Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sysi

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]
241
Yleistä keskustelua / Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« : 05.07.08 - klo:18.02 »
Hyvä vaihtoehto on myös odotella, että yleisimpiin ongelmiin/bugeihin kehitetään korjaus, jolloin on valmiita ohjeita foorumilla.

242
Yleistä keskustelua / Vs: Elisa laajakaista
« : 05.07.08 - klo:17.56 »
On tuokin parempi kuin meillä ollut PPO/dna. Vähintään pari päivää viikossa oli pimeänä. Ja ihan upouudella modeemilla.
Mistähän sais laadukkaamman modeemin sitten? Nyt käytössä 5:n konepaikan malli, pitäisi olla parempi kuin perus.
Ei tosin meillä ole ongelmaa. Sonera on käytössä.

243
Pelit / Vs: Nettipelit ei toimi kunnolla
« : 02.07.08 - klo:00.57 »
no, 100% linux aloittelijoista omaa konsolifobian, joten apt-get ei ole heille mielekäs tapa, vaikka onkin kaikkein vaivattomin, mutta vain silloin kun asennetaan javaa ennen varsinaista tarvetta, tällöin se pluginin asennus jota firefox ehdottaa, olisi vaivattomin, olen päässyt omasta konsolifobiastani vajaa vuosi sitten.

Eli apt-get on helpoin, kunhan sen logiikan sisäistää, ja se on myös vaivaton, mutta jos aloittelijat yritetään javan asennuksen tapauksessa painostaa "joko käyttämään apt-getiä ajan säästämiseksi, tai palaamaan Windowsiin", tehdään vain hallaa tälle yhteisölle.

Koska Firefox yrittää helpottaa käyttäjän arkea tarjoamalla Java- ja flashpluginien ohjattua asennusta, tulisi tämä tehdä mahdolliseksi, muutama tuttavani käätnyi kokonaan Linuxia vastaan yritettyään asentaa Ubuntussa jre:tä firefoxin ohjatulla asennuksella, kun se ei onnistunut, he sanoivat "**ttu täähän on ihan paska, ei osaa edes asentaa yhtä javaa oikein, ja joku oikeesti uskoo että tää olis luotettavampi ku Windows? Millä planeetalla ne elää?"

Tuohan on vain yleispätevää uusien asioiden ja erilaisuuden pelkoa, ja oman tietämättömyyden myöntämättömyttä. Mikä suomalaisilla on romaneja vastaan?

Minä luin yhden kerran luotettavasta lähteestä, että linuxissa komentotulkilla saa asiat tapahtumaan helposti, joten tutustuin sen käyttoon.
Muistatko foorumin aloittelijoitten ohjeen kohdan 2? Kertaa ja kerro kavereillekkin. Akseli007:kan kannattaisi myös lukea kysyjän ohjeet.
Eli apt-get ei ole aloitteliallekkaan vaikea, vaan erilainen. Ohjeitakin on paljon.
Minullakin hermostutti aluksi, kun pidginiä ei osannut käyttää , parhaillaan menossa sen käytön opettelu. On erilainen kuin messenger, ohjeita lukien aloittelen, tuntuu hyvältä ohjelmalta.
Konsolifobiaan hyvä lääke on cowsay ja varmuuskopiot. Hyvä tukiyhteisö auttaa myös.

244
Kun tulee sata päivitystä kuussa, niin ei pelkää viruksia, niitä vastaanhan ne on. Ainakin osa.
Kun ei lataile hämäriä ohjelmia asennussovelluksineen  ympäri nettiä, ei saa yhtä helposti viruksia. (Tonin tuttaville  :D)

245
Mulla ilmoitti Xubuntu "Tiedostojärjestelmän luonti epäonnistui"
En muista minkä järjestys kohdassa oli looginen, piti vaihtaa johonkin toiseen vaihtoehtoon.
Kului paljon kahvia kun kokeili vahtoehtoja, ja lopuksi huomasi, että oli  yksi rasti  väärässä kohdassa.

246
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 01.07.08 - klo:02.42 »
Legoman, onko palkki asetettu täydelle leveydelle?
Omaani en laita kun täysin vakio ja vain firefox auki.

