Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eesaurus

Sivuja: 1 ... 140 141 [142] 143 144 ... 171
2821
...jos on muuttanut KDE:n asetuksista ikkunoiden painikkeiden (sammutus, pienennys, suurennus) koon suuremmaksi. Olen huomannut tuon useammassa KDE -jakelussa. Onko tuttu? Löytyykö lääkettä?

Hankala googletettava, mutta pitää koittaa...


2822
Lainaus
Pitääkö se lisätä myös sidux.listiin?
Ei tietenkään.
Kyllä pitää, mutta ota mallia ko. tiedoston sisällöstä.

PS. Käytä nanoa tai vimiä asetustiedoston editointiin.

Jep. Nano asennettu ja käyttöäkin kokeiltu. Tein sillä vaaditun muutoksen debian.listiin, mutta tallennusta en täysin tajunnut. Nyt kävi näin:
 

:)

Lisäys: Tilanne ohi, en tarvitse enää neuvoja.



2823
Sillä su:lla saa vain päätteeseen rootin, mutta sitä kautta voit komentaa esim. kate /etc/apt/sources.list.d/debian.list tai pelkkä kate ja etsiä sillä sen tiedoston. Takaisin normioikeuksiin pääsee komentamalla exit.

Tuli tämmöinen
Koodia: [Valitse]
No protocol specified
kate:  cannot connect to X server :0.0

2824
Tietenkään /etc-puun tiedostoihin ei ole tavallisilla käyttäjillä kirjoitusoikeuksia. Voit vaihtaa rootiksi komennolla ”su”. (Myös sudon saa helpohkosti toimimaan muokkaamalla sudoers-tiedostoa.)

Menin siitä punaisen root-kansion kautta Dolphinissa, eikö sen niinkin olisi pitänyt onnistua? No kuitenkin, "su" oli tiedossa, ohjelmiakin on jo asenneltuna iso liuta apt-get install -menetelmällä. Sentäs joitain ohjeita luin. :)

Pitääkö olla koodirimpsu, jolla pääsen kirjoittamaan siihen debian.listiin vai riittääkö, että kirjoitan konsoliin "su", annan salasanan ja sitten vain debian.list auki ja hommiin? Sillä metodilla tuli edelleenkin tämä nootti:
   

Lainaus
Totta kai saa, koska sidux on käytännössä Debian – mutta mitä tarkoitat ”tällä”? KDE:ta?

Koko hoitoa, KDE:tä... Asensinkin jo Iceweaseliin ja Icedoveen suomen kielipaketit, löysin ne Debian Package Search:illä, mutta ei ohjelmat kääntyneet suomeksi.

Koita kestää, minäkin yritän olla kärsivällinen tällä kertaa ja jaksaa kahlata nämä alkusäädöt kondikseen.  ;) Josko ihan yrittäisi Siduxista vakijakelua itselleen.

2825
Kuten ohjeessa aivan selväksi englanniksi sanotaan, ”Your lines should now look something like this, depending on your choice of mirror” eli täsmällinen osoite riippuu käyttämästäsi peilipalvelimesta. Ainoa mitä täytyy tehdä on lisätä nuo ”contrib”- ja ”non-free”-osat sinne rivin loppuun.

Yritinkin jo itse asiassa tuota, mutta systeemi ei anna jostain syystä muuttaa sitä debian.listia. Ei ole oikeuksia. Root-kansion kautta menin kyllä... Jaa, salasanaa ei kyllä kysynyt missään vaiheessa. Eipä taida toimia sekään Siduxissa samalla tavalla sitten...tjs. Taidan olla Mintin ja muiden helppojen jakeluiden pilalle hemmottelema.

Lisäys: Miten tämän saa suomeksi? Vai saako?

2826
Yritän antaa Siduxille taas mahollisuuden. :)

En täysin ymmärrä ei-vapaiden lisäämistä. Minun debian.list näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main
#deb-src http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main

manuaalissa se näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]
# Debian
deb http://ftp.de.debian.org/debian unstable main contrib non-free
# deb-src http://ftp.de.debian.org/debian unstable main contrib non-free

Lisäänkö sen "contrib non-free" :n vaan tuonne debian.listiini, vaikka se näyttääkin erilaiselta, kuin manuaalissa? Pitääkö se lisätä myös sidux.listiin? Ohje oli jotenkin epäselvä. Tämä ohje:
http://manual.sidux.com/en/hw-dev-hw-dri-en.htm#non-free

No, jos/kun saan tuon tehtyä, niin onko tämä hyvä tapa edetä?
http://en.wikibooks.org/wiki/Sidux/Useable_applications/Codecs_and_fonts

2827
Vaikka sitä ei käytännössä tarvitakaan, niin tietoturva-asiaa voisi kuitenkin sivuta joko asennuksen yhteydessä tai ensimmäisessä käyttöönotossa? Joku lyhyt ja ytimekäs esitys, jossa kerrotaan, ettei normaalissa kotikäytössä tarvita palomuuria tai virusohjelmaa, mutta jos sellaiset silti haluaa, niin sitä varten sitten "klikkaa tästä" -tyyppiset ratkaisut. Mahtaisikohan toimia?

Ehkä myös/tai linkki sivulle, jossa Linuxin tietoturvallisuus selitetään lyhyesti ja ytimekkäästi.   

2828
Täällä Peppermint ja sen "versio 2". Thunderbird (3.0.4) hakee viestit OK, mutta asetuksissa on ruksi kohdassa "Jätä viestit palvelimelle". terveisin Timo

Minullakin on ruksi tuossa. On itse asiassa ruksit ihan niissä oletuskohdissa, en ole muutellut muuta, kuin sen, että tarkistaa postit kahden minuutin välein 10 min. sijaan.

Versio näkyy olevan 3.0.5.

