Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - spark

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Jos joku ei vielä ole huomannut, niin UBports jatkaa Ubuntu Touchin kehitystä ja kaikki olemassaolevat Ubuntu laitteet pitää flashata UBportsin firmwarella, jos haluaa laitteensa jatkossa pitää päivitettynä ja turvallisena. Melkein kaikkiin löytyy jo prereleaset ja ainakin bq M10 taletti on kehitysalustana ja kaikki vanhat luurit legacy osastolla, jotka saa todennäköisesti ainoastaan tietoturva ja joitain bugipäivityksiä.

https://ubports.com

UBportsilla on sentään foorumikin, jonne voi typeriä kysymyksiä ja ideoita heitellä, joka oli Canonicalin vallan aikaan lähes mahdotonta.

https://forums.ubports.com

42
Kohta pystyy asentamaan Ubuntun windows storesta ja ajamaan sitä rinnan windowsin kanssa  :o

Lainaus


At Build 2017 today Microsoft announced that Ubuntu is coming to the Windows Store for developers, and that Suse and Fedora are coming to the Windows Subsystem for Linux. Terry Myerson displayed on stage that with Ubuntu in the Windows Store, Microsoft will simplify and make it easier for all developers to have the proper tools to run and develop Windows and Linux apps side by side. He also explained that be it developing Windows apps, or Linux apps, this will make Windows 10 the most productive environment ever.

https://www.onmsft.com/news/build-2017-ubuntu-is-coming-to-the-windows-store

Onkohan mikrosoftin tavoitteena tehdä Linuxista turha, kun sitä ja Linuxin ohjelmia voi ajaa lähes natiivin lailla windows alustalla?

43
Ubuntu tietokoneissa / Chrome selaimessa virus?
« : 23.04.17 - klo:11.28 »
Kävipä näköjään niin, että mediapc:n Chromeen joku haitake iski. Ihmettelin, kun alkoi joka klikillä mainoksia aukenemaan. Päivitin selaimen uusimpaan versioon, kun se taisi olla jo pari versiota vanha, mutta ongelma ei korjaantunut. Ilmeisesti olevinaan jonain laajennoksena asentunut joltain sivulta ja se estää pääsyn chrome://extensions/ sivulle ja ohjaa sen sijaan chrome://apps/ sivulle.

Asennettuina laajennoksina ei ollut kuin adblocker ja LastPass. Hieman nyt epäilyttää, että onko Lastpassin salasanat nyt voinut vaarantua tuon myötä?

Erikoista myöskin, että en tuolla mediapc:llä ole erityisen aktiivisesti netissä surfaillut. Mahdollisesti tarttunut toonnova tai geektv sivustolta. Ovat melkeinpä ainoat epäääräiset sivut joilla on tullut pyörittyä. Ei tosin tähän pöytäkoneeseen ole tarttunut vaikka samoilla sivuilla pyörin.

Clam ei mitään löytänyt. Eipä tuo varmaan minään viruksena menekään, jos se on olevinaan selain laajennos ja aukoo toivottavasti vain mainoksia.  Milläs muulla tuota voisi sorkkia, niin näkisi mikä sinne Chromeen pesiytyi.

44
Tuota tapahtuu toisinaan ja omalla kohdalla kahdella eri koneella. Toisessa läppärissä sisäinen mokkula ja tässä koneessa wifi. DNS palvelimet lakkaa yllättäen toimimasta, eikä yhteyden uudelleenmuodostus tai uloskirjautuminen auta asiaan. Vasta, kun koneen käynnistää uudestaan, alkaa DNS:t toimimaan. Pingit onnistuu ip:osoitteella ok. Kokeilin DNS:t muuttaa 8.8.8.8, 8.8.4.4, mutta ei vaikutusta.

Läppärissä, kun sisäisen mokkulan DNS hyytyy ja vaihtaa wifiin, niin DNS toimii taas mainiosti.

Saako tuon DNS:n jollain tapaa resetoitua lennosta, vai mikä  siellä jumiin menee?

