Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - retu

Sivuja: 1 ... 46 47 [48]
941
Siksi laitoinkin gksudo, puhe oli alasajokuvakkeesta ja tuo rimssu oli tarkoitettu launcherin command looraan.  ::)

942
Eikö shutdown toimi tarpeeksi siististi?

Koodia: [Valitse]
gksudo shutdown -P now
En ole käyttänyt halt komentoa, mutta man sivun mukaan se kutsuu shutdown komentoa ellei erikseen kielletä. Samalla man sivulla mainitaan myös poweroff komento eli taitaisi riittää komento "gksudo poweroff" kuvakkeen taakse.

943
Tulipa vaihteeksi tallennettua Teemalta, joten kokeilin tuota ProjectX:n värimuutosta. Nyt toimii myös .ifo tiedostoa käyttäen kuten pitääkin eli pxsup2dast ohjelman voi ajaa kuten tuossa E_LE scriptissä ja värit on ok.

Muoks: Tarkemmin katsoen vituiks män eli png-kuvat on kyllä ok, mutta dvd:llä ei.  >:( Ilmeisesti vika on spumux ohjelmassa tai paletti-tiedostossa.

944
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon editointi
« : 10.09.08 - klo:13.47 »
Ei siis automaagista mainosten tunnistusta  :(

ProjectX:n leikkaustarkkuus riittää kyllä mulle. Enkä kaipaa häivytysefektejäkään. Se sen sijaan olisi kätevää että ohjelma tunnistaisi mahdollisen mainoksen esim. kuvasuhteen muuttumisesta tai mustasta ruudusta.

ProjectX:n käyttökin sujuu nopeasti, kun tarpeeksi kauan harjoittelee.  ;D
Mutta on mgronber kyllä oikeassa siinä että voisihan tuo varmasti olla selkeämpikin.

945
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon editointi
« : 09.09.08 - klo:09.23 »
Voihan ne mainokset leikata jo sillä ProjectX:llä. ::)

Mikäs tuosta dvbcut-ohjelmasta tekee niin erinomaisen? Löytääkö se ne mainokset automaattisesti? Se olisi kyllä kätevää. Tuolla web-sivulla on kerrottu aika niukasti siitä.
 ???

946
Oletkos katsonut niitä lukuisia png tiedostoja että miltä värit näyttää niissä?
En nyt tiedä onko varsinainen vika ProjectX:n vai spuunmux ohjelman puolella (vai YLE:ssä), mutta värit lienee niissä kuvissa pielessä (koska ne sup tekstit on kuvia, jotka katselun yhteydessä yhdistetään elokuvaan).

En tiedä miten spuunmux:n saa tottelemaan, mutta kokeile pxsup2dast-ohjelmaa. Se osaa katsoa värit ifo tiedostosta. Voit myös antaa parametrina värit mitä png-kuvissa käytetään (jos ifo on viturallaan).
Esim:
Koodia: [Valitse]
pxsup2dast elokuva.sup 404040,E0E0E0,808080
...luo alihakemiston elokuva.d/ ja purkaa sinne png ja xml tiedostot. Nuo kolme viimeistä parametriä ovat png kuvissa käytetyt värit. Vaalea teksti tummalla reunuksella, joka sopii ainakin minun silmille.

947
Niin sitä luulisi, mutta vlc/(s,g)mplayer eivät tee vaadittavaa tiedostoa, jolla sen lisätä nautiluksen asetuksiin, josta voisi valita oletussoittimen.

Nyt en muista ulkoa mikä piti lisätä ja mihin..
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=733559
No, tuollahan se selviää.

Kiitoksia, ihan mielenkiintoinen säie!

Olinkin jo aiemmin rämpinyt läpi (epätoivoisen mutta hellittämättömän ;D) nimimimerkin corydodt kokeilemat kohdat 1.-5. ja alkoi tuntumaan toivottomalta. Googletuskin tuntui löytävän vain muita saman asian ihmettelijöitä ja epätoivoiselta vaikuttavia eriskummallisia virityksiä. Tuon säikeen lukeminen selvitti sitten asian vähän pintaa syvemmältä.

