Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11
141
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 16.11.16 - klo:11.06 »
Wikisivun alkuosa päivitetty minun viimeaikojen kokemuksilla. Muotoiluissa vielä vähän feelua ja tuota sivun otsikkoa/nimeä en osannut päivittää, mutta onpahan askel eteenpäin:

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Ensimmäinen puolisko dokumentista siis muuttunut aika reilusti. VDR Live web-käyttöliittymä/VDPAU hujakoilta minun osalta täysin alkuperäisessä asussa ilman muutoksia. Siellä lienee paljon turhaa, jolla ei tänäpäivänä enää ole merkitystä, mutta en tohtinut ainakaan vielä siivota sitä pois, jos noista on jollekkin iloa.

Kanavien skannausosio myös ennallaan, koska minä olen vain siirrellyt toimivia channels.conf tiedostoja koneelta toiselle enkä ole vuosiin ajanut tuota kanavahakua.

142
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 11.11.16 - klo:16.43 »
Ei Kodi VDR:ää korvaa, mutta on mukavampi kuin vaikka  vdr-sxfe ohjelmien katseluun. Itsellä vdr-sxfe:n valikot katoilee, mutta käytän sitä lähinnä ohjelmien leikkaamiseen. Itsellä VDR on toiminut hyvin vakaasti, mutta noi katseluohjelmat välillä takkuilee.

Minä taas en käytä noita VDR katseluclienttejä ollenkaan vaan VDR on serverillä pyörivä backend, jota sitten katsellaan milloin VLC:llä, KODIlla ja tabletilla tilanteen mukaan. vdr-sxfe on minulla vain ihan satunnaiseen testailuun.

143
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 11.11.16 - klo:09.07 »
Minäkin käytän Kodia, mutta vain olohuoneen mediaclienttinä. VDR hoitelee hommiaan kellarin pöytäkoneella useamman virittiminen ja ison levytilan voimin. Minusta olennainen VDR pihvi on jatkossa EPGSearch ja automaattitallennus, joka sitten on vain yksi mediapankki muiden mediapankkien joukossa, joita eri clienteillä sitten katsotaan. ELi minun käytössä Kodi ei ole lähelläkään korvaamassa VDR:ää, mutta tukevat toisiaan mukavasti.

144
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 09.11.16 - klo:14.01 »
Kun etsii VDR asennusohjetta Ubuntuun löytyy Googlella löytyy nopeasti oheinen wiki sivu:

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Siellä linkataan tähän threadiin. Ohje on hieman vanhentunut ja nykyään minusta Ubuntun oma pakettilähteistö riittää aika pitkälle - tai ainakin pitemmälle kuin tuo Wikissä linkattu YaVDR. Minulla on olemassa dokumentti, jossa on kuvattu nykyiseen Wiki sivuun tulevat lisäykset ja poistot. Perusteena omat viimeaikojen kaksi asennusta VDR:stä Ubuntu 16.04. Mitenkäs tuollaisen Wikin saisi päivitettyä - en ole sitä ikinä tehnyt, joten hieman ainakin henkistä tukea kaivataan. Minulla on kyllä tunnus tänne foorumille, mutta tarvitaankos tuohon joku muu "Ubuntu yhteisön tunnus" ennen kuin sitä voi lähteä editoimaan.

Tuo asennusohje on ihan tarpeettoman monimutkainen ja menee ihan turhaan detaljeihin, jotka eivät minusta enää ole valideja tänäpäivänä. SItä voisi yksinkertaistaa aika roimasti ja minulla on siihen valmis tekstimuotoinen ehdotus jo olemassa. VDR ei ole oikeasti lähellekkään noin monimutkaista kuin tuossa nykyisessä wiki dokkarissa kuvataan  :D


145
ON...ja sitten pidempi tarina. OSCAM lienee tänään se ratkaisu ja sitten siihen joku liitos siihen käytettyyn TV ohjelmistoon. Ihan sellaisia napista painamalla päälle meneviä nämä eivät ole vaan vaativat virittelyä. Lisäksi kortin tyyppi vaikuttaa, eli rautaan paritetut kortit eivät välttämättä toimi ollenkaan, koska TV operaattorit ovat kiinnostuneita kauppaamaan paketteina niitä rampautettuja boksejaan ja useampia kortteja eri huoneisiin.

