Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11
101
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 18.04.18 - klo:19.11 »
Tuo vakaus on yksi juttu ja ehkä se kaikkein tärkein on EPGSearch+Live joka on kyllä kaikkiin muihin törmäämiini tallennusjärjestelmiin ylivoimainen. Se millä kaikella automaattisia ajastuksia voi viritellä nettiselaimessa on jotain sellaista, johon älylaitteilla on vielä matkaa. Tosin voi olla että nykymaailmassa tuo on museohommaa ja nuoriso hoitaa saman asian jotenkin toisin. Minä jatkan kumminkin tällä linjalla ja kuten Saksan foorumeilta voi päätellä moni muukin vielä tekee näin.

https://www.vdr-portal.de/forum/index.php?thread/131790-announce-vdr-stable-version-2-4-0/&postID=1304229

102
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 18.04.18 - klo:13.03 »
Minulla VDR:n peruste on ollut live urheilu minua kiinnostavista lajeista. VDR sallii vartin myöhästymisen alusta ja sen jälkeen voi heti lähteä katsomaan alusta. Yle Areenassa tallenteilla on kuitenkin vähintään kymmenien minuuttien - useimmiten tuntien viive.

Eli suoratoistot ja nettistriimit ovat monessa jo parempia, mutta ainakin minua kiinnostavissa lajeissa televisiolla on edelleen etunsa.

103
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 17.04.18 - klo:10.47 »
Koskaan en ole VDR käyttäjää luonut vaan ihan normikäyttäjällä noilla kahdella nyt lisäämälläni komennolla hanskannut homman. Eli minulla ei ole noihin kommentteihisi mitään muuta lisättävää kuin se, että minun ei ole tuollaista jumppaa tarvinnut koskaan tehdä.

Olennainen kommenttini lähinnä on se, että Ubuntun binäärit riittävät perus VDR käytössä jo erinomaisen pitkälle, eikä itse kääntämistä tms. haastavampaa ole tarpeen tehdä. Valitettavaa on, että LinuxTV.fi foorumi on vähän hiljentynyt, mutta kyllä sieltä olen kaiken itseni tarvitseman vinkin aina saanut ja siellä se on mukavasti arkistoitunakin.

Suomalaisesta hiljentymisestä huolimatta VDR kehitys jatkuu selvästi Saksassa aktiivisena, mutta kyllä meidän käyttäjien pitää olla Enigma/TVHeadend kehityksestä tietoisia. Lähinnä tuo maksuTV puoli on menossa koko ajan haastavammaksi, mutta toisaalta erilaiset verkkopalvelut ovat ajamassa sen ohi ja meille harrastajille on jäämässä lähinnä tuo normiTV:n kanssa pelaaminen. Sitä paitsi kyllähän ne Game of Thronesit tulevat normiTV:stäkin jos vain jaksaa odottaa, eikä minulle ainakaan ole mitään väliä katsonko jonkun sarjan nyt vai vuoden päästä. Ei niitä iltapäivälehtien juonipaljastusuutisia ole pakko kenenkään klikata vaan jännityksen saa kyllä säilymään.

104
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 16.04.18 - klo:10.58 »
Kun etsii VDR asennusohjetta Ubuntuun löytyy Googlella löytyy nopeasti oheinen wiki sivu:

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Tein wikiin pieniä päivityksiä tallennushakemiston oikeuksien osalta. Asentelin viikonloppuna uuden 2.3.8 VDR:n uuteen Ubuntuun ja sehän menee sinne ihan laakista ja kaikki EPGSearch haut ja Live web ohjausliitäntäinen toimivat. Näistä kahdesta oli hieman epävarmaa VDR:n isomman versiopäivityksen jälkeen. Olisiko puolituntia mennyt koko hommassa.

Ubuntun omat pakettivarastot ovat siis VDR käytön kannalta varsin riittäviä. Itsellä ainoastaan tarvitaan dvbapi ja oscam juttuja maksukortinlukijaan, mutta jos maksuTV:tä ei kaipaa, niin Ubuntun omat pakettivarastot hoitavat homman erinomaisesti.

Seuraava hanke tällä saralla on TVHeadEndin asentaminen ja testaaminen, joskin VDR on nyt vuosien harjoittelun jälkeen sen verran hyvin hyppysissä, että pitää löytyä jotain aika paljon parempaa, että oikeasti vaihtaisin VDR:stä johonkin muualle.

