Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jaer

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 26
81
Tietotekniikka-asiantuntija näyttää saaneen kipakkaa palautetta iltasanomien kommentoijien keskuudessa.

82
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 04.01.14 - klo:19.29 »

  Ikivanha lukottoman auton talvikikkahan on painaa sopivasti jarrua jos meinaa jäädä kiinni.

 


Harvemmin autolla tullu tuota harrastettua, mutta lukottomalla traktorilla sitäkin useammin lumitöitä tehdessä.

83
iltasanomat -Windows-koneesta käyttökelvoton huhtikuussa? – näin lukijat ja asiantuntija neuvovat

Lainaus

windows 8

+ Yleiseen käyttöjärjestelmään on saatavilla hyvin tuttuja ohjelmia. Tietojen siirto onnistuu melko helposti.


Linux

- Asentaminen sekä sovellusten ja vanhojen työtiedostojen siirto maallikolle käytännössä mahdotonta. Myös käyttö vaatii tietotekniikan tietämystä.


Windows 7

+ Siirtyminen vanhasta käyttöjärjestelmästä yksinkertaista. Muistuttaa ulkoisesti paljon Windows XP:tä.Petterillä tais Microsoft lasit unohtua silmille  ;D

84
Yleistä keskustelua / Vs: Koneen ja jakelun valinta
« : 04.01.14 - klo:14.55 »
Lainaus

Hardinfo on sovellus, joka näyttää tietoja laitteistostasi ja
käyttöjärjestelmästäsi.
  Nykyään se tunnistaa laitteet PCI-, ISA PnP-,
USB-, IDE- ja SCSI-väylistä sekä sarja- ja rinnakkaisliitännöistä.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install hardinfo

Itse korvasin Unityn gnome-shellillä. Sen saa asennuksen jälkeen uudelleen käynnistys. Ja päälle saat sen kun ennen salasanan kirjoittamista klikkaat sitä pientä hammasratasta ja valitset sopivan työpöydän.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gnome-shell


85
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 04.01.14 - klo:14.41 »

Quaife on tasauspyörästövalmistajan merkki. Sillä ei ole mitään tekemistä tasauspyörästönlukon rakenteen kanssa.
Tuon kuvauksen tyyppinen lukko on Torsen.

.
.
.
Tuohan ei ole Quaifen valmistama lukko, mutta variaatio toki Torsenista. EI kuitenkaan Torsen, siinä on hiukan erilailla hammaspyörät.


Okei, myönnän, että meni nimet ja nimitykset sekaisin, vaikkakin rakenneperiaate pysyi kasassa.

Meikäläisen siirtymävälineet on sen verran vanhoja ja edullisia, että niissä on pelkästään lukoton perus tasauspyörästö. Lisäksi varustelutaso on mallia karvalakki, eli siirtymävälineissäni ei ole nykyaikaista ajonvakaututa, luistonestoa eikä jarrujen avulla luistavalle renkaalle lisäävää pito systeteemiä.

Lukottoman eli perus tasauspyörästön ongelma on se, että voima siirtyy aina sinne missä kitka on pienin. Tämä ilmiö on tullut nyt näiden liukkaiden kelien aikana useita kertoja esille. Niin siksi alkaa jo Kemppi lukotkin kiinnostaa. Ongelma esiintyy pihaan tullessa ja pihasta lähtiessä. Ja tottakai, se pyörä sutii jolla huonompi kitka. Hiekkaakin olis, mutta se on painunut jään sisään tai sitä on epätasaisesti levitelty. Jäistä hiekkaa löytyisi tallin takaa kun sen ensin rautakangella murtaa ja tuo sisälle sulamaan.

Kemppilukosta ei ole henk.koht. kokemusta, mutta käsittääkseni etuveto puskee pahemmin kuin takaveto. Kemppilukko on hankala katsastuksessa. Ei pysy jarru dynamolla. Tai saa pysymään kun vetoakselille tai -nivelelle tekee jotain jännää. ;D

Ajokokemusta on myös parista nelivedosta. Ensimmäisessä versiossa ei ollu lukkoja vaan ihan perus tasauspyörästöt edessä ja takana. Samoin jakolaatikko ei sisältänyt viscoa, levyä tai muuta vastaavaa. Siellä raaka voima välittyi ihan puhtaasti hammasrattaiden välityksellä => suhteessa 50/50. Paras kyyti, vaikka ei ollu oikeita lukkoja.

Toinen neliveto on nyt tuolla tallissa pukkien nokasssa odottamassa, että onnellinen auton omistaja sais jostain motivaatiota alkaa rassaamaan.

Siinä on edessä ja takana ihan perus tasauspyörästö. Jakolaatikolta taakse menevällä kardaanilla on käsittääkseni levypakka ennen takapään tasauspyörästöä (paksu ja pitkä mötikkä. En ole vielä purkanut). Sieltä on nyt levyt loppu. Toimii etuvetoisena. Huono kopio ensimmäiseen nelivetoon verrattuna.