Eli ratkaisuja löytyy, mutta vaatii hieman vihkiytymistä asiaan. Itse olen tästä teemasta keskustellut hieman nykyään jo hiljentyneellä, mutta edelleen hyvällä foorumilla

http://linuxtv.fi/

timo


146
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 22.04.16 - klo:08.26 »
Eilistä aktiivisesti seuranneena voisi todeta, että julkaisupäivänä levynkuvat tulevat meidän aikaa joskus iltapäivällä ja sitten daily buildien aikataulla illalla lataussivut päivittyvät ja kaikki edelliseen versioon viittaava katoaa. Henkilökohtaisesti voisi todeta, että varsinainen vanhaa versiota vaivannut ongelma poistui, mutta sain tilalle muutaman uuden haasteen, joita nyt sitten ratkotaan. Ei mitään massiivista, mutta pientä askaretta kumminkin, joten aika tyypillinen linux päivitys kaikenkaikkiaan.

Ehkä keskustelijoiden innoittamana siirryn jatkossa malliin, jossa otan koko ajan vastaan kaikkea uutta mitä tarjolle tulee, enkä odota näitä varsinaisia julkaisuja sen enempää. Kiitokset keskustelusta - nyt mennään 16.04 LTS versiolla tyytyväisenä.




147
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 21.04.16 - klo:16.28 »
Jos olet tehnyt tuoreen asennuksen ja päivitykset on noissa virityksissä mitä edellä sanoin, niin mitään ilmoitusta uudesta versiosta ei tulekkaan, koska versio on jo uusin ja viimeisin  :)

Tässä koneessa, jolla toimistolla homman etenemistä seuraan on edelleen 15.10, joten siihen ei ole noita daily buildeja eikä mitään muutakaan oletuspäivityksiä enempää laitettu. Siinä sitä ilmoitusta odotteliun. Kotiin kun pääsen niin siellä odottelee se tuoreempi yksilö, jossa homma menee juuri kuvaamallasi tavalla


timo

148
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 21.04.16 - klo:16.15 »
Mutta vielä se ei (ainakaan minulla) sano hienosti - "New release is available", kuten se yleensä päivityksistä sanoo


149
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 21.04.16 - klo:15.51 »
Näin voisi Twitteristäkin päätellä, että tuli julki 14-15 välillä iltapäivällä:

https://twitter.com/ubuntu

Tosin ainakaan vielä ei vielä Ubuntun oma software update sitä löydä, mutta eiköhän lähitunteina sekin ala löytää.

timo

150
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 21.04.16 - klo:13.13 »
Jo vuosia virallinen versio on ollut yhtä kuin viimeisin julkaistu Daily-live... Tuosta kun lyöt myllyyn tämän päiväisen dailyn http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ niin homma on siinä ja virallinen Ubuntu on käytössäsi. Julkaisu on vain sanahelinää ja virallistamista että sitä, tätä ja tuota ollaan nyt saatu julkaistua jne...  :)

Kai ne siellä kokousta ja käy tietyt asiat lävitse ja sitten kun on kaikki selvää niin julkaisu tehdään. Se tehdään tietysti johonkin tiettyyn kellon aikaan
Tässä voisi miettiä mainosta missä Del Monte mies  pellon laidalla sanoo että sato on kypsä poimittavaksi ...  ;D


Näin arvelinkin asian oleva. Tuskin viimeisenä päivänä enää mitään isompaa lähdetään muuttamaan vaan pikemminkin vahvistetaan se mikä on saatu toimivaksi. Eli viimeisin Daily Live on looginen valinta. Jatkokysymys - päteekö tässä virallisessa julkaisussa sitten sama aikataulu kuin daily livessä, eli myöhään illalla meidän aikaa? Ainakin latausnettisivujen ja vastaavien osalta jumppa on vähän isompi ja siten työtä julkaisussa on enemmän kuin daily livessä - vaikka itse softa olisikin täsmälleen sama. Ja tuo isompi työ voi vaikuttaa aikatauluun. Onko historiasta kokemuksia - mihin kellonlyömään "suuri" julkaisu on aikaisemmin tehty?

timo

151
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 21.04.16 - klo:12.08 »
Onko näppituntumaa missä vaiheessa päivää sen virallisen version saisi päivitettyä? Meneekö amerikkalaisten iltaan eli meillä jopa lähelle huomista vai onko toiveissa saada tätä jo tännekkin valoisan aikana?

timo

152
Nyt homma on edennyt  - ei vielä maalissa, mutta matkalla kumminkin.

Minulla on kolme ajurivaihtoehtoa:

Foomatic - joka on suositus ja sitten kaksi propietary ajuria CUPS ja IJS.