2829
Otsikon ongelma, vaikka asetukset ovat kohillaan. Pitää joka kerta klikata "nouda postit", ohjelma ei itse niitä hae.

Jakelu on PeppermintOS, mutta sama homma oli myös ainakin PCLinuxOSissa.

2830
Firefox kettuilee PCLinuxOS:issa niin, ettei aukea, vaan ilmoittaa sen olevan käynnissä. Pitää yleensä vähintäinkin kirjautua ulos, että saa selaimen taas auki. Välillä ei auta sekään, mutta kun käy poistamassa .mozilla -kansion, niin taas toimii. Tosin jälleen ilman kirjanmerkkejä, asetuksia yms...

Alla viimeisin PCLinuxOS KDE.

Ongelma saattoikin johtua oikuttelevasta langattomasti hiirestä, jolla tuntuu tulevan tahattomia tuplaklikkauksia aina välillä. Muutenkin takkuilee moinen rotta...

2831
Firefox kettuilee PCLinuxOS:issa niin, ettei aukea, vaan ilmoittaa sen olevan käynnissä. Pitää yleensä vähintäinkin kirjautua ulos, että saa selaimen taas auki. Välillä ei auta sekään, mutta kun käy poistamassa .mozilla -kansion, niin taas toimii. Tosin jälleen ilman kirjanmerkkejä, asetuksia yms...

Alla viimeisin PCLinuxOS KDE.

2832
Multimedia ja grafiikka / Vs: ubuntu media tiedostot
« : 16.07.10 - klo:22.16 »
Eli kokeile poistaa totem-mozilla ja asenna gecko-mediaplayer. Käynnistä sitten selain uudelleen tai kirjaudu varmuuden vuoksi ulos työpöydältä ja takaisin sisään.

Tällä ohjeella sain MTV3:n ja SubTV:n näemmä näkymään myös PCLinuxOS:issa. Hyvä hyvä.   

2833
Laitealue / Vs: Näytönohjain (NVIDIA) -ongelma
« : 15.07.10 - klo:12.11 »
Aika vaikeaa jos ruudulla näkyy vaan mustaa.

Hyvä pointti kieltämättä.  :D  Ei ollut ihan ajatus mukana, kun luin aloittajan viestiä.

2834
Laitealue / Vs: Näytönohjain (NVIDIA) -ongelma
« : 15.07.10 - klo:11.07 »
Ajurin saa poistettua sillä samalla työkalulla, jolla sen asensitkin. Se löytyy Ubuntussa muistaakseni järjestelmä-->ylläpito-->laiteajurit (tai järjestelmä-->asetukset-->laiteajurit, en muista).


2835
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox ei sammu [HOIDETTU]
« : 14.07.10 - klo:09.43 »
Sellainen huomio vielä tähän, että muutaman kerran on ollut niin, ettei Firefox ole ruksista sammunut, mutta kun on mennyt "tiedosto"-->"lopeta", niin sammutus on onnistunut. Sen jälkeen on taas toiminut normaalisti. Tämä siis muistaakseni parissa-kolmessakin eri Linux -jakelussa.

Syystä ei mitään hajua, en ole edes tutkinut. Voisiko liittyä teemoihin...?

2836
Löyty TeamViewer Linuxille niin sillä toimii jote tää on ratkaistu.

Olikos tuo maksullinen tuote? Pitäisi työn puolesta ottaa tuota muutamaan paikkaan käyttöön, joten kiinnostaisi, minkälaisia kokemuksia sulla on tuosta?

Se on maksuton ainakin yksityiseen käyttöön. http://www.teamviewer.com/fi/

Helppo ja toimiva ohjelma, olen vanhempieni konetta pitänyt yllä sillä.

2837
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 04.07.10 - klo:08.53 »
Linux Mint 9 KDE (RC).

2838
Asunder on palvellut minua rippaushommissa moitteettomasti jo pitkään. Hyvin helppo ja toimiva.

2839
@Eesaurus:
Tuo valikko mikä sulla nyt on käytössä, on ikkunamanagerin eli OpenBoxin valikko. LXDE:ssä tiedostonhallinta -sovellus (PCManFM) hoitaa sekä työpöydän piirron, että myös mahdollisuuden käyttää työpöydällä PCManFM:n menua (oletuksena päällä). Tsekkaa siis PCManFM:n asetuksista oikea kohta, jolla saat sen takaisin. En muista ulkoa missä se on asetuksissa, mutta muistaakseni siellä oli "Työpöytä" välilehti ja sieltä ruksi vain päälle / pois.

Tuo kuulostaa oikealta, mutta valitettavasti en pysty hommaa testaamaan, kun tulin siirtyneeksi jo toiseen jakeluun.  :)

Ehkä joku LXDE:n käyttäjä voi tuon kokeilla, niin saadaan varmuus...? Merkkaan ketjun kuitenkin ratkaistuksi.

2840
Luin epätarkasti, sori.

Terminaalin komennolla

Koodia: [Valitse]
xfdesktop --menu
 työpöytävalikko avautuu taas ja voit laittaa takaisin oikeat asetukset. desktop managerin helpissä onkin monenlaista lisätietoa valikon käytöstä.

Pääte sanoi, ettei ole asennettuna tuota. Eikös tuo ole XFCE:n juttuja?

mutta tämä
Koodia: [Valitse]
lxsession --menu
antoi tämän
Koodia: [Valitse]
Usage:  lxsession [OPTIONS...]
-d NAME specify name of display (optional)
-s NAME specify name of the desktop session profile
-e NAME specify name of DE, such as LXDE, GNOME, or XFCE.
-r reload configurations (for Xsettings daemon)
-n disable Xsettings daemon support

Sivuja: 1 ... 140 141 [142] 143 144 ... 171