Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Eesaurus

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Samsungin videokameralla (malli ei tiedossa tähän hätään, joku edullinen ei-HD) kuvatut videot aukeavat väärällä kuvasuhteella kaikilla videoplayereillä. Videot näkyvät 4:3, kun ymmärtääkseni pitäisi olla 16:9. Ilmeisesti videoon on jotenkin koodattu 4:3 kuvasuhde tjs.

Playereissä saa kuvasuhteen kyllä vaihdettua, mutta varsinainen ongelma onkin se, että kun otoksista koostaa leikkelyjen sun muun jälkeen DeVeDe:llä dvd:n, niin se näkyy telkkarissakin väärin, eikä telkkarin kuvasuhteen vaihtaminen auta. DeVeDe:ssä saa valituksi myös kuvasuhteen, mutta sillä ei ole vaikutusta, ulos tulee aina väärää matskua.

Tässä pätkä ko. videota, jos se selventäisi asiaa http://ubuntuone.com/4LRAFJNta0dVm1s8bQ2Rx0

Videon ominaisuudet

42
Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan... Eli miten temppu tehdään, ettei kuvanlaatu heikkenisi editoinnin tuloksena? Nyt esim. jos leikkaan Openshotilla tai Novacutilla desktop recorderilla tehtyä videokaappausta ruudulta, niin laatu on leikkauksen jäljiltä huonompi, kuin alkuperäinen, joka on käsittääkseni 1080p. Millä asetuksilla Openshotista saa videon ulos alkuperäisellä laadulla? Novacutissa ei taida edes olla mitään asetuksia, oletuksena se näyttää suoltavan avi:a.

Josko ohjeet suht selkokielellä, en ymmärrä "videokoodekkikieltä" juurikaan. :)

LISÄYS: Äh, Openshotissa homma hoituu näemmä valitsemalla BluRay/AVCHD -vaihtoehto. Miten olikaan mennyt silmien ohi...

43
Multimedia ja grafiikka / Novacut videoeditori
« : 18.04.13 - klo:23.00 »
Käyttääkös muut otsikon editoria? Itse vasta tutustun siihen, mutta pitää muutaman kokeilun perusteella sanoa, että enpä usko videoiden leikkaamisen voivan enää tulla juurikaan helpommaksi. On aivan eri planeetalta niihin pariin-kolmeen editoriin verrattuna, joita olen vähän käytellyt. Tämän käyttö on niin helppoa, että melkein pistää hymyilyttämään...

Mitään ominaisuuksiahan Novacutissa ei vielä ole, on tällä hetkellä pelkkä älyttömän hyvän tuntuinen videoleikkuri. Äänituki tuntuu sentään jo olevan, vielä joku aika sitten ei ollut sitäkään. Kokeilueditoinneissa renderöidyn videon ääni tosin pätki kaikilla muilla playereillä, paitsi SMPlayerillä. Ehkä joku koodekkihomma tms, en tiedä... Suoranaisia puutteitakin on: koneella olevat videoklipit pitää importata ohjelmaan komentoriviltä käsin. Erilaisilla muistikorteilla olevat videot ohjelma sitä vastoin osaa tuoda todella näppärästi.

Enivei, jos kiinnostaa, niin... https://launchpad.net/novacut Tuubista löytyy myös videoita, kannattaa tsekata.

44
Porukoiden kone on tahmainen Xubuntullakin, eikä sillä voi tehdä mitään nettisurffausta raskaampaa, ja tiedossa olisi videoiden editointia Openshotilla. :)

Mikä olisi paras (kevein) ratkaisu työpöytäympäristöksi? Minusta tuntuu, että jopa LXDE on turhan raskas... Onko Openbox kevyempi? Sehän on kai pelkkä ikkunamanageri... Mitä pitää lisäksi asentaa, että saa paneelit ja muut pakolliset, jos se olisi fiksu ratkaisu?

