Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - maalainen

Sivuja: [1] 2 3 4
1

eikö emolla ole vapaita pci-e korttipaikkoja?
1x pci-e kortti on mahdollista liittää tällaisella välipalikalla pci -paikkaan. 
https://www.amazon.de/dp/B0037ECAM2/ref=pe_3044161_185740101_TE_item



2

kiitokset mielipiteistä ja neuvoista. näiden tietojen perusteella ja tiettyjen muiden seikkojen vuoksi taidetaan kuitenkin ostaa uusi puhelin.

kl

3

Itselläni ei ole mitään kokemusta älykännyköistä. Tältä foorumilta löytyy varmasti asiantuntemusta ongelmaani.
Juniorilla on viitisen vuotta vanha ja edelleen toimiva Samsung Galaxy S4 Active. Tuohon alkuperäiseen käyttöjärjestelmään ei liene enää ole saatavilla turvapäivityksiä? Onko mahdollista uudistaa käyttöjärjestelmä uudempaan -- turvallisen käytön jatkamiseksi?
 
kl

4
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka vanha koneesi on ?
« : 20.09.17 - klo:22.21 »

päivittäisessä käytössäni olevat läppärit v. 2008 alkavat olla alitehoisia nykyisten verkkosivujen selaamiseen. silti näillä tuplaytimisillä pärjäilen päivittäisessä käytössä: hp6715s sekä thinkpad x60.



5
Yleistä keskustelua / Vs: SSDkö sirisee???
« : 04.08.17 - klo:11.48 »
kopioin  läppärissäni isohkon tiedoston toiseen kansioon ja kyllä tarkkaan kuunnellessani on havaittavissa sirinäksi tunnistettavaa ääntä laitteen kiintolevyn sijainnin paikkeilla. ääni tosin on melko hiljaista.
thinkpad x60, samsung pro.

Mikäs kovo siinä on?

Samsung SSD 850 Pro 128GB, käyttötunnit 2300h, 2981 käynnistystä. Kokeilin vielä samaisessa läppärissäni Corsairin Neutron -levyä ja kyllä siitäkin vaimeaa "sirinää" kuluu. Kyse ei ole läppärin viasta, koska kokeilin jälkimäistä levyä vielä Dellin D620 koneessa, ilman mainittavaa muutosta.

Lienee ssd -levyn tuottama sirinä aivan normaalia toimintaa luku-/kirjoitustapahtuman aikana. Ääni on vain sen verran hiljainen, ettei monikaan kuluttaja todennäköisesti sitä havaitse.

6
Yleistä keskustelua / Vs: SSDkö sirisee???
« : 04.08.17 - klo:00.33 »
kopioin  läppärissäni isohkon tiedoston toiseen kansioon ja kyllä tarkkaan kuunnellessani on havaittavissa sirinäksi tunnistettavaa ääntä laitteen kiintolevyn sijainnin paikkeilla. ääni tosin on melko hiljaista.
thinkpad x60, samsung pro.

7
 
Onneksi muistin tämän ketjun, ennekuin alan asentamaan windows 10:n tietoturvapäivityksiä. Vanhahkossa HP -läppärissäni on myös linux ahkerassa käytössä. Tulipahan otettua varmuudeksi home -osiolta tiedostot talteen. Katsotaan aiheuttaako kymppi vahinkoa...

8
kiitti vinkistä. joo -- onkin mc:llä mahdollista merkitä tiedostossa aluetta sivu kerrallaan ja poistaa sitten tehokkaasti haluamansa. enpäs huomannutkaan kyseistä ominaisuutta, kun muinoin käytin mc:tä tiedostonhallintaan. winukassa suosin altap salamanderia tidostojen siirrossa.
siivottavassa tiedostossani onkin toistakymmentämiljoonaa riviä "rojua", joten melko hitaasti homma hoituu, kuitenkin huomattavasti joutuisammin, kuin nanolla f9:llä.


9

Laitevian/ohjelmabugin vuoksi lokitiedosto on paisunut "kohtuuttoman" suureksi. Pitäisi ylimääräisiä(satoja, tuhansia?) rivejä poistaa tarpeettomana. Nanolla kokeilin, mutta on turhan hidasta yksi kerrallaan poistella. Onko hyvää keinoa toteuttaa ko. toimenpide poistaen rivejä useita kerrallaan. Vaiko luodaanko vain uusi tyhjä tiedosto; onko edes mahdollista?

