Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pekkis

Sivuja: 1 [2] 3
21
Kiitos kaikille palautetta antaneille. 
Nyt tiedän varmasti että ongelma on jossain läppärin ja nettix palvelimen välillä.   Boottaanpa ensin tuon DSL boksin ja jos ei auta niin pudotan vielä muurin alas ennen kuin alan keskustelemaan elisan kanssa.


22
Ubuntu 8.04, selaimet firefox 3.01 jossa Shockwave Flash 9.0 r124 ja toisena selaimena Opera 9.27. 

http://www.nettikone.comhttp://www.nettiauto.com ja muut http://www.nettix.fi/ palvelut ovat aina olleet sairaan hitaita mutta jostain syystä nyt ei ole viikkoon saanut nettikonetta ollenkaan auki.  Ensin epäilin että nurinhan se on mutta kun toisilla oli onnistumisen iloa saman aikaisesti niin aloin epäillä että nettauto ja nettikone "hylkivät" linuxia ja firefoxia.  Kokeilin operallakin mutta tulokset ovat samanlaisia.  Nuo ko. sivuston mainosperkeleethän on pääasiassa fläshillä tehtyjä joten voisiko se aiheuttaa ongelman? Mistäs löytyy wanhempia fläshejä että voisi kokeilla?

kuva: tältä näyttää nettiauto operalla.

Kellään samantyylisiä ongelmia vai olenko yksin, MsWindowssia kun ei ole ollut talossa kahdeksaan vuoteen niin en pääse kokeilemaan "kilpailevalla" käyttöjärjestelmällä, ja töissähän ko. sivustot on blokattu jo aikoja sitten.

Hillittömiä vieroitusoireita kun ei pääse selailemaan koneenromuja.... Auttakkee...

23
Multimedia ja grafiikka / Vs: CAD ohjelmat
« : 31.05.08 - klo:06.23 »
Sitten on vielä kaupallinen Varicad Linuxille:
http://www.varicad.com/en/home/
Ääni tälle, pari vuotta käyttäneenä voi sanoa että hintansa väärtti.  Nopea ja kestää hyvin hieman isompiakin kokoonpanoja, lisäksi stp ja igs "käärijät toimivat paremmin kuin monessa 100 kertaluokkaa kalliimmissa systeemeissä (Catia R17 jne).  Hieman omituinen piirtää verrattuna Catia / ProE mutta melko nopeasti omaksuttavissa.

ProE (wf3) löytyy myös linux versiona. On 1-2 kertaa nopeampi Linuxin päällä kuin wintoosassa (DELL Precision M6300 Core2 Duo T7500/NVIDIA Quadro FX 1600M).  Tuotantolisenssi on SAIRAAN kallis mutta kotikäyttöön löytyy erillinen lisenssi jonka hinta on jotain 400 eeroa.

24
Laitealue / Vs: USB suspendin jälkeen
« : 06.10.07 - klo:10.50 »
HAL hanskaa liitoksia. Eli jos wlan tikku tunnistetaan valmiustilan jälkeen ja muistitikku ei niin... voisikohan olla että jokin ohci moduli ei lataudu. Katsopas ennen ja jälkeen
Koodia: [Valitse]
root@ibm-a31p:/home/pekkis# lsmod |grep ohci
ohci1394               36528  0
ieee1394               96312  2 sbp2,ohci1394
ja jos jokin puuttuu niin kokeile laittaa se MODULES osioon /etc/default/acpi-support filussa, josko ongelman voi kierää sillä?

Gutsyssä heittää herjan turvattomasta usb tikun irrotuksesta suspendin jälkeen mutta tikku liittyy ihan OK. Ropsi on kernelissä ja tähän on ilmeisesti tulossa korjausta 2.6.23 kernelin  kautta, tiedä ehtiikö viralliseen 7.10 versioon.
http://lwn.net/Articles/241465/
Lainaus
The highly experimental "USB persist" feature attempts to maintain the state of USB devices when they lose power. The driving motivation between this patch is to be able to suspend a system containing filesystems on USB storage and still have those filesystems mounted and working at resume time.

