Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mistofelees

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9
141
Asentaminen ja käyttöönotto / Etäasennus ?
« : 29.04.10 - klo:08.19 »
Mikä on paras tapa etäasennuksen tekemiseen ?
Onko minkäänlaista ohjelmaa, jolla voisi suorittaa koko asennus-keskustelun werkon yli ?

Itsellä on muutama hankalasti saavutettava kone, joissa on joku wanha XYZ-distro. Koneisiin siis pääsee kiinni werkon yli SSH:lla.

142
Ubuntun kehitysversio / Ubuntu 10.04 REMIX on kamala
« : 01.04.10 - klo:09.56 »
Vaikea on käsittää, mitä KDE:llä luullaan saavutettavan REMIX-versiossa.
Käyttöliittymä on raskas, hankala ja ylitaiteellinen.

Miniläppäri hankitaan yleensä TOISEKSI kannettavaksi, kun ei haluta etelänmatkalle ottaa mukaan kodin 21-tuumaista peruskannettavaa. Miniläppäriin kaivataan minimi ohjelmistoa, jolla saadaan matkalal hoidettua webbiselailu ja sähköposti. Mahdollisesti joskus harvoin pieni muistiinpano-tyyppinen kirjoittelu ja kevyt kuvien käsittely. Mukavaa tietenkin on jos vielä taustamusiikin saa pyörimään ja ehkä elokuvan muistitikulta tai TV-kortilta..
Oaa käyttäjistä hankkii minin kenttäkäyttöön mittalaitteiden tiedonkeruu- ja ohjauslaitteeksi.

Minissä ei todellakaan kaivata mitään 'Bells-and-whistles' -kilkkeitä !

143
Ubuntu tietokoneissa / Muutoksia Sambassa ?
« : 16.03.10 - klo:13.56 »
Onko Sambassa tapahtunut jotain suuria muutoksia ?
Itsellä molemmat AD-liitetyt Samba-palvelimet kieltäytyivät yhteydestä. Moni asia on muuttunut asetuksissa omin aikoineen. Esimerkiksi NET-komento oli kadonnut yön aikana, samoin winbind.
Koneella ei ole kukaan muu käynyt, kuin minä itse. Ainoa, mitä tiedän tapahtuneen, on että päivityksiä on tullut.

Onko mitään toivoa, että Sambasta joskus ilmestyisi toimiva versio ?
Näyttävät kehittelijät lisäävän uusia hienoja fiitsereitä ohjelmistoon, mutta dokumentaatio ja ohjelmiston vakaus on herran kädessä.

144
Tein WinXP -koneeseen täysasennuksen ja sen jälkeen tietenkin Firefox ja Thunderbird.
Kauhistus oli suuri, kun Thunderbird aukeni:
- Tämähän on melkein yhtä kamala, kuin Ubuntussa pyörivä Evolution !
Pienellä googlaamisella löytyi työkalu, jolla sai hävitettyä TB viestien headerit.
Sensijan en löytänyt työkalua, jolla yläpalkin Tabit saisi pois en myöskään tapaa, jolla onnettoman kansiorakennelman saisi toimimaan kuten ennenkin.
NÄIN EI SAISI OLLA !

Kysymys 1: Jos TB on kerran totaalisesti eksymässä raiteiltaan, mitä pitäisi ottaa tilalle ? Itsellä on tietenkin webmail käytössä, mutta kaikki käyttämäni webmailit on rakennettu pikemminkin miellyttämään ohjelmoijansa esteettistä silmää, kuin käyttäjää.
Kysymys 2: Onko näkyvissä, että TB:stä olisi tulossa NOPEASTI versiota, jossa nämä oksettavat koristeet olisi poistettu ? Minun pitäisi pystyä suosittelemaan sähköpostiohjelmaa n. 20.000 käyttäjälle, eikä tekisi mieleni siirtyä takaisin Eudoraan.
Kysymys 3: jos TB todellakin jatkossa jatkaa kehitystään päin helvettiä, mistä saamme jatkossa ladattua versiota 2.06, joka oli kohtuullisen toimiva ?

Ohjelmien kehittelijöillä on ilmeisesti edessään jotain seinän kokoisia monitoreja 4000x7000 resoluutiolla. Ei ilmeisesti ole tullut mieleenkään testata kötöstyksiään esimerkiksi miniläppäreillä 1024x600 resoluutiolla.

