Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hegulix

Sivuja: [1]
1
Pitäis avustaa naista mäessä, kun on uhohtanu salasanansa. Kyseessä win7, kone ollunna pitkään käyttämättä, mutta nyt pitäis saada jotakii sillä tehtyä vaan kun ei saa kirjauduttua ilman salasanaa.
 Jos vaikka asennustikulla käynnistää, löytyykö jollain loitsulla rekisterin syövereistä passwordia niinkuin linuxissa?
 Viime konstinahan tietysti voi asentaa uusiksi, jos saa tärkeiimmät omat tiedot talteen, mutta onko helponpaa tietä olemassa?

2
Onko Windows nykyään käsitettävä ns rolling release distroksi. Ainakin insider preview versiot päivittyy jatkuvasti uusiin, eikä enää 10 version jälkeen ole tullut muuta kuin loppunumeroltaan kasvavia buildeja. Sitä paitsi W:n käyttäytyminen on koko ajan lähestynyt Linux maailmaa. Eli onko siis entinen vastakkaisuus jotenkin karissut? MS:hän on käsittääkseni ostanutkin joitakin ns "vapaita" firmoja (Red Hat). Lisäksi power shell on aika paljolti samanlainen kuin linuxin komentorivi.

3
Yleistä keskustelua / Kryptolouhinta
« : 14.03.18 - klo:21.14 »
Miten tämä cryptovaluuttojen louhinta niinkuin oikeesti toimii. Siis olen ymmärtänt, että jos taustalla on joku ohjelman pätkä ts "appi" niin koneeni resursseja käytetään johonkin? Entä jos itse haluaisin harrastaa ns louhimista, miten sillä voi "tienata"? Onko kyseessä jotain samanlaista kuin joskus maan ulkopuolisen elämän etsintä, johon valjastettiin muuten jouten olevia koneita? Täh??

4
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / powershell
« : 27.11.16 - klo:01.47 »
Onko kukaan tehnyt aikuisten oikeesti Windowsille jotain scriptejä PowerShellillä? Sen kun pitäis olla tehokas työkalu. Täh?

5
Yleistä keskustelua / Debian, Ubuntu, Mint etc "sama"
« : 18.12.13 - klo:20.22 »
Tässä lueskeltuani vanhoja ketjuja pitkästä aikaa huomasin olevan hiukka skismaa siitä, onko esim Mint Ubu vai ei!
Itselle se on selvä ettei ole, vaikka alkujaan perusta onkin sama ( debian -- linux -- unix -- "ehkä jopa mixal")
Mutta... on se epäselvää näköjään yleisemminkin- -- - Halusin spotiftyn tuoreeseen buntuun ja heidän omilla sivuillaan tarjotaan asennusohjeet Debianiin .... ok... asennuslähde on kuiteski nimetty Ubuntuksi.

6
Yleistä keskustelua / Sumea logiikka
« : 16.09.11 - klo:00.15 »
Sumea logiikka on kai itse kullekin tuttu aihe. Vaan mitä kaikkea se oikeesti pitääkään sisällään.
 Tätäpä ryhdyin pohtimaan syystä, että läppärini kosketuslevy, vai miksikä tätä touchpadia nyt kutsutaankaan (hauska suomenkielen sana "kutsutaankaan") rupesi temppuilemaan omituisesti
. Siis, ennen se oli hyvin herkkä kaikenlaiselle hiplailulle tehden jopa ylimääräisiä toimituksia ja toimenpiteitä ilman mitään kyselyitä.
Vaan nykyään tuntuu että melekein on kirveellä lyötävä jotta jottai sais aikaan!

Onko siis levyn tunto hävinnä vai ihanko vaan vintti pimenee?


Ei ku mie mään koisiin!

7
Hommasin vihdoin viimein miniläppärin (HP 210-3002so), kun muka halavalla sain. Tietenkin siinä on käyttiksenä win7 starter niinkuin nykyään tommosissa on. Toisesta nappulasta käynnistäessä päästään kummiskin semmoseen "Quick Web" systeemiin, jossa on selainta, skypeä ym käytössä tosi nopeesti. Kyseessä on jonkunlainen minimalistinen linux järjestelmä, ehkä tiny core tai joku, kuitenkin HP:n oma suljettu juttu.

