Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mistofelees

Sivuja: 1 ... 29 30 [31] 32 33
601
Ubuntu tietokoneissa / Vs: eeePC ja REMIX
« : 02.06.09 - klo:02.00 »
Kritiikin kärkenä oli se, miten Remixiä pitäisi parantaa.
Just näin. Ubuntu on kehittynyt yleisemminkin kovaa vauhtia. Vielä hieman, niin päästään kohta eroon erään suuren valmistajan käyttöjärjestelmäyritelmästä.

Lainaus
- Evolution lähtee ja Thunderbird + Lightning tilalle. Evolutionia ei saa viritettyä sopimaan 600 pix korkealle ruudulle. Ikonien tilalle pitäisi saada matalat tekstit ja Header -osalle minimointipainike. kalenteri olisi kyllä mannaa.

Merkillistä on se, että Ubuntu 9.04:ssä ikonien tilalla on Evolutionissa pelkät tekstit ja tässä eeePC:ssä, jossa tila on niukoilla, ikonit. edellinen tuomioni Evolutionista perustui luuloon, että Evolutionin virittely olisi evolutionista itsestään kiinni. Ilmeisesti se onkin Gnomen juttuja.

Yleisemminkin Evolution kaipaisi kehitystä:
- Junk-filtteri on huomattavasti epähavainnollisempi, kuin TB:ssä
- Jotenkin Evolution haaskaa tilaa. Esim Headers:n ylä- ja alapuolella on turhia pixeleitä, vaikka minimoisi headerin pelkäksi lähettäjäksi.
- Toolbariin pitäisi saada mahdollisuus vaihtaa valintoja. esim nykyinen Day/Workweek ei toimi minulla. Pitäisi olla Day/Month. Sitäpaitsi TB:n Previous/Today/Next toimii nätisti pienillä nuolilla ja pallolla.
- Oikean ulkolaidan hissit pitäisi vihdoinkin saada ikkunan ruutujen VASEMPAAN laitaan eli siihen keskipalkille. Pieni juttu, mutta harmittaa touchpadia käyttäessä, kun joutuu heittelemään hiirtä ruudun laidasta toiseen.
- Kalenteritietokantojen tiedostomuoto pitäisi sopia TB Lightningin:n porukan kanssa. Mieluiten siten, että kalenterit voisi julkaista ja taas imuttaa yksitellen tai kasana. Itseä tämä kiusaa, koska joudun kopioimaan
kalentereita jatkuvasti koneelta toiselle. Olisi hienoa heittää (julkaista) koko tietokanta kertarysäyksenä tai halutuin osin (profiileja tähänkin) omalle serverille ja hakea sieltä toiselle koneelle. TB:n import/export on kankeudessaan vailla vertaa. Evolution on oikealla reitillä.

Lainaus
Ainakin yleisesti Gnome-ohjelmien ikonit voi vaihtaa teksteihin.
Jaahah, google töihin.

Lainaus
Lainaus
- GPSD:n käynnistyksessä on jotain outoa. /etc/init.d gpsds start antaa virheilmoituksen.
Kerro tarkemmin, ehkä voin auttaa?
Tämä on itsellä vielä vaiheessa. Oma labrakirjaus on puhtaaksikirjoittamatta. Jokunen GPS-laite ja ohjelma toimii OK. Joidenkin kanssa saa tapella. Laitetuki näyttää paranevan melkeimpä viikottain, mutta erityisesti tuollaiset ohjelmat, jotka on luotu joskus Linuxin alkutaipaleella, ovat niin jäykkiä ja huonosti dokumentoituja, että aikaa kuluu taistellessa. Esimerkiksi Xastir.
Kunnolliselle JAVA-karttaohjelmalle olisi todella kova tarve. Java siksi, että ohjelmisto olisi siirrettävissä  myös MAC- ja M$-puolelle.

Jos vielä saisi lähettää joulupukille toiveen, se koskisi tuota Windows2008-serverissä esiintyvää DFS-hirvitystä.

