Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mistofelees

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33
541
Jos pitäisi rakentaa pieni ohjelma, joka olisi pelkkää käyttöliittymää, niin mitä kannattaisi käyttää työkaluna ?
Onko jotain Wintöötin VB:n tapaista, jossa ikkunat, näppylät ja painikkeet olisi helposti luotavissa ?
Etuksi luettaisiin, jos tehdyt ohjelmat toimisivat ilman ihmeempiä kikkailuita ainakin yleisimmissä ikkunamagagereissa (Gnome, KDE, Enlightment...)

Ei tuollaisen työkalun tarvitsisi olla graafinen IDE. Riittäisi, jos ikkunoiden ja näppylöiden määrittelyt voisi suorittaa vaikkapa taulukkona, jonka perusteella työkalu latoisi osat paikoilleen ja latailisi tarvittavat kirjastot ja linkitykset yms.

542
Tervehdys,

Miten taipuu linuxilla 3-d ja tekoälyn tekeminen?

Kuka tahansa pystyy tekemään tekoälyä vähän mietittyään. Itsekin olen näitä aikoinaan vääntänyt GWBasic:sta alkaen. Jos puhutaan todellisesta tekoälystä, kuten esim lääketieteellinen diagnostiikka, ongelma on ratkaisumallien syötössä. Kukaan todellinen asiantuntija ei suostu istumaan koneen viereen syöttämään ratkaisumalleja ja monesti MuTu-pohjaista ratkaisulogiikkaa.
Ainoa toimiva tapa todellisen tekoälyn rakentamiseen on tekotyperyys. Toisinsanoen kyselevä, kokeva, rankaistava  ja oppiva algoritmi. Todellisen tekoälyjärjestelmän rakentaminen pitää aloittaa synnytyslaitoksella.

Tietenkin tarvitaan linkityksiä kerätyn tietomassan sisällä, mutta siihen on monia tapoja binäärihakupuista alkaen.

Sori, oli ihan pakko kommentoida ilman sen pahempaa tarkoitusta.

543
WinXP soi mahdollisuuden tallettaa 'mun ihan oma kirje 1.doc'. Ja kaikki tämä Office -hakemistoon. Silmissään märehtivän lehmän ystävällinen tuijotus, kun puhun hakemistopuista ja tiedostojen nimeen kirjoitetuista päivämääristä versiotunnuksina.

Ikävimmästä päästä selviteltäviä omalla kohdalla oli takavuosina yli kymmenen vuotta vanha C-kielinen lähdekoodi,....
Itse totuttelin MSDOS-aikana järjestelmään, jossa jokainen uusi versio paketista rakennettiinn uuteen alihakemistoon, jonne tuli myös versiodokumentointi.
Versiot erotettiin toisistaan kahden kirjaimen ja 6-numeroisen päivämääräkoodin avulla. Aliversio ilmaistiin hakemiston nimen jatkeella. Mitään kieliriippuvaista ei kirjoitettu koodin sisään vaan liimattiin pakettiin indeksoidulla tietokannalla. Muutenhan homma olisi räjähtänyt käsiin.
Versiohallintaan pitäisi itsekin perehtyä.

Itse käytän Gitiä,...
Kiitos vinkistä. Pitääpä tutustua.

544

Pahin tökkö tässä versiossa on se, että kopioitavat hakemistot luetellaan ohjelman sisällä osana rsync-lausetta. Toinen on se, että mnt-piste pitää mainita exclude -listassa, jottei syntyisi rekursiota.

On tuohon muuten joku järkisyy, miksi backup-laite liitetään /home:n alle? Skriptihän ajetaan joka tapauksessa roottina ja levyjen liittämistä varten on järjestelmässä olemassa paikkansa (/media).

- On oikein hyvä syy: oma typeryys. Teinkin jo korjauksen scriptiin, vaikken pistänytkään sitä vielä näytille. Pitää testailla ensin.
Itselle on epäselvää, miksi tämä /media on tullut käyttöön, kun aiemmin käytettiin /mnt.

Nimet on valittu selkeyden takia. Määrä on valittu sen perusteella, että on aika turha säilöä ikivanhoja vedoksia tiedostoista. Kolmekin tasoa riittäisi kotikäytössä. Ja kopiointiväliksi riittäisi kaksikin vuorokautta. Joka tapauksessa tälläinen rakenne voittaa RAID.n 3-0.

