Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mistofelees

Sivuja: 1 ... 28 29 [30] 31 32 33
581
Laitealue / Vs: Nokia Miniläppäri - Booklet 3G
« : 25.08.09 - klo:10.36 »
Ihan mielenkiintoinen laite, saatanpa ostaakin. Ei sillä Windowsilla paljoa väliä ole, kaikissa käyttiksissä on joka tapauksessa omat puutteensa.
.. JA Windowsissa erityisesti.
Jos kerran Win7:n kernel on kokonaann uudelleen kirjoitettu, niin miksi ihmeessä siinä vielä tarvitaan virustarkistusta. Virustarkistus syö koneen muistista 200 - 500 MB ja nopeudesta 500 - xxx MHz.
Raskaammassa käytössä nuokaan lukemat eivät riitä.
Windowsia puolustellaan sillä, että siihen on totuttu ja ettei haluta siirtyä uuteen järjestelmään, jossa on paljon opittavaa. Käytännössä siirtyminen WinXP:stä on helpompaa Linuxiin, kuin Win7:aan.

Mikään järkiselitys ei tietenkään mene perille finninörteille, joille kone on vain pelaamista varten, eikä mummeleille, jotka ostavat koneensa kaupasta valmiiksi asennettuna.

Ei ole enää montaa syytä suosia 'Suomalaista' Nokiaa nyt kun viimeisetkin osakkeet on tullut myytyä.
Tästä Nokian ja Microsoftin liitosta tulee mieleen Ribbentrop - Molotov -sopimus: isot herrat päättää, miten maailma jaetaan, eikä kansalaisilla on mitään sananvaltaa.

582
Yleistä keskustelua / Vs: Kannattaako mokkula?
« : 25.08.09 - klo:10.22 »
Moi! Haaveilen nettiyhteydestä landella, jossa tulen viettämään pian lyhyehkön ajan. Mokkula olisi silloin hyvä vaihtoehto. Mutta onko se yhtä hyvä kuin langaton yhteys? ... Käytän konetta vain surfailuun ja sähköpostiin, en lataile mitää. Olen kuullut että mokkulalla yhteys pätkisi eikä se olisi niin nopea kuin adsl-yhteys. 

Olen testaillut Saunalahden 9.90Eur/kk mokkulaa maalla ja saaristossa. Myös autossa Suomea pitkin poikin ajeltaessa. Yleisesti ottaen liittymä on täyttänyt ja ylittänyt toiveet. Käyttö on ollut samantasoista, kuin sinullakin.
Autossa olen siirtänyt suuriakin (kartta) tiedostoja ajon aikana. Esim Tango-GPS päivittää nätisti, vaikka samalla lueskelee sähköpostejaan.
Merellä olen käyttänyt apuna 2m USB-kaapelia. Huawein 220 kanssa kaapelia käytettäessä se kannattaa vetää suoraksi pystyyn, eikä anna sen hautautua edes kissan alle. Kaapeli toimii antennin osana.
Myöskään itse mokkula ei pidä hautomisesta.
Puhelinyhteyden laadun tutkimiseen on olemassa ohjelmia. Näitä kannattaa käyttää mokkulan sijoittelun optimointiin.

Siltikin sähköposti kannattaa käsitellä ohjelmilla, jotka lataavat vain tekstit rakentamatta niistä webbisivuja. Esimerkiksi Thunderbird tai Evolution ovat hyviä. Javalla ja/tai flasheillä koristeltu Webmail on surkea keksintö muutenkin.

583
Yleistä keskustelua / Vs: Kernel 2.6.30 julkaistu.
« : 04.08.09 - klo:04.34 »
Aina, kun tulee jokin uusi USB-kilke, sille pitäisi saada uusi moduli kerneliin. Tämä taas ei ilmeisesti onnistu, ellei koko kerneliä käännä uudestaan. Tätä taas ei mielellään lähtisi tekemään minikoneessa.

Öö ei tartte. Moduuleja voi kääntää yksitellen eriksee, pitää olla vaa kernelin headerit asennettuna.

Olen varmaan sietämättömän typerä, mutta minun logiikalleni tuo aiemmin mainittu päivitysohje-linkki oli liikaa. Werkosta löytyi toinen:
http://www.ramoonus.nl/2009/03/24/linux-kernel-2629-installation-guide-for-ubuntu-and-debian-linux/
Tätä sopivasti modifioiden asensin 2.6.31-rc5:n tähän eeePc 901:een.
Ainakin tuo boottasi ja werkko lähti toimimaan. Webbikamera sensijaan ei.
Testaus jatkuu, kunhan ehtii välillä nukkua.