25
Laitealue / Vs: USB suspendin jälkeen
« : 02.10.07 - klo:22.35 »
Lainaus
Tuollaisia ongelmia ei ratkota asentamalla BETA-versioita koneelle, joita ei ole tarkoitettu henkilöille, jotka eivät asiaa ymmärrä.
Pelkästään *nixejä mekein 7 vuotta kotikoneella käyttäneenä (wintoosista eroon joskus 2001) ja muutamaa tuotantoservua (RHEL ja Debian) nelisen vuotta OTO hallinneena voin aivan vilpittömästi sanoa että en vieläkään tajua näistä mitään.  Joitain perusasioita on tietysti saattanut jäädä erehdykesen ja onnistumisen kautta muistiin.  Olet oikeassa että BETA versiot eivät ole minulle tarkoitettuja.  Mutta hitto, enpä niiden käyttämiseen kenenkään lisenssiä/lupaa tarvitsekkaan.  Ensimmäinen ubuntu koneela taisi olla jokin 4.xx ja se oli laiskan debian (testing) käyttäjän unelma joten muutaman ubuntuversion koneessa pyöräyttäneenä voisin sanoa että gutsyssä on paljon karkkia toimivuuden kustannuksella aikaisempiin verrattuna. Tosin on hienoa nähdä että kehitystiimi ei mene sieltä missä aita on matalin ja toivon vilpittömästi että onnistuvat.  Releleasen julkaisuahan on hieman myöhäistetty.

Lainaus
Suspend-ongelmiin (acpi) voivat syyt pitkälle olla emolevyn ja biossin. Tuollaisia eivät käyttöjärjestelmät oletuksena korjaa.
Kokeilin tuota USB ongelmaa siten että vaihdoin wanhan levyn läppäriin (päivitys historia 6.10=>7.04 =>7.10) ja apt-getillä päivitys, kerneli 2.6.22-12.   Ei pelaa 7.10 versioon päivitettynä USB hibrernaten jälkeen eikä nw manager osaa ladata hostap_pci ajuria wlanille.  => olen sekoittanut jotain mitä päivitys ei osaa korjata tai päivitys ei korjaa jotain mitä on sekoittanut. Fakta on kuitenkin se että suspend/wlan ongelmat tulivat 7.04 version päivityksen mukana ja niitä ei ole korjattu kuin vasta 7.10 version viimeisessä kehitysvaiheessa, USB kernelibugi oli muistaakseni merkitty medium tasolle joten se korjataan vasta seuraavassa releasessa.
 
Puhtaale levylle asennettu 7.10 beta herättää USB:t mallikkaasti (viimeisin päivitys) ja networkmanager on oppinut käyttämään  hostap_pci ajuria orinocon sijaan.  Ulkoisen näytön ja läppärin näytön toimiminen samanaikaisesti on ongelma.  IBM thikpadissa on ongelmia atin ajurilla http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_video_output_switching  muttä näitä ei ollut 6.10 ja 7.04 versioissa, tosin voihan olla että näytönohjain päätti lahota siirryttäessä 7.10 versioon.

Eli ratkaisu minun USB:n ja wlanin toimimattomuuteen oli asentaa 7.10 beta  koneelle.

Lainaus
Jos Debianiin perustustuvassa DSL:ssä saat homman toimimaan, voisit rohkeasti kurkata, millaiset asetukset ko. jakelussa on tarjolla.
Tämä sama rauta on nyt muutaman vuoden pyörinyt pöydällä/polvella ilman ongelmia näytön kanssa joten jouti kaivelemaan wanhoja conffeja ja rohkeasti katsoin dsl:n asetuksia, knoppixiltahan dsl on omansa tiettävästi kopsannut. Näyttäisi siltä että jostain syystä  gutsyssä ohitetaan xorg.conf jonkin tahon kautta jostain syystä, koska kokeillessani xorg.conf asetuksilla joilla homma pelasi versioissa 6.04..7.04 ei tulos ole sama. Resot putoavat CRT näytöllä 1280x800 tasolle. Näyttö on Sonyn Multisync G520 (HorizSync 30-130 ja VertRefresh 48-170) dsl näyttää kummatkin (CRT ja LCD) em. arvoilla aivan vesa ajurillakin. Jos ottaa irti telakasta ja käyttää pelkästään LCD näyttöä resot saa nostettua 1600x1200 tasoille.  xorg.confin vaihtamisella sellaiseen joka toimi aikaisemmassa versiossa ei ole ratkaisu joten ongelma on mitä tod. näk xservussa (ati) ja korjaantuu ajan mittaan . Muillakin on ollut valitettavasti ongelmia näyttöresoluutioiden/taajuuksien kanssa. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=12835.0.  No, onhan se jonkinlainen ympäristöteko kun ei tarvitse sähkösyöppöä  21" ruutua päällä pitää.