105
Kaffeinella minäkin aikanaan aloitin - sillä se on helppoa jos rauta toimii, mutta eikös rauta toimi jo nyt ja siten järjestelmän vaihto on turhaa?

106
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 28.03.18 - klo:10.06 »
Kyllä tässä "Tee Se Itse" mies sisällä on heräänyt. Enköhän lähde vaihtelemaan tahnoja ja katsotaan sitten auttaako se. Liki ehjä elektroniikan heittäminen romutukseen on vastoin kaikkia henkilökohtaisia periaatteeitani  :D

timo

107

OpenELEC jäi kokeilematta, ja siinäkin kyllä pitäisi olla tuo firmis mukana. Fossiililla on kuitenkin nyt Linux Mint 18.3 alla, ja Nova-T 500:n ajuri toimii täysin, kuten yllä on todennettu. Tvheadendin asennus vain on vielä vaiheessa.

Ai niin Mint - luin jotenkin huonosti.

Jokatapauksessa nuo kaikki ovat nähdäkseni sellaisia laakista toimimaan kortteja olleet ainakin minulla perus Ubuntun päällä. Ja toimineetkin todella luotettavasti ilman ongelmia, kunnes ne korvattiin HD vastaanottoon kelpaavilla korteilla. Tämä ei kuitenkaan liene olennaista Fossiilin asuinpaikalla, joka on kyllä kieltämättä rauhallinen idylli. HD ei taida ihan jokapaikkaan yltää ainakaan vielä.

108
Ai täällähän on Fossiili ollut vaikeuksissa minulta tulleiden korttien kanssa.

Ubuntuissa toimineet laakista ilman kikkailuja, joten ongelma on siinä, että OpenElec ei sisällä yhtä paljon firmwarea ja ajureita kuin minun käyttämä täysi Ubuntu

t. ystävällinen - Teekkari, joka käytti noita Ubuntussa VDR:n kanssa ja on kyllä katsellut sitä LibreElecillä, mutta eiväthän ne kortit millän mahdu Rasperry Pihin

ps. Tulen kesällä käymään saaressa ja katsomaan näkyykö kuva ja ovatko koirat tallessa. Saaressa ne koirat varmaan pysyvät, mutta missä pihassa on kokonaan toinen tarina.

109
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 26.03.18 - klo:14.24 »

Jees. Tämä kyseinen näytönohjainsuositus pätee kyllä yhtälailla myös Windows-maailmaan. Jos avoimet ajurit miellyttävät enemmän, kannattaa suunnata AMD:n puolelle.

Itse asiassa toinen noista korteista on kaatunut nyt testiwindowsissakin, joten eiköhän se vahvista diagnoosin. Loppu mikä loppu ja kortti hylkyyn. Tuo vähävirtaisuus ja kuumenemattomuus on tässä käytössä, jos nyt ei olennaista niin ainakin etu. Eli siirryn netin myyntipalstoille etsimään käyttöön paremmin soveltuvaa näytönohjainta, jossa hinta kuitenkin kohtaa tarpeeni.

110
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 26.03.18 - klo:13.40 »
Sorry - se toinen on muuten Radeon - tajusin sen vasta nyt :P

Eli olen puhunut potaskaa - minulla on myös Radeon joka kaatuu. Eli tämän casen voi sulkea statuksella - kaksi vanhaa näytönohjainta potee tahnaongelmia ja toinen mahdollisesti myös ajuriongelmaa.

Taidan pistää molemmat elektroniikkaromuksi, niin eivät vaivaa minua ja teitä sen enempää.

Tuo vinkki Maxwell ja Pascal arkkitehtuurista otetaan ilolla vastaan. Tämä on tällaiselle amatöörikäyttäjälle se tärkein anti, eli Linux maailmassa kaikki on tavattoman helppoa, kunhan rautavalinta vain on kohdallaan - ja joskus se ei kerralla sellaiseksi satu. Olen pelannut paljon TV korttien ja niiden yhteensopivuuden kanssa ja nyt tuli ensimmäistä kertaa vastaan haasteita näytönohjaimissa. Olin jotenkin elänyt kuvitelmassa, että mitä vanhempi rauta sen ongelmattomampaa johonkin rajaan saakka, mutta tässä ilmeisesti tulee vastaan raudan fyysinen toimivuus ja se oli se ongelmien perimmäinen syy.