45
Pelit / Rattiohjaimen hankinta
« : 11.02.17 - klo:20.37 »
Mikäs on tilanne rattiohjaimien laitetuen suhteen Linuxissa? Toimiiko force feedbackit sun muut moitteetta, ja myös Winen kautta pelatessa?

Edellisen logitechin rattiyhdistelmän hankin markka aikaan tarjouksesta 99Mk:lla ja oli ihan hyvä ostos ja on toiminut Linuxissakin moitteetta, mutta ei ole force feedbackia ja alkaa muutenkin olemaan aika kulahtanut. On hinnatkin pompannut aika tavalla, ja saa laittaa mokomaan jo useamman satasen rahaa kiinni  :o

46
Pelit / DiRT Rally julkaistaan Linuxille 2.3
« : 04.02.17 - klo:12.39 »
Jostain syystä autopelejä ei Linuxille ole erityisemmin ilmestynyt, mutta nyt sitäkin puutetta vähän paikkaillaan, kun Feral Interactive julkaisee Linux porttauksen Dirt Rallysta  8)



http://store.steampowered.com/app/310560/?l=finnish

Lainaus
TIETOJA PELISTÄ

DiRT Rally on kaikkien aikojen aidoin ja jännittävin rallipeli: DiRT-yhteisön jäsenet ovat testanneet sitä yli 120 miljoonaa tiekilometriä. Se luo täydellisesti tunteen ratin puristamisesta rystyset valkoisina, kun auto kiitää vaarallisella tiellä hurjaa vauhtia ja yksikin kolari voi pilata ajan.
Jokainen osuus koettelee pelaajaa eri tavalla, kun kiidät hallinnan rajamailla lumessa, jäällä, asfaltilla ja soralla erilaisten säiden armoilla. Kun auto kuluu ja osuus seuraa toista, rallitallin omistautunut tiimi yrittää pitää auton kilpailukykyisenä. Jokaisesta kisasta tulee keskittymistä ja taitoa vaativa maraton.
DiRT Rally sisältää myös virallisesti lisensoitua World Rallycross -sisältöä, jossa pääset kokemaan maailman nopeimpien ralliautojen huumaa ja jännitystä, kun kolhit muiden kuljettajien autoja sarjan lempiradoilla niin yksinpelissä kuin kiihkeissä monen pelaajan kisoissakin.

• IKONISIA RALLIAUTOJA – DiRT Rallyssa nähdään yli 40 kaikkien aikojen ikonisinta ja merkittävintä autoa entisajoista nykyaikaan. Joitakin pelaajat himoitsevat ja muut toimivat parhaiten tietyillä pinnoilla.
• KUUSI VALTAVAA RALLIKISAA, JOISSA ON YLI 70 OSUUTTA – Suuntaa Walesin mutapoluille, Kreikan pölyisille teille ja Monte Carlon jäiselle asfaltille. Kohtaa Pikes Peakin legendaarinen mäkikisa, Ruotsin talven ihmemaa ja Suomen eeppiset maisemat.
• VIRALLISTA FIA WORLD RALLYCROSS -SISÄLTÖÄ – Kisaa Lydden Hillin, Holjesin ja Hellin radoilla kuudella nopeimmalla ralliautolla ja kohtaa ystäväsi kiihkeissä moninpelikisoissa puskuri kiinni puskurissa.
• MUOKATTAVAT RALLIKISAT: Lähde millä tahansa autolla mille tahansa radalle – määritä yksittäisiä tai usean osuuden kisoja ja kilpaile niissä.
• RALLIN MAAILMANMESTARUUS: Aloita rallitilastojen pohjalta ja osallistu sarjaan kisoja. Keräät niistä pisteitä ja rahaa, kunnes nouset sarjassa. Aja taitavasti ja hallitse korjausaikatauluja, kun nouset ylimpään lohkoon ansaitsemaan runsaimpia palkintoja.
• PÄIVITYKSET, KORJAUKSET, ASETUKSET JA VIRITYS – DiRT Rallyssa on syvällistä sisältöä ajamisen lisäksi, kuten korjaukset, päivitykset sekä asetukset ja viritys. Nämä lisäävät rallipelikokemukseen monipuolisen strategise ulottuvuuden.
• HAASTAVA JA TINKIMÄTÖN OHJAUSMALLI– Codemasters on uudistanut DIRT Rallyn fyysisen mallinnuksen kokonaan, jotta se antaisi riittävän kuvan muuttuvilla pinnoilla ajamisen tunteesta. Peliin onkin luotu upouusi mallinnus tasauspyörästölle, jousitukselle, moottorille ja turbolle.
• TALLIN HALLINTA – Palkkaa ja erota tallimiehistön jäseniä. Jokaisella on erilaisia taitoja, jotka nopeuttavat auton eri osien korjausta. Opeta heille uusia taitoja, kun he saavat kokemusta ja auttavat sinua parantamaan kilpailusuoritustasi tiimityöskentelyn avulla.
• PELAAJASARJAN TUKI – Kerää ystävät koolle ikiomaa kilpasarjaa varten. Liity avoimiin sarjoihin tai luo niitä ja peluuta kisoja omilla säännöilläsi juuri silloin kuin itse haluat.
• PÄIVÄ-, VIIKKO- JA KUUKAUSIVERKKOHAASTEET – Pääset kohtaamaan koko DiRT-yhteisön sarjassa päivä-, viikko- ja kuukausihaasteita, joista ansaitset pelin sisäisiä krediittejä auton ja tiimin parantamista varten.