602
Tämä Apache v2.2 dokumentaatio
http://httpd.apache.org/docs/2.2/
on kieltämättä aikamoinen taskukirja lukea, tässä voisi olla ideaa jos joku Apache-veteraani kirjoittaisi lyhyen oppaan "Apache v2.2 pystyyn 15 minuutissa, perusasetukset ja käyttö".
EI mikään taskukirja vaan sekava kokoelma
Jonkun todella pitäisi kasata tuollainen pikaohje. Mieluiten sellaisen, joka itse on ollut noita toimintoja luomassa. Jäävään siis itseni, vaikka monenlaista pikaohjetta olenkin joutunut kirjoittelemaan.
Tässäkin threadissa on jo esiintynyt joukko config-tiedostoon tulevia lisäyksiä, joiden esiinkaivaminen vaatii monen tunnin työtä. Useimmiten kun ei ole aavistustakaan, mitä pitäisi kaivaa ja miksei systeemi kertakaikkiaan toimi.

603

Omat konffaukset on siinä, että teen /var/www:stä symbolisen linkin kotihakemistooni ja teen sivut sinne. Homma valmis! Jos haluan rajoittaa pääsyä, teen .htaccess-tiedoston. Muuta peruskauraa ei nyt äkkiseltään tule mieleen.

Olisi silti mukava saada environment variables ( esim <!--#echo var="HTTP_HOST"--> )näkymään webbi-sivulla edes sen verran, että systeemin virhe-ilmoitukset tulisivat oikeassa muodossaan näkyviin. Perusasennus juuri tehdyn Ubuntu 9.04 asennuksen päälle ei tuo näitä lainkaan näkyviin.
+++

Itse kokeilin tuota symbolista linkkiä jo parissa edellisessä serverissäni, mutta päädyin lopulta tekemään /home/httpd/ -rakennelman ja tein vastaavan muutoksen apachen 000-default -tiedostoon:
 DocumentRoot /home/httpd/html
...
<Directory /home/httpd/>        #html, cgi-bin, icons ...
...
ScriptAlias /cgi-bin/ /home/httpd/cgi-bin/
...
Tällä saan sen edun, että kaikkien käyttäjien webbisivut ovat saman /home/httpd/html -hakemiston alaisuuteen ja sekä /icons/ että /cgi-bin/ -hakemistot varmuuskopioitavaan partitioon.

dir.conf:iin joutuu pistämään lisäykseksi 'index.shtml',  jotta wanhat toisaalta poimitut webbisivut toimisivat

CGI-scriptejä en ole vielä ehtinyt kokeilla.

604
En tiedä onko tästä apua, mutta itsellä on alla olevat asetukset tiedostossa /etc/samba/smb.conf.
Tuonne [kodit]-hakemistoihin minulla on täydet R/W -oikeudet WinXP:ltä. [kuvat] on hieman erikoisempi. Sinne kirjoitettaessa Samba pistää automaattisesti hakemistoille ja tiedostoille ennalta määrätyt oikeudet create mask ja directory mask -riveillä:

[kodit]
   path = /home
   browseable = yes
   writable = yes
   public = no
[kuvat]
   path = /home/luuseri/public_html/kuvat
   browseable = yes
   writable = yes
   public=no
   create mask = 0666
   directory mask = 0777

605
Wanhoja Apache-versioita on tullut pistettyä pystyyn useampiakin. Tämä Ubuntu:n Apache 2.2 versio on syvältä.
- httpd.conf on jätetty tyhjäksi
- apache2.conf on jätetty vaille kaikkia minimiasetuksia.
- Apachen sivuilta löytyy sekavaa sepustusta sivukaupalla, muttei yhtään kokonaista valmista conf:a
- Ei sen vertaa helppiä, että löytäisi hakemiston, johon sijoittelisi muutamia webbisivuja

Varmaan Apache on hieno ja monipuolinen ja osaa tehdä vaikka voltin takaperin, mutta kun pitäisi äkkiä tehdä yksinkertainen saitti, nämä hienoudet ovat vain sotkemassa asioita.
Eivät kaikki käyttäjät ole rakentamassa utopistisia virtuaalisaitteja. Riittäisi hyvin, kun saisi muutaman tekstin, kuvan ja graafin näytille. Jokunen Perl-scripti ja Javanpätkä riittäisi ohjelmallisuudeksi.