584
Laitealue / Vs: Remix 9.04 ja laiteajurit
« : 03.08.09 - klo:22.53 »
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=27302.msg215383#msg215383

Miksi aloitit uuden ketjun, vaikka tuossa toisessa sinulle on jo neuvottu sekä kernelin helppo päivitys uudempaan (2.6.30) että todettu koko kernelin kääntäminen yksittäisen modulin takia tarpeettomaksi?

Sori, Koitin löytää tätä koskevaa ketjua, mutta en löytänyt. Viestini saa poistaa turhana.

585
Työkaverini OH1JF kirjoitteli pienen pätkän Pythonia. Tuloksena proto-koodi, joka näyttää kentän voimakkuuden ja hieman muutakin dataa. Pistän sen tähän siinä toivossa, että joku kooderi tekisi tästä jotain fiksua ja tyylikästä.
Itselleni tämä on osoittautunut varsin käyttökelpoiseksi parasta paikkaa hakiessa mokkulalle.
Myös jonkinlaista kenttäkartoitusta voisi harrastaa, jos lisäisi tähän komennot GPS:ää varten.

Tämä ei siis ole tarkoitettu aivan aloittelijille tässä muodossaan:
(Vaatii tuon python-serial paketin, joka asentuu synapticilla.
Vaatii myös porttiosoitteen puukotuksen scriptiin)
---------------------------------------------
import serial
from time import sleep

ser=serial.Serial('/dev/ttyUSB1', 115200, timeout=1)
ser.write('AT+CREG=2\r')

while 1:
   ser.write('AT+CREG?\r')
   while 1:
      line = ser.readline()
      if "+" in line:
         print line
         ser.flushInput()
         break
   ser.write('AT+CSQ\r')
   while 1:
      line = ser.readline()
      if "+" in line:
         print line
         sleep(2)
         ser.flushInput()
         break   
ser.close()

586
Laitealue / Vs: 3G USB modeemi ei pelaa.
« : 03.08.09 - klo:16.03 »
Tuo on sen verran vanha julkaisu joten huomattavasti helpommalla pääsisit jos asentaisit uudemman,
joissa on tukea laitteille ihan eri tavalla kuin 7.04 versiossa.

Second to that. ver 9.04:ssä (lähes) kaikki testaamani verkkokikkulat ovat toimineet heittämällä. Jopa huoltokeikoilla suosimani DM9601 USB-Ethernet-palikkakin.
Molemmat käsillä olleet Huaweit ovat toimineet täysin ongelmitta sen jälkeen, kun nollasin ('0000') palikoiden SIM-korttien PIN-koodit (oikeassa kännykössä).
Ainoa, jonka kanssa on ollut hankaluuksia, on Mokian kännykkä. Tätä ei kukaan varmaan kuitenkaan ihmettele.

587
Laitealue / Vs: 9.04 kadotti wlanin
« : 03.08.09 - klo:15.57 »
päivitin tuossa kannettavan 8.04=>8.10=>9.04
niin kone kadotti wlanin.

Lohdutuksen sana tähän väliin kohtalotoverilta: minulla WinXP (anteeksi kirosanat) hukkasi Wlan:n kesken kaiken ja antoi röykkiön virheilmoituksia ('Out of cheese error', 'Extended Error in Error'). Sain taas yhteyden hetkeksi pystyyn ja taas se kaatui toistuvasti. Ellei Remix-Candyni olisi toiminut vieressä ongelmitta koko tämän sähläyksen ajan, olisin formatoinut tuon WinXP-koneen jo heti ensiimmäisellä viikolla ongelmien alettua.

Ainoat tilanteet, joissa olen harmitellut Remixin verkkoyhteyksiä, ovat sattuneet saaristossa, missä menee joskus keskipitkä tovi ennenkuin yhteys on ankkuroitunut tukevasti Saunalahteen. Näiden tapausten jäljiltä olen oppinut jotain:
- Ensin käynnistetään Firefox ja odotetaan, että kaikkiin tabeihin tulee error. vasta sitten kytkeydytään Werkkoon. Toisinpäin toimiessa FF lähtee päivittämään kaikkia auki olevia sivuja, mihin kuluu kaistaa.
Saattaapi olla, että FF:ssä olisi tätä varten oikeiin pyykelikin, mutta näin se käy helposti.

588
Laitealue / Remix 9.04 ja laiteajurit
« : 03.08.09 - klo:15.45 »
Niin tyytyväinen, kuin tähän remixiin olenkin, lyön jatkuvasti päätä seinään erilaisten laiteajurien kanssa. Viimeisimpänä iBlue 747A+ USB/Bluetooth -GPS-loggeri, jolle ei näemmä ole palikkaa Remix:n kernelissä 2.6.28. Kernelissä 2.6.29 se jo kuulema on.