26
Laitealue / Vs: USB suspendin jälkeen
« : 02.10.07 - klo:19.06 »
gutsystä on pitkä tarina täällä...http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=12133.msg88853#msg88853
Hyvä jos sentää pelaa usb:t uudelleen kytkennän jälkeen, meikäläisellä ei pelaa ennen kuin uudelleen käynnistää koko koneen. Ubuntun kernelibugi
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/feisty/+source/linux-source-2.6.20/+bug/99267
Koska en uskonut tilanteen olevan näin paha vaan epäilin itse sekoittaneeni systeemin asensin gutsyn eilen (2007-10-01) puhtaalle levylle ilman historian havinoita.  Tulos on että esim. näyttöä ei saa enään millään pirulla 1600x1200 tilaan vaikka esim Damn Small Linuxilla menee niin että napsahtaa.  Edes xorg.conffin viilaus ei auta, jokin hel..tin äly kääntää resot persee..een.  No usb:t ei toimi hibernaten jälkeen ja näppiksestä menee näppäinlukko päälle aina kun näytönsäästäjä käynnistyy ja vieläkään ei ole orinoco_cs.ko wlan ajuria kernelissä(2.6.22-12)...  Ei paljoa 3D työpöytäkään lohduta kun se ei suostu kytkeytymään koska  Radeon RV200 sarjainen näytönohjain ei toimi ATI:n radeon ajurilla.

Kehittäjät panostavat silmäkarkkiin, ei toimivuuteen. Tästä ei hyvää seuraa.

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 12.09.07 - klo:21.57 »
 2.6.22-11 ja hibernate toimii taas. Eli USB laitteet saavat virtaa hibernaten jälkeenkin ilman boottia. Huva  :)  Network manager on edelleenkin rikki, Ei osaa käyttää hostap_pci ajuria.

28
Laitealue / Vs: Uusi kernel ja USB Wlan
« : 12.09.07 - klo:21.00 »
Kyllä kyseessä on mielestäni bugi koska hotplug lataa väärän ajurin.  Sama ongelma on myös prism2 sarjan piireillä. Hotplug ei osaa ladata oikeaa ajuria dapperissa jos kyseessä on Prism 2.5 Wavelan chipset (rev 01) mallinen langaton.  Ongelman saa ratkaistua kun lisää ladattaviin moduleihin hostap_pci  ajurin ja blacklistaa kaikki orinco ja prism ajurit.  Hostap ajurissa on vain se ongelma että networkmanager bugaa sen kanssa joten verkon asetukset on tehtävä käsin.
Kannattaa lisätä uname -a ,dmesg > dmesg.log ja sudo lspci -vvnn > lspci-vvnn.log messut tuohon bugiraporttiin niin on ainakin raportoitu.
Todella harmittavaa että "stabiiliin" Dapper versioon tulee tuollaisia toimimattomuuksia, toivottavasti ongelma korjaantuu.