Onko kellään mitään tietoa ko prujusta esim päivittyykö mitenkään ja muutenkin mikä otus on kyseessä?

Ainakin sillä on ihan näppärä käydä pikapikaa kattomassa joku aikataulu tai semmonen kun ei viitti kummemmin käynnistää koko jutskaa.

8
Yleistä keskustelua / Merkkipäiviä
« : 11.04.08 - klo:14.27 »
Meitsi täyttää "täsmälleen" tällä kellonlyömällä 50 vuotta. Olo on haikea ja yllättyneen onnellinen;
että halusin vaan julkituoda ihmetykseni siitä, että tämäkin päivä vielä tuli nähtyä ja samalla haluan kiittää kaikkia, joiden sekä hauskoja, opettavaisia ja usein korvaamattomaksi avuksi osoittautuneita viestejä olen tällä voorumilla saanut lukea.
Olkoon tämä samalla semmonen ketju, missä muutkin voivat ilmaista kyseisiä (tai vaikka muitakin tuntojaan).

En tänne hirveen usein mitään kirjoittele, mutta mainittakoon, että joka päivä tulee lueskeltua, mitä täällä on.

9
Tervehdys pitkäst' aikaa!

Mulla on streamripperillä ripattuja radio-ohjelmia, jotka on yhtenä mp3-pätkänä kestoltaan tunti/kaksi ja haluaisin jakaa niitä pienemmiksi pätkiksi, että ei tarttis aina kuunnella koko pätkää. Millähän se helpoimmin onnistuis? Audacity kai olis ainakin mahdollinen, vai oisko jotain suoraa vaikka komentorivipätkää? Kiitos jo etukäteen.
Terv. H

10
Yleistä keskustelua / LOVERADIO
« : 13.10.06 - klo:19.38 »
Oletteko paneet merkille, että pääkaupunkiseudulla taajuudella 102.4 Mhz ja netiissä taajuus.fi löytyy loveradio, joka soittaa helevetinhyvää musaa!

11
Yleistä keskustelua / (K)ubuntu lukee ajatuksia
« : 19.07.06 - klo:14.25 »
Vaihdoin tossa näppiksen toiseen ja käynnistin koneen Kubuntuun ja ajattelin, että täytyis oikeestaan ottaa testiks joku kirjotusohjelma päälle, että sais kokeiltua tätä näppistuntumaa. Kun KDE aukesi oli siinä samantien OpenOffice Writer valmiiksi auki!!! ??? Enkä varmaan käynnistäny sitä ite!
Tää perhanan masiina on ruvennu ajatustenlukijaks.

12
Ubuntu tietokoneissa / Satunnainen kielenvaihto
« : 24.02.06 - klo:07.38 »
Ubuntu Breezy. Gnome.
Onko syytä huolestua tapauksesta, jotta tapauskohtanen menyy, elikkäs tämä, joka aukee hiiren oikeella napilla vaihtu yhtäkkiä enklantilaiseks. Siis illalla kokeilin eri ohjelmilla soitella muutamia ämpäreitä ja availla jotain videopätkiä vaihtelevissa formaateissa, kun ykskaks huomasin, että valikko mistä saa valita näitä avaa, poista ym oli vaihtanu kieltä. En sitä enempää jaksanu siinä vaiheessa ihmetellä ja sammutin koneen ja menin nukkumaan. Nyt kun aamulla käynnistin makkinan taas niin kaikki on kuiteski suomeks. Mistä moinen vois johtua ja pitääkö tuhota kaikki koneelta pois ja tehdä puhdas asennus vai unohtaa koko juttu. Ei muuten mutta vähän hämää.