Ei tee mieli alkaa kääntää kerneliä jokaisen yksittäisen laiteajurin takia, kuten tehtiin joskus viime vuosisadalla. Ilmeisesti tämä kuitenkin on Linuxin tulevaisuutta, vaikkei se sovikaan mitenkään Remix-minikoneen ideologiaan. Maallikkona kuvittelisi, että jonkin yksittäisen ajurin asentaminen voitaisiin tehdä helpomminkin.
Valmiiksi kasattuja distroja tuoreine kerneleineen ei viitsisi jäädä odottelemaan, eikä aina viitsisi päivittääkään toimivaa konetta vain jonkin yksittäisen paketin takia. Varsinkin, kun koko distron vaihto tuo mukanaan laumoittain uusia asioita, jotka kaikki eivät ole oman maun mukaan. Eivät varsinkaan asetusarvot.

Kernelin päivitysversioita ei ilmeisesti tule Update-mekanismin kautta ?
Olenko käsittänyt jotain väärin ?

589
Yleistä keskustelua / Vs: Kernel 2.6.30 julkaistu.
« : 24.07.09 - klo:00.18 »
Kuten otsikko toteaa, uusin kerneli on virallisesti julkaistu

Ilmoitus: http://lkml.org/lkml/2009/6/9/710
Muutoslokia: http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_30

Minulle kelpaisi 2.6.29 -kernelikin, kunhan sen saisi vaivattomasti eeePC:lle ja cdc-acm toimisi 747 A+ GPS:n kanssa. Jostain "#¤% syystä USB-laitteiden valmistajat eivät osaa luoda minkäänlaista standardia näille liimakiville.

USB tuntuu muutenkin olevan kova pala Linuxille. Aina, kun tulee jokin uusi USB-kilke, sille pitäisi saada uusi moduli kerneliin. Tämä taas ei ilmeisesti onnistu, ellei koko kerneliä käännä uudestaan. Tätä taas ei mielellään lähtisi tekemään minikoneessa.

Laitefirmoissa olevien Linux-käyttöjien pitäisi yrittää vaikuttaa tuotekehitykseen siten, että uudet laitteet toimisivat edes rajoitetussa moodissa vanhoilla ajureilla.

590
Oireen todellinen syy on monitoritiedon välittymättömyys xserverille. Kunnon monitorisektio xorg.conf:iin auttaa.
T:Jallu59

Ei tunnu auttavan. suurinpiirtein joka toisella käynnistyskerralla asetukset palaavat omin avuin 800x600 -lukemiin. Välillä taas 2024x768 tai 1380x960. Kirjoittipa xorg.confiin mitä tahansa, se palautuu omin avuin alkuperäisiin arvoihinsa. Monnari pystyisi hyvin 1600x1280_85 arvoihin, mutta jokainen yritys on tähän mennessä johtanut järjestelmän sekoiluun.
Tuntuu toivottomalta taistellla automaattia vastaan. Asetuksia on tullut viriteltyä käsipelillä X:n alkuajoista alkaen, joten mieluummin tämän tekisin käsin.

Onko mitään tapaa, jolla tuon screen setupin tekevän automaatin saisi pois päältä ?

591
Josko tästä raapustuksesta olisi hyötyä jollekin muulle näyttöjen kanssa tappelevalle.

Miksiköhän tämän pitää aina olla tappelua. Juuri kun tottui siihen, kuinka asia hoidetaan Slackwaressa, Debianissa ja RH:ssa, niin Ubuntuun on taas saatu kehiteltyä ihan omat murheet.

Määrittely on piilotettu xorg.conf:sta JONNEKIN. Mihin ?

(Käytetty monitori pystyy 600x1280_85 resoluutioon, näytönohjaimena Intel 82945G/GZ)

Antamiasi ohjeita soveltaen:
cvt 1024 768 85
antaa:
# 1024x768 84.89 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 68.68 kHz; pclk: 94.50 MHz
Modeline "1024x768_85.00"   94.50  1024 1096 1200 1376  768 771 775 809 -hsync +vsync


VGA:ssa kiinni olevalle kuvaputkelle:
xrandr --newmode "1024x768_85.00"   94.50  1024 1096 1200 1376  768 771 775 809 -hsync +vsync
ja
xrandr --addmode VGA 1024x768_85
antaa
xrandr: cannot find output "VGA"
Uusi yritys:
xrandr --addmode default 1024x768_85
Tämä kelpasi.

Nyt System + Displayssä näkyy 1024x768 ja taajuutena 85, joten ei kuin valitsemaan:
- Could not apply the selected configuration, Could not set the configuration for CRTC 256 !

Jaahah, mitähän tuokin tarkoittaa ? Ja ennenkaikkea, miten siitä pääsee eroon ?!