Debian Jessie@Thinkpad x60


11

3*250GB IDE/raid5
2*2TB SAS

12
Yleistä keskustelua / Vs: Kova huuto Flashista?
« : 10.07.15 - klo:08.42 »

vendor_id   : AuthenticAMD
cpu family   : 6
model      : 8
model name   : AMD Sempron(tm) 2300+
stepping   : 1
cpu MHz      : 1582.694
cache size   : 256 KB

Jep, tuo on vanhempi Sempron eli karsittu Athlon XP. SSE2-tuki puuttuu, eivätkä nykyiset Flash Playerin Linux-versiot toimi. Voit kokeilla Windowsin Flash Playeriä Pipelightilla, mutta todennäköisesti koneesi on siihen liian hidas.

Kirjoittelin aiemmin tänne Pipelightista ja muista ratkaisuehdotuksista:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=46858.msg360256#msg360256

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=46231.msg360451#msg360451

13
Yleistä keskustelua / Vs: Wanhat koneet/uudet distrot
« : 04.10.14 - klo:21.20 »
Minulla oli viime talvena työmaalla käytössä omistamani IBM T20(700MHz) -- nettikäytössä sekä skype-chattia varten. Käyttöjärjestelmänä debian 7 lxde -työpöydällä. Ihan siedettävästi pelitti!




14
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 30.03.14 - klo:19.26 »

En Lenovoa, mutta IBM -merkkisiä: xSeries330, 760EL, 600E ja T23. Mielenkiintoisia laitteita näin nykyhetkestä tarkasteltuna.





15
OK. Tarkoituksenani olikin kokeilla pelkällä merkkipohjaisella käyttöliittymällä.

Tuossa viittaamassasikin artikkelissa mainitaan silti: "Debianin asennus on mahdollista niinkin pienellä muistilla kuin 20 Mt (s390:lle) tai 60 Mt (amd64)."

Voisin tietenkin yrittää suuremmalla muistimäärällä. En vain tiedä hyväksyykö lauta enempää muistia, mitä nyt on jo asennettuna? Enkä voi kokeilla, koska ei ole tietääkseni enempää 4MB SIMMejä.
Täytyy joko tyytyä win95 -asennukseen(3.11 jo valmiina), tahi siirtyä vähäsen kehittyneempään 486 -rauta-arkkitehtuuriin, missä on jo 72 -pinniset muistit. Sen tyyppisiä rammeja kyllä löytyy riittävästi eri kokoisia. Ensin kuitenkin lataan jonkun vanhemman debianin version levynkuvan ja kokeilen sillä.

t: lähes joka suhteessa vähintään "20 vuotta ajastaan jäljessä"

16
Yritin asentaa debianin wheezy -levyltä tällaiseen masiinaan: 486(Cyrix), 20MB RAM. Näytölle ilmestyi tuetut resoluutiot. Siitä kun yritti eteenpäin, niin asennus "kaatui".
Memtest ajettu hyväksyttävin tuloksin, joten rauta lienee kunnossa. Kokeilin useilla eri näytönhojaimilla; sama oire.
Mahtaakohan olla kellä kokemusta ja kertoa valaisevia vinkkejä. Vai eikö enää uusia versioita voi asentaa noin vanhaan laitekantaan?
Vanhaa tietoako: http://www.debian.org/releases/sarge/hppa/ch03s04.html.en
 



17
Eipä taidot riitä emolevyn ecua vastaavan tiedoston väsäämiseen. Alkuperäisistä tiedostoista puuttuu kaksi oleellista. Vanhalla ECU -lerpulla oli viallisia sektoreita, jotka windowsin scandiskillä sain totaalisesti tuhottua!
Ehkä jonakin ajankohtana oppisi riittävästi tällaisia haasteellisia koodaamisjuttuja. Lähinnä olen kyennyt puuhailemaan vain rautapuolella.
Komentorivipohjainen käyttöjärjestelmä saattaisi tulla tutuksi sen myötä, kunhan asennan ensin nauhalta SCO Unixin NCR:n retroserveriini...


18
Onko linuxissa ollut koskaan emolevyvalmistajien EISA -piirin tukea?
Ettei tarvitsisi ajaa dos-levykkeeltä EISA -configurointia [useimmille laudoille ei löydy enää konffitiedostoja].







20

Meni internetyhteys uusiksi 3g-verkon kadottua. Uuden operaattorin mokkula ei toimi reitittimessä, joten läppäristä on tarkoitus tehdä reititin.
Kuinka saan jaettua(parikaapeliyhteys) yhteyden muille(windows) koneille 10.04 Ubuntussa ?

Läppärin ja muiden tietsikoiden väliin tulee D-Linkin kytkin <-- ei liene merkitystä.







Sivuja: [1] 2 3 4