Toivottavasti tulee myös alennukseen. Nykyinen 49,99€ hinta on melko hapokas  :o Täytynee viimeistään kesä alesta hankkia.

47
Nykyisiin Ubuntu Touch laitteisiin ei ole näilä näkymin uusia OTA päivityksiä tulossa. Keskittyvät kehittämään uutta Snap paketteihin perustuvaa järjestelmää, jonka myötä nykyiset laitteet ei välttämättä enää koskaan saa päivityksiä. Snapin valmistumisestakaan ei ole mitään aikataulua. M10 tabletti ilmeisesti toimii jonkinlaisena referenssilaitteena ja se saanee ensimmäisten joukossa Ubuntu 16.04:n Snapilla varustettuna.

http://www.omgubuntu.co.uk/2017/01/ubuntu-phone-ota-15-ditched

48
Yleistä keskustelua / CES 2017 5-8.1
« : 03.01.17 - klo:19.45 »
Torstaina alkaa kuluttajaelektroniikkamessut eli CES. Canonicalin partnereilta tulossa jotain robotteja, droneja, 3D tulostimia yms.

Lainaus
CES 2017 – the Consumer Electronics Show – is a tech conference that will take place in Las Vegas, Nevada. Companies hold keynotes and presentations as well as staff show floor booths, aiming to announce and demo new tech. Is one of the biggest tech events of the year, and in 2017 is expected to showcase mind blowing new gadgets, TVs, cars and initiatives.
 
Come and meet the Canonical team for demos and to find out how we have supported our partners build a variety of devices from IoT gateways, drones, robots, network equipment, 3D printers, home hubs and the list continues. If you’d like to discuss further, please let us know by submitting your details and we’ll get in touch with you.
https://insights.ubuntu.com/event/ces-2017/

Tullaankohan tuolla edes näkemään yhtään uutta Ubuntu puhelinta tai tablettia? Ilmeisesti ei, kun ei mitään mainintaa ollut mistään laitteesta sitten sen kesäkuisen Meizu MX6:n julkaisun, jota ei koskaan tapahtunutkaan. Näinköhän ovat panneet puhelimen kehityksen säästöliekille ja keskittvät nyt johonkin aivan muuhun  :-\ Aika vaisuja on nuo viimeiset puhelinpäivityksetkin olleet.