592
Kokemukseni näyttöjen asettamisesta ongelmatapauksissa sen jälkeen kun ubuntussa siirryttiin automatiikkaan näytön tunnistuksessa ja konfiguroinnissa on se, että pitäisi opetella miten nuo tehdään manuaalisesti itse Xorg.conf-tiedostoon,

Automatiikasta on tehty niin fiksu, että vielä en ole keksinyt, miten xorg.conf:n puukotuksen saisi tehtyä konetta sotkematta.
Näinhän se aina on ollut. Kun ohjelmoija tekee hienon automatiikan jonkin asetuksen viilaukseen ja GUI:n, jonka alle piilotetaan kaikki asetukset, käyttäjien työmäärä kasvaa, koska nyt pitää keksiä miten ohittaa automaatti.
Lehtien toimittajat ovat tehneet pahaa hallaa ATK-alalle saamalla ihmiset uskomaan, että pääteikkunassa confaaminen on vaikeaa ja onnistuu ainoastaan nörteiltä.

POIS KOKO HIIVATIN AUTOMATIIKKA !!

593
Ajattelin vaihtaa pienivirtaisemman palvelimen vanhan 6.x versiosta paikkaillun virtasyöpön tilalle, ...

Minä taas yritän saada Ubuntu 9.04:ää tottelemaan itseäni ja joutunut tekemään asennuksen alusta asti jo monta kertaa.

Olisiko mitään temppua, jolla saisi mountattua kakkoslevyn /home -alueeksi ?

Samaa kaipaa usein, kun joutuu siirtämään koneen käyttäjät toiselle koneelle. Olisi mukava heittää /home-levypakka toiseen koneeseen, asentaa Ubuntu ja jatkaa hommia.

Minusta tämä Ubuntu alkaa mennä liian automaattiseksi. Asennus tapahtuu sen mallin mukaan, jonka joku jossain on keittänyt kasaan. Käyttäjälle ei ole jätetty montaakaan työkalua asennuksen viilaisluun. Esimerkiksi se oleellisin, eli screen resolutionin asettamiseen tarkoitettu GUI on täysi kastraatti.
Erityisesti tämä kuvaruudun resoluutio nyppii tällä kerralla, koska Ubuntu 9.04 näyttää sekoavan kokonaan, jos yrittää puukottaa xorg.conf:a, kuten on muissa yhteyksissa tottunut tekemaan.

Olisi parempi jättää automaattiasentimet pois ja tehdä kunnollinen ohjelma joko GUI tai tekstimuotoinen, jolla näytön asetukset saisi kuntoon.

594
En ole vielä päässyt edes noin pitkälle. Evolutionissa on ollut niin paljon muitakin ongelmia, virheitä ja typeryyksiä, että en taida edes yrittää.

Meinasi unohtua:
- Headerien esitys ja niiden hallinta on täysi susi

595
Itsellä Ubuntu Remix 9.04 formatoituun eeePC901:een. Toimii kuin se ylimainostettu junan vessa.
Siirsin Home:n isommallle SSD:lle ja /root:n /home/root:ksi. Loin root-käyttäjän. 2GB RAM, joten en käytä
lainkaan swap:a, fstabiin merkintä 'noatime'
Toinen kone Intel Atom OEM-lauta wanhassa PC-kotelossa, UBUNTU 9.04. IDE- ja SATA- levyjä,

Näissä kahdessa koneessa on nyt ollut ohimeneviä ongelmia root:n kanssa. Kun antaa rootille oikeuden kirjautua sisään koneen käynnistyessä, kone sekoilee seuraavalla käynnistyskerralla. Virheilmoituksia tulee oikeastaan kaikesta mahdollisesta alkaen kuvaruudun resoluutiosta ja päätyen puiston penkkeihin.
Tässä vaiheessa ei kannata tehdä mitään golffauksia. Boottailee vaan konetta sitkeästi. Vartin sisällä systeemi antaa periksi ja alkaa toimia kuten pitääkin. Muutaman bootin joutuu tekemään IVO-keystä, kun systeemi alkaa kiertää yhden ruudun ympyrää.

Vaihto REMIX-tyäpöydästa normaaliin ja takaisin toimii joka kerta valittamatta.

596
Terve,
Olen yrittänyt saada Evolutionia liitettyä firman Outook Exchange Serveriin ilman menestystä.
Onko kellään kokemusta ongelmasta? Vaatiiko esim. Exchangen puolella jotain porttia auki?