Homma olisi triviaalia tehdä siten, että backuppeja olisi numeroitu sarja jonka pituuden voi asettaa (siis vaikka 3 kpl kahden päivän välein tai mitä tahansa muuta). Rotaatio samaan tyyliin kuin lokitiedostoille. Koodia olisi vähemmän .
- Aivan tosi. Miinaa ja Manua ajatellen selkeät nimet ovat helpompia, kuin numerosarja. Tosin backupit aikaleimataan, mutta kokemus on osoittanut, että ainakaan wanhan polven käyttäjät eivät luota aikaleimoihin, eivätkä edes katso niitä.
Koodin määrää en pidä kriittisenä tekijänä. Kaikkineenkin tuo scripti on pieni, jos kumittaa kommentit pois. Koodimääränä tämä ei ole kuin alle prosentin luokkaa joistain isommista ohjelmista, joita on tullut kasattua, alle 300 riviä kommentteineen.
Myönnän numerointitavan oikeutuksen, vaikken itse sitä haluaisikaan käyttää.

Luottamuspulaa aiheuttaa se, että olen yrittänyt auttaa tai työskennellyt monien ihmisten kanssa, jotka nimeävät omien työtiedostojensa versiot tyyliin 'new', 'newnew', 'latest' jne. sen sijaan että laittaisivat päiväyksen tai käyttäisivät versionhallintaa. Tuosta seuraa poikkeusetta kaaos. Tietysti niin kauan kuin backuppeihin ei koske muu kuin tuo skripti, niin nimet pysyvät järjestyksessä.   
- Hihi. Kuulostaa tutulta. MSDOS:n 8+3 -järjestelmässä talletettiin 'kirje1.doc'. WinXP soi mahdollisuuden tallettaa 'mun ihan oma kirje 1.doc'. Ja kaikki tämä Office -hakemistoon. Silmissään märehtivän lehmän ystävällinen tuijotus, kun puhun hakemistopuista ja tiedostojen nimeen kirjoitetuista päivämääristä versiotunnuksina.
Versiohallintaan pitäisi itsekin perehtyä. Jonkinlainen automaaginen järjestelmä, joka osaisi tallettaa ja leimata scriptin versiot, helpottaisi puukotusta huomattavasti. En ole perehtynyt, koska ei ole tullut väännettyä Linuxille mitään erityisen vakavasti otettavaa koodia.
Samaten logrotateen pitäisi tutustua.

545
Miten saisi muutettua avoinna olevan ikkunan karmin (border) aktiivia leveyttä ?
Ei tahdo millään osua touchpadilla ikkunan aktiivireunaan, jotta saisi ikkunaa venytettyä. Nyt tuo aktiivinen kaistale on yhden pixelin levyinen. Kaikisssa tarjolla olevissa teemoissa on sama vika.

( WinXP Paintissa oli sama vitsi: piirtoalan venytystä varten varattu aktiivinen piste oli yhden pixelin kokoinen)

546

Parhaimmillaan systeemi olisi, jos siihen olisi olemassa GUI, jolla peruskäyttäjä voisi asettaa parametrit varmuuskopioinnilleen. Toisaalta parametrit kirjaantuisivat tiedostoon, jota myös paneutuneempi käyttäjä voisi puukottaa suoraan editorilla.

Pakettivarastosta löytyy grsync, lieneekö tarkoittamasi?
Hätäisesti katsoen se ei näytä siltä, mitä minulla on mielessä. Grsync vaikuttaa liian hienolta ja monipuoliselta Miina & Manu -käyttöön. Pitää tutkia paremmalla ajalla.

547
Köh, tuo nimeää kiertävät snapshotit tyyliin 'new', 'old' jne., ja joka snapshotille on skriptissa oma ehtolause, ts. lukumäärä on kovakoodattu systeemiin. Eipä herätä kovin suurta luottamusta. Skriptissä on pitkin matkaa tehty mutkan kautta yhtä ja toista, minkä rsync osaisi itsekin. (Viritelmä on Turun yliopiston matemaattisluonnontieteellisen tiedekunnan ylläpidon sivuilla, ja kyseisesta putiikista aikanani valmistuneena en ehkä katselisi siihen suuntaan toimivia systeemejä etsiskellessäni.)

Kiitos palautteesta. En ala puolustella koodin sisältöä, mutta selitän hieman valintojen syitä. Tärkeämpää, kuin kasaamani paketin koodin tökköydet, on periaate. Itsekin aion vielä jatkaa tämän järjestelmän kehittelyä.

