Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mistofelees

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]
161
Samban käyttöönottaminen tuottaa enemmän työtä, kuin pitäisi.

Tarkoitus on saada Active Directoryyn kirjauttu 9.04 serveri jakamaan levyalueita AD:n määrätyille käyttäjille käyttäen AD:n salasanoja.
Virheilmoituksia on tullut käytyä läpi määrättömästi. Osa vaikuttaa Samban sisäisiltä (INTERNAL) virheiltä.
Suurin osa kuitenkin johtuu dokumentaatiosta sekä siitä, että Sambasta on kasvanut liian iso paketti. Parametrejä tuntuu olevan loputtomiin.
Yksi suuri riesa on muodostunut erilaisista forumeista, joilla samat kysymykset toistuvat loputtomiin. Jopa niin, että samoja viestejä näytetään kopioitavan serveriltä toiselle. Ainoana erona viestin ympärille rakennetut kehykset, joilla sivustojen ylläpitäjät onkivat mainosrahaa.

Tämän hetken ongelmana on se, miten päästä palaamaan lähtötilaan.
'apt-get purge samba' pitäisi helpin mukaan poistaa sekä paketti, että asetustiedostot. Ei toimi. Asetustiedostot jäävät edelleen. Samoin ilmeisesti lauma Samban keräämiä tietokantoja. -pitääkö nuo kaikki nyppiä pinseteillä pois ?
Kaikki Samban viritykset pitäisi saada pois, koska nyt ssh:lla ja pääteikkunasta kirjautuminenkin ovat muuttuneet takkuiseksi. Minusta Samballa ei pitäisi olla mitään syytä mennä muuttamaan kirjautumiseen liittyviä asetuksia.

Yksi omituisuus Sambassa ei ole selvinnyt. Vaikuttaa siltä, kuin Samballa olisi kaksi tai useampia confaus-tiedostoja, joista ainoastaan smb.conf on esitelty. Kuitenkin, jos siellä määrään loki-tiedoston nimeksi %m.log, ilmestyy /var/log/samba/ -hakemistoon sekä nmbd.log, että log.nmbd

Hienoa olisi, jos Samban päälle tai rinnalle rakennettaisiin jonkinlainen AD-client, joka hoitaisi Active Directoryyn kirjautumisen automaattisesti. DNS, DHCP, hostname yms parametrithan ovat jo valmiina omalla koneella.
Enkä missään nimessä tarkoita mitään GUI-rakennelmaa, koska:
- Eihän serverissä ole graafista käyttöliittymää
- Ikinä ei GUI:lla ole saavutettu mitään etua suoraan tiedoston editointiin verrattaessa, kun pitäisi confata jotain.

162
Ubuntu tietokoneissa / mount -o remount,rw ei toimi
« : 30.09.09 - klo:23.57 »
Minulla on fstab:ssa määritelty /dev/sdc1 mountattavaksi kohtaan /BACKUP oikeuksin ro, eli vain luettava laite.
Haluaisin mountata sen myös luku-JA-kirjoitusoikeuksin kohtaan /test

Komennon muoto on ohjeiden mukaan seuraava:
mount -t ext3 -o remount, rw /dev/sdc1 /test
- Ei toimi,
mount --bind -o rw /BACKUP /test
- Ei mounttaa rw-muodossa, ainoastaan ro

Jos /BACKUP on mountattu ro, myös /test on /ro
Jos /BACKUP on mountattu rw, myös /test on /rw

Tälläinen remount on ilmeisesti toiminut jossain aiemmassa Linuxin versiossa.
Onko jotain temppua olemassa ?
Tuo /BACKUP pitäisi saada säilymään luettavana koko ajan, muttei kirjoitettavana.

googlaus ja RTFM ei ole tuonut tulosta

163
Olenko nyt käsittänyt jotain väärin ?
Jos annan serverissä komennon 'dpkg --get-selections > installed-software', jonka pitäisi listata asennetut paketit, siellä on mukana myös 'OpenOffice'.
Vaikka OO hyvä ohjelma onkin, en oikein käsitä, mitä se tekee serverissä, jossa ei ole X:ää eikä minun tapauksessani edes kuvaruutua tai näppistä.
Sama koskee tietenkin myös Javaa ja paria muuta ohjelmaa.

Jos se seillä todella on, niin onko sen pois ottamisesta haittaa ?
Ei viitsisi lähteä kokeilemaan kovin laajasti, koska ko. kone on aktiivissa käytössä.

