Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - retu

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 48
41
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Syslog -tiedostot
« : 20.12.19 - klo:20.14 »
Niin, siinä siis on vain joku merkkijono (binääritavuja) jota ei voi tulkita utf-8 merkkijonoksi ja siitä tuo herja. Syypää on joku ohjelma joka puklauttaa lokiin epäkelvon merkkiyhdistelmän. Ja joku (tekstieditori) ohjelma sitten nillittää siitä enemmän kuin joku toinen.  Johtopäätös -> käytä siis lokien katseluun sitä toista, joka ei rutise turhaan binääridatasta.

42
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Syslog -tiedostot
« : 20.12.19 - klo:08.40 »
Millä ohjelmalla syynäät niitä lokeja? Meinaan ainakin mousepad (xfce-editori) antaa toisinaan vastaavaa herjaa. Syynä on se että editori koettaa arvailla mikä merkistö tiedostossa on käytössä. Jos arvaus ei onnistu, tulee herja ja merkistö on valittava itse. Tuo syslog on todennäköisesti utf-8 koodattu tai pitäisi olla, mutta joskus tiedostossa voi olla epänormaali tavuyhdistelmä (ei ole utf-8 merkistön mukainen). Sitten editori nikottelee.

Logrotate ohjelma arkistoi lokeja pakkaamalla ne gzip ohjelmalla. Jos et tarvii niitä, ne voi poistaa. Nehän on vaan lokeja.

43
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kosketuslevy pois 18.04
« : 20.12.19 - klo:08.23 »
Asiaa sivuten, mulla on päinvastainen ongelma eli touchpad menee omia aikojaan pois päältä. En ole vielä keksinyt miksi. Tämä on Thinkpad ja maaginen näppäin Fn-F8 ei toimi. Kun katson Xfce:n hiiruasetuksia, padi on muka päällä. Pyykelin kääntely Enable/Disable asentoihin ei vaikuta. Bootti kyllä auttaa eli toimii epämääräisen ajan.

Eksyin sitten kattomaan Arch wikin ohjeita eli tuota samaa sivua mitä jekku edellä ehottaa. Siellä kerrotaan mm. synclient komennosta. Kun katoin asetuksia:
Koodia: [Valitse]
synclient -lhuomasin että asetus TouchpadOff=1 oli päällä.
Komento:
Koodia: [Valitse]
synclient TouchpadOff=0sai padin taas toimimaan. Oon nyt ajanut sen aina kun padi päättää mennä pois päältä.

New_user
Jos muu ei auta, kokeiles komentaa:
Koodia: [Valitse]
synclient TouchpadOff=1
Jos komento tepsii tähän sinun ongelmaan, sen voi laittaa .xsessionrc tiedostoon, jolloin se ajataan automaattisesti.

44
Sillä on myös --output-template parametri, jonka avulla voi rukata miten se tuon tiedostonimen muodostaa. Output templaten oletusarvo taitaa olla ${series}${title}${episode}${timestamp}. Jos sen muuttaisi asetustiedostossa muotoon ${series}${title}${episode}${date}, närästystä aiheuttava kellonaika jäisi ymmärtääkseni pois. Voihan siitä tietysti jättää vain ${timestamp} osan pois, jolloin ei tule pvm eikä kellonaika. Joskus on kuitenkin kiva että tekoaika näkyy videon nimestä.

45
No, entäs juuri tuohon tarkoitukseen, eli kopioitavien tiedostojen pähkäilyyn, tehty ohjelma kuten rsync?
Koodia: [Valitse]
rsync -avn /lähde/ /kohdeja sitten n-vipstaaki pois, jos näyttää järkevältä. Siis ideana tuo -n (= no ei vaineskaan) yhdessä -v (= vuolas ulosanti) vipstaakin kanssa.

Tai, jos kohteessa saattaa olla uudempia saman nimisiä tiedostoja etkä halua korvata niitä, niin:
Koodia: [Valitse]
rsync -avun /lähde/ /kohde

46
Laitealue / Vs: Levyssäkö ongelmaa 16.04
« : 18.09.19 - klo:09.31 »
Jos levy on 2kk vanha, sillä lienee takuu voimassa, eikö niin?

Aja se "self test" -> "extended" ja kato mitä ilmoittaa. Se kestää tovin, ehkä ½ tuntia tai tunnin riippuen levystä. Edistyminen näkyy siinä yläreunassa.