Itse olen aikoinaan käynyt pitkän taistelun Nordean ATK-osaston kanssa tästä samasta asiasta: heidän Sohlo-pankkinsa käyttöliittymä oli toimiva 1600x1400 -monitorilla. Sitä pienemmilla käyttö oli toivotonta ja toimintavirheitä paljon.

Ei tunnu esimerkiksi werkosivujen kehittelijöillä tulevan mieleen, että toiminta-alue olisi ruudun VASEMMASSA reunassa ja valikot OIKEASSA reunassa. Jo pelkästään tämäkin muutos helpottaisi aktiivisten sivujen käyttöä paljon. Jos vielä saataisiin yläreunan mainosalueet helvettiin, saisi käyttäjä toiminnallisen sivun joutumatta vierittelemään sinne-tänne.

145
Itsellä on tällä hetkellä ajossa neljä Ubuntu 9.10 serveriä ja muutama Slackware. Mielipide vahvistuu päivä päivältä:
UBUNTU 9.10 SRV on raakile.
Vanha Slackware-asennus ei ole kaivannut pitkiin aikoihin puukotusta. Tämä U9.10 serveri taas kehittää uuden ongelman melkein joka päivä. Asiakkaalle lupaamani serveri on jo melkein kuukauden myöhässä. Onneksi asialla ei ole kiire.

Kaikessa paistaa läpi se, että on haluttu tuoda jakeluun UUSI KIILTÄVÄ JAKELUVERSIO.
Olisi ollut paljon järkevämpää keskittyä olemassaolevien ongelmien hiontaan sitä mukaa, kuin ongelmia tulee.

Suuri into asioiden muuttamiseen pelkästä muuttamisen ilosta on johtanut siihenkin, että netti on täynnä edelliselle versiolle tehtyjä ohjeita, jotka eivät enää päde uudempaan. Conf-tiedostojen nimet, sijainnit ja syntaksit ovat muuttuneet. Syteemin mukana tulevat dokumentitkin usein vielä opastavat vanhojen versioiden käytössä. Määrättömästi aikaa haaskaantuu dokumentoinnin plaraamiseen ja kokeiluihin.
Pieniä muutoksia tekemällä ne olisi voitu dokumentoida kehittelyn jatkuessa.

Vuodatus sai alkunsa viimeisimmästä Thai-updatesta, jonka jälkeen kone tömähti WINBIND:iin. Tekipä tällä nyt mitä tahansa, ilmestyy rivit:
Setting up winbind (2:3.4.0-3ubuntu5.3) ...
 * Starting the Winbind daemon winbind

Tämän jälkeen ei sitten tapahdukaan mitään.

146
Laitealue / Verkkokortin vaihto -miten ?
« : 15.01.10 - klo:15.38 »
Serveristä särkyi verkkokortin liitin ja piti vaihtaa toinen tilalle. Otin kasasta testatun samanmerkkisen ja mallisen kortin ja työnsin sisään.
- Boottauksen jälkeen korttia ei näy ifconfig:lla.
- dmesg:ssä on maininta kortista, mutta ei muuta
Otin toisen samanlaisen kortin samoin tuloksin.
Mitään asetuksia ei ole muutettu.

Miten tämä oikein pitäisi tehdä ?
Järjestelmänä on siis Ubuntu 9.10 SERVER.
Koneessa siis EI OLE graafista käyttöliittymää.

Kuukkeli ei ole ollut erityisen avulias.

147
MS Windows 7:n profilointi on mennyt kertakaikkisesti metsään. Sen sijaan, että tarjolla olisi tehty pystysuoralla profiloinnilla erilliset käyttöjärjestelmät pelaajille, kevytkannettaviin, toimistoon, labraan, graafikoille, multimeteliin ja kotipalvelimeen, on tehty vaakasuora profilointi, jossa samaa multimeteli-järjestelmää tarjotaan joka käyttöön.

On epäselvää, mitä MS:n kehittelijät ovat ajatelleet tarjotessaan musiikki ja elokuva-järjestelmiä toimistokäyttöön, missä taas oleellisimpina vaatimuksina ovat luotettavuus, varmuus, tietosuoja ja helppokäyttöisyys. Myös laskenta- ja laboratoriokäytössä olisi tarpeita päästä eroon turhista kilkuttimista.