Apachen ylläpitäjien olisi pitänyt tehdä edes alkeellinen confausohjelma perusasioiden uukottamiseen. Tuo Rapachekin, joka ei toimi, näyttää keskittyvän muutaman erikoisfiitserin puukotukseen.
Tarvittaisiin työkalu, jolla Miina ja Manu saisivat äkkiä kasattua itselleen perusasetukset. Kyllä niitä hienouksia sitten jälkikäteenkin voi lisätä, kunhan perusta on kasassa.

606
En löydä tapaa, jolla pääsisin kiinni Windows 2008 palvelimien DFS-levyjakoon. Esimerkiksi smb://domain/verkkolevyt ei toimi.

Onko mitään ratkaisua ?

607
Ubuntu tietokoneissa / eeePC ja REMIX
« : 17.05.09 - klo:01.10 »
Ihan on hyvin pelannut. Muutamia juttuja on tullut kuitenkin vastaan:
- Search puuttuu valikosta. Tämä on paha !
- Kun iskee luukun kiinni, kone menee suspendiin ja herää sieltä taas, kun painaa vaikka kursoria. Tässä pitäisi kysyä salasanaa !!!! Turvallisuusriski !!!!
- virtuaalityöpöytien asettaminen on hieman hankalaa
- Yläpalkin käyttö on oletusarvoilla hankalaa. Pitää löytää se yhden pixelin levyinen kohta, josta saa otteen palkin pohjalautaan ja pääsee muuttamaan asetuksia.
- Pöydälle käynnistetyistä ohjelmista puuttuu täysin tarpeeton sininen yläpalkki. Toisaalta tilalle tulleesta yläpalkista puuttuvat min/max -painikkeet. Ainakin tuo 'min' olisi välttäämätön, vaikkapa sitten klik-klikkaamalla yläpalkkia. (win7:ssa on pahasti päässyt tottumaan siihen, että ikkuna turboaa, kun sen työntää yläpalkkia vasten)
- Repositoryissä on vain Ubuntu-servereitä.
- Evolution lähtee ja Thunderbird + Lightning tilalle. Evolutionia ei saa viritettyä sopimaan 600 pix korkealle ruudulle. Ikonien tilalle pitäisi saada matalat tekstit ja Header -osalle minimointipainike. kalenteri olisi kyllä mannaa. Kun vielä joku kehittäisi _helpon_ kalenteriserverin kotiserverille.
- Movie Player lähtee ja VLC tilalle. MoviePlayer pyörittää täysin turhanpäiväistä grafiikkaa, jota ei ilmeisesti saa edes pois päältä
- Osa virittelyohjelmista on tarkoitettu korkeammalle ruudulle, 'OK' / 'Cancel' lukee vesirajan alapuolella.
- GPSD:n käynnistyksessä on jotain outoa. /etc/init.d gpsds start antaa virheilmoituksen.
- Systeemi rakentaa /home -partition kyselemättä 4G SSD:lle, eikä systeemissä ole työkalua, jolla saisi wanhat datansa ja asetuksenssa siististi käyttöön. Tässä vielä Miina ja Manu kiroavat ja joutuvat kääntymään mikrotuen puoleen.
- Joku #¤%&/( ohjelmoija on päättänyt, että Thunderbirdin ja FireFoxin datat pitää kätkeä piilohakemistoon ja vielä satunnaisen hakemistonimen taakse. Hirttäköön itsensä ! Tätä on kirottu oikein isolla joukolla niin kauan, kuin nämä Netscapen jälkeläiset ovat olleet käytössä.