164
Ubuntun kehitysversio / alpha 9.10, Remix, eeePC 901
« : 05.09.09 - klo:22.59 »
9.10 alpha ei näemmä aennu suoraan verkosta komennolla 'update-manager -d'. Tulee valitus liian pienestä / -levyn muistitilasta. Vaatisi 1.3xx GB eikä vapaana ole kuin 0.9xx GB.
Toivottavasti lopullinen asennustyökalu osaa vaoittaa tämän ongelman. Ei tekisi mieli formatoida.
( Itselle riittäisi 9.04 vielä pitkään, jos siihen vaan saisi 2.6.29 tai tuoreeman kernelin, jotta saisi 747A+ GPS-loggerin toimimaan. )

165
Työkaverini OH1JF kirjoitteli pienen pätkän Pythonia. Tuloksena proto-koodi, joka näyttää kentän voimakkuuden ja hieman muutakin dataa. Pistän sen tähän siinä toivossa, että joku kooderi tekisi tästä jotain fiksua ja tyylikästä.
Itselleni tämä on osoittautunut varsin käyttökelpoiseksi parasta paikkaa hakiessa mokkulalle.
Myös jonkinlaista kenttäkartoitusta voisi harrastaa, jos lisäisi tähän komennot GPS:ää varten.

Tämä ei siis ole tarkoitettu aivan aloittelijille tässä muodossaan:
(Vaatii tuon python-serial paketin, joka asentuu synapticilla.
Vaatii myös porttiosoitteen puukotuksen scriptiin)
---------------------------------------------
import serial
from time import sleep

ser=serial.Serial('/dev/ttyUSB1', 115200, timeout=1)
ser.write('AT+CREG=2\r')

while 1:
   ser.write('AT+CREG?\r')
   while 1:
      line = ser.readline()
      if "+" in line:
         print line
         ser.flushInput()
         break
   ser.write('AT+CSQ\r')
   while 1:
      line = ser.readline()
      if "+" in line:
         print line
         sleep(2)
         ser.flushInput()
         break   
ser.close()

166
Laitealue / Remix 9.04 ja laiteajurit
« : 03.08.09 - klo:15.45 »
Niin tyytyväinen, kuin tähän remixiin olenkin, lyön jatkuvasti päätä seinään erilaisten laiteajurien kanssa. Viimeisimpänä iBlue 747A+ USB/Bluetooth -GPS-loggeri, jolle ei näemmä ole palikkaa Remix:n kernelissä 2.6.28. Kernelissä 2.6.29 se jo kuulema on.

Ei tee mieli alkaa kääntää kerneliä jokaisen yksittäisen laiteajurin takia, kuten tehtiin joskus viime vuosisadalla. Ilmeisesti tämä kuitenkin on Linuxin tulevaisuutta, vaikkei se sovikaan mitenkään Remix-minikoneen ideologiaan. Maallikkona kuvittelisi, että jonkin yksittäisen ajurin asentaminen voitaisiin tehdä helpomminkin.
Valmiiksi kasattuja distroja tuoreine kerneleineen ei viitsisi jäädä odottelemaan, eikä aina viitsisi päivittääkään toimivaa konetta vain jonkin yksittäisen paketin takia. Varsinkin, kun koko distron vaihto tuo mukanaan laumoittain uusia asioita, jotka kaikki eivät ole oman maun mukaan. Eivät varsinkaan asetusarvot.

Kernelin päivitysversioita ei ilmeisesti tule Update-mekanismin kautta ?
Olenko käsittänyt jotain väärin ?

167
En löydä tapaa, jolla pääsisin kiinni Windows 2008 palvelimien DFS-levyjakoon. Esimerkiksi smb://domain/verkkolevyt ei toimi.

Onko mitään ratkaisua ?

