Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eesaurus

Sivuja: 1 ... 169 170 [171]
3401
Kiitos, Pjotr.

Sysinfo ilmoittaa äänikortiksi vain, että "Multimedia audio controller". Mitä tämä tarkoittaa?

3402
Ahaa, Realtek HD Audion voisi saada toimimaan.

Mistä näkee oman laitekokoonpanon Ubuntussa? Ilmeisesti minun pitää selvittää, mikä äänikortti tässä on, ja sitten etsiä sille sopivat ajurit...? Sittenkö tuo R HD A :kin toimii?

Laiteajurit -osio kertoo vain, että järjestelmässä on käytössä suljettu Atin ajuri. Mitään ajureita se ei itse ehdota asennettavaksi.

3403
Heitänpä kysymykseni tähän ketjuun, kun aika läheltä liippaa.

Mikä olikaan se Firefoxin liitännäinen, jonka avulla selain osaa palata (pystysuunnassa) samaan kohtaan sivua, kun klikkaa "siirry sivu taaksepäin" -nuolta? Ilman tuota liitännäistä takaisin palatessa ollaan aina sivun ylälaidassa, vaikka olisi linkkiä klikatessa jossain ihan muussa kohtaa.
Tuo lienee vanha ongelma, joka esiintyy ainakin Huuto.netissä?

Kokeilin pitkästä aikaa Restore Scroll Position v0.5.9.10 -laajennusta ja se näkyy toimivan (ainakin minulla) myös uusimmassa Firefox 3.0:ssa.

Jees, tämä se oli. Nyt jytää hyvin.

Huuto.netistä en tiiä, mutta ainakin Muusikoiden.netissä tarvitsee tuota laajennusta.

Kotisivu: http://www.gozer.org/mozilla/extensions/.

3404
Heitänpä kysymykseni tähän ketjuun, kun aika läheltä liippaa.

Mikä olikaan se Firefoxin liitännäinen, jonka avulla selain osaa palata (pystysuunnassa) samaan kohtaan sivua, kun klikkaa "siirry sivu taaksepäin" -nuolta? Ilman tuota liitännäistä takaisin palatessa ollaan aina sivun ylälaidassa, vaikka olisi linkkiä klikatessa jossain ihan muussa kohtaa.


3405
Nonnih, ongelma raukesi sillä, että muutin fonttia (Deja Vu Sans:iksi) ja otin Petrin mainitseman ruksin pois lisäasetuksista. Kiitoks!

3406
En oikein löytänyt sopivaa valmista ketjua tälle.

Firefox on tuttu selaimena, mutta vasta nyt Linuxiin siirtymisen yhteydessä törmäsin siihen, että teksti on hankalannäköistä luettavaa paikkapaikoin nettisivuilla. Hyvä esimerkki on www.muusikoiden.net -sivusto. Otin siitä screenshotinkin, ehkä saan sen näytiksi myöhemmin.

Ongelma ei ole se, että fontti olisi liian pienikokoista, sitä saan kyllä muuteltua, mutta pienemmällä kirjoitettu teksti on hankalaa lukea, ikäänkuin hieman suttuista. Firefoxin versio on minulla se, mikä tuli oletuksena, enkä mitään erikoisia asetuksiakaan siihen ole tehnyt. Näytönohjain on Ati Radeon 1300/1500 tjs...

Resoluutio pitäisi olla kohdillaan, kuvat näkyvät oikeanmuotoisina jne. Periaatteessa kyse saattaisi olla kontrastista, en ole varma. Toisaalta muuten kaikki näyttää normaalilta, hmmm...

3407
Päädyin laittamaan Ufw:n päälle, eikä ongelmia sen kanssa tunnu olevan, ei Torrenttien, eikä dc++:n kanssa.

Voiko Linuxiin siirtyminen jollain ihmeellisellä tavalla hidastaa nettiyhteyttä? Kaipa se johtuu muista tekijöistä, mutta ihan samoihin aikoihin Ubuntun tulon kanssa nopeus laski netin testisivujen mukaan n. 12Mb:stä n. 2Mb:iin. Liittymä on Soneran 24Mb. Edellinen 8Mb oli XP:ssä testien mukaan vakaa nopeudeltaan, yleensä n. 6Mb.