Mitenkö tämä liittyy Ubuntuun ?
Siten, että minusta Ubuntun profilointi on mennyt yhtä pahasti metsään.
Minusta nykyinen systeemi, missä muutama kerta vuodessa heitetään kaikki vanha roskiin ja tarjotaan kokonaan uutta distribuutiota on HUONO (oikein isoilla kirjaimilla)
Usin tipahteleviin distribuutioihin upotetaan valtava määrä työtä, joka voitaisiin käyttää paremminkin.
Voitaisiin suunnitella uudistuskierrokset siten, että vuorotellen esiteltäisiin omat distronsa pelaamiseen, multimeteliin, toimistoon, laskentaserveriin, tiedostopalvelimeen,..
Into tehdä uusia versioita johtaa siihen, että tiettyyn julkaisupäivämäärään pyrkiessä asiat heitetään huitaisemalla kasaan. Paljon terveempää olisi hioa pieniä muutoksia ja tarjota niitä erillisten ohjelmien updateina.
(esimerkkinä tästä distropäivityksien ongelmasta olkoon Huawein mokkuloiden tilanne: toimivat 9.04:ssä, mutteivat 9.10:ssa)

Saman sateenvarjon alla paketoitaisiin siis samaa runkoa eri lisävarustein.
Jopa kernel pystyttäisiin optimoimaan eri käyttöihin eri tavoin. Kuitenkin siten, että estettäisiin kernelien erkaantuminen liian kauas toisistaan.

Samalla voitaisiin karsia pakettien sisältöä.
On turha tunkea perusasennuksessa mukana kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Tarvittavat ohjelmathan on äärimmäisen helppo hakea tarvittaessa netistä.

Myös Ubuntun nykyinen Update saakoon samalla pyyhkeitä.
Sen pitäisi osata katsoa mitä ohjelmia koneessa on, ja päivittää ainoastaan ne.
Juuri kun käyttäjä on saanut asennettua koneeseensa kevyen Remixin ja siivottua sieltä turhuudet pois, seuraava update on jo paiskaamassa koneeseen kaiken turhan takaisin. Pitkästä listasta käyttäjän pitäisi osata poimia pois ne osat, jota ei tarvitse. Tämä on kuitenkin jokseenkin toivotonta, jos lista koostuu suuresta laumasta paketeita, joiden nimi ei kerro yhtään mitään. -Pitäisikö koneeseen asentaa rftghh.lib, joka tarvitaan dfghj -ohjelmiston toimimiseksi.

148
Sain tune2fs:llä viritettyä serverissä fsck:n serverikäyttöön parempaan vireeseen. Oletusarvoinen asetus, jossa levyn tarkistus tapahtuu koneen käynistyessa ei minusta sovi millään ideologialla serveriin, jossa uptime saattaa olla vuosia.

Asetin fsck:n tapahtumaan viikon välein ( tune2fs -i 1w /dev/sdb1 )
Ongelmana on nyt, että e löydä mitään temppua, jolla tuon fsck:n saisi raportoimaan tekemisistään. /var/log/fsck:ssa olevat tiedostot ovat tyhjiä, vaikka fsck on pyörähtänyt monta kertaa.
Pitääkö nämä logit aktivoida jotenkin ?

Minimissään kaipaisin noita /var/log/fsck -tiedostoja. Vielä parempi olisi, jos saisin ohjelman lähettämään hälytyksiä emailina.
Erityisesti käyttämässäni / rakentamassani varmuuskopiointijärjestelmässä kaipaisin sekä heartbeat- että Alarm -viestejä levyjen kunnosta.

Onko tähän lääkettä ?

149
Outo ongelma ssmtp:ssä. Jos lisään cc: -rivin, tulee tämä cc-vastaanottaja kyllä näkyviin varsinaisen vastaanottajan headereissa, mutta cc-vastaanottaja ei saa mitään.
Millä saisi CC:n toimimaan ssmtp:ssä ?

150
Ainakin minun pitää päästä päivittäin, monesti montakin kertaa omalle kotipalvelimelle taloverkon ulkopuolelta. Käytän tähän ainoastaan SSH/SFTP/SCP:tä. Ongelmia tulee, jos ISP joutuu muuttamaan kotipisteiden IP-osoitteita. Tätä varten on olemassa monenkinlaisia temppuja. Omaan tarpeeseeni kehitin mahdollisimman yksinkertaisen ratkaisun. (Mitä, eikö sinulla ole kotiserveriä ?!)