Jos se ei mene läpi, alkaisin varaamaan rma-koodia.

47
Siellä on margin-top tai padding-top yms. Jos taas haluat pakottaa sisältöä voit (kai) käyttää content asetusta, mutta se tuntuu vähän viritykseltä.

48
Laitealue / Vs: Levyssäkö ongelmaa 16.04
« : 12.09.19 - klo:22.59 »
Kuulostaa vähän oudolta tuo ilmoitus. Ettei vaan olisi joku käännöskukkanen. Tulisikohan järkevämpi ilmoitus, jos vaihdat englanniksi.

Tuo vaikuttaa oikeastaan aika viileältä. Mulla levy on nyt 45 astetta, tosin tämä on läppäri, joten saattaa olla vähän lämpimämpi.

Levyt ohjelmallako noita katsoit? Siinä on myös nappi levyn itse-testauksen ajamiseksi. Aja se. Jos se menee läpi, ei liene syytä huoleen.

49
Juu, kokeilin sitten minäkin. Eipä tuo näköjään osaakaan käsitellä eri välilehtiä.

Oon joskus tehnyt vastaavaa excelillä komentaen exceliä com-rajapinnan kautta. Siinä on mahdollista tallentaa haluttu välilehti tiedostoon. Aattelin että libreofficelle olisi varmasti vastaava tehtävissä vaikka pythonilla ja googlailin miten välilehdet saisi tallennettua. Näköjään ei tarvitse pythonia, riittää kun asentaa gnumeric-taulukkolaskennan ja komentaa:
Koodia: [Valitse]
ssconvert --export-type=Gnumeric_stf:stf_assistant taulukko.ods taulukko.txtTuo viimeinen parametri on output-tiedosto, johon välilehdet tallentuvat peräkkäin.

50
Laitoin tuon for-loopin, kun sinulla oli useampi tiedosto. Toivottavasti ei jäänyt jotain huomioimatta. En oo ite käyttänyt tuota kuin yksittäisten tiedostojen muuntoon.

Libreofficen man-sivulla on lisää noista vipstaakeista. ;)

51
Jos haluat kaivella grep komennolla, taulukot voi konvertoida  tekstiksi vaikka näin:
Koodia: [Valitse]
for f in *.ods
do
libreoffice --calc --convert-to csv "$f"
done

52
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 27.04.19 - klo:09.01 »
Googlen pääsiäismunaus?
  • Googlaa Thanos (googlella)
  • Click gauntlet (oikeassa reunassa)
8)

53
Taloudessa visiteeraa aika ajoin yksi W7-kone, ja arvelin että voin omalta PC:ltä logata sisään ja hoitaa mitä hoidettava on.
(Kuten päivitykset, ko. kaverilla ei nettiyhteyttä)
Eikö siihen käypä softa tule jo ihan vakiona? Tuo em. Remmina tosin taitaa olla xubuntun vakiohjelma. En tiedä mikä nykyään on perus-ubuntussa. Noita etäkäyttäsoftia kuitenkin menee 13 tusinaan ja rdp-client on niissä ihan perusjuttu.

54
Eiköhän ne oo nuo < ja > jotka sotkee. Yksinkertaisinta kun laitat yksinkertaiset hipsut ympärille. Esim. echo-ohjelmalle:
Koodia: [Valitse]
echo '</br>'

55
Sieltä paneelin asetuksista voi myös valita missä laidassa paneeli majailee, vai muistanko väärin?
Ok, näköjään ei siitenkään voi.  :-[

56
Riippuu päivitysasetuksista mitä se tekee (vai tekeekö mitään). Jos kytket päivitysten tarkistuksen pois päältä, niin ei pitäisi tehä mittään, mutta joudut sitten tarkistamaan päivitykset manuaalisesti.

Itellä on atomivoimalla toimiva vanhempi minipc, jossa nuo taustahommelit selvästi tuntuu. Yksi aika intensiivisen oloinen juttu, minkä olen huomannut, on pakettien indeksointi. Kun uusi pakettilistaus on ladattu (apt update), se käynnistää indeksoinnin (xapian-index), joka päivittää pakettitiedot hakutietokantaan. Tämän tarkoitus on nopeuttaa pakettien hakutoimintoa esim. synaptic ohjelmassa. Tuo tosin kestää ehkä pari minuuttia, ei sen pidempään. Tuntuu kuitenkin selvästi kun on käynnissä.

