Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikkohuo

Sivuja: [1] 2 3 ... 29
1
Laitealue / Thinkpad Edge E145
« : 28.02.14 - klo:10.37 »
Asentelin sukulaisen uuteen Thinkpad Edge E145:seen Ubuntun (12.04):
www.ubuntu.com/certification/hardware/201305-13630/components/

Konehan on mitä mainioin, mutta muutama pikku harmi kuitenkin on. Näitä ongelmia ei ilmene Windows 8.1:ssä, joten rautapuoli pitäisi olla kunnossa.

1) WLAN on epäluotettava eli ei usein yhdistä verkkoon.

2) Koneen ollessa ilman verkkovirtaa akun varassa tapahtuu kaksi ilmiötä: näyttö tekee vilkahduksia aika ajoin ja kone boottaa itsensä muutaman minuutin käytön jälkeen. Tällaista ei tapahdu verkkovirrassa. Ehkä liittyy johonkin virranhallintaan?

Osaako joku auttaa, että mistä lähtee näitä selvittämään?

2
ps. Kirjoitettu OpenOffice.org 3.2 Writerilla.

Käyttiksenä oli tietysti Ubuntu ja työ on julkaistu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 1.0 Suomi -lisenssin ehtojen mukaisesti ;-)

4
Elisa Viihde toimii hienosti Saunabrowser-skriptin avulla, jota saa hieman tuunattua Elisa Viihde aikaan sopivaksi. Ohjeet löytyy tuolta: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=36352.0

5
Tuli hommattua keväällä Elisa Viihde, joka on varsin mainio paketti. Ongelmana vaan on ollut, että tallenteiden katsominen Ubuntulla ei ole onnistunut suoraan VLC:llä vaan vain Firefoxin VLC-lisäosan läpi. Se ei ole ollut oikein optimaalinen ratkaisu, koska tuo plugin bugittaa enemmän ja vähemmän.

Nyt kuitenkin huomasin, että vanha SaunaBrowser toimii hienosti myös Elisa Viihteen kanssa. Ohjeet sen asentamiseen löytyy täältä: http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,12243.0.html

Softan saa päivitettyä Elisa Viihde aikaan, kun tekee python skriptiin pari muutosta.

1) Kannattaa muuttaa käyttöliittymä Saunavisiosta Elisa viihteeksi. Onnistuu tuolla pikku muutoksella:
http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,12243.msg109967.html#msg109967

2) Lisäksi laitoin VLC:n aukeamaan suoraan fullscreen tilaan:
http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,12243.msg109494.html#msg109494

Kaikki muu toimii paitsi tallentaminen wget:illä. Jos joku saa tämän toimimaan, niin kertokoon täällä.

6
Sain kierrettyä ongelman poistamalla kaikki suomalaiset kielipaketit sekä kaikki voikkoon viittavat paketit. Päivitys meni tämän jälkeen ongelmitta läpi ja sen jälkeen asensin taas täydellisen suomen kielen tuen.

Toivottavasti tämä saadaan korjattua pian! Timon tekemän bugiraportin mukaanhan tälle ei ole vielä tehty mitään.

7
Mulla hyytyi yksi päivitys kanssa tähän voikko ongelmaan. Onko tähän mitään ratkaisua? Harmillinen homma, koska kone ei ole minun ja tarkoitus oli hoitaa päivitys nyt.

8
[Joo, tekstitys tolleen ei toimi, mut saapahan ainakin noin lätkämatsit katottua. Tekstitystä varten joutuu varmaankin odottelemaan Meikäläisen teeveen päivitystä.

Asenna Kaffeine. Siinä toimii myös tekstitys.

9
.. Kunnes äsken hoksasin lainata naapurilta kaistaa; Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet ja 'hae lähteestä' muu, ja valitse Ruotsin listalta se.archve.ubuntu.com.  Valui n. 5.5MT/sec eikä pätkinyt yhtään.


Tämä on hyvä vinkki! "Ohjelmalähteet" kohdassa voi laittaa etsimään parhaan mahdollisen palvelimen. Mulla tuli joku ftp-palvelin Virosta.

 Laitoin nyt päivityksen menemään ja näyttäisi lataavan ihan sellaista vauhtia, kun omaa kaistaa riittää.

10
Multimedia ja grafiikka / Areena Beta pätkii hieman
« : 25.04.09 - klo:12.54 »
Areena Beta tuntuu hieman pätkivän ainakin minun Ubuntu 8.10:lla. Varsinkin kokoruututilassa kuva pikselöityy ja hieman pätkii. Samassa verkossa XP:llä kuva on huomattavasti terävämpi ja tuollaista pätkimistä ei ole ollenkaan.

Onko muilla vastaavia havaintoja?

11
Laitealue / Vs: Digitv tikku
« : 16.03.09 - klo:17.04 »
Artec T14BR täällä. Toimii heittämällä. Omani löysin Koneboxista parilla kympillä. Harvoin saa rahoilleen yhtä hyvää vastinetta.

12
Ubuntu 8.04 tunnisti tikun lennosta. Asensin Kaffeinen ja pienen antenttivirittelyn jälkeen homma toimi hienosti.

Tikku on siis suositeltava hankinta. Tässä ketjussa olevat ongelmat ovat uudemmissa Ubuntun versioissa historiaa.