En ole vielä päässyt edes noin pitkälle. Evolutionissa on ollut niin paljon muitakin ongelmia, virheitä ja typeryyksiä, että en taida edes yrittää.
- Ohjelmassa ei ole osaa, jolla 'julkaistun' = published kalenterin saisi ehjänä toiselle koneelle
- Alikalentereita ei pysty Importoimaan eikä Exportoimaan nippuina, mikä olisi välttämätöntä toiselle koneelle siirryttäessä
- kalenterimerkinnät näkyvät satunnaisesti, kun kalenterin käynnistää
- kuukausinäkymään ei mahdu saman päivän kohdalle kuin yksi merkintä, Tätä on yritetty paikata keltaisella tiiilellä, joka ilmoittaa, että tälle päivälle on muitakin merkintöjä. Tässäkin liian suuret marginaalit tekstien ympärillä. TÄMÄ ON TODELLA PAHA, koska aikavarausten sovittaminen on mahdotonta.
- vasemman laidan kuukausinäkymästä ei pääse eroon
- eeePC:ssä toolbarissa näkyy Day, Week ja workWeek, mutta ei Month, vaikka tilaa olisikin. Monthin puuttuminen johtaa varsin epäergonomiseen turhaan klikkailuun.
- Päivämäärämerkinnän muoto jenkkiomituinen, eikä muutettavissa Gnome-Confissa, kuten Nautiluksen muoto
(miksi joka ohjelmalla on oma päivämääräasetuksensa ? Gnomen työnjohdossa jotain vikaa ?)
Kalenteria koskevista ongelmista on tehty valituksia ohjelmiston kehittäjille jo 2006, mahdollisesti ennenkin. Osaan valituksista on tullut tyypillisiä wanhan Linux-kehittäjistön 'RTFM' ja 'Et vaan osaa' -tyyppisiä vastauksia.

Postipuolella ongelmia on viestien ja postilaatikoiden käsittelyssä.
- Evolution näyttää luovan omin päin uusia foldereita ja kopioivan viestejä niiden kesken.
- Junk mailin käsittely ei vakuuta. Junk-filtterin kytkemisen jälkeen postilaatikkoon ilmestyi useita junk-foldereita ja tulevat viestit kopioituivat niihin ilman mitään ilmoituksia. Ilmeisesti kuitenkaan viestejä ei ole kadonnut. Thunderbirdin Liekki-sarake on paljon toimivampi ratkaisu, vaikka sekin kaipaisi hiomista.

Evolutionin visuaalinen ilme on sekamelska Evon omaa ja Gnomea. Ongelmat johtuvat kuulema Gnomesta:
- ohjelma toimii ainoastaan riittävän isolla ruudulla.  Esim eeePC:ssä ei pysty näkemään Preferenses valikoista kuin osan
- Ruutujen mitoitusta ei pysty muutttamaan
- Ruudulla olevein tekstien ja ikonien ympärile on rakennettu liikaa marginaalia, joka ei allokoidu dynaamisesti. Erityisesti mini-koneissa informaatio jää koristelun jalkoihin.
- Turhanpäiväinen Status-palkki, joka ei osaa mennä pois tieltä, kun siihen tuleva datavirta loppuu. Yksi turha 'connected'-ikoni syö tilaa monen tekstirivin edestä.
- Ohjelmaikkunan koolle on alaraja. Pienelle ruudulle ei mahdu kuin kapea liuska toisesta ohejlmasta
- Ilmeisesti Gnomesta periytyen osa valintaruuduista valikoituu klassisella 'V' -merkillä, osassa halju plätkä vaihtuu vielä haljummaksi plätkäksi, Eron tunnistamiseen tarvitaan uusi korkealuokkainen monitori ja spektrianalyysaattori. En ole löytänyt tähän vielä lääkettä. Miina-täti on todella tyytyväinen.
- Ohjelman asetuksia saa metsästää ohjelman sisältä preferenceistä ja erikseen gnome-confilla. Asetusten pitää olla ohjelmakohtaisia, jotta ne saa kopioitua koneelta toiselle yhtenä tiedostona. Myös M$W-koneisiin ja Mac:iin.
- Ohjelman tekemä Backup on tar.gz -muotoa, joka ei ilman erillistä nypläystä ole siirrettävissä M$W:lle. Miksei käytetä joko lineaarista tiedostomuotoa tai ZIP:ä, joka on de facto standardi. Viitttaa siihen, että ohjelman kehittäjät alkavat lähestyä eläkeikää. (yleisemminkin tar.gz.sta saisi jo luopua)
- Käsi pystyyn, joka kaipaa Evolutioniin sisäänrakennettuja Memo-muistilappuja

Eri asia on, että Evolutionista on versio myös M$W:lle. Minusta sen olisi saanut jättää tekemättä tai tehdä kerralla kunnolla.
- Asentumiseen menee nopeassakin koneessa tolkuttomasti aikaa. Toivottavasti Windowiin asennusta ei ole toteutettu siten, että M$W:n päälle asennetaan ensin virtuaalikone ja sen päälle kevyt-Linux ja sen päälle tämä Evolution. Pitää vielä tutkia. Tälläisillä tempuilla saadaan lopullisesti peloteltua asiakkaat Linuxista M$W:n puolelle.
- Em, virtuaalikoneeseen viittaisi sekin, että M$Evolution on tuskastuttavan hidas. Mikä tahansa toiminne jumittaa koneen ja heittää yläpalkkiin tekstin (Not Reponding).
JAVA puoltaisi paikkaansa tälläisissä moneen käyttöjärjestelmään tarkoitetuissa projekteissa (Vaikka itse inhoankin JAVAlla koodaamista)