- Talon ulkopuolisessa verkossa olevalle serverille tehdään yksi sivu: osoite.shtml, jonka sisältönä on ainoastaan yks tagi:
<!--#echo var="REMOTE_ADDR"-->
Tämä tulostaa selaimen ruudulle sivua lukevan työaseman osoitteen.
Haetaan crontab:n ohjaamana tämä osoite wget:llä ja verrataan sitä edellisenä päivänä haettuun osoitteeseen. Mikäli osoitteet ovat erilaiset, lähetetään sähköpostia omaan postilaatikkoon. Postin lähettämiseen käytetään samaa ssmtp -pakettia, joka on jo ladattu serveriin backup-järjestelmän tiedotuksia varten. Backupista olen kirjoittanut jo aiemmin.

Crontabiksi käy vaikka seuraava, joka liipaisee tarkistuksen kolmen tunnin välein joka päivä:
 07 */3 * * * /home/bin/hae_IP/hae_IP.sh 2>> /var/log/cron_root.err 1>>/dev/null

Ohessa listaus käyttämästäni scriptistä
Scriptissä sisällä oleva sähköpostiosoite sekä palvelun tarjoava www-osoite kannattaa vaihtaa. Aion kyllä pitää tuon www-sivun tuolla, mutta en takaa sitä.

------------<hae_IP.sh>-------------
#!/bin/bash
# This script wgets a certain html file from a server outside the home net
# The file contains only an environment tag <!--#echo var="REMOTE_ADDR"-->
# While fetched with wget, the file contains the IP address of home
# Compare this to a day old version and sen a message, if the file has changed.

RECEIVER=mistofeles@postipalvelin.fi
MESSAGE=temp.tmp;
# ------------- system commands used by this script --------------------
ECHO=/bin/echo;
CAT=/bin/cat;
SENDMAIL=/usr/sbin/sendmail;
# ------------- the script itself --------------------------------------
# Copy previous address to another file:
mv osoite.shtml old_IP;
# Get the new value:
wget -q http://www.saunalahti.fi/orfeus/osoite.shtml

# Compare values = files:
cmp -s osoite.shtml old_IP;
if (( $? )) ; then {
        $ECHO "To: $RECEIVER" > $MESSAGE;
        $ECHO -n "Subject: Uusi koti-IP: " >> $MESSAGE;
        $CAT osoite.shtml >> $MESSAGE;
        $ECHO "" >>$MESSAGE;
        $CAT osoite.shtml >> $MESSAGE;
        $ECHO " = Koti-ADSL-liittyman uusi ulkoinen osoite." >>$MESSAGE;
        $CAT $MESSAGE | $SENDMAIL $RECEIVER;
} fi;
------------</hae_IP.sh>-------------

151
Juuri olin saanut pari serveriä pystyyn ja aloitin taas yhtä. Vedin Apachen koneeseen, kuten ennenkin. Vaan eivät toimineet confausta varten rakentelemani scriptit. Apachen conf-fileiden rakenne on muuttunut taas hieman.

Koskahan sitäpaitsi Apachen kehittäjät huomaavat, että /var/www ei todellakaan ole 'voittajan valinta' paikalle, jonne rakennetaan werkkosivustoja. Itse suosin /home/www varmuuskopioinnin helpottamiseksi. Myös siksi, että tavoittena itsellä on kone, jossa kaikki systeemihakemistot, myös /usr, ovat omalla levyllään, jolle vain rootilla on kirjoitusoikeus.

152
Ubuntu serverin asennuksessa tulee vastaan kohta, jossa partitioidaan kovalevy. Vaihtoehdot ovat kuin suoraan tietojenkäsittelyn historiasta. Yhtenä vaihtoehtona 'Use entire disk and set up LVM'.
IMHO RTFM LSA valikko on täydellisesti sopimaton tähän yhteyteen. Muutenkin LVM:n dokumentaatio werkossa näyttää olevan totaalisesti nörtti-tasolla.
Ainakaan itse en luota järjestelmiin, joiden kirjoittaja ei osaa millään tunnetulla kielellä ilmaista, mitä ja miten järjestelmä tekee. Nörttikieli ei ole Suomen laissa kelpuutettu viralliseksi kieleksi.

