Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tim_o

Sivuja: 1 [2]
22
Olen pahoillani, jos kysymäni asia on jo jossakin foorumin syövereissä vastattuna tai ubuntuohjesivuilla esitetty - olen koettanut eri tavoin hakea tietoa, mutta en ole löytänyt. Olen siitäkin pahoillani, jos tämä kysymys ei kuulu juuri tähän kategoriaan foorumissa.

Haluaisin siis tietää mihin päivään asti (onko jokin tarkka päivämäärä?) Ubuntu 13.04 -versiota tuetaan ohjelmapäivityksillä?

Nimittäin jo pariin kertaa minulle on tullut työpöydälle ilmoitusta, että voin päivittää Ubuntun versioon 13.10 ja siihen olen valinnut vaihtoehdon,  että muistuta myöhemmin. En näet ihan vielä haluaisi tehdä taas uutta asennusoperaatiota, vaan "nauttia" tästä hyvin toimivasta Ubuntusta vielä vaikka vuoden loppuun, jos mahdollista ja softapäivityksiä saa.

Entä onko jossain nettisivua, jossa listattaisiin Ubuntu-versioiden tuen päättymisajat?

23
Äsken sain onnistuneen oloisesti (ei virheilmoituksia näytetty itse prosessin aikana) valmiiksi päivityksen Ubuntu 12.10 :sta versioon 13.04. Kun avasin Thunderbirdin (jossa oli kaikki postitilit ja viestit tallella) alkoi tulla 4-6 virheilmoitusta yhtenä "purskeena" peräkanaa: jotkin "järjestelmäohjelmat" (tms.) "kaatuivat" ja Ubuntu pyysi lähettämään virheilmoituksen eteenpäin kehittäjille, minkä teinkin.

Kysyisin ovatko muut Ubuntun päivittäjät versioon 13.04 kokeneet samaa? Ei kai tuo normaalia ole? Tällä hetkellä järjestelmä ainakin näyttää vakaasti toimivalta.

Virheilmoitukset menivät aika nopeasti, en muista enää niiden ohjelmien nimiä, joissa kaatuminen tms tapahtui - saako jostain näin jälkeenpäin selville, mitä virheilmoituksia näytettiin?

Koetin myös ajaa ohjelmapäivitystä kun arvelin, että uusimpien ohjelmaversioiden päivitys voisi auttaa, mutta sen toiminnon mukaan järjestelmä on jo ajan tasalla.

24
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288495211807.html

Luin tuon huolestuttavan uutisen Javan tietoturva-aukosta, joka koskee myös Linuxia uutisen mukaan (vai koskeeko Ubuntu-Linuxia?).

Minulla on tässä 12.10 (64 bitt.) Ubuntussa hakusessa Javan tilanne, enkä foorumin haulla onnistunut löytämään vastauksia tähän nimenomaiseen asiaan.

1. miten saan esim. terminaalissa selville, onko Ubuntussani juuri tuo turva-aukon sisältävä Java? (whereis-komennolla sain selville vain, että jokin Java on ja missä hakemistossa).

2. jos Linuxissani on se haavoittuvuuden sisältävä Java 7 niin millä terminaalikomennolla siitä pääsee eroon?

3. Tarvitseeko Ubuntu ylipäätään Javan toimiaksensa? Käsittääkseni LibreOffice käyttää ainakin Javaa?

4. Jos jokin Javan versio tarvitaan niin millä terminaalikomennolla saadaan asentumaan esim. Java 6 jos se on turvallisempi?

5. Kävin läpi kaikki Firefox-selaimen asetukset, mitkä vaan löysin enkä löytänyt millään asetusta, jolla saadaan Java poistettu käytöstä - miten Firefoxista saadaan Javan ajaminen pois?

Ja jos tällä on merkitystä niin ajan Ubuntua kernelillä 3.5.0.19 koska 3.5.0.20 kernel ei toimi laitekokoonpanossani (eli varmaankin näytönohjain)


Muokkaus (Tomin): Merkkasin ratkaistuksi

25
Hyvää joulunaikaa kaikille ensin toivotan  :)

Mutta sitten on pulma. Kun käynnistin pöytäkoneessani Ubuntu 12.10 niin alun liilan (vai mikä se väri on) ruudun jälkeen näyttö meni oudoksi (sellaisia vaaka-ja pystysuoria raitoja tuli), ja käynnistyminen stoppaa siihen eikä mitään komentoja voi antaa. Ei auttanut kuin virtakytkimestä sammuttaa kone ja sitten yritin pari kertaa uudestaan ja tulos oli sama tilanne ja vain virran sammutus auttoi.