Foomatic toimii hyvin samban kautta, mutta huonosti paikallisesti

ILS toimi kohtuullisesti molemmista mutta suttasi aaviostuksen ja nyt viimeisenä on testissä CUPS. Jos sekään ei toimi palaan Foomatic ajuriin ja käytän sitä vain samban kautta windows koneilta, joka on muutenkin se tyypillisin käyttötapaus minulle.

Mutta jotain outoa tässä kaikenkaikkiaan on - kyse on kuitenkin aika perusjutusta tietotekniikassa

timo

153
Kaverilta peritty HP Color Laserjet 1600 ja Ubuntu 12.04 64 bit. Homma alkaa toimia heti kättelyssä, eli piuhat kiinni ja tulostus päälle, mutta tulos ei ole toivottu. Käytännössä osaväreissä on aika roima siirtymä ja ne eivät kohdistu kohdakkain. Kaikki sopivanväriset kohteet esiityvät kahtena erivärisenä kappaleena vajaan puolen sentin päässä toisistaan. Ja kun täsmälleen sama printteri jaetaan verkon muille windows koneille samban avulla ja tulostetataan sieltä windowsista niin homma pelaa aivan virheettömästi.

Laitteessa on ollut vastaavia oireita välillä ihan laitetasollakin, eli laitteen oma demokuva on mennyt samaan tapaan pieleen. Noissa tapauksissa syy on oletettavasti ollut itse täytetyissä tai muuten vaan ihan tappiin vedetyissä kaseteissa. Nyt siinä on uudet kiinalaiset kopiokasetit ja demokuvat ja windows/samba reitillä homma toimii hienosti, mutta suoraan ubuntusta tulostettaessa väreissä on siirtymää.

Minun arvaus on se, että kokeilemalla niitä erilaisia linux tulostinajureita homma voisi korjautua löytämällä sopiva kombinaatio. Tai sitten linux puolella pitää ajaa joku värikasettien kohdistusjuttu. Hyviä ajatuksia otetaan vastaan, vaikka ei tuo nyt niin suuri ongelma ole sen toimivan windows/samba reitin takia.

timo

154
Komenna sudo update-grub, niin uusin kerneli voi ilmestyä listalle.

sudo update-grub antoi uuden kernelin kyllä näkyviin komentorivillä, mutta ei buutissa. Oikeasti homma ratkesi, kun ensin asensin synapticilla "grub pc" paketin ja sen jälkeeen komensin upgrade-from-grub-legacy

Nyt buutissa tulee esiin 12.04 version kernelit ja automaattisesti se ottaa uusimman käyttöönsä.

Suomeksi siis minulla ei ollut grub2 asennettuna ja uusin versio vaatii sen. Selitys ilmiölle on se, että koneeni on jo aika iäkäs ja se on kasattu vanhan grubin aikaan. Netin mukaan oletuksena grubia ei päivitetä päivitysten yhteydessä automaattisesti ja siksi tuo vanha grub ei ollut vaihtunut missään vaiheessa uuteen vaan olin jatkanut vanhalla kunnes sen raja tuli nyt vastaan.

Kiitokset avusta

timo

ps. Alkuperäinen TV korttiongelma ei ratkennut - muutti vain muotoaan. Siitä lisää tuolla LinuxTV:n puolella, tämä kernel tapaus on nyt selvä. http://linuxtv.fi/viewtopic.php?f=12&t=4668&p=32537#p32537

155
Olisiko vanha grub1 käytössä?

Tarkista paketit grub, grub2 ja grub pc versiot. Uudempaan siirtymiseen on komentokin.
Koodia: [Valitse]
upgrade-from-grub-legacy

Synapticista poimittua:

grub asennettu versio 0.97-29ubuntu66
grub2 - ei asennettu
grub pc - ei asennettu

Joten siis suomeksi - grub2 ei ole käytössä ja se lienee syyllinen tähän. Riittääkö kun vetäisen nuo paketit päälle synapticilla vai onko tuo lopmpolon antama komentoloitsu tässä se oikein tapa?