Dokumentaation happotestinä olen tottunut käyttämään talon siivoojaa. Ellei hän käsitä, mistä on kyse, ei tuotetta kannata julkaista.

Logical volume -lyhennettä käytettiin aikaan, jolloin BIOS ja käyttöjärjestelmät eivät kyenneet käsittelemään kovalevyjä, joilla olli uria tiettyä rajaa enemmän. Nyt nimitystä on näemmä kierrätetty.

153
Onko 9.10 serverissä jotain ACPI-työkalua ?
Intel:n kaksiytiminen D845GCLF2 luulisi osaavan sammutella osiaan ja pudottaa nopeuttaan. Osaahan eeePC 901:n n270 pudottaa nopeuttaan 1600 - 800 tarpeen tullen.

Tehon pudotus olisi mukava, koska nyt emo + 2x500GB HDD + DVD imevät 55W lepotilassa. Pelkkä emo + DVD+ virtalähde ottavat yhteensä 35W.
Kone on kotona levy- ja werkkopalvelimena, joten täyttä tehoa tarvitaan vain hetkittäin. Kovalevytkin saisivat nukkua suuren osan päivästä.

Workstationissa on monenlaista virittelykamaa mukana. Pitääkö serveri rakentaa workstation-asennuksesta ?
Onko mitään tapaa käyttää pöytäkoneessa pyörivää wrokstation -asennusta ja sen ohjelmia serverin virittelyyn ?
Pelkästään Samban puukotus ja serverin käyttäjänhallinta olisi tuota kautta mukavampaa.

154
Testailin uutta rautaa, Intel D945GDLF2 ATOM 330 -prosalla.
-.Asensin tyhjälle SATA-levylle Ubuntu 9.10 serverin ja testailin. DF ilmoitti levyn kooksi 486 GB.
- Asensin PATA-levylle Win7 ja testailin. Win7 ei nähnyt SATA-levyä lainkaan
- Asensin WUBI:lla XUBUNTU 9.10:n PATA-levylle.
- Sitten yritin asentaa 9.10 workstationin SATA-levylle.
- Asennus meni OK siihen asti, kunnes olisi pitänyt tehdä partitioita. Ohjelma ei nähnyt kovalevyä lainkaan.
- Live-CD:ltä fdisk oli poistavinaan vanhan partition, mutta ilmoitti sitten, että levyllä on virhe, Siellä on MSDOS-partitio, jota ei pystytä poistamaan.
- Irroitin PATA:n -ei vaikutusta.
- GPARTED ilmoittaa levyllä olevan MSDOS-partition, jolle ei pysty tekemään mitään. Näytöllä tälläistä partitiota ei näy. Ilmoittaa levyn kooksi 465 GB
- Yritin käynnistää SATA:lle jättämäni serverin - käynnistys juuttui GRUB-kehoitteeseen.
- Asensin server 9.10:n uudestaan. Nyt DF ilmoittaa kovalevyn kooksi 455GB
- S.M.A.R.T on käynnissä, eikä ilmoita mitään.

Luoja tietää, mitä on tapahtunut. Yleensä Linuxin Fdisk on pystynyt raivaamaan kovalevyiltä kaikki M$:n töherrykset paremmin, kuin M$ itse. Veikkaan, että tämäkin on jotain M$:n kehitelmiä.

155
Jos pitäisi rakentaa pieni ohjelma, joka olisi pelkkää käyttöliittymää, niin mitä kannattaisi käyttää työkaluna ?
Onko jotain Wintöötin VB:n tapaista, jossa ikkunat, näppylät ja painikkeet olisi helposti luotavissa ?
Etuksi luettaisiin, jos tehdyt ohjelmat toimisivat ilman ihmeempiä kikkailuita ainakin yleisimmissä ikkunamagagereissa (Gnome, KDE, Enlightment...)

Ei tuollaisen työkalun tarvitsisi olla graafinen IDE. Riittäisi, jos ikkunoiden ja näppylöiden määrittelyt voisi suorittaa vaikkapa taulukkona, jonka perusteella työkalu latoisi osat paikoilleen ja latailisi tarvittavat kirjastot ja linkitykset yms.