247
Pelit / Vs: Nettipelit ei toimi kunnolla
« : 01.07.08 - klo:02.36 »
Tai sitten koneessa ta netissä ei ole tarpeeksi ytyä. (kuten mulla, pelit hitaita)
eli Windowsista tulevalle (kuten minulle) tuo paketinhallinnan käyttö EI ole "kaikkein vaivattomin tapa"
(uusi käyttäjä tuskin käyttää apt -getiä, vaan avaa mieluummin Synapticin)
Minusta apt-get on helpoin tapa, eikä synaptic. Komento tekee kaiken mitä haluaa, turhia kyselemättä. Eikä tarvi ettiä pitkin nettiä/ohjelmaa mitä haluaa. Silloin tällöin kun päivittää niin toimii.
Minä olen kyllä jo veteraani, kuukausi jo takana "vaikeampaa kevytversiota". En kummoinen konemies ollut XP:lläkään, treenattu 6 vuotta.
Erilaisuus on vaikea hyväksyä, avoimin mielin ja tietoa hankkien.

248
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 01.07.08 - klo:02.20 »
Videoimaton Mac mainos http://crap.fi/?i=5621
Kumma kun ei tiedetä mikä linux on http://crap.fi/?i=2471
Kyseisellä sivulla paljon muutakin.

249
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Naiset ja Linux
« : 01.07.08 - klo:02.00 »
Mies osaa hädin tuskin käynnistää nettiselaimen.
Et oo kouluttanu kunnolla, vai onko vaikea tapaus? Vai ootko opettanu vain ruoanlaittoa yms.  ;)
Kotityöt on lapsille, oppivatpahan ansaitsemaan rahansa.
t. kotityöläinen

Miksi naiset eivät pyöri tietotekniikan mailmassa aivan niin  paljon kun miehet?
Tytöille sanotaan pienestä pitäen etteivät he ymmärrä tekniikkaa tai matematiikka ja antaa miesten hoitaa se puoli. Tämä korostuu myös lahjoissa, pojille ostetaan autoja ja hävittäjiä, tytöille taasen nukkeja.

Tai olisiko ryhmäpaine? On vaikeaa olla kiinnostunut eri asioista kuin kaikki muut, kokemusta on. Useimmat ihmiset haluavat kuulua johonkiin ryhmään, harvat haluavat erottua massasta, varsinkin pienenä. Tämä myös heikentää kotona opetettujen asioitten tehoa, lapsen on annetaan kasvaa millaiseksi itse haluaa, on helppo valua valmiiksi hyväksyttyyn muottiin, kun vanhemmat ei väitä vastaan.
Vika on myös usein vanhassa "elä tee niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon", samaa sanotaan myöhemmin omille lapsille ja tavat eivät koskaan muutu.

Oikea vastaus vaatisi pitkällistä psykologiaan perehtymistä ja vastaisi suoraan kysymykseen miesten ja naisten ajetusmaailmojen eroista. Tämä kaikki on vain spekulointia, mutta voihan sitä arvatakkin lähelle.

Kysyjän sukupuli vaikuttaa pakostakin vastaukseen, naisilla ja miehillä on hyvin erilainen ajattelutapa, nainen ymmärtää yhtä hyvin kuin mies, mutta eri tavalla.

250
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Naiset ja Linux
« : 29.06.08 - klo:18.44 »
Sisko 18v sanoi, että on nörttiä käyttää linuxia. Käyttäisi silti varmaan, jos olisi asennettu ja kerrottu miten ohjelmat toimivat ja millä tekee mitäkin.

Onkohan tuo yhteisöllisyys osa asiassa? Minun tähänastisena kokemuksenani on, että miehet touhuavat enemmän itsekseen kuin naiset. Kaikkihan haluavat itsenäisyyttä, mutta naiset viihtyvät enemmän joukossa kuin miehet. Onhan toisaalta sosiaalisia miehiäkin. Tekevätkö naiset enemmän massan mukaan? Kysyttäessä vastaus on ei, mutta esim. vaatteet, vrt. tyttöjen ja poikien muodikkuus.
Varmaankin usein syy on sama kuin miehillä, "elä korjaa sitä jos se ei ole rikki", vanha käyttis toimii, ei haluta uutta ja outoa, jota ei osaa käyttää.
Naisia ei varmaan myös huvita tapella koneen kanssa, käsketään vain isännän korjata se. Myös naisten ihanteet ovat monesti kauneudessa ja terveydesssä, eikä tietokoneen käyttötaidossa ja mekaanisten laitteiden tuntemuksessa.

Jos lähdetään luolamiestasolta, se mies joka teki parhaan keihään sai eniten saalista ja menestyi, sen täytyi tuntea keihään rakenne. Naiset kasvattivat lapsia, eivätkä tarvinneet tekniikkaa, riitti että miehet haluaisivat niitä ja ne saisivat lapsia. Kannatta lähteä oikeasti pohjalta eikä "muka pohjalta" kasvatuksesta.

