sch/raspberry_pi/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=25&_trksid=p3686
Aika suolainen hinta, mutta keräily harvinaisuus. Pitää kyllä hommata kun tuonne rasperry pi sivuille ilmestyy myyntiin tuo laite. Olisi kiva päästä asentamaan tuohon Debianin ARM-arkkitehtuurista jakelua.

430
Yleistä keskustelua / Vs: Ensimmäinen Tietokoneesi
« : 24.12.11 - klo:23.31 »
C64 oli ensimmäinen tietokoneeni. Toinen tietokone oli sitten IBM alle 100MHz:llä ja käytiksenä oli Windows 3.1.

431
Taitaa olla Valven puolella jo päätetty että mahdotonta tehdä toimivaa versiota joka toimisi joka distrossa kunnolla :/
Macin version voisi kyllä kääntää linuxille, jos softa on edes vähän samankaltaista.  ::)

Ei taida halua tehdä enää Linux versiota Steamista. Eikä tuo tekeminen mikään ongelma ole. Kannattaa vaan alkaa käyttämään jotain muuta Steamin kaltaista palvelua. Esimerkiksi Desuraa, kun odotella jotain Steam clientiä.

432
Yleistä keskustelua / Vs: Läppärivillitys
« : 08.12.11 - klo:13.38 »
Itse siirryin kokonaan kannettavaan tietokoneeseen. Kannettava tietokone vapauttaa ihan kivan tilan pöydältä, kuin vertaa normaalin tietokoneen viemään tilaan. Ostin Lenovon T61 käytettynä ja olen sitä jonkin verran päivitellyt. Lisätehoa SSD:llä ja muistilla. Ainakin tässä läppäristä on vielä moneksi vuodeksi puhtia.

433
Yleistä keskustelua / Vs: Sonera nopeustesti kokeilkaa
« : 07.12.11 - klo:21.48 »
Nebula 10/10

Viive: 7ms
Latausnopeus: 11Mbit/s
Lähetysnopeus: 11,56Mbit/s

434
Itselläni on T61:ssä Debian Squeeze. Tuorein flash mikä Adobelta löytyy. Pystyn katsomaan kaikki flash videot 720p resolla fullscreen tilassa. Tosin itselläni on Adblock Plus ja Element Hiding Helper for Adblock Plus käytössä. Blocklistoina toimii Easylist ja Wiltteri.

435
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 27.11.11 - klo:13.38 »
Minulla on Debian Wheezy ajossa (eli testing-versio) ja tässä tulee Gnome 3 oletuksena. Parin viikon käytön jälkeen minulle on päivänselvää että tämä on se mitä tulen käyttämään. Debian-pohjaisia nuo luettelemanne ovat melkein kaikki. Minulle se kysymys oli: "miksen sitten käyttäisi sitä oikeaa Debiania kun Debian-pohjaisilla muutenkin menen?"

Debian on hyvä distro. Itseltäni löytyy muuta tietokone myös Debianilla (serveri ja läppäri). Tosin Debian Squeeze työpöydällä ja ilman työpöytää. Tykkään Debianin muokattavuudesta ihan ensimmäisestä asennusikkunasta lähtien. Ubuntu on taas Debianin unstable johdannainen, mutta ei ole kuitenkaan Debian. Ubuntu paketoi kuitenkin omalla tavalla paketit lopuksi kasaan. Itse en kutsuisi Ubuntua Debian pohjaiseksi. Linux Mint on sama asia kuin Ubuntu. Eroaa toki muutamalla omalla paketillaan ja paneelillaan. Linux Mint:stä löytyy myös Debian testing jakeluun pohjautuva LMDE. Tosin olen yllättänyt kuinka paljon LMDE on mukautettu Debian testing jakelusta. Nykyisin distroon löytyy omat lähteet ja muita muokauksia. Hyvä esimerkki siitä, että Linux Mint kehittäjät eivät ole enää riippuvaisia Ubuntusta.

436
Linux Mint 12 "Lisa" julkaistu.
Linkki: http://blog.linuxmint.com/?p=1889

437
Voitko pasteta tuon sources.list sisällön? Olisi varmaan helpompi selvittää tämäkin ongelma. Tuntuu menevän arvailujen puolelle nämä keskustelut. Siellä ei ole kuitenkaan mitään arkaluonteista.

Saat sources.list sisällön näin:

1. Paina ALT + F2

2. Kirjoita: gedit /etc/apt/sources.list

3. Kopioi teksti tänne foorumille.

438
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 24.11.11 - klo:17.46 »
Nähtävästi Suomen IT mediakin on uutisoinut tilannetta:http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/ubuntu+menettaa+suosiotaan/a728451

439
Ihan kiva kaavio, siitä kuitenkin puuttuu satoja distroja/distroletteja, jotka tosin sotkisivat sen täysin. Esimerkiksi Ubuntuun pohajutuvia pienjakeluita on lukemattomia ja monet niistä poikkeavat Ubuntusta enemmän kuin esimerkiksi Kubuntu, mm. omilla repoillaan.

Yhteensä tuon kaavion mukaan Linux distribuutioita on 400. Todellista määrää voi vaan arvuutella.
Lähde: http://futurist.se/gldt/ (alottajan viestille).

Tuolta lähteestä saa uudemman timeline. Eli http://futurist.se/gldt/.

440
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 11.11.11 - klo:20.00 »
HUomasiteko että Mint menossa voit poistaa hiiren oikealla olevasta valikosta ohjelman asennuksen. Pikku juttu mutta toisaalta ihan kiva, ainakin mun mielestä. Toinen mistä pidän mintistä on värimaailma joka ubuntussa on varsinkin unityn myös ikävä. Mutta kenenkään ei tarvitse olla mun kanssa samaa mieltä.

MintMenu:n haku toiminnolla voit myös asentaa ohjelmia. Ihan pätevä menu on MintMenu. Kyseinen paneeli on koodattu pythonilla.

Esimerkiksi LMDE:ssä on paljon enemmän LinuxMintin omia työkalua. Esimerkiksi oma update-manager, joka oli aikoinaan vanhassa LinuxMintistä (pohjautui Ubuntu Hardy Heroon). Mainittakoon vielä että oma paketointi ohjelma, millä saadaan .mint paketteja.

Sivuja: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 53