608
Ellet ole polttanut Recovery-levyjä tai ellei ne vielä ole jollakin mahdollisella osiolla, niin et taida saada takaisin Vistaa (hankkimalla valmiit levyt)...

hmm pystyykö vistan asentamaan ihan normaalisti jos hankin asennuslevyn ? kun yritin xp:tä asentaa niin tuli vaan sininen ruutu asennuksen yhteydessä ja mietin että käykö sama sitten vistan kanssa :D

Kokeile WinXP SP2 levyllä. Itse olen jo tottunut siihen, että SP3-levyllä saa BlueScreenin jokseenkin jokaisessa koneessa. (Alan ammattilainen)

Win 7 RC on jakelussa aika monessa paikassa. Ota kuitenkin huomioon, että Ubuntu on jo versiossa 9.04 ja Windows vasta 7 ;)
MS lupasi, että Windowsin kerneli kirjoitetaan kokonaan uudestaan seiskaan. Miksi sitten kuitenkin pitää käyttää virustorjuntaa ? Eipä silti, Seiska kaatuu jokseenkin säännöllisesti bluescreenille (tdx.sys) jos pistät siihen antivirustimen. Virustin syö sitäpaitsi koneen tehoista n. 100MB RAM ja 500Mips. Toisinsanoen koneesi, jossa on 2GB RAM ja 2,5GHz porsas onkin todellisuudessa vain 1.9GB ja 2GHz.

609
Asensin siis Ubuntu 9.04 netbook-remix:n Asus eeepc 900. Muuten toimii hyvin mutta työpöytä jumittaa pahasti. ...Onko muilla vastaavia ongelmia?

Ei jumitusta.

Toinen ongelma. Tuo paketissa oleva Evolution -email-ohjelma ei ilmiselvästi ole tarkoitettu normaalikäyttäjälle eikä ainakaan koneeseen, jossa on 600pix korkea ruutu:
- ikoneita ei saa yläpalkista teksteiksi
- header-näyttö syo tilaa ruudulta
- ohjelmassa ei ole Full Screen ominaisuutta
- vierityspalkit ovat ruudun ulkolaidalla, jolloin listojen ja tekstien vieritys ToucPadilla vaatii hermoja.
- Yläpalkkeja pitäisi ehdottomasti päästä muokkaamaan, jotta saisi tämän mahtumaan eeePC:n ruudulle

Plussaa olisi tietenkin se, että ohjelmassa on kalenteri sisäänrakennettuna. Sitä en ole tullut tutkineeksi, miten se nielee Lightningin tai Outlookin dataa tai synkkaa Mokialaisten kanssa. Novellilla ei   niin väliä ole, mutta kaipa sekin pitää testata.

Näillä näkymin Evolution lähtee koneesta ja Thunderbird tulee tilalle.

Remix on taas askel eteenpäin eeeBuntu 2.0 Basesta, joka minulla oli vielä eilen.
- Kamera OK
- wlan OK
- Mokkula OK
- Bletooth paritteli molempien kännyköideni kanssa ja kuvien siirto Mokiasta on 110% helpompaa, kuin Mokian omilla ohjelmilla !
- Bluetooth löysi kaikki GPS:ni, joten on toivoa saada joko TangoGPS tai Navit toimimaan
(USB-GPS:t testaamatta)
- vain yksi virtuaalityöpöytä käytössä. Vaati näpertämistä tehdä kolme.
- pääteikkunoita saa auki vain yhden kerrallaan ?!?
- Root:n joutui herättelemään käsin
- Systeemi ei osaa lukkiutua pyytämään salasanaa, kun lyö luukun kiinni. Tämä on kriittinen ongelma, joka pitää selvittaa ASAP !
- Missään ei kerrota, mitä Suspend ja Hibernate tarkoittavat ja TODELLA tekevät. Mitä tapahtuu, kun lyö luukun kiinni ? Koittaako systeemi tallettaa muistia SSD-levylle vai jääkö kaikki muistiin ja prosu hiljaiselle, kuten pitää. Ilemisesti jollain on ollut sen verran ajatusta, ettei ole pistänyt systeemiin swappia
- eeePC901:ssä /home asentuu 4GB levylle ja 16GB jää kokonaan mounttaamatta. Tämä pitää korjata käsin. Olisi hyvä, jos tähän olisi yksinkertainen GUI peruskäyttäjiä varten. Saisi mountattua 16GB:n levyn vaikkapa /Homen allle sopivalla nimellä, joka houkuttaisi datojen tallentamiseen. Samalla pitäisi siirtyä tuolta 26GB levyltä astustiedostot 'pistehakemistot' oikeisiin paikkoihin. Tämä on tärkeää niin kauan, kuin Thunderbirdin, FireFoxin yms astukset on piilotettu käyttäjältä itseltään.