Pahin tökkö tässä versiossa on se, että kopioitavat hakemistot luetellaan ohjelman sisällä osana rsync-lausetta. Toinen on se, että mnt-piste pitää mainita exclude -listassa, jottei syntyisi rekursiota.

Oleellista tässä paketissa on oikeastaan se, että varmuuskopio tehdään samassa koneessa olevalle toiselle kovalevylle, jota ei käytetä mihinkään muuhun. (Toinen kovalevy on joka tapauksessa halvempi, kuin yksinkertaisinkaan palautustoimenpide.) Sekä se, että jokaisella käyttäjällä on vapaa pääsy lukemaan omia varmuuskopioitaan ilman, että tarvitsisi konsultoida Root:a ja pystymättä tuhoamaan kopioita.

Nimet on valittu selkeyden takia. Määrä on valittu sen perusteella, että on aika turha säilöä ikivanhoja vedoksia tiedostoista. Kolmekin tasoa riittäisi kotikäytössä. Ja kopiointiväliksi riittäisi kaksikin vuorokautta. Joka tapauksessa tälläinen rakenne voittaa RAID.n 3-0.
Yhtäkkiä en nyt keksi, miten koodin tökköys heikentää luottamusta toimintaan.  Tälläisellä pure force -ratkaisulla koodista tulee helposti luettavaa sekä testattavaa ja siihen on helppo liittää erilaisia tarkistus- ja toiminnankirjausmenetelmiä. Esimerkiksi toiminnan valvontaa varten on oma werkkosivunsa sekä selkokieliset hälytykset sähköpostilla.
Toisaalta koodi on vapaassa jakelussa eikä ole mitään estettä sen muokkaamiseen. Oikeastaan jopa toivoisin, että joku pistäisi paremmiksi ja saisi Linuxin jakeluun mukaan toimivan työkalun, jolla ohjattaisiin ihmiset huolehtimaan varmuuskopioinneista. Ehkä tämä koodikasa antaa jollekin uusia ideoita. Scritien kirjoittaminen ei ole puristien mielestä 'oikeaa' ohjelmointia, mutta Linuxissa scriptit ovat osa oikeaa työskentelyä silloin, kun ei tarvitse välittää mikrosekunneista ja huippuunsa optimoidusta koodista.

Rsync on tehokas työkalu, mutta pahuksen hankala saada tottelemaan luotettavasti, vaikkei optioita loputtomasti olekaan. Olen ollut huomaavinani jopa eri versioissa eroja, joten päädyin ratkaisuihin, jotka sain testattua toimiviksi mahdollisimman monessa kokeilemassani testiympäristössä. Rsync ei missään mielessä ole hyvä työkalu Miinalle ja Manulle. Heille se on liian monimutkainen. Sitä voidaan kuitenkin käyttää varmuuskopioinnin moottorina.
Parhaimmillaan systeemi olisi, jos siihen olisi olemassa GUI, jolla peruskäyttäjä voisi asettaa parametrit varmuuskopioinnilleen. Toisaalta parametrit kirjaantuisivat tiedostoon, jota myös paneutuneempi käyttäjä voisi puukottaa suoraan editorilla.

Muutenkin kaipaisin Linuxin rakenteeseen muutamia muutoksia, jotka tekisivät varmuuskopioinnista helpompaa. Esimerkiksi se, että kaikki käyttäjän (myös root) luomat tiedostot ja käyttäjää koskevat asetustiedostot olisivat /home -hakemistossa. /etc on helppo ottaa mukaan, mutta vielä on joitain huonosti käyttäytyviä ohjelmia, jotka tallettavat konfiguraationsa jonnekin /usr tai /var -polun syövereihin.

Julkaisin paketin tuolla sivustolla, koska  sain sen sinne pistää. Se ei sinänsä ole millään tavalla sidoksissa muuhun yliopistoon eikä ATK-tukeen. Eikä tuo sivusto muutenkaan ole virallinen Mlt:n tukisivusto, vaan keräelmä yksittäisen ihmisen ATK-ylläpitoon liittyviä muistiinpanoja.
Harmi sinänsä, että sinulle on jäänyt huonot muistot opiskelusta.