168
Ubuntu tietokoneissa / eeePC ja REMIX
« : 17.05.09 - klo:01.10 »
Ihan on hyvin pelannut. Muutamia juttuja on tullut kuitenkin vastaan:
- Search puuttuu valikosta. Tämä on paha !
- Kun iskee luukun kiinni, kone menee suspendiin ja herää sieltä taas, kun painaa vaikka kursoria. Tässä pitäisi kysyä salasanaa !!!! Turvallisuusriski !!!!
- virtuaalityöpöytien asettaminen on hieman hankalaa
- Yläpalkin käyttö on oletusarvoilla hankalaa. Pitää löytää se yhden pixelin levyinen kohta, josta saa otteen palkin pohjalautaan ja pääsee muuttamaan asetuksia.
- Pöydälle käynnistetyistä ohjelmista puuttuu täysin tarpeeton sininen yläpalkki. Toisaalta tilalle tulleesta yläpalkista puuttuvat min/max -painikkeet. Ainakin tuo 'min' olisi välttäämätön, vaikkapa sitten klik-klikkaamalla yläpalkkia. (win7:ssa on pahasti päässyt tottumaan siihen, että ikkuna turboaa, kun sen työntää yläpalkkia vasten)
- Repositoryissä on vain Ubuntu-servereitä.
- Evolution lähtee ja Thunderbird + Lightning tilalle. Evolutionia ei saa viritettyä sopimaan 600 pix korkealle ruudulle. Ikonien tilalle pitäisi saada matalat tekstit ja Header -osalle minimointipainike. kalenteri olisi kyllä mannaa. Kun vielä joku kehittäisi _helpon_ kalenteriserverin kotiserverille.
- Movie Player lähtee ja VLC tilalle. MoviePlayer pyörittää täysin turhanpäiväistä grafiikkaa, jota ei ilmeisesti saa edes pois päältä
- Osa virittelyohjelmista on tarkoitettu korkeammalle ruudulle, 'OK' / 'Cancel' lukee vesirajan alapuolella.
- GPSD:n käynnistyksessä on jotain outoa. /etc/init.d gpsds start antaa virheilmoituksen.
- Systeemi rakentaa /home -partition kyselemättä 4G SSD:lle, eikä systeemissä ole työkalua, jolla saisi wanhat datansa ja asetuksenssa siististi käyttöön. Tässä vielä Miina ja Manu kiroavat ja joutuvat kääntymään mikrotuen puoleen.
- Joku #¤%&/( ohjelmoija on päättänyt, että Thunderbirdin ja FireFoxin datat pitää kätkeä piilohakemistoon ja vielä satunnaisen hakemistonimen taakse. Hirttäköön itsensä ! Tätä on kirottu oikein isolla joukolla niin kauan, kuin nämä Netscapen jälkeläiset ovat olleet käytössä.

169
Nyt kun isot leveät näytöt ovat yleistyneet, tekisi mieli pitää kahta kooltaan aseteltavaa virtuaalityöpöytää esillä samalla lasilla yhtaikaa.
Onko tähän olemassa jotain valmista temppua ?
Tämä helpottaisi toimintaa silloin, kun klikkaa jonkun ikkunan hetkeksi isoksi, mutta haluaisi samalla pitää toisen ohjelman auki koko mitassaan. Esimerkiksi sillon, kun editoi kahta tekstiä yhtaikaa.

170
Minun pitäisi perustaa nippu levyserveritä. Levytilan tarve on vähintään 1TB/serveri ja järjestelmä pitäisi saada jossain määrin vikasietoiseksi. Järjestelmän pitäisi kestää levyrikko, joten tarvitaan RAID-kahdennus. HotSwappia ei tarvita. Toisaalta ei olisi pahaksi, jos systeemi pystyisi varautumaan myös käyttäjän virheisiin, joten tarvittaisiin minimissään roskakori, mieluiten mahdollisuus muuttuneiden tiedostojen talletukseen viikon ajalta.
Jotta RAID:sta olisi hyötyä, pitäisi systeemin lähettää virheilmoituksia sähköpostiin ja/tai kännykkään.

Mikä olisi helpoin ja halvin tapa edetä ?
Itsellä on tähän mennessä ollut lähinnä romu-PC-pohjaisia sekaservereitä, joissa varmuuskopiointi on tapahtunut omatekoisilla scripteillä.

171
Multimedia ja grafiikka / GPaint
« : 26.08.08 - klo:15.11 »
Onko normaalia, että synapticsilla asennettu GPaint kaatuu jälkiä jättämättä, kun painaa Fill-painiketta ?
Ubuntu 8.04.

( olen koittanut löytää Ubuntussa toimivaa M$Paintin korviketta. Ei tahdo löytyä.
- MTPaintista puuttuu laatikot ja ellipsit
- Gpaintista puuttuu Undo. Lisäksi se kaatuilee
- TUXPaint on lelu
)

172
VMWaren asentamisessa näyttää olevan ongelmia. Tässä oma ohjeeni:

- Hae server ja sen lisenssi (ilmainen) ( VMware-server-linux-client-1.0.6-91891.zip )
- pura asennuspaketti vaikka hakemistoon /home/minaitte/vmware-server
- asenna xinetd (sudo apt-get install...)
- asenna vmware komennolla ' /home/minaitte/vmware-server/vmware-install.pl '
VIRHEILMOITUS: "VMWARE VMPerl scripting API was not installed, errors encountered during installation...pla,pla..
- asenna libssl-dev (sudo apt-get install ...)
- asenna vmware komennolla ' /home/minaitte/vmware-server/vmware-install.pl '
- kokeile käynnistystä valikosta Applications + System tools + VMWARE server console
OHJELMA EI KÄYNNISTY
- terminaali-ikkunassa anna komento ' sudo vmware'
JOUKKO VIRHEILMOITUKSIA:
    /usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_3.4' not found (required by /usr/lib/libcairo.so.2)
    /usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)
- tee: ' sudo cp /lib/libgcc_s.so.1 /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1 '
- kokeile käynnistystä valikosta Applications + System tools + VMWARE server console