Kiitokset kaikille päätään vaivanneille.

timo

111
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 26.03.18 - klo:13.20 »
Toki ajuriongelma on myös mahdollinen tekijä, etenkin kun käytät ilmeisesti nyt avointa Nouveau-ajuria.


Ajurien osalta jatkotoimenpiteitä kannattaa miettiä vasta kun olet selvittänyt, mitkä näytönohjainmallit ovat täsmälleen kyseessä. Sitten voidaan sanoa, millä ajureilla ja millaisilla säädöillä kortteja olisi paras käyttää.

Tämä on jo askel eteenpäin, että se mitä ajuria käytän selviää  :)

SInällään olen samaa mieltä, että ikä ja tahnat voivat hyvinkin olla ongelman ydin, mutta se käy niin sopivasti, että toinen tuoteperhe toimii ja toinen sakkaa, että ajuriongelma tuntuu näppituntumalta mahdolliselta.

Tuossa ne ongelmakorttien mallit olivat yllä.


112
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 26.03.18 - klo:10.41 »
Juu, mutta kaatuminen tarkoittaa joka tapauksessa sitä, että jäähdytys ei ole kunnossa, tai että kortissa on jokin muu rautaongelma. Passiivijäähdytteisiä kortteja käyttäessä on huolehdittava kotelon tuuletuksesta. Itse lisäisin erillisen tuulettimen kotelon kylkeen kortin kohdille, jos sellaista ei jo ole.

Mutta kun jokseenkin yhtä kuuman tuntuinen Ati Radeon pitää koneen pystyssä ongelmitta. Eli tuuletin voisi toki auttaa, mutta jokin olennainen ero ATI ja NVIDIA ajurissa nyt on kun vakaus on samankaltaisella raudalla ja eri tuoteperheellä niin erilainen

113
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 26.03.18 - klo:10.39 »
Kannattaa nyt ensin selvittää näytönohjainten tarkat mallit. Sen jälkeen on helpompi ehdottaa toimenpiteitä. Eli kortti koneeseen ja päätteessä:

En laita niitä nyt koneeseen, kun se Radeonilla toimii, mutta kortin tekstien perusteella potilaat ovat:



114
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 25.03.18 - klo:22.31 »
Muistelisin että eräs vanha ns. multimedia näytönohjainmalli oli ärhäkkä kuumenija, jopa aktiivijäähdytettynä, ja ihan Nvidian omilla ajureilla. Mulla oli semmoinen, se auttoi kun sopivalla apuohjelmalla hiukan alikellotti sitä, ainakin Windows puolella.

Tämä alikellotus on nimenomaan se juttu, jota tässä haen. Eli sellaista ajuria jossa voisin säätää tehot niin alas kuin mahdollista, koska tässä käytössä suorituskyvyllä ei ole mitään väliä. RIittää kun työpöydän kuvan saisi näytölle aina halutessaan - muutaman viikon välein ja loppuajan kone voisi olla vaikka näyttö pimeänä, kunhan kaikki muu pysyisi käynnissä.

Ongelma on lähinnä ollut se, että NVIDIAn korteilla kone on kaatuillut näytön kuormasta riippuen tunneisssa/päivissä ja vain Radeonilla olen saanyt aikaiseksi pysyvämpää vakautta.

Ei tämä iso asia ole, koska Radeonillakin pärjään, mutta kiinnostaisi mistä se johtuu ja miten siihen voisin vaikuttaa.

115
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 25.03.18 - klo:22.27 »
Tarkoitat varmaan kuitenkin PCI-e eli PCI Express eikä PCI-X.
Nykyään siihen on Lisäajurit-sovellus (Additional Drivers).

Juuri tuota, eli kyseessä on vanhoja NVIDIA passiivijäähdytteisiä PCI-e kortteja.

Tuota Additional Drivers kohtaa olenkin katsellut, mutta siellä on ollut ainakin toisella koneellani tasaisen tyhjää aina. Tosin siihen voi olla syynä sekin, että siellä on nyt Radeon kiinni ja sille kai ei Additional Driversiä ole olemassakaan, eli pitäisi pistää niitä NVIDIAn kortteja sisään ja katsoa ilmestyykö niitä sitten. Väitän, että ei ilmestynyt, kun viimeksi kokeilin, mutta voin kokeilla jossain vaiheessa taas uuksiksi.