Vielä, kun joku tekisi MaemoMapperista asennuspaketin Ubuntulle !

610
kahta kooltaan aseteltavaa virtuaalityöpöytää esillä samalla lasilla yhtaikaa.
En ehkä ihan tarkkaan tiedä, mitä ajat takaa, mutta aihetta varmasti sivuaa linux.fi ohjeet:
http://linux.fi/wiki/Monen_n%C3%A4yt%C3%B6n_j%C3%A4rjestelm%C3%A4t
Ja erityisesti: http://linux.fi/wiki/RandR
RandR tekee asian tavallaan päinvastoin, kuin tarkoitin. RandR käyttää kahta fyysistä näyttöä. Itse taas kaipaan kahta työpöytää samalle fyysiselle näytölle. Siis vain yksi näyttökortti yhdellä lähdöllä ja perässä yksi näyttö. Tämän näytön voisi sitten halkaista pystyviivalla kahdeksi erilliseksi näyttöalueeksi, jotka käyttäytyisivät kuten erilliset virtuaalipöydät. Ikkunoita voisi halutessaan siirtää pöydältä toiselle samoin kuin normaaleissa virtuaalipöydissä

611
Nyt kun isot leveät näytöt ovat yleistyneet, tekisi mieli pitää kahta kooltaan aseteltavaa virtuaalityöpöytää esillä samalla lasilla yhtaikaa.
Onko tähän olemassa jotain valmista temppua ?
Tämä helpottaisi toimintaa silloin, kun klikkaa jonkun ikkunan hetkeksi isoksi, mutta haluaisi samalla pitää toisen ohjelman auki koko mitassaan. Esimerkiksi sillon, kun editoi kahta tekstiä yhtaikaa.

612
Iloinen hetki oli, kun sain käsiini eeePC:n. Ensimmäistä kertaa vuosiin ollin aidosti kiinnostunut ja innostunut uudesta lelusta. Pari viikkoa meni ihastellessa ja Ahaa-elämysten merkeissä. Kaikki perusjutut toimivat heittämällä.
Ongelmia tuli erilaisten GPS-laitteiden kanssa, joten päätin kokeilla eeeBuntua.
Base-versio meni heittämällä sisään. Kaikki laitteet toimivat pakasta vetämällä. GPS:t lähtivät toimimaan kevyellä niskalenkillä. Mokkulan kanssa meni hetki, kunnes annoin periksi ja toimin ohjeiden mukaan, jolloin sekin lähti toimimaan.

Lisää iloa eeePC:stä irtosi, kun sain alkuperäisen Xandros-jakelun mukana tulleet opetusohjelmat toimimaan eeeBuntussakin. Vaikken keemisti tai tähtitieteilijä olekaan, on noita ohjelmmia monet kerrat tullut katseltua. Tulee parempi fiilis, kuin jostain peleistä.

Kaikkineen Linuxixta on ollut enenevästi iloa, kun ossa toisensa jälkeen on osoittautunut toimivammaksi ja kypsemmäksi. Kehitys on antanut tunteen siitä, että hiljalleen lähestytään 'täydelistä' järjestelmää, eikä hypitä tien laidalta toiselle, ja tehdä uusia yhteensopimattomia versioita, kuten erään kilpailevan valmistajan käyttöjärjestelmässä.

613
Minun pitäisi perustaa nippu levyserveritä. Levytilan tarve on vähintään 1TB/serveri ja järjestelmä pitäisi saada jossain määrin vikasietoiseksi. Järjestelmän pitäisi kestää levyrikko, joten tarvitaan RAID-kahdennus. HotSwappia ei tarvita. Toisaalta ei olisi pahaksi, jos systeemi pystyisi varautumaan myös käyttäjän virheisiin, joten tarvittaisiin minimissään roskakori, mieluiten mahdollisuus muuttuneiden tiedostojen talletukseen viikon ajalta.
Jotta RAID:sta olisi hyötyä, pitäisi systeemin lähettää virheilmoituksia sähköpostiin ja/tai kännykkään.