45
Vähän epämääräinen otsikko, mutta ongelma on siis se, että Xubuntun verkkokuvakkeen valikko ei anna aina vaihtoehtoa "Yhdistä matkapuhelinverkkoon" vai mikä sanamuoto olikaan. Mokkulan yhdistämisestä on siis kyse.

Se network manager toimii muutenkin ihan randomisti, välillä tulee valikko, jossa on enemmän vaihtoehtoja, välillä valikko, jossa vähemmän. Noissa molemmissa siis on ollut kuitenkin se tarvittava yhdistämisvalinta. Mutta nyt niinkin, ettei ole lainkaan yhdistämisvaihtoehtoa.

Joku pomminvarma ratkaisu tuohon pitäisi saada, koska käyttäjät ovat ikääntyneitä ihmisiä, joiden atk -kyvyt ovat hyvin rajalliset. 

LISÄYS: Tarkentelin.

46
Latasin ohjelman täältä http://sourceforge.net/projects/ubuntuzilla/files/mozilla/apt/pool/main/s/seamonkey-mozilla-build/

Miksiköhän ei käänny suomeksi, vaikka on kielipakettikin käytössä?





47
Jep, tuollainen sattui silmään, eikä vaikuta yhtään huonolta. Toimii Dropboxin ja Ubuntu Onen tapaan, mutta ei ole millään lailla riippuvainen Linux -versiosta, vaan toimii kaikissa. 5Gb ilmaista tilaa, ja jos rekisteröityy tämän linkin kautta, tulee heti kättelyssä 5Gb lisää, niin rekisteröijälle, kuin minullekin, jonka "lähettämä" kutsu tuo linkki on. https://copy.com?r=DfrDNg

Ohjelman lataus sivun vasemmasta yläkulmasta, tiedoston purku ja klikkaus joko CopyAgentista, CopyCmd:stä tai CopyConsolesta, niin homma toimii. Tavallaan mitään normaalia asentamista ei tarvita.

LISÄYS: Pöh, foorumi sössi tuon linkin näemmä, ei ole "kokonainen"... No, maalaamalla ja kopsimalla onnistuu. ;)

LISÄYS2: Nojoo, vähän liioiteltua sanoa tätä alustariippumattomaksi, koska vaatii Nautiluksen Linuxissa. Tai ainakin sillä toimii varmimmin.

48
Yleistä keskustelua / WPS-Office (Kingsoft Office)
« : 28.03.13 - klo:10.25 »
Joo, tuollainen uutinen sattui eilen silmään. http://www.omgubuntu.co.uk/2013/03/wps-office-for-linux-looks-like-microsoft-office-but-isnt

Asensin kokeeksi, vaikuttaa aika hyvältä. On ainakin ulkoisesti aika täydellinen MS-Officen klooni. Ja avautuu vähäsen nopeammin, kuin Libre-Office. Varsinkin ensimmäisessä käynnistyksessä tuntuisi olevan eroa.

Tuo ladattavissa oleva ilmainen beta on 32bit, eikä muuta ole toistaiseksi saatavissa, mutta ainakin itse sain sen asentumaan 64bit Elementaryyn (12.04), kun asensin ia32-libs:in. Ihan omalla vastuulla sitten näitä kikkailuja. ;) Englannin kielen saa näin
Koodia: [Valitse]
cd /opt/kingsoft/wps-office/office6/2052

sudo rm qt.qm wps.qm wpp.qm et.qm

En ole vielä varsinaisesti käyttänyt ohjelmaa, mutta ainakin se aukeaa ja vaikuttaa toimivan ihan hyvin.

LISÄYS: Nojoo, eipä tuossa käynnistysajassa tuntuisi sittenkään olevan isompia eroja (minun koneellani).


49
Joo, otinpa vaihteeksi CB:n ajoon, eikä tunnu ollenkaan hullummalta oikeastaan, vaikka aika riisuttu onkin. Muutama juttu vaivaa. Osaan kyllä googlettaa, mutta mennään nyt näinkin, niin tulee selkeästi tällekin foorumille nämä jutut.