Minulla on se kone yleensä päällä ja nuo päivityspuuhastelut tapahtuu joskus yöllä, joten ei nuo ole suuremmin olleet häiriöksi. Jos kone on ollut sammutettuna, se varmaankin tarkistaa rästiin jääneet päivitykset heti käynnistyttyään. Tästä tulee sitten taustapuuhastelua muutamaksi minuutiksi.

57
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 07.04.19 - klo:20.45 »
Vuoden takainen video, johon juuri törmäsin.
https://www.youtube.com/watch?v=oGvPd9ZVL0w
Ei liene ollut täällä aiemmin?

Mehtäkonemiehissä on aksentin perusteella rallikuskin vikaa. ;)

Lissee, suomeksi. Tae noh, aenahi melekkein.
https://www.youtube.com/watch?v=nJiMDqE5Ewk

58
Ongelmani on tämä: Minua kiinostaa, että voiko apachen virtual host määreillä saada sellaisen asetuksen, että
osoitteet: alidomain.domain.com ja alidomain.domain.com/jokuhakemisto ovat omissa instansseissaan niin ettei toisesta pääse toiseen käsiksi?
Eri alidomainit voi ohjata eri hakemistoihin, joten ne voi eristää toisistaan, mutta tuonne jokuhakemistoon pääsee kaikki jotka pääsee alidomainiin ellet sitten suojaa sitä salasanalla tms.
Nythän apachen oletus hakemisto on /var/www/html mietin, että olisiko mahdollista saada niin, että tosiaan hakemisto
/var/www/alidomain näkyisi osoitteella alidomain.domain.com
ja
/var/www/jokuhakemisto näkyisi osoitteella alidomain.domain.com/jokuhakemisto ?
Onko tälläinen edes mahdollista/järkevää?
Ei se toimi noin. Jos tuo alidomain on molemmissa sama, jokuhakemisto tulisi olla /var/www/alidomain/jokuhakemisto. Ok, on tietysti mahdollista tehdä kaikenlaisia virityksiä ja ohjata se hakemistoon muualla, mutta selaimelle se näkyy kuitenkin saman alidomainin alihakemistona.
Idea mitä tässä tavoittelen on se, että saisin oman owncloud tiedosto palvelimen niin, että muut samalla palvelimella olevat apachen instanssit eivät pääsisi edes vahingossa tuonne owncloud hakemistoihin, kun ne olisivat niiden purkin ulkopuolella?
Eri alidomainit eri hakemistoissa.
vai kannattaisiko ihan suoraan siirtyä käyttämään settiä:

saari.domain.com == palvelimella oleva pää sivusto
pilvi.domain.com == palvelimella oleva owncloud tallennuspalvelu ratkaisu

Ideana on siis tosiaan saada niin, että nuo alidomain sivustot olisivat omia instanssejaan ja mietin, että miten ratkaista? (omat alidomainit kullekkin tietysti olisi yksi ratkaisu)
Yksinkertainen ja toimiva. ;)

59
Ei nuo apt hommat taida toimia ilman sudoa. Lisäksi clean ei ole sama kuin autoclean. Nimittäin clean poistaa kaikki ladatut asennuspaketit, kun taas autoclean poistaa vain paketit joita ei enää ole saatavilla (esim. korvattu uudemmalla versiolla). Siispä clean vapauttaa enemmän levytilaa, mutta toisaalta joudut lataamaan asennuspaketit uudelleen, jos on asennettava jokin ohjelma uudelleen.

Lisäksi, jos haluaa käyttää apt komentoa, päivitysten asennus olisi kai tarkoitus tehdä apt full-upgrade komennolla.

Oon ite käyttänyt
Koodia: [Valitse]
sudo -- sh -c 'apt update && apt full-upgrade'(en ressaa siivouksesta)


60
Sori, mulla ei oletuksena ole javascript päällä enkä huomannut tarkistaa miten sivu toimii sen kanssa. Näköjään ei toimi tuolta osin :(

Siellä on kuitenkin "view page info" käytettävissä. Valitse sieltä media ja pääset selaamaan sivun kuvalinkkejä ja sieltä sen voi myös tallentaa.

Vähemmällä klikkailulla taitaa päästä tuolla sparkin konstilla. ;)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 48