Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
121
Ääni minulta tälle viimeisimmälle ratkaisulle. Muutin smb.confin tuon mukaiseksi ja uusi ääkkösin varustettu tiedosto näkyi erinomaisesti sekä windowsissa samban takana että ubuntussa paikallisesti ääkkösin. Tuollaiset säilytä kaikki oletusarvoilla ratkaisut ovat aina niitä kaikkein parhaita ratkaisuja. Tosin  väitän että kun muutama vuosi sitten konffasin mediapalvelimen pystyyn silloisilla oletusarvoilla homma ei pelannut. Taisi olla Ubuntu 6.xx aikaa.

Nyt siis seuraavaksi alan opetella tuota convmv komennon käyttöä ja kerään rohkeuteni kokoon etten tule tehneeksi mitään peruutamatonta.timo

122
Kiitoksia

Loistavat ohjeet - kun vielä lisäsin tuohon sen että terminaalista vaihdoin merkistön enkodauksen kaikkien noiden em. vaiheiden jälkeen ISO8859-1:ksi niin johan alkoivat ääkkösetkin näkyä komentorivillä.

Olen törmännyt joskus aiemminkin tuohon UTF-16/UTF-8 selitykseen windowsin ja ubuntun välissä. Jotenkin tuntuisi että lopullinen ratkaisu saadaan sinä päivänä kun Ubuntu alkaa käyttää UTF-16 merkistökoodausta. Näin maallikon näkökulmasta siirtymä nykyisestä UTF-8 merkistöstä samaan UTF-16 merkistöön kuin windows käyttää tuntuisi loogiselta kehitysaskeleelta. Siis korvataan nykyinen merkistö saman merkistön 16 bittisellä versiolla...toki sinä päivän windows varmaan on ehtinyt jo 32 bittiseen versioon tai keksinyt jotain ihan muuta.

Mitenkäs Ubuntun merkistö muutetaan pysyvästi, kuten johnsmith tuossa sivulauseessa mainitsi?timo

123
Samba ja ääkkösongelma nyt seuraavasta näkökulmasta (olen koettanut hakea mutten ole tähän omaan tilanteeseeni löytänyt ratkaisua):

Ubuntu koneeni 9.04 hoitelee mediaserverin virkaa kotona. Siitä on tehty ulos jako samballa, josta sitten eri koneet soittelevat muusiikkia videoita tms.

smb.conf tiedostossa ääkköset on hoidettu seuraavalla tavalla:
dos charset = CP350
unix charset = ISO8859-1
display charset = ISO8859-1

Käytännössä tämän myötä verkon muut koneet (windows) näkevät ääkköset ongelmitta ja osaavat tuoda sinne ääkkösiä sisältäviä tiedostoja.

Nyt kun haluaisin ottaa backupin ubuntusta suoraan irtokovalevylle törmään neliö-kysymysmerkki yhdistelmiin. Käytännössä siis windows koneet näkevät ääkköset samban läpi hyvin, mutta ubuntu itsessään ei niitä näe. Tästä seuraa se, että backup ei onnistu koska merkistö sekoaa jne.

Olen tähän mennessä yrittänyt hakea ratkaisua muuttamalla esim. terminaalin merkkikoodausta ylävalikosta samaksi kuin tuossa smb.confissa käytetyt jne. mutta toistaiseksi vailla menestystä.

Mitenkäs tämä pitäisi hoitaa siten että samban kautta tulevat windows koneet ja omia hakemistojaan kurkkiva Ubuntu näkisivät ääkköset samoin ja oikein.


timo

ps. Ja ääkköset pois tiedostonnimistä ei ole ratkaisu minullekkaan vaikka sitä toki mahdollisuuksien mukaan toteutan. Haluan Itunesilla kuunneella Yö yhteyeen kappaletta Särkynyt Enkeli ja antaa Itunesin järjestellä hakemistot sen mukaan. En siis halua kuunnella Yo yhtyettä - ainakaan olettaen Olli Lindholmin laulavan.

124
no niin "sudo make unistall" siinä hakemistossa jossa lähdekoodi oli puri xine-lib 1.1.15:sta. Mutta altapa löytyy paria pykälää vanhampi versio 1.1.11, joka on käännetty joskus muinoin ja jonka lähdekoodihakemistosta minulla ei ole aavistustakaan. Siis missäs nyt voisi komentaa saman vai voiko missään?


timo

125
Eihän tuollaisia ohjeita ole tietenkään tullut luettua ja noudatettuaa vaan sokeasti rivi riviltä kopioiden xine-libin kääntö ohjeita. Tässä tapauksessa ./configurea on käytetty, joten pitänee siis lähteä hakemaan ratkaisua make uninstall tieltä - kun sen saan tehtyä lupaan pyhästi ikinä olevani kääntämättä xine-libiä

timo

126
Arvoisa foorumi

Olen aloitteleva Ubuntu käyttäjä ja olen törmännyt seuraavaan kysymykseen. Jos olen ihan omin kätösin onnistunut kääntämään jotain (xine-lib tässä tapauksessa) ja nyt haivaitsen että pitää tehdä jotain toisin ja haluan poistaa käännökseni kokonaan - mitä teen?