13
Yleistä keskustelua / Pää poikki?
« : 05.01.06 - klo:03.35 »
En tiedä pitäskö oikeesti katkasta kaula, mutta välillä huomaa kyllä oman tyhmyytensä vimosen päälle!
Pistin tossa justiinsa uuden levyaseman maccinaan ja aattelin,että teen siihen isohkon fätti-osin "ison_W":n ja Ubun yhteiskäyttöön.
Jee muokkasin fstabin muka hyväks entisen mallin mukaan ja boottasin koneen että näkis miten skulaa. Eka ihmetys oli iso punanen FAILED kohdassa mounting local filesystems!!? No,.... Ubuntu kyuiteskin käynnisty, mutta ei ollu tööpöydälä kuin win_c  ja win_d ikonit.
Lähellä oli etten ruvennu tarttumaan puhelimmen ja kyselemään täältä ja joka paikasta että mikä piru siinä on kun entinen pieni windous-asema näky ja kuulu mutta nyt kun on isompi niin ei!

Rupesin siiinä sitten katteleen ohjetta ihan silleen että mites mountataan win osio käsipelillä. Ensimmäinen toimenpidehän oli tiedoston luonti " sudo mkdir" etc......   Siinä vaiheessa repes pelipöksy! Miten voi liittää jonkun osion tiedostoon "Win_e", jossei sitä oo edes olemassa. !!!! Siispä sudo mkdir win_e.........   ......   mount -a ........  ..... ja VOT..... työpöydälle ilmesty levyaseman kuva!

VOI SE JOSKUS OLLA TOSI PIENESTÄ KII!!!!

Erittäin hyvää vanhaa vuotta kaikille!  (Onhan se jo milteipä viikon vanha!)

14
Yleistä keskustelua / Open Source ohjelmat windowsissa
« : 22.10.05 - klo:10.10 »
Mitä mieltä yleensä ootte siitä, kannattaako "mainostaa" winniin saatavia versioita o-s ohjelmista.
Ite oon yleensä suositellu, jos tiedän hyvän ohjelman, joka toimii winissäkin (melkein kaikistahan on jonkulaiset käännökset olemassa). Esim. gimp on ollut useammankin tutun ensimmäinen kontakti vapaaseen maailmaan ja sen käyttö on joissain tapauksissa johtanut jopa tietynlaiseen mikkisoftan hyljeksintäänkin.

Kuitenkin, jos kaverit on ihastellu vaikka näytönsäästäjinä pyöriviä grafiikoita on usein todennu tylysti ettei niitä windowsiin saa; asentakaa linuksi vaikka rinnalle, jos haluutte niitä katella. Asia on mielestäni vähintäänkin kaks ellei nelipippunen. Office-ohjelmien kohdalla OO:n käytön lisääntyminen Wd-ympäristössä on kiistatta eduksi kaikille jos ei muuten niin yhteensopivuuden kannalta ainaskin, mutta toisaalta onhan se "hienoo", jos on itellä toimintoja ja herkkuja mihin muut ei pääse kiinni muutakuin vaihtamalla systeemiä.

Aihe vaan tuli mieleen kun luin jostain jutun tämän Ubuntunkin takana olevan Shuttleworthin panostuksista open CD-projektiin. Ois kiva kuulla (nähdä)? kommentteja muilta.

T. Hilzèé :P

15
Laitealue / Lexmarkin monitoimivehkeet
« : 18.07.05 - klo:15.30 »
Tervehdys kaikille! Laitan nyt ekaa kertaa oman viestin, kun olen näitä toisten lähettämiä lueskellut.
Onkelma on lyhyesti sanottuna se, että olen sortunut jossain vaiheessa hankkimaan Lexmarkin X1110 monitoimilaitteen. OK Windowsissa se toimii mainiosti niin skannerina kuin printterinäkin, paitsi,että musteet on älyttömän hintasia. Ubuntun kera käyttäminen ei sitten niinvaan onnistukaan. Pitkällisten etsintöjen jälkeen löysin netistä ohjeet ja ajurin, millä sen saa toimimaan printterinä, mutta onko kukaan saanut skanneripuolta pelittämään. Jos on niin olis kiva kuulla!
Printteri ajuri on sama kuin Lex Z600-sarjalle.
Kiitos jo etukäteen, jos apu löytyy! ;D

Sivuja: [1]