1. Iceweasel ei kääntynyt suomeksi, vaikka kielipaketti on asennettu ja käytössä.

2. Volume ei muutu näppäimistön säädöstä, vaikka ruutuun tuleekin kuva, jossa palkki liikkuu sen mukaan, kun äänenvoimakkuutta säätää.

3. Ilmeisesti ei ole kunnollista näytönohjaimen ajuria, koska HDMI:stä telkkarille menevä kuva on pienikokoinen. Kai tähän saa Nvidian suljetunkin ajurin... Mennäänkö tämän mukaan? http://crunchbang.org/forums/viewtopic.php?id=19332

50
Laitealue / webbikamera+Skype+12.04
« : 11.03.13 - klo:10.38 »
Onko olemassa webbikameraa (mikrofonilla), joka toimisi Skypen kanssa out-of-the-box (X)ubuntu 12.04:ssä? Nettiä kun selaa, niin löytää pelkkiä ongelmia. Joku skriptikin näkyi olevan, jolla kameran saisi toimimaan...

Ei tule omaan koneeseen, joten siksikin on haussa mahdollisimman helppo ja vaivaton ratkaisu.

LISÄYS: Tämän https://wiki.edubuntu.org/SkypeWebCams löysin, mutta siinä on vanhoja Ubuntu -versioita ja Skypekin 2.2.

51
Yleistä keskustelua / Kone ei käynnisty [RATKAISTU]
« : 10.03.13 - klo:12.49 »
Arvoin tämän ja Laitteet -osion kanssa, mutta kun ei asia liity mitenkään Ubuntuun, niin pistin tänne.

Allekirjoituksen pöytäkone oireili muutaman päivän niin, ettei se aina reagoinut virtanappiin mitenkään. Välillä taas hurahti normisti käyntiin. Nyt ei sitten eilisen jälkeen enää käynnisty lainkaan.

Avasin kopan ja kattelin vähän. Kun yrittää käynnistää, niin muut, paitsi "yleistuuletin" pyörähtävät vähän, eikä mitään muuta tapahdu. Siis virtalähteen, prossun ja näytönohjaimen tuulettimet pyörähtävät vähäsen. Koneen takaseinässä oleva virtaliittimen vieressä oleva ledi syttyy, kun virtajohdon laittaa paikoilleen. Käynnistysyrityksen jälkeen se sammuu. Saattaa kuulua asiaan, en tiedä.

Voiko tuosta päätellä yhtikäs mitään...? Virtalähde sökönä? En ole kovin haka näissä rautajutuissa. :)

Makailee tuo vanhakin kone (-06 HP Pavilion) tuossa nurkassa, voisinko kenties kokeilla sen virtalähteellä?

LISÄYS: Tarkistin muistikampojen ja kiintolevyjen kiinnitykset, ei vaikutusta.

52
Onpahan otsikko, mutta ainakin kuvaava. ;)

Joo, ainakin kahteen jakeluun olen törmännyt, joissa en pääse edes live-työpöydälle, saatikka asennukseen. LinuxLite http://sourceforge.net/projects/linuxlite/ ja Comfusion http://comfusion.es/

Kummassakin on sama homma, oletuksilla ei käynnisty mikään, mutta "nomodeset" parametrilla pääsen seuraavaan virheilmoitukseen:
Koodia: [Valitse]
(initramfs) stdin: error 0
mount: mounting /dev/loop0 on //filesystem.squashfs failed: invalid argument
Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.squashfs) on //filesystem.squashfs

Kokeiltu on tikulta ja dvd-levyltä, ei toimi kummaltakaan. Lopulta tulee aina tuo sama ilmoitus.

Arvauksia/tietoa, mistä on kyse? Googlettamalla en oikein löytänyt mitään.

53
Laitealue / M-Audio Fast Track USB
« : 01.01.13 - klo:12.52 »
Ilmeisesti aika hyvällä hinnalla lähtisi tällainen http://www.thomann.de/fi/maudio_essential_recording_studio.htm kun ovh on toista sataa euroa.