timo

156

Koodia: [Valitse]
uname -r


Koodia: [Valitse]
ls /boot/initrd.img-3*

Koodia: [Valitse]
tikola@serveri:~$ uname -r
3.0.0-17-generic

Koodia: [Valitse]
tikola@serveri:~$ ls /boot/initrd.img-3*
/boot/initrd.img-3.0.0-17-generic  /boot/initrd.img-3.2.0-24-generic

Eli 3.0.0-17 ajossa ja 3.2.0-24 luuraa jossain piilossa, jos ymmärrän oikein

timo

157
Päivitin Ubuntun 12.04 versioon ja kaikki meni läpi ongelmitta. Tv kortit lakkasivat yllättäen toimimasta ja kun aloin tutkia asiaa huomasin, että kernel on edelleen 3.0.0_17 vaikka synapticin mukaan minulla kyllä pitäisi olla viimeisin 3.2.x sarjan kernelikin asennettuna. Kun buuttaan koneen ja menen kernelin valinta menuun siellä kerrottaan, että käytettävissä on 2.6.x - 3.0.x version kerneleitä Ubuntu 11.10:lle

Toisin sanoen Ubuntu itse päivittyi hienosti versiosta 11.10 versioon 12.04, mutta kernelit jumahtivat 11.10 eivätkä päivittyneet. Olen kokeillut erilaisia googlattuja kikkoja grub-update jne. mutta viisastenkiveä ei ole vielä löytynyt.

Varsinainen ongelma ovat siis toimimattomat TV kortit, mutta yksi tie niiden heräämisen tiellä voisi hyvinkin olla tuo Kernel asian saaminen kuntoon ja se on nyt tämän topicin aihe.

Aiheesta alkuperäinen keskustelu osoitteessa:http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?f=12&t=4668

Käytännössä seuraavat konstit kokeiltu

- Manuaalinen kernelin valinta buutissa - uusia ei tarjolla
- /etc/default/grub tiedoston editointi ja sen jälkeen  sudo update-grub - tuo tiedosto on täysin tyhjä
- Uusimpien kernel paketeiden uudelleenasennus synapticissa

Näistä mikään ei siis vielä ole avuttanut

timo

158
Laitealue / Vs: Toimiiko Androidkapula modemina?
« : 07.09.11 - klo:08.51 »
Itselläni myös molemmat android luureista (Nexus one & Desire Z) toimineet hyvin. Riittää että puhelimesta pistää päälle netin jakamisen usbin kautta, ja homma toimii. Esim win7 ei moista osaa.

Tuo kuulostaa erikoiselta, koska minun WM 6.5 osaa sen hienosti juuri noin - miksiköhän se olisi seuraavassa kehitysversiossa poistettu?

timo

159
Tähän löytyi syynsä Ubuntun uusi käyttöliittymä Unity on monelta osaa liki yhteensopimaton VNC:n kanssa. Ainakin minun kokemusten perusteella meille VNCn läpi Ubuntuä käyttäville se on liki käyttökelvoton. Palasin Login Screen asetuksista Ubuntu Classiciin ja kaikki pelaa taas hienosti. Löysin googlella muutamia aiheeseen liittyviä bugiraportteja, joten Unity jää odottelemaan minun tapauksessa tulevia versioita ja näiden lastentautien korjaantumista.

Siis tiivistäen jos sinulla on ongelmia Ubuntun 11.04 uuden käyttöliittymän Unityn kanssa VNC käytössä suositan lämpimästi paluuta Ubuntu Classc käyttöliittymään. Sekä ongelmat että Unity katoavat silloin.


timo

160
Laitealue / Vs: samba tulostinserveri ja windows xp
« : 27.07.11 - klo:12.37 »
Olen taistellut saman aiheen kanssa ilman hyvää rautalankaohjetta, mutta eilen sen löysin:

https://help.ubuntu.com/community/NetworkPrintingFromWinXP


Tuolla ohjeella Ubuntu 11.04 printteri tuli jaettua kotiverkon windows koneille heittämällä. Tuon loitsun keksiminen millä siihen pääsee käsiksi windowsin add printers menusta oli se suurin murhe ja sitä ei oikein selitetty kunnolla missään ennen kuin löysin tuon.

Tämä ei siis ole varsinainen vastaus aiheeseen vaan pieni lisäys, jolla ensimmäiseksi palautuvasta foorumiviestistä seuraava etsijä löytää hieman nopeammin apua.

timo


Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11