Musaa kuunnellessa tuntuisi äänenlaatu olevan heikompi, kuin W:ssa oli, onko jotain tehtävissä? No, voi olla, että kuvittelen, kun ei soitinkaan säätöineen ole se sama, johon oli jo tottunut aiemmin, mutta tunkkaisemmalta kuulostaa. Hetkinen, windowsissa minulla oli joku Realtek HD Audio -äänisysteemi, saisikohan sen tässäkin toimimaan? Voihan olla, että äänierot johtuvat siitä, mene&tiedä.

Jotain muutakin oli mielessä, mutten muista mitä.  ::) Palataan... Eikun joo, siis mikä se libdvdnav -juttu on, jolla saa suojatut dvd:t näkymään? Mistä sen saa, miten se asennetaan jne...? En löytänyt sellaista pakettia...

 

3408
Hyvät vastineet DvDShrinkille ja Anydvd:lle olisi myös poikaa...  ;)

Aiheesta on aiemminkin palstalla puhuttu: k9copy http://packages.ubuntu.com/hardy/k9copy
Paketinhallinnan ulkopuolelta (x)dvdshrink, sekä winellä ajettu windowssin dvdshrink on vaihtoehtoja.

Tosimies käyttää joukkoa erilaisia komentorivipohjaisia softia, ja tekee niistä omat skriptinstä.

Tosimies joo, mutta entäs minä...? Nojuu, olen vasta ihan alkumetreillä tämän Ubuntuni kanssa, enkä tiedä vielä sitäkään, mihin ne komennot kirjoitetaan, esim. sen sisäisen palomuurin koodi, josta joku tuolla mainitsi. Pitäisi kai jaksaa lukea enämpi ohjeita, muttakun & seliseli.  ;)

Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa...

3409
Mitään hoiva- ja siivousalan ohjelmia et tarvi. Mitään rekistereitä ei tarvi putsata, eikä kovalevyä eheyttää.
Jopa palomuurin tarpeellisuus on kyseenalaista. Kaikki portit näyttävät ainakin minulla olevan kiinni.
Ubuntussa on jo valmiina ufw-niminen palomuuri, ilman mitään lisäasennuksia. Se käynnistetään :
Koodia: [Valitse]
sudo ufw enable ja sen jälkeen käynnistyy joka käynnistyskerta. Se kuitenkin saattaa estää joitain p2p-latauksia.

Paketinhallinnasta näyttää löytyvän dvd95 -niminen paketti, joka näyttää kuvaukseltaan vastaavalta. En ole muitenkaan kokeillut sitä.





Vau, hieno homma. Hieman on eri meininki, kuin Windowsissa, ja se on hyvä se. 

Pitääpä tutkia tuota dvd95:sta.

3410
Siirryin tässä Linux (Ubuntu)-aikaan, ja kaikki onkin mennyt suht mukavasti sen kanssa. Ohjelmia tuntuu löytyvän joka lähtöön jne..., mutta yhtä kaipailen Windows -ympäristöstä. Minulla oli siellä käytössä Foobar2000 -niminen playeri, jolla sai levyjen väliset äänenvoimakkuuserot hienosti ja näppärästi tasattua, laadusta tinkimättä. Onko Ubuntuun olemassa mitään vastaavaa?

Ohjelmakasaumasta en myöskään löytänyt oikein mitään viruksiin, pöpöihin tms. viittaavaa. Eikö Ubuntuun tarvitse asentaa mitään virus- tai pöpötutkia, onko niitä edes? Palomuurin sieltä sentään löysin, ja asensin.

Mitäs "hoivaohjelmia" tässä kannattaisi pyörittää silloin tällöin, siis rekisterinsiivousta ja sen sellaista? Vai tarvitseeko? Muitakin saa suositella.

Hyvät vastineet DvDShrinkille ja Anydvd:lle olisi myös poikaa...  ;)


Sivuja: 1 ... 169 170 [171]