Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikkohuo

Sivuja: 1 ... 27 28 [29]
561
Loistavaa työtä! Juuri tällaista ollaan tarvittu! Jos nyt jotain osaa voisi parantaa, niin tuota Windowsin rinnalle asentamista olisi varmaan hyvä selventää lisää. Useimmat linuxiin siirtyvät haluavat kuitenkin aluksi asentaa Ubuntun Windowsin rinnalle.

Tuolla oleva tieto olisi varmaan hyvä liittää myös tähän asennusoppaaseen: https://wiki.ubuntu.com/WindowsDualBootHowTo tai ainakin vähintään linkittää tuolle sivulle. Muuta ihmeellistä Ubuntun asentamisessa kun ei oikeastaan olekaan kuin tuo osiointivaihe.

Joka tapauksessa asennusoppaan kirjoittaminen tuli mielestäni todella tarpeeseen! Suomenkielistä dokumentaatiota on kuitenkin edelleen kovin vähän.

562
Ubuntun kehitysversio / Ubuntu Starter Guide suomeksi
« : 25.01.06 - klo:21.12 »
Oletteko huomanneet, että juuri päivityksen myötä tullut uusi ubuntu-docs -paketti pitää sisällään myös hyvin pitkälle käännetyn ubuntu faqguiden? Tämä on Ubuntun ohjeessa olevan Ubuntu Starter Guide. Käännettäviä kohtia ei ole enää kuin 131, joten ne voisi talkoilla loppuun ja meillä olisi loistava suomenkielinen opas Ubuntuun!

Kääntäminen on helppoa launchpad.netissä. Tämä olisi minusta kaikkein fiksuin tapa edistää suomenkielisen Ubuntu-dokumentaation syntyä. Tuo Starter Guide on tehty vanhan kunnon ubuntuguiden pohjalta, mutta opastaa pakettien asentamisen synapticilla, joten se on linux-ummikolle paljon ystävällisempi.

564
Toinen samanlainen ohjelma on EasyBreezy: http://robotgeek.org/blog/easybreezy/

Kyllä nää ohjelmat on ihan paikallaan. Helpottaa asentamista huomattavasti ja tekevät monta asiaa, mitä Ubuntun asennuksen pitäisi mielestäni tehdä jo oletuksena.

565
Onko tilanne siis se, että toisilla ei näitä ongelmia ole lainkaan ja nuo ohjelmat toimii moitteettomasti?

Ainakin itselläni toimii Synaptic ja se "lisää ohjelmia" täysin oiken. Noita käytän pelkästään. Konsolin kautta joskus suoritan apt-get update, en muuta.

Oletko testaillut muistien ja kovalevyn toiminnan?

Enpä jaksa uskoa, että vika olisi muisteissa ja kovalevyssä, sillä kone toimii muuten oikein vakaasti.

Komentiriviltä ajettuna näkyy tällaisia virheilmoituksia:

mikkohuo@mikonkone:~$ sudo gnome-app-install
/usr/lib/gnome-app-install/AppInstall.py:196: GtkWarning: gtk_accel_label_set_accel_closure: assertion `gtk_accel_group_from_accel_closure (accel_closure) != NULL' failed
  LaunchpadIntegration.add_items (widget, -1, False, True);

(synaptic:24217): Gtk-CRITICAL **: gtk_accel_label_set_accel_closure: assertion `gtk_accel_group_from_accel_closure (accel_closure) != NULL' failed

(synaptic:24217): Gtk-CRITICAL **: gtk_accel_label_set_accel_closure: assertion `gtk_accel_group_from_accel_closure (accel_closure) != NULL' failed

(synaptic:24232): Gtk-CRITICAL **: gtk_accel_label_set_accel_closure: assertion `gtk_accel_group_from_accel_closure (accel_closure) != NULL' failed

(synaptic:24232): Gtk-CRITICAL **: gtk_accel_label_set_accel_closure: assertion `gtk_accel_group_from_accel_closure (accel_closure) != NULL' failedTarkoittaako jotain?

566
Onko kyseessä ihan normaali ubuntu vaiko 64bit?

Kyllä mulla ainakin ongelma on ihan normaalissa Ubuntussa. Onko tilanne siis se, että toisilla ei näitä ongelmia ole lainkaan ja nuo ohjelmat toimii moitteettomasti?

567
Lainaus
Voisitkos antaa jonkin esimerkin?

No kun yrittää asentaa ohjelmaa valikosta kohdasta Sovellukset / Lisää ohjelmia niin kaikki siellä listatut ohjelmat eivät lähde asentumaan. Samoin, kun päivitysohjelma ilmoittaa uusia päivityksiä olevan saatavilla, niin ne eivät toisinaan lähde asentumaan. Vaikuttaisi sille, että näissä työkaluissa on joku pikku bugi, koska samat paketit asentuu nätisti apt-getilla tai synapticilla.

Lainaus
Sinällään vain ja ainoastaan sudo-käyttäjä (tai root, jos tunnus on aktivoitu) voi asentaa paketteja järjestelmätasolla kaikkien käyttäjien käytettäviksi. Debianin ja myös Ubuntun asennussofta on apt-get sekä sen päälle tehty synaptic.
Yksittäisen deb-paketin purkaminen käy myös dpkg:llä, mutta se ei nouda ja asenna riippuvuuksia automaattisesti.  Ja jos riippuvuudet eivät toteudu, ei ohjelmaa asenneta.

Tämä on itselleni tuttua, mutta kuten aikaisemmin kirjoitin, niin tällaiset toiminnot pitäisi toimia ilman, että käyttäjän tarvitsee ymmärtää sen syvemmin apt-getin tai dpkg:n sielun elämää....

568
Tämä antaa mielestäni huonon kuvan linuxista ja ubuntusta siihen siirtyville uusille käyttäjille. Yksikin uusi Ubuntun käyttäjä totesi, että "täytyyhän tällaisten toimia". Niinhän niiden pitäisi toimia. Vaikka komentorivin käyttäminen voikin olla osaavalle käyttäjälle kätevää, niin mielestäni tavallisen käyttäjän ei siitä tarvitse mitään ymmärtää. Ubuntussa on yritetty panostaa helppokäyttöisyyteen, mutta tällaiset pienet harmittavat bugit tuppaavat vesittämään mainetta toimivasta käyttöjärjestelmästä Windowsin tai Macin todellisena vaihtoehtona...

569
Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia Ubuntun ohjelmien asennustyökaluissa? Tarkoitan lähinnä Lisää sovelluksia työkalua sekä ohjelmistopäivitysten asentajaa. Synaptic toimii hyvin.

Molemmat työkalut eivät välillä suostu latamaan jotain pakettia, tai sitten ne lataavat paketin mutta eivät asenna sitä. Onko tuttua? Mistä moinen johtuu?

Voihan asentamisen toki tehdä Synapticilla tai komentoriviltä, mutta kun tuollaiset mukavat työkalut on olemassa, niin olisihan niitä kiva käyttää...

Sivuja: 1 ... 27 28 [29]