Näköjään vlc asennus ei lisää itseään /etc/gnome/defaults.list -tiedostoon mediasoittimeksi ja /usr/share/applications/vlc.desktop tiedostossakin taitaa olla vikaa. Jutussa puidaan eri korjausvaihtoehtoja, joista muutamia kokeilin. Korjasin homman lopulta muokkaamalla omia (eikä globaaleja) asetuksia seuraavasti:

Kopioin globaalit vlc-asetukset pohjaksi:
Koodia: [Valitse]
cp /usr/share/applications/vlc.desktop ~/.local/share/applications/vlc.desktop
ja muutin tiedostoon vlc:n käynnistysriviksi:
Koodia: [Valitse]
Exec=vlc %m(ennen oli Exec=vlc %U)

Lisäsin sitten tiedostoon ~/.local/share/applications/mimeapps.list rivin:
Koodia: [Valitse]
x-content/video-dvd=vlc.desktop;
Jälkimmäinen muutos lisää vlc-toistimen toiseksi valinnaksi totemin rinnalle (Nautilus->edit->preferences->media). Eka muutos on tarpeen ettei tule virheilmoituksia. Nyt vlc käynnistyy!

Tiedostoa ~/.local/share/applications/mimeapps.list ei välttämättä ole olemassa ellei toistoasetuksia ole muutettu. Minulla se oli koska olin aiemmin säätänyt Nautiluksen asetuksista että dvd-levyä lisätessä ei tehdä mitään (kun ei saanut valittua vlc:tä niin eipä tarvinnut joka kerta sulkea totemiakaan).

948
Pisti silmään tuolta viestiketjun alkupäästä että jos kerran Totem ilmoittaa "Resurssista ei voitu lukea" niin olisiko jotain häikkää levyssä tai levyasemassa (tai molemmissa)? Ei se nyt ole mitenkään kauhean erikoista että jokin dvd-levy toimii yhdessä asemassa ja toisessa takkuilee, varsinkin kotipolttoiset.

Kuten edellä vihjaistaan, vian selvittelyyn voi auttaa toisto-ohjelman käynnistäminen komentoriviltä esim. komennolla: "vlc dvd://".
Toiston aikana päätteelle tulostuu kaikenlaista, myös mahdolliset virheilmoitukset. Kun toisto tökkii, kurkistus päätteelle saattaa antaa vihiä ongelman ratkaisuun.

Käytän sekä vlc että mplayer ohjelmia. Vanhassa koneessa mplayer on parempi (kevyempi), mutta DVD-valikot toimii vlc:llä paremmin (joskus niitäkin tarvitsee). Minusta tuon mplayer paketin mukana tuli sekä gui versio että no-gui (gmplayer ja mplayer -nimiset tiedostot). Vain gui versio asentuu valikkoon, mutta päätteestä voi ajaa sen toisenkin komennolla mplayer.

Minulla näissä dvd-hommissa tökkii se kun tuo Totem on oletus dvd-soitin ja siis käynnistyy aina kun tökkään dvd:n asemaan. Luulisi että "preferred applications" asetuspalikalla voisi vaihtaa tämän, mutta ei. Täytyyhän jossain olla jokin asetus jolla oletussoitin valitaan eikö vaan???

949
En osaa sanoa, valitettavasti. Jotenkin se vain aina tapahtuu muutaman päivän välein, joskus useamminkin. Jos kaatumisen määritelmä on windows tyyliin itseboottaus (tai kernel panic), niin sitä ei ole tapahtunut kertaakaan. Kone menee kuitenkin melkolailla "jumiin", mikä mielestäni kertoo koko systeemin kaatumisesta eikä vain yksittäisestä ohjelmasta.

  • Joskus näppäimen painallus tai hiiren liikautus kytkee näyttöön virran muttei aina.
  • Jos näyttöön tulee virrat, hiiren osoitin saattaa liikkua hetken, mutta mikään ei reagoi klikkauksiin.
  • Joskus NumLock tai CapsLock -painallus sytyttää ledin, mutta toinen painallus ei enää vaikuta.
  • Juminut kone vastaa pingiin, mutta ssh-yhteys ei onnistu.
  • Konsoliin vaihto (ctrl-alt-f1) ei toimi eikä ctrl-alt-backspace tai ctrl-alt-del.
  • Mutu-tietona sanoisin että saattaa jumia useammin kun jokin usb-laite (kovo tai toppy) on päällä, mutten ole 100% varma.

Ubuntua olen käyttänyt useamman vuoden ja useammalla koneella. Tämä ongelma on vain yhdellä (EPIA M1000) koneella. Alunperin sekin toimi hienosti, mutta nyt on ruvennut vaivaamaan siinä määrin että olen jo miettinyt kaiken uudelleen asennusta. Jumittelua oli jo ennen 8.04 versiota joten en menisi syyttämään tästä sitä.

Sivuja: 1 ... 46 47 [48]