Kokeilin sitten noita muita käynnistysvaihtoehtoja niin nyt sitten pääsin sisään sillä valinnalla, että jatketaan normaalia käynnistymistä sieltä vikasietotilasta (uusin kernel oli asentunut koneeseeni pari päivää aikaisemmin), mutta varoitettiin, että (muistaakseni jotenkin näin) kaikkia grafiikka-ajureita tms ei voi käyttää.

Tässä nyt sitten olen siinä grafiikkatilassa mikä suostui käynnistymään, mutta ei tämä tällä hetkellä näytä kovin erilaiselta kuin normaali grafiikkatila (resoluutio näyttää olevan matalampi).

Mistä tässä oikein on kysymys, ja mikä auttaisi ongelmaan, vai pitääkö jatkossa bootata Ubuntu aina päälle tuon muiden käynnistysvaihtoehtojen vikatilan ja normaalin käynnistymisen jatkamisen kautta?

26
Olen internetohjelmoija LAMP-ympäristössä ja haluaisin oppia Apachen ja MySQL-serverin asentamista ja käyttöä Ubuntu 12.10:ssa.

Löysin ohjeet http://wiki.ubuntu-fi.org/LAMP_Asennus

Suoritin tuolla LAMP-oppaassa olevat komennot ja loin myös kotihakemistooni public_html -hakemiston.

Jokin taitaa olla erilaista kuitenkin uusimmassa Ubuntussa tai jokin muu virhe on päässyt tapahtumaan.
Kun avaan selaimen osoitteella http://localhost/~timo/ aukeaa selain kyllä ihan ok: "Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at localhost Port 80". Olen sitten siirtänyt erään html-tiedostoja sisältävän hakemiston tuonne home/public_html -hakemistoon. Kun yritän päästä siihen websivuja sisältävään hakemistoon, ei Apache näytä sivustoa, vaan selaimeen tulee vain errorviesti:

Forbidden

You don't have permission to access /~timo/aivolle/ on this server.


Ja kun koetan ohjeen mukaisesti päästä phpmyadminiin linkistä http://localhost/phpmyadmin, ei Apache löydä mitään, vaan tulostuu virheviesti:

Not Found

The requested URL /phpmyadmin was not found on this server.


Olen nyt ihmeissäni, että mikä eteen, konfataanko uusimmassa Ubuntussa Apache eri tavalla? Enkä oikein ymmärrä miten nuo käyttöoikeudet pitäisi public_html -hakemistossa oleville websivuhakemistoille ja tiedostoille laittaa, niin apua kaipaisin. Jotain käyttöoikeusmuutoksia teinkin, mutta ei vaikutusta.

27
Tätä nykyistä Canon LBP 2900 lasertulostinta en saa foorumeilta löytämieni ohjeiden avulla printtaamaan mitään ulos (eikä kaikki neuvotkaan ottaneet toimiakseen, mitä löysin). Jos tarkastelen asennettuja tulostimia niin Ubuntu 12.10 näyttää sen löytävän, mutta tulostuskomentoa seuraa vain hiljaisuus.

Kysynkin suosituksia joko mustavalkolaser- tai mustesuihkutulostimista, jotka olisivat a) edullisemmasta päästä ja b) helposti laitettavissa toimimaan uusimman Ubuntun kanssa?

28
Tänään kaverini kanssa asentelimme Ubuntu 12.10:a Windows 7:n rinnalle (se oli ainakin tavoite). No ekalla asennusyrityksellä Ubuntu ei meinannut millään asentua sille tarkoitetulle 500 GB kiintolevylle (2 TB levy on varattu Windowsille ja tiedostoille), vaan herjasi että juuritiedostojärjestelmää ei ole määritetty (tms). Asennuksen loppuessa, kun se sitten vihdoin saatiin käyntiin, vain Windows boottasi, Linuxin Grub ei tullut edes näkyviin.

No sitten päätimme toistaa Ubuntun asennuksen ja tällä kertaa ei edes kysytty levyn osioinneista mitään. Tällä kertaa grub tuli näkyviin ja siinä oli Ubuntu ja Windows (ja pari muuta vaihtoehtoa). Kun yritin bootata Windowsiin tuli virheilmoitus: invalid EFI File path.  Ubuntu löytyi ja se käynnistyy näköjään normaalisti.