Mikä olisi helpoin ja halvin tapa edetä ?
Itsellä on tähän mennessä ollut lähinnä romu-PC-pohjaisia sekaservereitä, joissa varmuuskopiointi on tapahtunut omatekoisilla scripteillä.

614
" Ok, lupaukset eivät siis näytä natsaavan totuuden kanssa.
Entä Microsoftin väitteet omasta kyhäemästään?

Ota vielä huomioon se, ettet maksa Linuxista mitään, vaan voit laillisesti imuroida sen netistä ilmaiseksi.
Teepä sama Windowsin kanssa, ja olet rikollinen."


Tekisi mieli kysyä, että mitähän mahdat tällä todistaa ?
Senkö, että Linuxin ympärillä pyörivät kehittelijät ovat pahuksen herkkähipiäistä sakkia, joille ei saa edes anteeksi pyydellen osoittaa systeemissä virheitä ilman, että he tekevät kilpikonnapuolustuksen.
Nytkin on turha hyökätä Microsoftia vastaan. Paljon hyödyllisempää olisi hyökätä Linuxin aukkopaikkojen kimppuun.

Tämä käytösmalli on johtanut esim siihen, että ihmiset, jotka haluaisivat ottaa Linuxin käyttöönsä, ovat ostaneet eeePC:n  ja haluaisivat nyt kysyä kokeneemmilta ohjeita joutuvat naamioimaan kyselynsä merkillisten nöyristelyjen taakse:
- "Anteeksi, mutta olen juuri ostanut elämäni ensimmäisen tietokoneen enkä koskaan ole käyttänyt Linuxia...."

- "RTFM" / "Hae netistä"
- "Hittojakos täältä kyselet"
- "Jos et osaa, niin älä edes yritä"
- "MSWindowissa asiat on paljon huonommin"

Eikä Linux ole ilmainen. Se käy pahuksen kalliiksi, kun käyttäjä joutuu haaskaamaan aikaansa koittaessaan saada huonosti dokumentoitua ylimielisesti opastettua järjestelmää toimimaan. Paitsi että jokainen kynnelle kykenevä kuvanpiirtäjä tekee oman distronsa, ovat isojenkin distrojen sisällä olevat ohjelmapaketit koko ajan jatkuvassa liikkeessä niin, että yhdelle versiolle kirjoitetut ohjeet eivät päde toiselle.
Toisistaan poikkeavissa distroissa tärkein ero tuntuu olevan siinä, millainen taustakuva ja millaiset väriteemat työpöydälle on kasattu. Loppukäyttäjä lyö päätään seinään koettaessaan löytää kultajyvää.

Ensin pitäisi pistää runko ja perustukset kuntoon ja vasta sitten alkaa koristelu.

615
En haluaisi jankata, mutta ilmeisesti en kirjoittanut riittävän selkeästi, kun kysyin, onko resoluution asettamiseen olemassa kunnollista ohjelmaa. Kirjataan tämä nyt tarkoituksella oikein ilkeään muotoon:

- Jos kerran Microsoft on osannut Win3.11 alkaen laatia ohjelmia, joilla kaiken maailman monitorit ja näyttökortit saadaan suhteellisen helposti hiirellä kliksuttelemalla kuriin ja haluttuun resoluutioon, niin miksi tämä homma edelleen Linux-ympäristöissä tehdään jotain conf-fileitä puukottamalla  ?
Apuna ei ole alkeellisintakaan scriptiä. Werkosta kaivamalla tulevat vastaan vuodesta toiseen samat ohjeet samoine virheineen.

Linuxiin on tehty lukemattomia hienoja ohjelmia kuvankäsittelyyn, musiikkiin, peleihin, matemaattiseen käsittelyyn yms ja kuitenkin tälläinen perusasia kuin näytön asetusten muuttaminen on täsmälleen samassa tilassa, missä siihen ensimmäisen kerran tutustuin aivan ensimmäisten X:llä varustettujen Linuxversioiden yhteydessä.