Evolutionin kaltaiselle ohjelmistolle olisi tilausta. Tarvittaisiin ohjelma, jossa on yhteen rakennettuna sähköposti ja kalenteri. Tässä pitäisi kuitenkin ottaa järki käteen ja lähteä perusasioista liikkeelle.
- Kalenterien pitää olla kopioitavissa vaivattomasti.
- Ohjelmasta on oltava versio M$W:lle, Linuxille ja Mac:lle

Thunderbird + Lightning olisi toimiva ratkaisu, jos:
- Ohjelmat rakennettaisiin yhteen
- Import/Export rakennettaisiin kuntoon
- Publish/Get_Publish myös sähköpostin kautta
- Calendar Publish/Get_Published pistettäisiin kuntoon
- Exchange -tuki (ja parin muunkin bolt-in -moduleilla)
- projektikalenterin mitoitus korjataan dynamiseksi, jotta se mahtuisi myös eeePC:n ruudulle
- Vihdoinkin luovuttaisiin nykyisestä käsittämättömän typerästä, Netscapesta periytyneestä, hakemistorakenteesta, jossa käyttäjän datat on haudattu sekavaan piilohakemistoon randomilla generoidun hakemistonimen taakse. ("alimpaan lukittuun laatikkoon hylätyssä pimeässä vessassa, jonka ovessa luki 'Varo tiikeriä', kellarissa, jonka portaat olivat rikki")
- kalenterinäyttöihin FullScreen toiminne F11:lla

Nykyisellään Evolutionissa on siksi paljon vikoja, että palaan takaisin Sunbirdiin, vaikka siinäkin on vikoja. Ja vaikka kalenterien Export/Importtiin menee taas pitkä tovi tiedostomuotojen yhteensopimattomuuden takia.

597
tässä hiukan uusia pakettipäivityksiä

- Gnomen ulkonäköä saisi yhdenmukaistaa. esimerkiksi ohjelmissa valintaruutuun ilmestyy 'V', kun jotain valitsee. Gconf:ssa halju lätkä muuttuu vieläkin haljummaksi tai vielä haljumpi vähemmän haljuksi. Ei kovin informatiivista.
GConfin kautta löytyi kovalla hakemisella temppu, jolla REMIX:n Evolutioniin arvotut isot ikonit sai muutettua tekstiksi syömästä muutenkin pientä ruutua. Ettei tätäkin oltu osattu kierrättää Evolutionin kautta. Eikä edes neuvoa.
Jos on M$W:n rekisteritietokanta hupaisa, niin on tämä Gconfikin, vaikkei läheskään yhtä paha.

598
tässä hiukan uusia pakettipäivityksiä

Kernel-versio on päätetty, 2.6.31
empathy korvaa pidginin ja ekigan
firefox-3.5 oletuksena
gdm korvataan uudemmalla (2.24)
Xserverin versiota 1.7 versiota ei pystytä lupaamaan sillä sen julkaisu siirtyy ja siirtyy...
Bootissa tähdätään ~10s (referenssilaite= Dell mini9)

https://wiki.ubuntu.com/KarmicKoala/TechnicalOverview

Mitä, onko näitä 8.9" koneita tapana bootatakin ?! Minusta tärkeämpää on, että kone menee kiltisti päiväunille, kun lyö kannen kiinni ja herää kysyen salasanaa. Ei tälläistä henk. koht. viestilautaa lomallakaan päästä kolmea metriä kauemmas itsestään -miksi sitä siis sammuttelemaan.

Toivottavasti 9.10:ssa on jo mietitty sitäkin, kuinka mini enää nykyään käyttää Palm:n PDA-laitteita. Itsellä ne ovat kaikki jo menneet hyllyyn. Sensijaan synkka WinCE- sekä Symbian laitteiden kanssa olisi nykypäivää.

Myös Evolutionin asemaa kannattaisi miettiä. Ainakin itselle on tullut mielikuva, että sen kehitys on lopetettu jo pari vuotta sitten ja että kaikista virheistä syytetään Gnomea.
Jos kuitenkin Evolutionilla on tulevaisuutta, kuten toivoisin, pitäisi myös painostaa sen M$W -versioon, joka tuntuu olevan kasattu vain siksi, että saadaan sanoa sellaisen olevan olemassa.