49
Ubuntu mobiililaitteissa / Meizu Pro 5 Android Ubuntuksi
« : 10.12.16 - klo:17.57 »
Tulipahan lopulta tuo alista tilattu Pro 5. Heti eilen aloin siihen ubuntua änkemään, eikä homma nyt ihan niin suoraviivaisesti sujunut, kuin äkkiseltään olisi kuvitellut. Monilla ohjeilla sitä koetin ja pari kertaa jo luulin puhelimen hajonneen, kun mustaa ruutua pukkasi ja reboot looppia ja ties mitä. OTA-11 päivityksen sitten lopulta sain sinne ängettyä näillä ohjeilla:

http://askubuntu.com/questions/767323/how-to-install-ubuntu-on-meizu-pro-5-that-was-originally-with-android

Asennuksen jälkeen sitten aloitin asentamaan OTA päivitystä, niin puhelin oli jälleen solmussa  >:( Löysin sitten OTA-13 tiedostot netistä ja mulkkasin ne sisään edellä mainitun ohjeen mukaan, niin puhelin taas toimii, mutta nyt ei tyrkytä OTA 14 päivitystä...

Tästä puhelimesta ilmeisesti ainakin kaksi versiota kiina ja international. Tämä käsittääkseni oli international, mutta ihmeellisesti tuntuu puhelimet eri tavalla käyttäytyvän, vaikka eräässäkin ohjeessa näytti saman sarjan puhelinta olevan, mutta eipä minulla mennyt saman kaavan mukaan. Toisilla menee Ubuntu sisään ilman ongelmia ja toisilla ei sitten millään ja tiiliskiviäkin on touhussa tullut. Magic Device toolikaan ei tätä luuria tällä hetkellä tue. Täytyy varmaan odotella, että saisivat sen toimimaan tämän puhelimen osalta ja josko sillä saisi luurin takaisin päivitysten piiriin.

Onkos muut anterosta Ubuntuksi onnistunut Pro 5:n muuttamaan ja millä ohjeella on onnistunut?

Edit. Nytpä puhelin tarjosikin OTA-14 päivitystä ja sen asentaminen jopa onnistui  8)

50
Yleistä keskustelua / Black Friday tarjouksia
« : 24.11.16 - klo:21.08 »
Tänne voi postailla, jos jotain hyviä tarjouksia ilmenee.

Steamissa ja GOG:ssa on jo pelialet käynnissä.

Vstoresta saa käytettyä yritysläppäriä alehintaan

https://www.vstore.fi/tuotteet/22/black_friday/

Hinta.fi:tä kannattaa myös väijyä.

http://hinta.fi/black-friday

51
Pelit / Pelitarjoukset ja uudet pelit
« : 24.11.16 - klo:12.33 »
Nyt on taas hyvä hetki päivittää pelilistaa.

GOG kevät ale kestää huomiseen 12.3.17 asti

https://www.gog.com/games?system=lin_mint,lin_ubuntu&price=discounted&sort=bestselling&page=1

52
Multimedia ja grafiikka / Soittolistan purkuohjelmaa?
« : 18.11.16 - klo:23.15 »
Soittolistan tekoon löytyy kyllä ohjelmia vaikka kuinka, mutta saisiko jollain purettua näppärästi 1000 artikkelin soittolistan, joka koostuu nettistreameistä ilman, että sitä yksitellen tarvitsee alkaa tekemään?

53
Eli ongelmana on, että soittolistalla on stream lähetyksiä ja pienestäkin yhteyshäiriöstä VLC hyppää seuraavaan streamiin. Saako tuon hyppimisen jotenkin estettyä?

Se toista 1 toimintohan löytyi siitä soittimen napeista  :P

54
Meni hermo tuohon temppuilevaan Aquaris 4,5 puhelimeen ja ajattelin kokeilla Androidia, josko se toimisi paremmin. Tuli sitten valittua Smart Phone Flash Toolissa Format all + Download, joka poisti puhelimesta IMEI kooditkin, eikä Simmit enää toiminut  :o

Tässä ohje asian korjaamiseen, jos jollekin muullekin käy sama töppäys. Toimii Androidissa, en tiedä pystyykö Ubuntu Touchissa tätä tekemään. IMEI koodin saa puhelimen laatikosta, tai jos se on hukassa, niin ottaa koodit vaikka jostain vanhoista romuluureista.