Onko vika siinä, että yritetään olla liian hienoja. X:n kehittelijät koittavat saada käyttöönsä viimeisetkin pixelit ja Hertzit. Loppukäyttäjälle olisi kuitenkin tärkeää aivan toisenlainen hienous: olisi hienoa, jos systeemi toimisi ja olisi helppo ylläpitää.  Myös siinä tapauksessa, että näyttö tai kortti vaihtuu.

Itse joudun ylläpitämään ja tukemaan muutamia satoja PC-työpisteitä. Niin kauan, kuin perusasiat ovat rempallaan, en voi lähteä vakavissani ohjaamaan asiakkaita siirtymään M$Windowsista Linuxiin, vaikka itse mieluummin käytänkin Linuxia kaikissa koneissani.

Eikä tarvitse enää kertoa, että Linuxia ei ole tarkoitettu loppukäyttäjille vaan kehittelijät kehittelevät asioita omaksi ilokseen. Tämän vastauksen olen, kuten moni muukin, saanut riittävän monta kertaa vastaansa.
Jos tuo pitää paikkaansa, niin sanottakoon se sitten selvästi alan foorumeilla,  jotta loppukäyttäjät eivät haaskaisi aikaansa Linuxin kanssa vaan jatkaisivat MSWindowsin käyttöä.

616
HP:n pikkukone Intelin integroidulla näytönohjaimella meni sekaisin em ohjeilla. Ilmeisesti se ei pitänyt Vesasta.

Millä ohjelmalla saa Ubuntun näyttöasetukset kohdalleen ?

Tässä samassa koneessa WinXP tarjosi ihan asiallista 1280x1024 resoluutiota parilla hiiren kliksauksella.

Werkossa on kyllä loppumattomiin ohjeita siitä, miten asetuksia voi yrittää saada kohdalleen xorg.conf:a puukottamalla, mutta kai tähän nyt sentään joku asiallinen työkalukin on olemassa. ?

617
Ubuntu tietokoneissa / Vs: tangoGPS - GPS-ohjelma
« : 13.10.08 - klo:16.24 »
Säälittää katsella, kuinka moneen projektiin parhaillaan kehittelijöiden tehot menevät. Varsinkin harmittaa, että streetmappeja tulee kuin sieniä sateella.  Nyt olisi tilaa ottaa työpöydälle vaikka kuinkakin yksinkertainen maasto/merikartta -järjestelmä. Vaikkapa vain bitmappina ensalkuun. Niin, että käyttäjä saisi imuttaa omat meri-CD ymp bitmapit sisään. Kakkosvaiheessa voisi ajatella, että näitä bitmappeja voisi alkaa kimpassa vääntää vektoreiksi.

Tuo TangoGPS on itsellä pyörinyt eeePC:ssä Xandrosin päällä jo muutamia viikkoja. Muuten ihan kiva ohjelma, mutta zoomaukset saisivat olla käyttäjän aseteltavissa -voisi käyttää meriCD-karttoja. Muutama muukin ajatus on mielessä pyörinyt. Esimerkiksi alarivillä olevat painikkeet saisi siirtää yläriville normaalin ikkunan tyylisesti. Tällöin saisi tuon 'kokoruutu' -painikkeen jättää pois. Eiköhän nämä jutut hioudu ajan oloon.

Harmi, että Suomen laki kieltää suorittamasta syvyysmittauksia ja kirjaamasta tuloksia. Muutenhan voitaisiin vaikka 'Open' pohjalta luoda nykyisiä tarkemmin luodatut merikartat.

618
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä kaipaat ubuntuun.
« : 13.10.08 - klo:09.39 »
Ai niin. Mitä todella kaipaisin, olisi kunnollinen karttaohjelma. Ei siis mitään maantie-karttoja enää. Niitä alkaa olla jo liikaakin. Itse päädyin pistämään TangoGPS:n eeePC:lle.
Sensijaan minäkin kaipaisin kevyttä maasto- ja merikarttaohjelmaa, jolle saisi heittää bitmap-karttalehtiä. Joka näyttäisi isoin ystävällisin merkein, missä mennään, mihin suuntaan ja kuinka kovaa. Ja joka mahtuisi pienemmänkin koneen ruudulle.
Yksi karttaohjelmien harmi on ollut, että ne näyttävät, missä ollaan oltu. Minua tämä ei kiinnosta, tiedänhän minä sen itsekin. Sen sijaan haluaisin tietää, mitä edessä on. Jos vielä kuvaan saisi syötettyä AIS ja APRS -pisteitä, niin johan hymy leviäisi.