Ohjeet jatkuvat seuraavan bootin jälkeen ;)

173
Yleistä keskustelua / Onko Ubuntu 8.04 kunnossa ?!
« : 19.08.08 - klo:16.08 »
- CIFS ei toimi, joten koko Ubuntu on käyttökelvoton sekaympäristössä
- VMWare ei asennu ilman suurta taistelua. Asennus sotkee Firefoxin.
- Firefox puuttuu
- pakettihallinta hoidetaan synapticsilla ja apt-get:llä, jos halutaan saada jotain aikaan. Ubuntun oma ei löydä edes koneessa jo olevia paketteja.
- kuvaruudun täyden resoluution käyttöönotto takkuaa (edelleen, 14v sen jälkeen kun Linux syntyi, Windowsissa pystyy hiirellä valitsemaan täyden resoluution mutta Linuxissa ei ole edes alkeellista ohjelmaa screenin hallintaa varten).
- kevyet piirtelyohjelmat puuttuvat tai ovat pahasti puuttellisia
- man ei toimi, koska most puuttuu
- käyttäjän kovalevyn käyttöönotto on helpointa tehdä asentamalla koko ubuntu uudestaan
- asennuksessa taas näitä 'helppoja' fdisk:n vaihtoehtoja, joita loppukäyttäjä ei uskalla käyttää.

Pahinta tässä on tuo CIFS, koska omassa ympäristössäni AD:n yhteiset levyalueet ON PAKKO SAADA KÄYTTÖÖN.
Huvittavaa on, että CIFS toimi Debianissa ja Ubuntun edellisessä versiossa. Tosin Susessa näyttää olevan myös nuhaa.

174
Onko tähän ratkaisua ?

Olen pitkään yrittänyt saada Ubuntua ottamaan yhteyttä firmamme yhteisiin levyalueisiin Win 2003-palvelimella. SMB toimii muihin Linux- ja WinXP-purkkeihin, mutta Win2003-serveri pysyy tavoittamattomissa.
Testausvaiheessa teen kaiken käsin ja siirrän asetukset automounttiin ja fstab:iin vasta, kun homma toimii.

Olen yrittänyt smb-mountilla, mount.cifs:lla sekä nimellä, että IP:llä.
Sama kone WinXP:llä luo yhteyden.
Sama kone Debianilla luo yhteyden.
- vika ei siis ilmeisesti ole palomuurissa.
Allaolevassa nimet ja osoitteet muutettu keksityiksi.

Ubuntu 8.04.1
Asennettu smbfs

- YRITYS:
sudo mount -t cifs //123.123.123.123/verkkolevyt /media/verkkolevyt -o user=minaitte,domain=omatalo.fi --verbose

- TULOS:
parsing options: rw,user=minaitte,domain=omatalo.fi
Password:

mount.cifs kernel mount options unc=//123.123.123.123\verkkolevyt,ip=123.123.123.123,pass=sdfsdfs,ver=1,rw,user=minaitte,domain=omatalo.fi

- demesg|tail ANTAA SEURAAVAA:
Aug 13 08:56:42 omakone kernel: [ 2380.264305]  CIFS VFS: Error connecting to IPv4 socket. Aborting operation
Aug 13 08:56:42 omakone kernel: [ 2380.264319]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -512


175
Wanhan serverini 340MB järjestelmälevy on alkanut  rutista. Nyt jo, eikä vielä kuin 15 vuotta käytössä !
Samalla, kuin vaihtaisin kovalevyn vaihtaisin mielelläni myös käyttöjärjestelmää Slackwaresta johonkin, jossa olisi tehokkaampi paketinhallinta.
Koneessa ajetaan Apachea, SSHD:ta, SFTPD:tä ja Sambaa. Kaikki Apachen kutsumat scriptit on rakennettu Perlillä. Koneessa on vain kaksi kirjautuvaa käyttäjää. Pääasiallisin kuorma tulee nettisivuista. Konetta ei käytetä koskaan monitorilta.

Tilanne aiheuttaa kysymyksiä:
- Onko Ubuntua järkevää ottaa lähtökohdaksi minimi palvelimelle ?
- Jumittuuko Ubuntunkin asennus UCPI-ongelmiin wanhassa raudassa ?

Olen testaillut Debiania ja Ubuntua toisissa koneissa, mutten ole vielä päässyt sinuiksi.

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]