116
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 24.03.18 - klo:07.54 »
Kun nyt googlailen, niin onko tämä se paras ohje päästä alkuun:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia


Homma toimisi siis siten, että katson tarkan näytönohjaimen mallin ja sen jälkeen valkkaan noista sen repositoryn, jonka haarassa luvataan tukea minun näytönohjainmallia ja lisään sen pakettilähteisiin ja asennan?

117
Laitealue / Vs: Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 24.03.18 - klo:07.52 »
Käytännössä kyse on Ubuntu Desktopista, jossa ajan VDR:ää, Sambaa ja linux raidia. Eli normaali työpöytäkone, jota käytetään palvelinluonteisesti.

Korttien tarkka malli on hieman epäselvää (ovat toimistolla minä kotona), mutta vanhoja passiivijäähdytteisiä PCI-x kortteja ne ovat joissa kuva otetaan DVI liitännästä. Sellaisia kympin/kahden huuto.net ostoksia. Joten eivät ne nyt mitään AGP liitäntäistä museolaitetta ole vaan ihan modernia kamaa, joskin teholtaan olemattomia

Lähinnä minun kysymys on se mistä voin asennella ja kokeilla erilaisia ajureita ja onko jossain niistä parempia kontrolleja esim. virransäästöön, jonka arvelen olevan tässä avainkysymys. En ole löytänyt niitä loogisista paikoista joista olen Ubuntun asetuksista etsinyt. Joskus muinoin muistan nähneeni Software&Updates kohdasta Prorietary Driversissä jotain tällaista, mutta nyt en sieltä löydä mitään. ELi tiivistäen - en nyt osaa asentaa erilaisia NVIDIAn drivereitä ja kaipaan siihen jotain vinkkiä mistä lähteä liikkeelle?

118
Laitealue / Vanhat NVIDIA näytönohjaimet kuumenevat
« : 23.03.18 - klo:21.49 »
Olen kamppaillut kevyessä kotipalvelinkäytössä NVIDIAn näytönohjainten kanssa ja parilla yksilöllä on tullut vastaan ylikuumenemisongelmia. En ole oikein päässyt selville onko se yksilön vika vai yleisemmin käyttämieni NVIDIAn ajureiden vika, mutta ongelma on toistunut jo kolmella eri kortilla. Olen ratkaissut ongelman käyttämällä vastaavia Radeoneja ja ne ovat pysyneet pystyssä vaikka liki yhtä kuumilta tuntuvatkin.

Eli mitenkäs tämä NVIDIAn ajurihomma Ubuntussa menee? Miten sinne voi valita käytetäänkö oletusajurin sijasta jotain toista ja olisiko joku toinen virransäästön/kuumenemisen kannalta parempi? Kortit ovat käytännössä vanhoja passiivijäähdytteisiä kortteja ja ajurina se minkä Ubuntu (17.10) sinne oletuksena laittaa.

119
Yleistä keskustelua / Vs: Digitaalisen kartan laatiminen
« : 01.03.18 - klo:10.07 »
Itselläni on jonkinlainen ammattilaisen vinkkeli ja siinä kulmassa QGIS on erinomaisen hyvä ja selkeä peli, mutta kieltämättä pieneen tarpeeseen se on turhan järeä ja mutkikas. Jokatapauksessa jos sen opettelee, niin se alkaa sitten taipua maailman kaikkiin paikkatietotarpeisiin ja lisäksi se on sen verran kuuma hittituote ammattilaisten keskuudessa, että dokumentaation ja tutorialien määrä alkaa olla kiitettävä.

Eli apuja sen käyttöön kyllä löytyy, jos itse innostuu siitä

120
Yleistä keskustelua / Vs: Digitaalisen kartan laatiminen
« : 28.02.18 - klo:13.59 »
Tämä lienee alan suurin ja kaunein, kun opensourcesta puhutaan:
https://qgis.org/fi/site/

Onko se sitten norsu posiliinikaupassa ratkaisu tuohon sinun tarpeeseen - se pitää sinun itse analysoida.  Eli voi olla että maailmassa on juuri tuohon sinun täsmätarpeeseen täsmäsovellus, mutta jos sellaista ei löydy, niin olen aika varma, että QGISillä pystyt homman hoitamaan....miten sitä en osaa ihan lonkalta sanoa.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11