156
Miten saisi muutettua avoinna olevan ikkunan karmin (border) aktiivia leveyttä ?
Ei tahdo millään osua touchpadilla ikkunan aktiivireunaan, jotta saisi ikkunaa venytettyä. Nyt tuo aktiivinen kaistale on yhden pixelin levyinen. Kaikisssa tarjolla olevissa teemoissa on sama vika.

( WinXP Paintissa oli sama vitsi: piirtoalan venytystä varten varattu aktiivinen piste oli yhden pixelin kokoinen)

157
Asentaminen ja käyttöönotto / Thunderbird, Remix 9.10
« : 13.11.09 - klo:21.43 »
UNR ja Evolution on nyt poistettu. Tilalle on asennettu Synaptic:lla Thunderbird ja Lightning.
Ongelma: Thunderbird on niin korkea, että edes lightningin kilkkeet eivät näy ruudun alareunassa.
Samassa koneessa Remix 9.04:ssä ei ollut tätä ongelmaa.

Vika löytyi hetken mietinnän jälkeen. Olin ladannut Lightningin suoraan werkosta. Se versio sotki Thunderbirdin asetukset.
Poistin Lightningin ja asensin sen Synapticilla. Nyt toimii. Myös paikallisen SUN:n kalenteripalvelimen kanssa.

Saman tien muistutus Junk-controllerista. Junkin käsittely pitää asettaa sekä Edit/Account Setting että Edit/Preferences -valikoista Muuten junkatut viestit jäävät möllimään folderiin liekkeineen.

158
Asentaminen ja käyttöönotto / 9.10 classic desktop ?
« : 13.11.09 - klo:12.41 »
Onko joku tapa, jolla 9.10 Remix:n desktop:n lastentarhaversion saa pois päältä ja klassisen desktopin käyttöön ?
Pitäisi päästä työskentelemäänkin tällä koneella.

159
Paljon on tullut urputettua Linuxista ilman, että olisin paljoakaan pystynyt tarjoamaan vastineeksi.
Tässä olisi nyt kuitenkin jotain.
Itse ohjelmat toimivat, ja dokumentaatiokin on hieman normaalin tason yläpuolella, joskin vielä kesken. Esimerkiksi asennustyökalu puuttuu kokonaan.
Järjestelmä ei ole mikään plug & play, vaan asennuksessa pitää osata tehdä käsityötä. Jos jollain riittää asiaan intoa, niin tässä olisi vapaata kenttää kehittelylle. Itse haluaisin nähdä, että tälläisestä tulisi elimellinen osa tulevaisuuden Linux-asennuksia.

Kyseessä on varmuuskopiojärjestelmä. Vaikka näitä onkin maailma piukassa, haluan esitellä tämänkin, koska minusta siinä tiivistyy myös moni asia, joista olen Linuxissa urputtanut.

http://users.utu.fi/ptmusta/backup.shtml

160
Miten IPv6:n saa tapettua siten, että se pysyy kuolleena ?
Yleisin ohje werkossa näyttää olevan se, että /etc/default/grub:ssa muutetaan seuraavasti:
Alkuperäinen:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=”"
korvaaja:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=”ipv6.disable=1"

Sitten pitäisi antaa komento:
update-grub

Tämä toimii, mutta onko se paras tapa ?
Erityisesti tämä tulee mieleen, koska toisessa serverissäni, jossa on 9.04 srv, ei ole lainkaan /etc/default/grub -tiedostoa.

Kaikkineen olisi paljon mukavampaa, jos tuo IPv6 olisi defaulttina pois päältä ja sen saisi _halutessaan_ käyttöön. On aika harvoja paikkoja, missä tuosta IPv6:sta on mitään hyötyä, mutta paljon paikkoja, missä siitä on harmia. Nykyinen on huono tapa ohjata ihmisiä uuden verkojärjestelmän käyttöön. Varsinkin, kun itsellä on vahva epäily siitä, onko se lopullinen ratkaisu nykyisiin ongelmiin.
Omassa ympäristössä on werkko tukossa WinV ja Win7-koneiden ulvoessa IPv6:n kutsuhuutoja ja on tehty periaatepäätös poistaa IPv6 ainakin tuosta monopoikäyttiksestä.

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9