Naiset eivät varmaan halua mitään erikoista käyttöjärjestelmältä, mutta jos naiset keskustelisivat enemmän tietokoneista, olisi enemmän puhetta linuxista ja useammat haluaisivat kokeilla.

Tälläinen käsitys tällä pojalla.

251
Tuota muuttumista puoltaisi se, että xubuntu-restricted-extralla ei saa esim. mp3:sta toimimaan hardyssa, ubuntun paketilla toimii.

252
Mun eka linux kokemus on Xubuntulla. Mukavan kevyt verrattuna XP:hen, vista ei edes pyörisi tällä raudalla varmaan.
Kovalevyä on 40 gigaa, hyvin mahtuu.
Mitenkähän tämä on vaikeampi kuin Ubuntu? Kaikki onnistuu mulla, vähän vain vaatinut kyselyä.
Laitetaampa tähän, että tässä 8.04:ssa on parempi ubuntu-restricted-extras, sai kerralla toimimaan musiikit, xubuntu-restricted-extras:lla en saanut toimimaan MP3:sia.

Todella tyytyväinen olen verrattuna wintoosaan!

253
Kiitoksia avusta!!

254
Olen asentanut xubuntu-restricted-extras(olis pitänyt tajuta laittaa heti), mutta pitääpä kokeilla tuota medibuntun lisäämistä lähteisiin jos saisi musiikit kuulumaan.
Vai asentaakko ubuntu-restricted-extras, saisiko sillä enemmän koodekkeja valmiina? Vai onko lopputulos sama, tämähän vaikuttaa myös DVD-toistoon (siihenkin totem haluaa koodekkia). Ei taida mitään erikoista tapahtua, jos asentaa xubuntun ja ubuntun paketin päällekkäin, tässähän tulee vain ladattua paljon turhaa.  Käytössä 8.04 eli Hardy.

Wikikirjaan kannattaisi lisätä, että Ubuntun restricted-extras on parempi Xubuntulle, kuin sen "oma", tai että Xubuntuun pitää ottaa käyttöön medibuntu erikseen Hardyssa. (Ubuntussa ei tarvinne?)  Itse en ole rekisteröitynyt wikipediaan, tai -kirjastoon.

Kiitoksia kaikille auttaneille, kokeilen, että alkaako soimaan.

255
Sain Xubuntun asennettua,kun muutaman tunnin kokeili, puuttui raksi yhdestä kohdasta.

Mutta MP3:sta en saa kuulumaan, Totem haluaa multimediakoodekkia, mutta wikikirjassa olevaa w32codecs paketista ilmoittaa Pääte ettei löydy, tai on vanhentunut.
Synaptik päivitetty viikko sitten graafisesti, vaikuttaako onko päivitetty komentoriviltä vai graafisesti?
Pakettia olenyrittänyt asentaa komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install w32codecs Siksi komentoriviltä että ei löydy Synaptikista (ohjelma löytäis varmaan, minä en löydä ohjelmasta). Vaikuttaako asiaan se, että paketti on epävirallisessa Medibuntu-pakettivarastossa?

256
Mullakin oli asennettaessa englanniksi ja vastaus löytyi ihan valmiina täältä Ubuntun ohjeista usein kysytyistä kysymyksistä, kohdasta "Miten saan Ubuntun suomenkieliseksi", vaan laitetaampa tähänkin ehdolle eli: Järjestelmä->Ylläpito->Kieliasetukset. Mulla ilmoitti suunnilleen, että suomen kieli ei ole kokonaan käytössä.

Tämä olisi järkevä vastaus, paketti asennettu, mutta ei käytössä.

Kannattaa muistaa, että Ubuntun ohjeet käyvät usein myös Xubuntuun

257
Ei toiminut nuo :( . Asensin sitten SuomiKnoppix cd:ltä Kubuntun, ja nyt pelittää. Jaksaa pyöriä KDE:kin tällä raudalla nähtävästi ihan hyvin.

258
Mulla on sellainen ongelma, että Xubuntu 8.04 käyttää vain pientä osaa näytöstä. Siis näkyy vain pieni kuva keskellä näyttöä. Siinä pienessä näkyy kyllä työpöytä ja ohjelmat kokonaan, eli mitään ei puutu kuvasta, mutta olisihan se mukava kun koko näyttö olisi käytössä, eikä tarvisi tiirailla postikortin kokoisena ohjelmia.

EDIT: koneen tietoja
Fujitsu siemens amilo L 6820 läppäri
Prosessori: Intel Celeron Mobile Processor
256 DDR ram
40 gig hardrive
näytönohjain Intel 845
15" TFT XGA 1024x768 näyttö

Sivuja: 1 ... 11 12 [13]