Oma versioni tikusta on tuo: https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=102155

13
Laitealue / Vs: Hyvä ja toimiva DigiTV-tikku?
« : 06.02.09 - klo:15.44 »
Eilen ostin tuollaisen Artecin Koneboxista:
https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=102155

Tyrkkäsin tikun koneeseen kiinni, asensin Kaffeinen ja homma toimi lennosta! Harvoin on ollut missään laitteessa hinta-laatusuhde näin kohdallaan :-)

14
Yleistä keskustelua / Vs: 9000 foorumilaista
« : 10.01.09 - klo:22.50 »
Onko kenelläkään tilastotietoa miten foorumilaisten määrä on kehittynyt vuosien varrella.

Tuollaisen joskus aikanaan väänsin blogiin. Kuvaajat on vaan kadonnut johonkin:

http://blog.ubuntu-fi.org/2007/foorumilla-5000-rekisteroitynytta-jasenta/

Pitäisi päivitellä tuoreemmaksi.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Avainniput (nm-applet) ja Wlan
« : 10.01.09 - klo:22.39 »
Tän saman homman kanssa taistelin ja luulin jo wlankortin ajurien olevan jotenkin puutteelliset tms. Sitten tajusin, että homman pointtihan on siinä, että Ubuntu tallentaa langattoman verkon salasanan tuonne avainnippuun salattuna. Ylimääräisestä kyselystä pääsee ainakin 8.10:ssa siten, että avainrinki asetetaan siten, että sen salasana saadaan samalla, kun kirjautuu koneeseen sisään. Onnistuu siis tällä aiemmin mainitulla tavalla:

Lainaus
joykop:
Nyt kun kattelin ihan menuvalikoista "Järjestelmä -> Asetukset -> Salaus ja avainniput", niin nyt aukeavassa ikkunassa Salasana-asetukset -välilehdellä näkyy salasana-avainniput
default
login        Avataan automaattisesti sisäänkirjauduttaessa

Alareunan pudotusvalikosta saa sitten valita, että kumpaan noista salasanat tallennetaan. Luonnollisesti tuo default sitten kyselee sitä keyring-salasanaa.

Kirjautumissalana ja avainrenkaan salasana tulee olla samoja.

16
Täällä A-linkin ko. piirillä varustettu pci-kortti löytyi lennosta intrepidissä, mutta wpa-salauksen saaminen toimintaan vaati tuon backports-modules paketin asentamista.

17
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomi-verkkolehti
« : 29.09.08 - klo:18.27 »
Mieleeni hiipii sellainen pieni epäilys, että ollaankohan tässä nyt haukkaamassa liian isoa haastetta. Olisiko parempi koittaa vaikka elvytellä blogia ja julkaista juttuja siellä? Jos siihen olisi ylitarjontaa jutuista, niin sitten varmaan riittäisi sisältöä lehteenkin, mutta kirjoittajia on kyllä ollut varsin vähän. Kai noita Full Circle Magazinen juttuja voisi blogissakin julkaista?

18
Tää olisi todella hyvä juttu! Mukava huomata, että samat ajatukset pyörii muillakin mielessä:

http://blog.ubuntu-fi.org/2006/opetusvideoita-ubuntusta/

19
[edit 25.4.2009]

Yle on avannut käyttöön Areenasta uuden beta-versio, jonka käyttäminen on suositeltavaa.

 Lue lisää: http://blog.ubuntu-fi.org/2009/yle-tukee-ubuntua/

Nämä ohjeet toimii edelleen, jos haluat käyttää Elävää arkistoa tai Areenan vanhempaa versiota.

[/edit]
---

YLE:n hienot palvelut Areena ja Elävä Arkisto toimivat Ubuntulla hyvin asentamalla paketin ubuntu-restricted-extras. Palvelujen käyttämiseksi ei tarvitse tehdä mitään muuta.

Monet ovat kuitenkin tuskailleet palvelujen kanssa ja kokeilleet sisällön näyttämiseen mm. mplayeria ja vlc:tä. Palvelun saattaa saada toimimaan niidenkin kanssa, mutta mitään erityistä tarvetta siihen ei ole. Restricted-extras on ns. metapaketti, joka asentaa tarvittavat kodeekit.

Oletuksena Ubuntussa Firefox käyttää multimedian näyttämiseen Totemia, joten jos tuohon asetukseen on mennyt koskemaan, niin kannattaa varmistua, että paketti totem-mozilla on asennettuna. Oletuksen Totem käyttää taustamoottorinaan gstreameria, joten jos sitäkin on tullut vaihdettua, niin on syytä ottaa käyttöön alkuperäinen paketti totem-gstreamer.

Näiden pakettien kanssa ongelmia voivat tuottaa mm. seuraavat paketit mozilla-mplayer ja totem-xine. Mikäli ne on asennettuna, kannattaa paketit poistaa.

Firefoxin liitännäisellä mediaplayer-connectivity voi säätää tarkkaan mikä ohjelma avaa minkäkinlaisen videon, mutta peruskäytössä siihen ei ole tarvetta. Liitännäisen voi siis poistaa, jos sellaisen on mennyt asentamaan.

Nämä ohjeet on testattu ja todettu toimiviksi useissa Ubuntu 8.04 asennuksissa.


edit/rhkfin. Kubuntussa ilmeisesti riittää asentaa paketti kubuntu-restricted-extras niin konqueror ja kaffeine osaavat näyttää videot nätisti.

edit/gdm. Poistettu huomautus.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu-kirjat
« : 04.08.08 - klo:14.40 »
Suomeksi ei taida kovin paljoa materiaalia olla. Parhaat on tuo wikikirja, Ubuntu Suomen wiki sekä Ubuntun omat helpit, jotka ovat yllättävän kattavat.

Englanniksi löytyykin sitten todella paljon matskua. Esim. Amazonista kannattaa hakea hakusanalla 'Ubuntu'.

Sivuja: [1] 2 3 ... 29