548
Asentaminen ja käyttöönotto / Thunderbird, Remix 9.10
« : 13.11.09 - klo:21.43 »
UNR ja Evolution on nyt poistettu. Tilalle on asennettu Synaptic:lla Thunderbird ja Lightning.
Ongelma: Thunderbird on niin korkea, että edes lightningin kilkkeet eivät näy ruudun alareunassa.
Samassa koneessa Remix 9.04:ssä ei ollut tätä ongelmaa.

Vika löytyi hetken mietinnän jälkeen. Olin ladannut Lightningin suoraan werkosta. Se versio sotki Thunderbirdin asetukset.
Poistin Lightningin ja asensin sen Synapticilla. Nyt toimii. Myös paikallisen SUN:n kalenteripalvelimen kanssa.

Saman tien muistutus Junk-controllerista. Junkin käsittely pitää asettaa sekä Edit/Account Setting että Edit/Preferences -valikoista Muuten junkatut viestit jäävät möllimään folderiin liekkeineen.

549
Onko joku tapa, jolla 9.10 Remix:n desktop:n lastentarhaversion saa pois päältä ja klassisen desktopin käyttöön ?
Pitäisi päästä työskentelemäänkin tällä koneella.

Löytyihän se sentään, vaikken enää löydäkkään, mistä sen kaivoin:

in unr mode
system - preference - startup application
unchecked - maximus
unchecked - netbook launcher

Olisi hauska nähdä äänestys siitä, moniko kestää katsella tuota UNR--desktoppia viikkoa kauempaa.

550
Asentaminen ja käyttöönotto / 9.10 classic desktop ?
« : 13.11.09 - klo:12.41 »
Onko joku tapa, jolla 9.10 Remix:n desktop:n lastentarhaversion saa pois päältä ja klassisen desktopin käyttöön ?
Pitäisi päästä työskentelemäänkin tällä koneella.

551

Eikä tämä siis vaadi ActivDirectoryn Administraattorin oikeuksia ?

Olettaisin, että vaatii. En ole tosin koskaan kokeillut normikäyttäjän tunnuksilla.

Palataan siis lähtöruutuun. AD on käytössä vain isoissa kokonaisuuksissa ja niissä ei Admin-oikeuksia jaeta kaikille ohikulkijoille.
Pitkään tapeltuani on ainoa tulos ollut, että serveriä ei edelleenkään näy AD-verkossa, eikä sen levyjä pääse käyttämään. Välillä jo toimikin, mutta käsin koskematta tämäkin toiminnallisuus katosi.
Käsitykseksi on tullut, että on loputtomasti tapoja, miten AD on voitu kasata. Ohjeet pitää kirjoittaa kutakin järjestelmää varten erikseen.
Taistelu jatkuu.

552
Paljon on tullut urputettua Linuxista ilman, että olisin paljoakaan pystynyt tarjoamaan vastineeksi.
Tässä olisi nyt kuitenkin jotain.
Itse ohjelmat toimivat, ja dokumentaatiokin on hieman normaalin tason yläpuolella, joskin vielä kesken. Esimerkiksi asennustyökalu puuttuu kokonaan.
Järjestelmä ei ole mikään plug & play, vaan asennuksessa pitää osata tehdä käsityötä. Jos jollain riittää asiaan intoa, niin tässä olisi vapaata kenttää kehittelylle. Itse haluaisin nähdä, että tälläisestä tulisi elimellinen osa tulevaisuuden Linux-asennuksia.

Kyseessä on varmuuskopiojärjestelmä. Vaikka näitä onkin maailma piukassa, haluan esitellä tämänkin, koska minusta siinä tiivistyy myös moni asia, joista olen Linuxissa urputtanut.

http://users.utu.fi/ptmusta/backup.shtml

553

Liittäminen voi epäonnistua jos domainissa on edellisen liitoksen jäljiltä tuon niminen kone. Käy poistamassa "domain users and computers" -työkalulla vanha kone domainista ja yritä uudestaan.


Mikähän tuolainen työkalu on ja mistä se löytyy ?

Active directory users and computers.
Löytyy ainakin domain controlleri koneen admisnistrative toolseista.

Voi myös asentaa win-työasemalle adminpakista.


Eikä tämä siis vaadi ActivDirectoryn Administraattorin oikeuksia ?

554

Varoitus: Tiedä mitä teet käyttäessäsi kehitysversiota! Kehitysversio voi esimerkiksi lakata käynnistymästä väliaikaisesti tai lopullisesti. Kehitysversiota ei suositella aloittelijoille ei tuotantokäyttöön eikä ainoaksi käyttöjärjestelmäksi. Vanhempaan versioon palaaminen vaatii uudelleenasennuksen.