Avaa numerovalitsin ja näppäile koodi: *#*#13646633#*#*
Valitse connectivity välilehti
Valitse CDS Information
Valitse Radio Information
Valitse Phone 1
Näppäile: AT +EGMR=1,7,"TÄHÄN UUSI IMEI1"
Paina SEND AT COMMAND
Jos tuli OK ilmoitus, niin palaa ja valitse Phone 2
Näppäile: AT +EGMR=1,10,"TÄHÄN UUSI IMEI2"

Lopuksi käynnistä puhelin uudestaan, ja simmien pitäisi jälleen toimia.

IMEI koodit voi tarkistaa numerovalinnan komennolla *#06#

55
Ubuntu mobiililaitteissa / Meizu MX6 Ubuntu Edition
« : 10.10.16 - klo:21.14 »
Täytyisi puhelin päivittää nyt, kun tuo bq Aquaris E4.5 alkaa osoittamaan lopun merkkejä, eikä Pro5:stakaan ole aikoihin saanut ostettua, mutta onneksi pitäisi tämän MX6:n tulla myyntiin luultavasti ihan näinä aikoina. Hinta tuolla varmaan sama, kuin android version kolmisen sataa, jos ei Ubuntulisää tule...

Ei kyllä androidia huvita enää hommata. Työpuhelimena moinen on, mutta kyllä Ubuntuluuri käytettävyydessä voiton vie, vaikka softaa ei niin hyvin saatavilla olekaan.






http://www.gsmarc.com/meizu/mx6-ubuntu-edition/

http://www.omgubuntu.co.uk/2016/07/meizu-mx6-official-announcement-specs

56
Eilen illalla pelasin erän dominoa puhelimella ja pelin jälkeen lukitsin näytön. Viiden minuutin päästä puhelin ei reagoinut mihinkään ja ruutu pysyi mustana, kuten aiemmin tabletin kanssa ( http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=50865.0 ) Aamulla puhelin heräsi henkiin akun tyhjennettyä, mutta nyt ei enää tunnista simmejä  :o

Puhelimessa on uusin OTA-13. Aika erikoista, että tuo jumittuminen on tapahtunut minulla kahdella laitteella. Eikö muilla ole vastaavaa käynyt.

Edit. Järjestelmän nollauksen jälkeen simmit alkoi taas toimimaan.

58
Näköjään tämmöinenkin työkalu väännetty, jolla ilmeisesti voi helposti vaihdella käyttiksiä tuetuissa laitteissa.

Lainaus
Version 1.0 - magic-device-tool

A simple and feature full batch tool to handle switching multiple Operating Systems (Ubuntu Phone / Ubuntu Touch, Android, Cyanogenmod and Phoenix OS) on your mobile devices

Functions

Ubuntu

Install Ubuntu Touch
Switch Channels
Install OpenStore
Screencast

Android

Install Cyanogenmod
Install Phoenix OS
Install Factory Android Image
Lock/Unlock bootloader
Install TWRP recovery

Requirements

Ubuntu 16.04 and above

Supported devices

BQ Aquaris E4.5 (krillin)
BQ Aquaris E5 HD (vegetahd)
BQ Aquaris M10 HD (cooler)
BQ Aquaris M10 FHD (frieza)
Meizu MX 4 (arale)
Meizu Pro 5 (turbo)
LG Nexus 4 (mako)
LG Nexus 5 (hammerhead)
Asus Nexus 7 2013 WiFi (flo)
Asus Nexus 7 2013 LTE (deb)
Samsung Nexus 10 (manta)
OnePlus One (bacon)
Fairphone 2 (FP2) !!May not work!!