PELIT POIS ! (ainakin REMIX:stä)  Kyllä käyttäjät osaavat niitä itsekin hakea werkkosta. Jos systeemissä pitää olla pelejä ja soittorasioita, niin kai minäkin saan vaatia, että mukana pitää olla myös karttaohjelmia, elektrtoniikka-simulaatiota sekä arkkitehtuuri-CAD:a. Jollei näin, niin sitten mieluummin siten kuin eeeBuntun Base -versiosssa, josta oli pyritty jättämään  kaikki turha pois. Lisää on helppo hakea Synaptic:lla, kunhan ensin kaivaa tarpeelliset, Ubuntusta puuttuvat, repot koneelleen.

Soittorasiaksi sellainen, josta saa pois turhanpäiväiset videoilottelut. Totem pois ja VLC tilalle. IMHO.

- Nautilus kaipaisi kaksoisnäyttöä, kuten MC. TAB auttaa hieman, mutta ei läheskään tarpeeksi
- KAIKKI menut (kuten ohjelmat yleensäkin) pitäisi tarkistaa myös pienillä näytöillä. Nyt jokseenkin jokaisen ohjelman preferences-ikkunasta näkyy vain ylin 70%. Ikkunan alareunan Close/Cancel/Apply jää vesirajan alapuolelle, ellei käyttäjällä ole 1600x1200 -näyttö. Pahin on Evolution, josta osaa confeista ei saa näkyviin edes Alt:n kanssa nostamalla. (Vieläkö muistat aikaa, jolloin M$Win98:n resoluutio olisi pitänyt saada muutettua 640x480 ruudulta ja OK-painike oli vesirajan alapuolella ;)

Vihdoinkin eroon tuosta hiivatin ikkunoiden yläpalkista !! Remix:n ratkaisu on fiksu, joskin keskeneräinen. Siitä on jostain #¤%&/ syystä jätetty pois mini- ja midi-painikkeet, joten ikkunan koon asettelu vaatii ylimääräisiä käsiliikkeitä. StatusBar:n voisi yhdistää yläpalkkiin.

Gnomeen jaettu ruutu nykymuodin mukaisia postilaatikkonäyttöjä varten. Siis sellainen, että ruudun saa jaettua kahtia itsenäisiin osiin, joiden sisällä ikkunan maksimointi toimii vain tähän jakolinjaan asti. Siis ikäänkuin kaksi yhtaikaa näkyvissä olevaa virtuaalityöpöytää. Olkoon sitten vaikka yhteinen yläpalkki.

Ubuntun SERVER-versioon kalenteripalvelin, joka kykenisi palvelemaan sekä Lightningin (Sunbird), että Evolutionin, miksei myös M$Exchangen kalenteritietokannat ja siirtämään dataa niiden välillä.

Miksi muuten OpenOffice ei vieläkään pysty hanskaamaan Excel:n macroja, vaikka tähän tarvittava ohjelmapalikka oli esillä jo n. 5 v sitten ?

599
näkemyksiä on niin monia kuin on kirjoittajiakin... itse olen kuiten tyytyväinen ja tuo on omaan kokemukseen pohjutuva näkökanta   ;)

Sama  täälä, minäkin olen kohtuullisen tyytyväinen, joskin 'l'Jamais contente'. Paljon on, mitä vielä pitäisi hioa. Kun kuitenkin itsellä on vertailukohtana CP/M, M$:n tuotanto MSDOS 1.1:stä eteenpäin sekä Linux ver 0.9:stä alkaen, olen sitä mieltä, että kehitys kehittyy. Itse asiassa viimeisen parin vuoden aikana Ubuntussa on tapahtunut paljon. On tullut hyviä ajureita, Se, ettei ATI:n näyttökortille ole kunnon ajureita, ei M$W:tä käyttänyttä enää edes huvita. ATIn korteille ei ole ollut kunnollisia ajureita vielä silloinkaan, kun EGA oli näyttötekniikan huippua.
M$W -puolella näyttöajureiden kanssa on paljon pahemmassa kusessa. Win7 ilmoittelee jatkuvasti, ettei käyttämäni suht arvokas kiihdytetty dualhead näytönohjain ole riittävä screensaverin yms pyörittämiseen.

Kysymys: mitä Ubuntussa oikeastaan muuttuu niin, että täytyy oikein nimellä mainiten julkaista uusi versio ?
Ulkomuoto on jokseenkin vakio, toiminnoissa ei huomaa mitään erikoista. Eikö asiat olisi voitu hoitaa normaalin updaten puitteissa ?
Joka tapauksessa vakava käyttäjä hakee itse ne softat joita tarvitsee ja kiroaa jakelun mukana tullutta, levytilaa syövää, hilettä, joka on mukana 'mulle-heti-tässä-nyt' -iPod-kakaroita varten.