Ei tämä enää koske pelkästään kehitysversioita. Viimeisin, eli 9.10 todistaa wanhat kommenttini oikeiksi:
- Tuotekehityksessä pitää aina rakentaa vanhan päälle, eikä aina lähteä puhtaalta pöydältä.
" Evolution, not Revolution !"
Paljon odotettamani 9.10 toi tulleessaan jonkin parannuksen kerneliin niin, että nyt mokkulat eivät toimi. Koska en voi tuollaista asentaa omaan koneeseeni edes testattavaksi, en pääse näkemään, onko korjausta tullut niihin ongelmiin, joiden takia muuten päivittäisin. Kernelin 2.6.29 piti tuoda riittävä toiminnallisuus tiettyjä lisälaitteita varten. Samalla se kuitenkin esti toisten laitteiden toiminnan.
Vaikka Ubuntun kernel onkin modulaarinen, ei laiteajurien asennus vaikuta aivan ongelmattomalta.

En ole vielä ymmärtänyt, miksi esim Ubuntusta julkaistaan kokonaisia versioita. Miksi ei parannella olemassa olevia paketteja ja pistetä niitä tarjolle. Edettäisiin pienin, selvästi hallituin askelin eikä kenguruloikin sinne tänne. Tälläinen hyppiminen on yhtä rasittavaa, kuin Wintöötin versiomuutokset, jotka joka kerta tekevät käyttäjän joskus isot ja kalliitkin sijoitukset rautaan ja softaan kerralla käyttökelvottomiksi.
Isojen muutosten yksi ikävimpiä puolia on dokumentaatio, joka parhiammillankin laahaa jäljessä ja pahimmillan on täysin epäkuranttia johtaen täydelliseen sekamelskaan.

Kehitysversioiden pitäisi pysyä kehittelijöidensä pöydillä kunnes ne kelpuutetaan valtavirtaan. Ainakin ne pitäisi merkitä selvästi erottuvasti.

555

Suomentajaryhmän postituslistalla on yleensä ajankohtaisin tieto käännöstilanteesta: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-l10n-fin (yleensä kirjoittamiani viestejä).

Itselle tuorein tieto on se, että Suomettuminen on mennyt turhan pitkälle.
Molemmissa viimeksi asentamissani servereissä (9.04 ja 9.10) samat viat:
1. Wintöötistä SSH:lla yhteyttä ottaessa scandit toimivat miten sattuu. Pääosin huonosti.
- SSH:lla kun lyö scandin, ei ruudulle tule mitään. Sitten kun lyö seuraavan kirjaimen, ilmestyy viimeksi lyöty scandi. Tämä tapahtuu myös, vaikka välissä olisi Enter.

2. Suometetut virheilmoitukset ja logimerkinnät ovat syvältä.
- Suometetun virheilmoituksen kanssa on täysin turha koettaa kuukelilla löytää selitystä asiaan werkosta.

3. 9.04:ssä sai etsiä pitkään, ennenkuin keksi, miten scandit saa edes jotenkin toimimaan.
- 'LC_ALL=' ei ole saanut mitään arvoa asennuksessa.

Localisaatiota koskevat artikkelit werkossa ovat vahvasti MuTu-pohjaisia ja useimmiten vahvasti pielessä.
Kaiken kaikkiaan pitäydyn jatkossa Lontoon murteeseen servereissä ja todennäköisesti formatoin nämä viimeksi asentamani serveritkin päästäkseni kieliongelmista eroon.

556
Sitten pitäisi antaa komento:
update-grup

sudo update-grub


Ihan oikein, paitsi, että itse ronkin konetta roottina, jolloin tuo sudo on tarpeeton.
Konetta pystyyn pistäessä on niin monta ronkitavaa kohtaa, että tuon sudon jatkuva kirjoittaminen alkaa nyppiä.

557
Miten IPv6:n saa tapettua siten, että se pysyy kuolleena ?
Yleisin ohje werkossa näyttää olevan se, että /etc/default/grub:ssa muutetaan seuraavasti:
Alkuperäinen:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=”"
korvaaja:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=”ipv6.disable=1"

Sitten pitäisi antaa komento:
update-grub

Tämä toimii, mutta onko se paras tapa ?
Erityisesti tämä tulee mieleen, koska toisessa serverissäni, jossa on 9.04 srv, ei ole lainkaan /etc/default/grub -tiedostoa.