Toiminee Ubuntussa ok? Käyttötarkoitus tuolle olisi se, että vedän siitä rca:lla äänet vanhaan integroituun vahvistimeen. Kuulostaako järkevältä? Äänenlaatu lienee parempi, kuin nykyisessä systeemissä, jossa olen äänet vienyt vahvarille koneen takana olevasta miniplugi-äänilähdöstä, piuhan toisessa päässä tietysti rca-liittimet?

54
Jotain vastaavia ketjuja oli, mutta olivat niin vanhoja, että aloitan uuden.

Juu, tiedän, että asennusjärjestys olisi hyvä olla toisinpäin, mutta joskus on tilanteita, joissa ei haluaisi asentaa molempia uusiksi, jos on tarvetta Windowsin uudelleenasennukselle. Nyt kun on käytössä esim. Boot-Repair:in kaltaisia ohjelmia, niin tuli mieleen, että saisiko sillä grubin korjatuksi ja Ubuntunkin boottaamaan, jos asentaisi Windowsin uusiksi Ubuntun jälkeen?

Vai onko homma niin hankala, ettei kannata moiseen lähteä?

Koneessa on kaksi kiintolevyä.

55
Tehdäänpä tällainen tieteen nimissä ja oman uteliaisuuteni takia. :) Ja koska Ubuntun asentaminen ei ole enää mikään läpihuutojuttu (ainakaan UEFI -koneeseen), niin kuin se oli vielä vuosi-pari sitten. Luultavasti yleishyödyllinen asia käydä läpi. Itse en ainakaan ymmärrä näitä asioita kunnolla, vaikka saankin Ubuntuni asennetuksi suht helposti ja kikkailtua dual-bootinkin kuntoon Boot-Repair:illa.

Lähtötilanne: Asennetaan (X)ubuntu UEFI -koneeseen (allekirjoituksen HP Pavilion pöytäkone), jossa on kaksi kiintolevyä, toisessa Windows 7, joka halutaan säilyttää siellä. Asennuksessa käytetään usb -tikkua, joka on tehty UNetbootin:illa.

Metodi 1: Käynnistetään tikku niin, että kone buuttaa siltä ilman mitään käyttäjän tekemisiä, ei siis mennä BIOS:iin/UEFI:iin, vaan kone buuttaa automaattisesti tikulta. Avautuu tällainen valikko:


Suoritetaan asennus menemällä livetyöpöydälle (Try Xubuntu without installing), siis oletusvaihtoehto siellä valikossa. "Nomodeset" -parametria en saa tässä metodissa käytetyksi, en tiedä, onko mahdollistakaan. Asennus menee hyvin läpi, mutta sen jälkeen käynnistyy vain Xubuntu, Windowsia ei saa käyntiin lainkaan. Tulee virheilmoitus "invalid EFI File path". Boot-Repair:kaan ei saa grubia korjattua niin, että Windows käynnistyisi.

Metodi 2: Käynnistetään tikku menemällä BIOS:iin/UEFI:iin ESC -näppäintä painamalla ja valitsemalla tikku buutattavaksi mediaksi:


Avautuu UNetbootin -valikko:


Valitaan "Try Xubuntu without installing", mutta lisätään "nomodeset" parametri painamalla TAB -näppäintä jne... Asennetaan Xubuntu livetilasta normaalisti. Asennuksen jälkeen ei käynnisty Xubuntu, eikä Windows, vaan tulee "Grub rescue", mutta BIOS:in/UEFI:n kautta saa valittua oikean levyn, jolta normaali grub -valikko löytyy. Levy Sata0 minulla:


Ajetaan Xubuntussa Boot-Repair, jonka jälkeen kaikki on kunnossa ja Windowskin käynnistyy.