Mistä on kysymys, onko Windows 7 menetetty?   ??? Miten Windowsin saisi boottaamaan? Näen Ubuntusta käsin sen 2 TB NTFS-levyn ja pääsen siellä oleviin tiedostoihin käsiksi niin että varmuuskopiointi toivon mukaan edes onnistuu.

29
En löytänyt haulla foorumilta tästä aiheesta mitään niin kysyn tässä: Windowsin puolella on kätevä AnyPasswordPro -salasanojen hallintaohjelma, johon on helppo koota kaikki nettisivujen tarvitsemat salasanat. Kysyisin, että onko Ubuntulle olemassa vastaavanlaista ohjelmaa (tietokoneeseeni ei ole vielä asennettu Ubuntua Windowsin rinnalle niin en sitä kauttakaan pääse etsimään)?

30
Hei taas!

Muutaman vuoden jälkeen suunnittelen paluuta Linux-maailmaan ja ajattelin valita Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal-julkaisun.

Tietokoneeni on vuoden ikäinen Hewlett-Packard pöytäkone, jossa 64-bittinen Windows 7 Home Premiun ja näytönohjain on ATI Radeon HD 6850 (suunnittelen asentaa Ubuntun omalle Seagaten kiintolevylleen ja jättää jäljelle Windowsin omalle Hitachin kiintolevylleen).

Voitteko kertoa, onko tämä näytönohjain ja Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal yhteensopivia, löytyykö helposti ATI:n ajuri tuolle Ubuntulle? Olen koettanut etsiä tietoa, mutten  ole löytänyt.

Minun ensimmäinen yritykseni hankkia Ubuntu näet kaatui siihen, että silloisen pöytäkoneeni ATI-näytönohjain ei toiminut millään ilveellä Ubuntun kanssa, vaan Ubuntu meni aina sen kanssa juntturaan, kaatui (tai siis graafinen työpöytäympäristöl kaatui). Vain konsoliin pääsin jotain tekemään, mutta ei sieltäkään käsin mikään toimenpide auttanut. Pelkään vähän, että käykö nyt samalla tavalla (jouduin viimeksi siirtymään käyttämään OpenSuse 11-Linuxversiota, kun siinä oli tuki sille ATI:n näytönohjaimelle).

31
Latasin Ubuntu 8.04 LTS:n ja poltin sen cd-levylle testatakseni sitä ennen päätöstä korvata Windows XP Ubuntulla. Tarkistin myös levyn virheettömyyden ja CD oli ok.

Mutta ongelmana on, että vaikka ajan Ubuntua CD-levyltä (Kokeile Ubuntua ilman muutoksia koneelle), se ei päästä minua eteenpäin, vaan se vaatii loginia: näkyviin tulee login-ruutu, jossa on valmiina käyttäjänimi "Ubuntu" ja sitten pitäisi antaa salasana. Kirjoitanpa siihen mitä tahansa (kuten ubuntu salasanaksi) tai painan vain enteriä, Ubuntu vaan "pyörähtää ympäri" (äänitehosteen kanssa, joten ainakin Realtekin äänisysteemi toimii) ja se sama login-ruutu tulee takaisin. Ei sekään auta, että odotan ne sekunnit kunnes se kirjautuisi automaattisesti k-nimellä Ubuntu, ei mene läpi.

Löysin ketjuja samanlaisesta ongelmasta aikaisemmalle versiolle, mutta niiden ratkaisuehdotukset eivät toimineet.

Mikä mahtaa mennä väärin, mikä se salasana sitten on (ei löytynyt tietoa ubuntu-sivuston asennusohjeistakaan)?

Jos sillä on ongelmassa merkitystä niin tietokone on Hewlett-Packard HP Compaq dc5750 Microtower, prosessori AMD Athlon 64 X2 Dual Core, Win XP Pro, ATI Radeon Xpress 1150 Series -näytönohjain, 1 GB muistia, Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet-verkkokortti.

Ei kai tällainen tilanne vihjaa siihen suuntaan, että jos ei kokeilu CD:ltäkään onnistu niin Ubuntun asennuskaan ei onnistu tällaiseen tietokoneeseen?

Sivuja: 1 [2]