Kaikkineen olisi paljon mukavampaa, jos tuo IPv6 olisi defaulttina pois päältä ja sen saisi _halutessaan_ käyttöön. On aika harvoja paikkoja, missä tuosta IPv6:sta on mitään hyötyä, mutta paljon paikkoja, missä siitä on harmia. Nykyinen on huono tapa ohjata ihmisiä uuden verkojärjestelmän käyttöön. Varsinkin, kun itsellä on vahva epäily siitä, onko se lopullinen ratkaisu nykyisiin ongelmiin.
Omassa ympäristössä on werkko tukossa WinV ja Win7-koneiden ulvoessa IPv6:n kutsuhuutoja ja on tehty periaatepäätös poistaa IPv6 ainakin tuosta monopoikäyttiksestä.

558
Terve!

Eli mun tavoitteena olis  opetella kehittelemään yksinkertaisia java/muita pelejä. Kyselisin täältä siihen tarvittavia ohjelmistoja/työkaluja prosessiin. Olen siis aivan aloittelevassa vaiheessa tälläisten kanssa, mutta mielenkiintoa riittää =)
Kunnioiitettava tavoite. Itse punnersin läpi JAVA-kehittelyn alkujaksot ja sainkin kasaan haluamani ohjelman. Koko aikana ei itselle tullut hetkeksikään mieleen, että JAVA olisi ohjelmointikieli, jota haluaisin käyttää mihinkään. Pikemminkin päin vastoin. Vastenmielisyys lisääntyi askel askeleelta.
Kieli itsessään ei ole kovin paljoa hankalampi, kuin mikään muukaan C:stä alkunsa saanut 'pers edellä puuhun'-kieli. Sensijaan sen dokumentaatio on yhtä tuskaa. Suurimman osan ajasta ei ole mitään aavistusta siitä, onko vähääkään oikeilla jäljillä koettaessaan ratkaista jotain ongelmaa. Kaikkeen tuntuu olevan tarjolla vähintään kolme erilaista ohjelmapakettia, joiden ominaisuudet joutuu tutkimaan omin käsin. Yleensä samaankin ohjelmaan joutuu soveltamaan kaikkia noita kolmea tapaa. Erityisesti grafiikkaohjelmointi on puhdasta masokismia.

Päivä päivältä ihmettelen enemmän, miksi kaikki tuntemani ohjelmoijat luovat virtuaalisia yleistettyjä ohjelmanpätkiä luonnollista kieltä muistuttavalla Basic:n syntaksilla ja sitten kuitenkin ruoskivat itseään ja asiakkaitaan piikkilangalla ja kirjoittavat lopullisen ohjelman jollain, jonka syntaksi on peräisin C:stä tai VisualBasic:sta.

559
Koitin löytää 9.10 serveriä tuolta Ubuntun sivuilta, mutten löytänyt kuin 64bit version. Sitäpaitsi mainoksissa puhutaan koko ajan cloudista. Itseä eivät mitkään pilvet kiinosta, kun pitäisi kasata taas vanhaan rautaan yksi levypalvelin, jossa Apache ja Samba.
Mistä mahtaisi löytyä tuollainen 32 bit versio ?
Onko tuo cloud jotenkin pakotettu ja väkisin mukaan tungettu paketti ?
Tuossa perusserverissäkin on jo muutenkin kaikenlaista turhaa. Ilmeisesti esim X:n kamat roikkuvat aina mukana, vaikkei niillä serverissä mitään teekään.

Alkaa jo pyöriä mielessä sekin, että rakentelisi pikkuhiljaa oman serveri-paketin, jossa tietyt perusasetukset olisivat siten, kuin niiden serverissä kuuluisikin olla. Alkaa kyllästyttää esim /root ja www -kansioiden ja osoitusten siirteleminen /home-levylle.
Ainakin pitää alkaa kasata scriptiä, jolla saisi koneen muokattua käyttökuntoon asennuksen jälkeen. Jo kahdenkin koneen ylläpidossa se alkaisi säästää aikaa.

560

Liittäminen voi epäonnistua jos domainissa on edellisen liitoksen jäljiltä tuon niminen kone. Käy poistamassa "domain users and computers" -työkalulla vanha kone domainista ja yritä uudestaan.


Mikähän tuolainen työkalu on ja mistä se löytyy ?

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33