29
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 09.09.07 - klo:10.34 »
Tutkiskelin hieman mikä mättää tuota Gnomea koska tämä on ensimmäinen kerta kun gnome kaatuilee näin tukevasti.  Gnomen kaatuilu ilmeisesti johtui tuosta network managerin bugista joka ilmenee hostap ajureiden kanssa.  Koska orinoco ajureita ei ole vieläkään kernelin mukana niin kokeilin ladata hostap_pci modulin sen sijaan. Tällä ajurilla toimii monet prism sarjan kortit ihan OK.  Laitoin manuaalisesti asetukset wlanille ja nyt näyttää toimivan.  Tämähän on siis workaround, toivottavasti tuo nm. tulee jossain vaiheessa kuntoon.
Koodia: [Valitse]
root@ibm-a31p:/home/pekkis# lspci |grep Net
02:02.0 Network controller: Intersil Corporation Prism 2.5 Wavelan chipset (rev 01)
root@ibm-a31p:/home/pekkis# modprobe hostap_pci

Muita huomioita:
Compiz on melkoisen käyttökelvoton tässä koneessa syynä on ilmeisimmin wanha rauta (ibm thinkpad A31p) jossa ATI Technologies Inc Radeon RV200 LX [Mobility FireGL 7800 M7] ohjain ei oikein kiihdytä.
Bluetooth alkoi pelaamaan kunhan tajusin ensin että sillehän on tehty gutsyssä ihan oikea graafinen kokkare jossa voi kytkeä bt laitteita jne.  Tämä on hyvä  :)
Näytön valoisuusongelma näyttää kadonneen viimeisimmän päivityksen mukana. Hyvä.
Hibernate hävittää edelleen USB laitteet mutta sillä ei ole niin väliä koska koko näyttö jää nyt pimeäksi.  Tämä on huono.
Tulostukseen on näköjään tullut uusi kokkare ja se vaikuttaa toimivan hyvin, paremmin kuin aikaisemmin.  Löysi heti verkkotulostimen ja laittoi oletukseksi. Tämä on hyvä :)

Nuo bt ja tulostinjutut ovat erittäin hyviä uusia ominaisuuksia.  Kyllä se tästä.



30
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 08.09.07 - klo:18.08 »
X kaatuilee hyvin mystisesti, gnome ei aina jaksa työpöydälle saakka, esim paneeli jää lataamatta tai compiz muuten pissii.
Samaa vaivaa... ja jos pääsee työpöydälle asti niin näytön valoisuus putoaa miinus asentoon ja kun sitä kasvattaa niin pysyy hetken aikaa ja kohta ollaan taas pimeässä. Viimeisimmän päivityksen jälkeen compiz pudottaa työpöydät yhteen.  Näyttää toimivan edes jotenkin kun ottaa compizin pois ja pitää sormet ristissä käynnistyksen aikana.
En muista koska olisin linuxia boottaillut näin paljon viimeksi. 

31
Laitealue / Vs: Uusi kernel ja USB Wlan
« : 08.09.07 - klo:18.06 »
Hyvä kun alkoi pelaamaan  :).
tuossa makaroonien ohjeessa haetaan cvs:n kautta rl73 sorsat ja käännetään kerneliä vasten uusi moduli.  Kannattaa tehdä bugiraportti tuosta ongelmasta, uskoisin ettet ole ollut ongelmasi kanssa yksin.

32
Laitealue / Vs: Uusi kernel ja USB Wlan
« : 08.09.07 - klo:10.14 »
Tuo ajuri on varmaankin modulina joten se on sama kaikille kerneleille.  Tuossa 2.6.15 versiossa tosin oli jotain matoa koska muistelen että se teki temput myös prism sarjan korteille. Nämä ubuntun päivitykset ovat mielestäni hieman hutiloituja, liikaa tullut pas.aa päivitysten yhteydessä.  Panostavat valitettavasti ikkunakarkkeihin eivätkä toimivuuteen.

Vertaapa toimivan ja toimimattoman lsmod tulostetta.  Ladataanko toimimattomassa rl73 mokkulaa ollenkaan.?
Koodia: [Valitse]
#lsmod |grep rl73Jos ladataan niin dmesg tulostetta tuijottamaan että mikä menee väärin. 