Siis kysymys on lähinä se näyttäytyykö se xine-lib pakettienhallinnalle kuin mikä tahansa muukin paketti ja normaalit apt-get remove jutut purevat siihen vai aiheuttaako itse kääntäminen jotain sellaista ettei apt-get pure ja pitäisi osata tehdä jotain muuta.

Suurena kuviona tässä kummittelee vdr ja sen virittely henkiin. Virheilmoitusten ja foorumeiden perusteella on xine-libissä, jonka olen itse käännellyt ja lopputuloksena minulla taitaa olla useampi xine-lib koneessa. Haluaisin siis poistaa kaiken vähänkin xine-libiin viitaavan totaalisesti pois ja korvata ne hanno.de:n tarjoamilla valmiilla paketeilla, joilla vdr pitäisi hyrähtää lähes heittämällä käyntiin. Tai itse asiassa vdr hyrähtääkin jo ihan hyvin, mutta kuvaa ei tule koska xine puoli kaatuu.

timo

127
Lisätäänpä vielä kuvausta illan testien jälkeen. Alkuillasta vain yksi kanavavanippu tms talletti ja muista tuli tyhjiä tiedostoja. Poistin kaikki kanavat ja käynnistin Kaffeinen uusiksi. Sen jälkeen kanavien uudelleen haku ja kaikki toimii hienosti. Kaikista kanavista tallennus onnistuu ja jos yhtä aikaa yrittää tallettaa kahta kanavaa eri nipuista ensimmäisenä alkanut tallennus menee hyvin ja toisesta ei tapahdu mitään. Siis minusta kaikki on kunnossa ja loogista yhden TV kortin järjestelmässä.

Tämä täsmälleen sama tilanne oli muutama viikko sitten ja sitten jossain vaiheessa osa kanavanipuista lakkasi toimimasta tallennuksen osalta. Ennen kaffeinen buuttausta kanavahaku ei löytänyt kuin yhden nipun ja providers osiosta jäivät esim. YLEn kanavat puuttumaan.

Siis ongelman voisi tiivistää uusien testien perusteella. Kaffeinen toimii hienosti PVR laitteena, mutta ennemmin tai myöhemmin jokin menee pieleen ja osa kanavanipuista ja providereista putoaa pois. Lääkkeeksi auttaa Kaffeinen buuttaus ja kanavien uudelleenhaku, joka on vähän tylsää koska ongelma toistuu aina uudestaan jonkin ajan kuluttua. Mitään virheilmoitusta tms. ei tule jolla pääsisin ongelmaan kiinni - ainakaan käyttöliittymään.

Kaffeinen versio on 0.8.6 ja Ubuntu on uusin 8.10


timo


128
Mutta mistäs näkee mitä niiden numeroarvojen pitää oikeasti olla?


timo

129
Tilanpuutetta se ei ole, koska hetikohta pieleenmennee tallennuksen jälkeen joltain toiselta kavavalta homma pelaa. Pitää hieman tutkia noita kanavien viritystietoja. Niiden tiedostjen sijainti kaffeinella onkin jäänyt minulle vähän mysteeriksi.

Tärkeä lisähuomio asiaan on se, että EPG tiedot kyllä päivittyvät myös niiltä tyhjän tiedoston kanavilta. Eikös se kerro meille että kanavan viritys on kohdallaan, jos se osaa oman EPG:nsä lukea?


timo

130
Hei

Minulla on kiusallinen digiTV ongelma. Minulla on uusin Ubuntu ja siinä Kaffeine pohjainen PVR hässäkkä. Toisin sanoen kone nauhoittelee Kaffeinella mitä olen määrännyt, jonka jälkeen mencoder pyöräyttää niistä helposti katsottavia .avi tiedostoja windows koneille.

Nyt Kaffeinen kanssa on alkanut tulla sellaista että aika ajoin tallennus epäonnistuu ja tuloksena on tyhjä tiedosto. Itse Kaffeine ei tuon ongelman aikana sano mitään sen kummempaa vaan näyttää tallettavan tyytyväisenä jotakin. Ongelma näyttäisi liittyvän osaan kanavanipuista. Toisin sanoen aiemmin ylen kanavat tekivät järjestelmällisestä tätä. Nyt hain kanavat uusiksi ja tuntuisi että nyt subtv tekee samaa (ja teema myös).

Onko joku törmännyt vastaavaan ja mistä lähteä haarukoimaan probleemaa eteenpäin?

Sen lisäksi tarjolla on muutakin probleemaa, eli Kaffeine ei näytä kuvaa lainkaan ja ylen kanavilta tehdyt tallennukset hajottavat mencoderin, mutta aloitetaanpas tuolla tyhjällä .m2t tiedostolla, koska se on ongelmista se fataalein.timo


Sivuja: 1 ... 5 6 [7]