86
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 04.01.14 - klo:01.35 »
Nämä liukkaat kelit on tuonu ajatuksen 'Kemppi' lukosta ja ihan huvikseni Googletin aiheesta. Löysin mielenkiintoisen artikkelin autowiki.fi - Tasauspyörästön lukko

Uteliaisuuteni sai Googlettaa lisää Quaifen lukosta, jolla jopa 70% voimasta voidaan siirtää paremmin vetävälle pyörälle sen salliessa kuitenkin ajamisen normaalisti.

Video lukon toiminta periaatteesta youtube.com - Quaife Differential

Heräsi kysymys, että miksi näitä ei ole vakiona autoissa! Siis aivan käsittämättömän pätevä keksintö.

87
YLE:ltä kävi sellainen moka, että teksti julkaisussa ei mainittu Linuxia, vaikka audiossa mainittiin.  ???

88
kun purkit kytkee langattomasti sarjaan

Ei koskaan! Tuo johtaa ensinnäkin kaikkeen siihen mitä mainitsit. Luotettavuus romahtaa, viiveet kasvaa, sekä kaistanleveys haihtuu savuna ilmaan. Aina kun mahdollista, WLAN purkit kaapelilla kiinni. Yhtä repeater purkkia voi käyttää, mutta sitäkin vain silloin jos on ihan absoluuttisesti pakko, eikä muita vaihtoehtoja ole olemassa.


Juuri tämän minä halusinkin kuulla!

No tulipahan värkättyä. Kerkesin jo hommata TeleWell TW-EAV510 AC purkin testiin, mutta sen konffaus toi hieman haasteita. Vaatii nääs yliopisto tason osaamista verrattuna TL-WR1043 purkkiin.

Edit:

Syy miksi hommasin TeleWellin purkin on se, että firma on kotimainen tietoliikenne alan yritys ja esimerkiksi kyseinen EAV510 purkki osaa suomea!

89
Nyt on huimat 3pv verkko pystyssä. Otin TL-WA801ND purkin pois käytöstä ja keskitin etäpurkit ottamaan yhteyttä suoraan DHCP purkkiin - ilman "välikäsiä". Nyt näyttäis toimivan - toistaiseksi.

90
Yleistä keskustelua / Vs: SSd-levyt ja kirjoituskerrat
« : 17.12.13 - klo:22.52 »
http://muropaketti.com (<=linkki juttuun) sivulta lainattua:

Lainaus

SSD-asemien yhteydessä yksi yleisimmin esiintyvistä termeistä on SLC, MLC tai TLC.

  TLC-tekniikkaan (Triple-Level Cell) perustuvien NAND-flash-muistipiirien uudelleenkirjoituskyky on huomattavasti huonompi kuin MLC-piireillä (Multi-Level Cell) - noin 1000 kirjoituskertaa verrattuna 3000-5000 kirjoituskertaa.
  SLC-piireillä (Single-Level-Cell) kirjoituskertojen suuntaa antava määrä on peräti 100 000. TLC-piirien valmistus on huomattavasti edullisempaa ja ero MLC-piireihin on arviolta 30 prosenttia ja SLC-piireihin moninkertainen.


Hyvä tietää kun seuraavan kerran menen ostoksille.

91

Eikö samalla vaivalla olisi jo vetänyt Ethernetin joka kerrokseen? Veikkaan, ettet saa millään kuluttajatason langattomilla vehkeillä tuollaista ketjutusta toimimaan kunnolla.


Ensin kyllä kävi kaapelointi mielessä, mutta sitä olisi mennyt suhteellisen kiitettävästi ja lisäksi joutuisi poraamaan läpivientejä seiniin ja lattioihin. Kuvittelin, että sama juttu langattomana olisi helpompaa.

Veikkauksesi kanssa olen samaa mieltä. Siksi haluan toimivat vermeet.

Itse kärsin aikani huonosta kantamasta - vaikkakin yhden purkin kokoonpanolla vain. Jos on vapaita samassa vaiheessa olevia pistorasioita sopivissa paikoissa käyttäisin jotain näistä: http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/176b/Verkko-Sahkoverkkoon

Muuten hyvä, mutta kolme kerrosta ja sulaketaulun mukaan pistorasia&valo juttuja yht. 9 kpl ja eri vaiheilla.

Onkos tuohon ketjutukseen jokin erityinen syy?
Ei sen kummempaa. Mutta olis kiva kun wlan toimisi koko tontilla, mutta jos nyt aloittais, vaikka mökistä.

Vakio antennit näyttäis speksien mukaan:
TL-WR1043       3dBi
TL-WA801ND   5dBi

 Herkkyys on molemmissa sama:

270M: -68dBm@10% PER
108M: -68dBm@10% PER;
54M: -68dBm@10% PER
11M: -85dBm@8% PER;
6M: -88dBm@10% PER
1M: -90dBm@8% PER

Nyt 11M käytössä.Mummolassa käydessä käytän android-puhelinta wlan-jaolla nettiyhteytenä.