Usage

$ git clone https://github.com/MariusQuabeck/magic-device-tool.git
$ cd magic-device-tool
$ chmod +x launcher.sh
$ ./launcher.sh

TODO

Add Android backup/restore option
Add more devices
Add option for installing Cyanogenmod without GApps
Add support for install F-Droid

https://github.com/MariusQuabeck/magic-device-tool

59
Lainaus
Suomalaiskeksintö valloitti maailman – täyttää tänään 25 vuotta

Käyttöjärjestelmän piti olla "vain harrastus, eikä mitään isoa". Toisin kävi.

Linus Torvalds kertoi tasan 25 vuotta sitten ensimmäisen kerran tulevasta käyttöjärjestelmästään, joka myöhemmin opittiin tuntemaan nimellä Linux.

– Hei kaikki siellä, jotka käytätte Minixiä, alkoi hänen viestinsä comp.os.minix-usenet-uutisryhmässä 25. elokuuta 1991.

Torvalds kertoi tekevänsä ilmaista käyttöjärjestelmää 386/486-AT-klooneille, joilla hän tarkoitti IBM AT -tietokonetta jäljitteleviä kilpailevia tietokoneita.

– Vain harrastus, siitä ei tule isoa ja ammattimaista kuten GNU, hän tarkensi.

Mutta Ars Technican mukaan Linux on tällä hetkellä isompi ja ammattimaisempi kuin koskaan. Käyttöjärjestelmä on huomattava osa internetin infrastruktuuria ja vaikuttaa voimakkaasti muun muassa yritysten datakeskuksissa ja arvopaperipörsseissä.

Linuxilla on tärkeä rooli palvelimissa, sulautetuissa ratkaisuissa (esimerkiksi televisiot, videokamerat, reitittimet ja autojen viihdejärjestelmät) ja myös kokonaan uusien ohjelmistojen innoittajana ja pohjana. Esimerkiksi Googlen älypuhelinkäyttöjärjestelmä Android perustuu Linuxin haaraan.

Sulautettujen järjestelmien ja Androidin kautta Linux on noussut maailman yleisimmäksi käyttöjärjestelmäksi.

Mutta tavallisia koti-pc:itä Linux ei ole vallannut, minkä vuoksi käyttöjärjestelmä on pysytellyt etäisenä niillekin kuluttajille, jotka eivät tiedosta käyttävänsä Linux-johdannaista vaikkapa älypuhelimessaan.

Mediaseksikäs käyttöjärjestelmä edelleen on, kiitos sen keksijänsä ajoittaisten purkautumisten. Hän on pitänyt käyttöjärjestelmää otsikoissa yksinkertaisesti olemalla oma itsensä.

Toki Torvalds on myös yhä aktiivisesti mukana Linuxin kehityksessä valvoen sen ytimeen tehtäviä muutoksia Linux Foundation -säätiön puitteissa.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos otti ennakkoa juhlapäivästä maanantaina pitäen Linus Torvalds -juhlaseminaarin.

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen ammoisen opiskelijan kehittämästä Linuxista on tiedotteen mukaan tullut "maailman käytetyin käyttöjärjestelmä".

– Linux-käyttöjärjestelmä on laitoksemme tunnetuin saavutus, johtaja Sasu Tarkoma sanoo.
http://www.digitoday.fi/data/2016/08/25/suomalaiskeksinto-valloitti-maailman--tayttaa-tanaan-25-vuotta/20168803/66

60
Onkos muilla ongelmia näppiksen kanssa?

Minulla Lenovo T420 näppis muutaman valmiustilan jälkeen alkaa temppuilemaan. Ei tahdo ottaa joka painallusta ja shift nappi tekee ihan omiaan. Se joko toimii pikanäppäimenä sekalaisille toiminnoille laittaa caps lockin päälle ja kirjoittaa tuommoisia merkkejä. åå^^^^^^^^^^^^^^^^ Välistä mös jää ikäänkuin näppäin pohjaan. Ongelmat ratkeaa, kun koneen käynnistää uudestaan. en tiedä onko vika läppärissä vai mintissä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8