Gnome toimii an sich, mutta esimerkiksi System + Properties seekä System + Administration -valikoissa on kohtia, jotka saisi jo vihdoinkin yhdistää saman lipun alle. Sekä tehdä sinne kohta, jolla saisi hiottua näitä Gnomen ominaisuuksia. Esimerkiksi toolbar:n ikonien tyyppiä ja välistystä. (Koska muuten saadaan valinne, jolla saa esim Thunderbirdissä siirrettyä kaikki hissit siihen pystysuoran keskipalkin luo. HElpottaisi aika tavalla touchpad:n käyttöä)

Tärkeämpää minusta olisi, että luotaisiin sovellusohjelmista distroja. Esimerkiksi sähköposti- ja kalenteri-ohjelmien kohdalla on nyt odotettu jo 15 vuotta eikä mitään läheskään kelvollista ole tullut.
- Käyttäjän datat on kätketty piilohakemistoihin jaa TB:ssä vielä random hakemistonimien taakse 'profiileihin'. Tämä johtaa siihen, että hallittu varmuuskopioiden teko on lähes mahdotonta.
- Evolutionin backup -ohjelma tekee .tar.gz-pakettaja ikäänkuin muita käyttöjärjestelmiä ei olisikaan.
- Thunderbird ja Lightning ovat pysähtyneet omille raiteilleen sopivasti ennen yhdistävää vaihdetta.
- Evolutionin kehitys on illmeisesti lopetettu kokonaan. Virheistä syytellään Gnomea.
- Kalenteriohjelmistojen tietokannat eivät vahingossakaan ole vaihtokelpoisia ja ohjelmien Synchronize/Import/Export/Publish/Get_Published -toiminnat on ilmiselvästi laadittu siten, että käyttäjälle ei tulisi kiusausta käyttää muiden valmistajien postiohjelmia.
Tai sitten tarkoituksena on, että nämä suuren yleisön ohjelmat toimivat vain sisäänheittomalleina yritysversioille. Yritetään koukuttaa isot yhteisöt käyttämään mammuttipaketteja, joista irtipääseminen on mahdotonnta poropietari-tiedostomuotojen ja -siirtoprotokollien takia. Kun kerran asennat M$Windows 2008- serverikasan palvelimillesi ja kytket DFS:n käyttöön, niin siinähän olet. Resistance is futile.

Miksi muuten Linux-piireissä oikeastaan kukaan ei tee mitään saadakseen Samban toimimaan DFS:n kanssa ?
Tai miksei mikään Linuxin sähköposti/kalenteri-ohjelma tue MSExchangea ?

Miksi Ubuntussa on tehty niin hankalaksi se, että käyttöjärjestelmä on omalla levyllään ja datat omallaan ?
Minusta ainoa oikea tapa olisi se, että koneessa olisi kolme kovalevyä: yksi pieni käyttöjärjestelmälle, kaksi isoa datalle ja asetustiedoille. Ainakin itse siirrän yleensä /home:n omalle levylleen, /root:n sekä /etc:n päiväkopion  /homelle.
Mielelläni heittäisin nykyiset RAID:t roskiin ja jatkaisin viivästetyn RAID;n kehittämistä.

600
Ubuntu tietokoneissa / Vs: eeePC ja REMIX
« : 03.06.09 - klo:17.20 »
Mielestäni virtuaalityöpöytiä tuommoisessa ei paljoa tarvitse. Pöytäkoneella minulla on neljä työpöytää ja niitä tarvitsenkin koska minulla on tavallisesti aika kohtuullinen moniajo päällä. Pöytäkoneellahan tehdään kaikkea. Pikkuläppärillä sensijaan tehdään tavallisesti vain yhtä asiaa kerrallaan. Syynä tähän on käytön epämukavuus pienen näytön ja näppiksen vuoksi. Heikko prossu ja vähäinen muisti edelleen kannustaa karsimaan ikkunoiden määrää.
Minusta nimenomaan pienellä ruudulla virtuaalipöydät ovat käteviä. Vaikkapa vain siten, että yhdellä pöydällä on jatkuvasti sähköposti, toisella selain ja kolmannella pääteohjelma. Ruudulta toiselle hyppii Ctrl-Alt-nuolella sutjakkaasti.
Itsellä on eeePC 901 2GB muistilla ilman swappia ja Remix 9.04.
Yksi pöytäkoneista on Atom n270 -laudalla, 1GB muistilla ja Ubuntu 9.04:llä.

Muidenkin olen kuullut valittavan pieniä näppäimiä, mutta itse pidän näistä, vaikken ihan pienisorminen olekaan. No, eeePC:lle  saa USB-näppishaaroittimella kerralla kiinni ulkoisen hiiren ja näppiksen.

Tarvittaisiin kipeästi Ubuntu-Remix-keskustelupalsta

Sivuja: 1 ... 28 29 [30] 31 32 33