33
Laitealue / Vs: Uusi kernel ja USB Wlan
« : 04.09.07 - klo:22.19 »
Tuo on varmaankin se d-linkin mokkula joka toimii rt73 ajurilla,  Joskopa päivitys suuressa viisaudessaan koittaa ladata väärän ajurin rl73usb kun pitäisi ladata rl73?
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/RalinkRT73
Tämä samanlainen ongelma on esiintynyt aineskin prism piirisarjalla.  Päivityksen jälkeen langaton on kadonnut ja ongelman on aiheuttanut se että laite tunnistetaan väärin ja ladataan väärä ajuri.
vilkaisepas tuota...  http://wiki.ubuntu-it.org/Hardware/DispositiviSenzaFili/RalinkRT73 josko siitä olisi apuja.

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 04.09.07 - klo:20.17 »
Alan olla huolissani tämän ubuntun tilanteesta.  Porukat panostaa silmäkarkkiin eikä toimivuuteen.

Testattu IBM thinkPad A31p koneella.
Koodia: [Valitse]
Linux ibm-a31p 2.6.22-10-generic #1 SMP Wed Aug 22 08:11:52 GMT 2007 i686 GNU/Linux
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 (Brookdale) Chipset Host Bridge (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 (Brookdale) Chipset AGP Bridge (rev 04)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801CA/CAM USB (Hub #1) (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801CA/CAM USB (Hub #2) (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801CA/CAM USB (Hub #3) (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 42)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801CAM ISA Bridge (LPC) (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801CAM IDE U100 (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801CA/CAM SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801CA/CAM AC'97 Audio Controller (rev 02)
00:1f.6 Modem: Intel Corporation 82801CA/CAM AC'97 Modem Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon RV200 LX [Mobility FireGL 7800 M7]
02:00.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev a8)
02:00.1 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev a8)
02:00.2 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C552 IEEE 1394 Controller
02:02.0 Network controller: Intersil Corporation Prism 2.5 Wavelan chipset (rev 01)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801CAM (ICH3) PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller (rev 42)
Vaihdoin kesällä 6.10 versiosta 7.04 versioon ja alamäkeä on piisannut.  Jo 7.04 versiossa pahasti pissinyt acpi on samassa tilanteessa tässä 7.10 versiossa.   USB laitteilta katoaa virta hibernaten jälkeen.  Per...le että on ärsyttävä bugi läppärissä. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/feisty/+source/linux-source-2.6.20/+bug/99267.  Tässä 7.10 versiossa tuli sitten se lisää että orinoco_cs.ko ajuria ei ole enään kernelissä!! no hemmetti, vain noin puolet wanhoista läppäreiden wlaneista pelaa ko. ajurilla ja se jätetään pois, vistamaista meininkiä. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-ubuntu-modules-2.6.22/+bug/125832

Tuo compiz nyt sentään pelaa jotenkin mutta sen hyöty on ennemminkin siinä että pääsee näyttämään vista hehkuille mikä on työpöytä.  Tämänkin silmäkarkin sijasta olisi voinut ubuntun porukka laittaa paukkuja peruskäytettävyyteen kuten että esim. virransäästöt ja verkkokortit pelaavat.  On meinaan ensimmäinen distro piiiiitkään aikaan jossa prism 2.5 tyyppistä langatonta korttia ei tunnisteta.

Kokemukset ovat siis olleet melkoisen negatiivisia, bluetoothkaan ei pelaa kuten ennen, vaihtanut jotain hci.conffissa, per...le. Taitaa vaihtua suse / debian läppäreihin jos eivät saa perusjuttuja toimimaan.

35
Multimedia ja grafiikka / Vs: 3D-suunnittelu ubuntulla
« : 27.02.07 - klo:20.00 »
Laitan tässä hieman omia kokemuksia ja näkemyksiä.  Kaikki IMHO.

QCad
Hankala (tavallisesta poikkeava) käyttöliittymä ja jos haluaa piitää kordinaatistoon niin bugaa desimaaleilla. Esim viivanpiirto pisteestä 0.0 pisteeseen 0,64.0 ei tunnu onnistuvan sitten mitenkään
Suoraan ubuntun paketeissa.

gCAD3d http://www.cadcam.co.at/freiter/gCAD3D.htm
No huh huh.  Jo neliöpalikan teko alkaa itkettämään.
Valmiiksi käännetty binääri joka pelaa suoraan Ubuntussa

BlenderCAD http://www.blender.org/
Blenderi on hyvä mallinukseen mutta siitä ei saa sriptillä suunnitteluohjelmistoa. Hankala käyttää.
Blender suoraan ubuntun paketeissa, scriptin joutuu kikkailemaan skripti kansioon.