Eli minua ihmetyttää, että mistä on kyse, ja mitä eroa on noissa kahdessa metodissa, kun vain toisella saan (lopulta) systeemin toimimaan? Onko vielä joku tapa asentaa...? Teenkö jossain kohtaa väärin...? Olen siis kyllä saanut kaikki Ubuntuni, Xubuntuni, Elementaryni jne. asennettua metodilla 2, vaikken ymmärräkään miksi. :)

Keskustelua...

Ai niin, liitteenä on bootinfoskripti tämänhetkisestä tilanteesta Xubuntussa, jonka asensin metodilla 1:







56
Otsikon asia on minusta ollut jo useamman peräkkäisen Ubuntun ominaispiirre.

Itsellä tyypillinen tilanne: Kopioin tiedostoja kiintolevyltä toiselle (koneessa kaksi sisäistä levyä), joiden määrä saattaa olla vaikka kymmenkunta tai muutamia kymmeniä gigatavuja. Siirron ollessa käynnissä systeemi hidastuu toisinaan enemmän, kuin lääkäri määrää. Tai ehkä se on ihan yleistäkin, ei vain toisinaan. Ohjelmat aukeavat hyvin hitaasti, esim. Pidginin avaaminen saattaa kestä jopa luokkaa minuutin, ennen kuin olen linjoilla. Pahimmillaan.

Sikäli kun muistan, niin ilmiötä ei ole aina Ubuntussa ollut. Ilmaantunut ehkä jossain 11.04 -vaiheessa tjs... Saatan muistaa väärinkin.

Pystyn aivan hyvin elämään asian kanssa, mutta ihan yleisen mielenkiinnon takia aloitan tällaisen ketjun. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Tässä kuva resurssien käytöstä siirron aikana. Joku saattaa huomata, että kuvan systeemi on ElementaryOS Luna, mutta siis Ubuntu -ilmiö on kyseessä. Samalla lailla hidastuu niin ehta Ubuntu, kuin tämäkin Elementary.


Koneena allekirjoituksen i3CPU, 6Gb RAM pöytäkone.

57
Vanhempieni 64bit 12.04 Ubuntulla (Gnome Classic) ei onnistu kuvien lähettäminen Picasan verkkopalveluun. Kokeiltu niin Shotwell:iä kuin Gthumb:ia, kummassakin homma jää jostain syystä kesken. Onko mitään hajua syystä? Kone on muutaman vuoden vanha mopo Compaq pöytäkone. Operaatiossa yritimme ladata reilua sataa kuvaa palveluun. Tilaa oli yllin kyllin palvelussa jäljellä, ei ollut siitä kiinni.

Muistaakseni ilmoitus epäonnistumisesta oli kummassakin ohjelmassa aika yleisluontoinen, josta ei voinut päätellä oikein mitään.

Omassa 12.10 Ubuntussa toimii heittämällä.

58
Joo, eilen ja tänään on pukannut tällaista


Onko muilla vastaavaa?

Kokeiltu vaihtaa palvelimeksi "imap.gmail.com" "imap.googlemail.com":in tilalle, ei auttanut. Kokeilin myös huvikseni vaihtaa imap:in pop:iksi, ei auttanut. Salauksia vaihtelin myös, mikään ei toiminut. Ei myöskään lähetä postia. Onko ideoita?

LISÄYS: Korjaus, näkyy lähettäminen toimivan sittenkin. Puskee vähän vastaavia ilmoituksia, mutta sanoo kuitenkin lopuksi, että viesti on lähetetty.

59
Kuva kertoo


Tästä on ehkä ollut aiemminkin puhetta, mutta mistä tuossa oikein on kyse? Liekö varmenteen lataaminen turvallista?

LISÄYS: "Näytä" -namikan takaa avautui tällainen

60
Osaako joku suositella jotain Gimpiä yksinkertaisempaa ohjelmaa, jolla lisäillä tekstikommentteja yksittäisiin kuvatiedostoihin? Helppous on etusijalla, koska käyttäjänä olisi eläkeikäiset ei-atk-orientoituneet ihmiset. :)


Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8