GPSDrive vaikutti joskus lähes lupaavalta, mutta ilmeisesti sen kehittäjällä ei ole käsissään pieniruutuista konetta eikä hän harrasta purjehtimista.

Samaan gatekoriaan kuuluu GPS-tuki sekä yleensä sarjaväylälaitetuki. Yksi yleisimmistä RS232-USB-liimakivistä PL2303X on ongelma. Kernelistä löytyy yleensä tuki PL2303:lle, muttei PL2303X:lle. Itse en osaa/ehdi lähteä kääntämään, joten olen odottavalla kannalla.

Bluetooth-puolella olisi myös paljon hiottavaa (dokumenteista alkaen ;). En ole itse päässyt Ubuntussa kokeilemaan BT:tä, mutta muissa Linuxeissa on ollut ongelmia ihan kiitettävästi. Jonkinlainen standardi-ohjelmisto Blue-Soleil saa karvat pystyyn. Ainakin WinXP:ssä kyllästyin sen kanssa pulaamaan. Linux-puolella se on kaiken lisäksi vielä hidas.
Kdebluetoot ei ole minulle vielä auennut lainkaan. En ole saanut siitä mitään hyödyllistä toiminnallisuutta ulos.
No, koko BT vaikuttaa sen verran raakileena markkinoille tulleelta, että se tulee varmasti jäämään standardiksi seuraaviksi vuosikymmeniksi.

619
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä kaipaat ubuntuun.
« : 13.10.08 - klo:09.17 »
Yksinkertainen ja TOIMIVA ohjelma kuvaruudun resoluutioiden asettamiseen.

- Linux-kehittäjät voisivat vihdoinkin heittää yli laidan pixelintarkan kuvaruudun virttämisen ja keskittyä tekemään järjestelmä, joka toimii standardeilla laitteilla. Jos joku haluaa virittää taajuuden Herzilleen ja ruudun leveyden pixelilleen, niin suotakoon tämä hänelle, virittäkööt suoraan jotanin conf-filettä.

Nykyisellään resoluution virittäminen on hermoille käypää nypläämistä. Kuin koittaisi saada dinoasuruksen tanssimaan.

Miksi Ubuntu osaa asennusvaiheessa asentua oikein, mutta jos esim näyttökortin joutuu vaihtamaan, on helpoin tapa asetusten palauttamiseen koko käyttiksen uudelleen asentaminen. Mihin katoaa asennuksen jälkeen järjestelmän taito näyttökortin  ominaisuuksien tarkastamiseen  ?

620
uutta autoa suunniteltaessa tehdään kaikki ihme laskut että tämä uusi auto olisi parempi kuin edeltäjänsä.
Huono vertaus. Jos autotekniikka olisi todellista kehitystä, me olisimme ajaneet  sähköautoilla jo -70 -luvulla. Auton moottorissa ei paljoa todellista kehitystä ole tapahtunut sitten viime vuosisadan alun.
Tietokonetekniikassa kehitys tarkoittaa sitä, että asioita tulee LISÄÄ:
- lisää muistia, lisää prosessoreita, lisää rekistereitä prosessoreihin, lisää bittejä vierekkäin väylälle, lisää pixeleitä ruudulle.
Toisaalta vähennystäkin on ollut: koneista ovat poistuneet RS232 ja kirjoitin -portit. Ihme, että uusilla työpöytä-emoilla vielä roikotetaan väyläliittimiä, vaikka alle 1% käyttäjistä tarvitsee enemmän, kuin yhden väyläliittimen. 2% käyttäjistä saattaa keksiä käyttöä kahdelle PCI-liitännälle. Sitäpaitsi mieluiten tuo mainittu 1% ottaisi takaisin ISA-väylän, johon pystyi itsekin rakentelemaan mittalaite- ja ohjauskortteja

Sivuja: 1 ... 29 30 [31] 32 33