JCAD http://javacad.sourceforge.net/
Nämä java härpäkkeet ovat aina olleet luontaantyöntäviä eikä tämä tehnyt poikkeusta. Jos piirrustus ei sisällä paljon alkioita niin toimii välttävästi.
Kikkaile kansioon ja koita käynnistää java -jar ...

Medusa4 http://www.cad-schroer.com/index.php?land=com&ziel=Products-M4Personal&scr=1.6
Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta tapaukselta ja kotikäytössä ilmainen. (6kk uusittavissaoleva lisenssi) Näyttäisi vain olevan lukittu verkkokortin MAC osoitteeseen joten ei kiitos.  Onko jollain kokemuksia tästä?
RPM paketti (alien asennus?).

PythonCAD http://www.pythoncad.org/
Aika paljon saa tehdä ennekuin pääsee edes JCAD :n tasolle. Puuttuu snap, ja kordinaatisto-ohjaus 0.0, 10.10 ei tunnu pelaavan  Nopeus on OK, tästä voi tulla hyvä perus 2D CAD.
Suoraan ubuntun paketeissa.

VariCAD
Hyvät piirtoominaisuudet ja Catian mallinen sketch jonka avulla onnistuu revolvaamaan, pursottamaan ja poluttamaan solideja.  Valmis solid paketti hieman isommankin kokoonpanon työstämiseen.  Lisenssi on noin 400€, täysi demoversio pelaa kuukauden.  Jostain syystä nykii... Tämän huomaa kun pyörittää mallia ja heti perään zoomaa näkymän.  Valikot toimivat tahmeasti.
DEB paketti joka asentuu ubuntuun suoraan.

36
Multimedia ja grafiikka / 3D-suunnittelu ubuntulla
« : 26.02.07 - klo:07.42 »
Aloin taasen katselemaan löytyisikö nyt avoimelta puolelta kelvollista 3D-suunnitteluohjelmistoa ja aikaisemmat jokavuotiset hakuni ja kokeiluni ovat antaneet tulokseksi nolla.  Kaupalliselta puolelta löytyy aivan kelvollinen VariCad jonka lisenssikään ei päätä huimaa.  Blender on muuten mainio mutta suunnitteluohjelmaksi siitä ei ole, se on selkeästi mallinnukseen ja siinä se onkin mainio kunhan ensin jaksaa opetella perustoiminnot.  Tänä vuonna törmäsin OpenCascade softaan http://www.opencascade.org/ joka on jonkinlainen javaviritys ja kuten normaalistikkin javaviritykset eivät pelaa...

Kysynkin:
  • onko joku saanut open cascaden pelaamaan ubuntussa, jos niin miten?
  • onko jollain kokemuksia linuxin alla toimivista 3d suunnitteluohjelmistoista muistakin kuin varicadistä

Melkoisen kattava lista CAD ohjelmista: http://www.tech-edv.co.at/lunix/CADlinks.html

Kiitokset jo etukäteen kaikille kokemuksensa jakaville. :)

37
Sama vika vaivaa shufleakin.  Kokeileppa ajaa korjauspaketti ja kokeile uudestaan.  Toinen konsti on tehdä fstab linkki /dev/sda laitteesta /media/ipod kansioon.  Ubuntun korjaus ei välttämättä tule vasta kuin seuraavassa versiossa (7.4?) joten korjauspaketti on mielestäni fiksuin tapa saada homma pelaamaan toivotusti.  Lataa kaikki paketit täältä http://gamesplace.info/opensource/ubuntu/hal/ipod-nano-fix/ omaan kansioonsa ja komenna kansiossa
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i *.deb.

38
Nyt kun en tiedä mikä ipod on kyseessä niin heitän arvauksen että varmaankin uudenkarhea nano.  No siinä on sellainen ongelma että apple on suuressa viisaudessaan muuttanut rautaa ja ubuntu tunnistaa muistin väärin.  Vika on HAL palikassa ja korjaus löytyy täältä: https://launchpad.net/ubuntu/+source/hal/+bug/66068
korjauspakettit ovat täällä: http://gamesplace.info/opensource/ubuntu/hal/ipod-nano-fix/

39
Multimedia ja grafiikka / Re: Web kameran osto!
« : 27.01.06 - klo:06.32 »
Tuo QuickCam Pro 4000 on samalla ccd kennolla kuin Philips PCVC740 eli pelaa pwc ajurilla (ubuntussa mukana)
http://users.tkk.fi/~jlohikos/tleds/public/QuickCam_Pro_4000-Linux_mplayer_howto.html
http://www.lavarnd.org/developer/pwc740.html

5000 versiota myyvät jopa linux yhteensopivana tosin en tiedä onko tuo uvc ajuri ubuntussa mukana.
http://www.vertaa.fi/s/webkamera/logitech_x_quickcam_pro_5000.html
http://linux-uvc.berlios.de/

Kerrothan kokemuksesi jos ostit logitechin.  Noita PCVC philipsejä ei meinaa enään löytyä...


40
Multimedia ja grafiikka / Re: Web kameran osto!
« : 26.01.06 - klo:19.55 »
Webbikameroissa on se koukku että halvalla ei saa hyvää.  Lisäksi KAIKKI valmistajat valehtelevat pikseli koon.  Kannattaa ensin katsoa mihin tarpeeseen tulee, jos tarve on se että kuvasta pystyy lukemaan vaikkapa rekisteritunnuksen niin kannatta unhoittaa halpismallit. 

Etsin viime vuonna ladukkaita webbikameroita valvontasysteemiin jolla napatan  yksinkertaisesti tontille sisääntulevista ajoneuvoista kuva ja kokeilin useita eri malleja alkaen 20€ dexasta Philipsin 80€ maksaviin 840 sarjaisiin (kalleimat mitä tavan kaupasta löysin).  Mainitsit hintatason olevan alle 50 euroa joihin seuraavat eivät mahdu mutta halpismalleja (dexa, logitech jne. ) useita kokeileena olen itse päätynyt philipsin pwc ajurilla toimiviin versioihin.  Näissä halpismalleissa kuva on useimmiten hemmetin huono ja ensimmäinen logitechin versio ei kestänyt ulkosalla kuin muutaman viikon. Tosin näitä markettikameroita ei ole tarkoitetukkaan ulkokäytön mutta jonkinlaisen kuvan antaa se että Philipsit ovat kestäneet kohta vuoden (pleksikotelossa), ilman ongelmia.  Kokeilin myös tuota QuickCam versiota (taisi olla jokin Pro 5000 tms) ja toimi pwc ajureilla mutta kuvan laatu oli hävyttömän huono. 

Philipsin PCVC830K ja PCVC840K versioiden hyvät puolet ovat AITO VGA tason laadukas kuva ja toiminta kytke ja käytä periaatteella.  Kummassakin versiossa on sisäänrakennettu mikrofoni joka hotplugga itsensä /dev/dspX laitteeksi.  Lisäksi edelliset streemaavat käytännössä 15 kuvaa sekunnissa, eli liikkuvan kuvan tallentaminen onnistuu VGA tasoisena. PCVC830K on muutaman kympin halvempi kuin PCVC840K.  Kuvanlaadussa edellisten kesken en ole huomannut havaittava eroa. Näkyvin ero on kotelossa, halpismallissa 830K ei ole kunnon jalustakierrettä, 840 mallissa on metallinen stannu jalustakierre.  Huono puoli on että ko. kamerat eivät pysy pystyssä pöydällä ilman teippiä, ruuveja, sinitarraa tai pikaliimaa.  Edellisestä huolimatta suosittelen, vaikka ovatkin melkoisen arvokkaita. 

PWC ajurilla toimivista kameroista löytyy lisätietoa täältä http://www.saillard.org/linux/pwc/.
Nappasin kuvan PCVC malleista tänne... http://pekkis.ainanurin.net/philips_pwc_800x600.jpg

Sivuja: 1 [2] 3