Androidilla on muuten kätevä sovellus, "Wifi Analyzer", jolla voi mitata kaikkia lähistön wlan-verkkojen kuuluvuuksia ihan nurkka kerrallaan. Siitä on apua jos etsii laitteille parasta sijoituspaikkaa. Kenttävoimakkuus muuttuu heijastusten takia puolen aallonpituuden (6 cm) vyöhykkeissä. Pienikin siirtäminen voi siis muuttaa kenttää moninkertaiseksi (3 dB: muutos on puolen tehon muutos).

Läppärillä olen koe mielessä pari kertaa Androidin Wi-Fi Hotspottia kokeillut onnistuneesti.

Kyllä, "Wifi Analyzer" ohjelmalla on tarkkailtu kuuluvuuksia ja signaalin voimakkuuksia hyvinkin tarkasti. Olen myös vaihdellut purkkien paikkoja keskenään (mukaan lukien DHCP paikka) => ei vaikutusta.

Ongelmana ei niinkään ole kuuluvuus vaan purkkien tai oikeammin DHCP:n pysyminen pystyssä. Viittais Firmware vikaan.


Koetapa nyt aloittaa ihan yhdellä purkilla kanavalla 1, ja katso, toimiiko. Jos systeemisi perustuu kympin wlan-tikkuihin koneessa, niille ei riitä oikein mitkään kentät, antennillinen tikku pitää olla, tai läppärien omat wlanit.

Kun aloitin yhdellä TL-WR1043 purkilla niin ei ongelmia. Joskus tosi harvoin joutui purkin buuttaamaan.
Sama setti kahdella TL-WR1043 purkilla tihensi aavistuksen buuttailuja.
Kolmella TL-WR1043 purkilla tuli jo ihan huomattavasti enempi buuttailuja => kerran-pari viikkoon.
Nyt neljä (=3kpl TL-WR1043 ja 1kpl TL-WA801ND) pukilla ongelmat suorastaanräjähti silmille. Joutuu useamman kerran vuorokauteen buuttaamaan. Aluksi luulin, että syypää on toi viimemmäksi ostettu   TL-WA801ND purkki. Otin pois käytöstä. Ei vaikutusta.

Arvailuni on, että silloin kun ajoin  TL-WA801ND purkkiin uusimman firmwaren niin samalla vaivalla ajoin myös  TL-WR1043 purkkeihin valmistajan sivulla => malliin sopivan ja jaossa olevan firmiksen. Lieneeköhän vika siinä? En tiedä.

Edit:
En käytä erillisiä wlan-tikkuja tai muutakaa halpa kamaa vaan laitteiden omia wlaneja (Ubuntu läppis ja pari Androidia).

Pöytäkoneissa luotan RJ-45 kaapeliin.

ps. Nyt dhcp pysyi noin 4h45min pystyssä. Buuttasin sähkötaulun pääkytkimestä.

92
Vika alkaa selviämään. Jokin mystinen juttu kaataa DHCP:n. Tänään piti taas DHCP-purkki buutata.

Seuraavaksi menee rojut vaihtoon. Ei jaksa enää rassata.

93
Joo, on samalla kanavalla. Jos laittaa muulle kanavalle niin ei toimi. NAT asetuksia en löydä mistään ???

3 kpl TP-Link TL-WR1043    ver. 1.x
1 kpl TP-Link TL-WA801ND   ver 2.x

purkkit on eroteltu IP:llä ja merkattu tussilla purkin kanteen.
192.168.1.1
192.168.1.2
192.168.1.3
192.168.1.4  

Uusimmat firmwaret on ajettu sisään.

Kytkentää

 Yläkerta:

TL-WR1043 purkki hoitaa ulos/sisään menevän liikenteen (=nettiin) , DHCP:n ja palomuurin.
Pöytäkone kytketty fyysisesti.

Alakerta:

 TL-WR1043 seurustelee yläkerran purkin kaa ja siihen on fyysisesti kytketty pöytäkone. Ja samaiseen purkin perään on langattomasti kytketty TL-WA801ND.

Toinen alakerran TL-WR1043 toimii itsenäisesti seurustellen yläkerran purkin kaa.

Alakerran purkeissa ei ole palomuuria eikä DHCP:tä päällä.

Edit:

Oma kokemus on pääsääntöisesti positiivinen, mutta näitä purkkeja on joutunut buuttailee yllättävän tiuhaan. Yleensä riittää kun DHCP purkin käyttää irti sähköstä ja käynnistää uudelleen. Harvemmin muita purkkeja.

Lainaus

Yksinään nyt olevaa Telewelliä joutu joskus harvoin buuttaamaan, kun menee hitaaksi. Tämä on yleensä pojan pelisessioiden jälkeen. Download on ihan ok, mutta ping menee 200-300 millisekuntiin. Syytä en tiedä.

Samaa vikaa näissäkin purkeissa. Välillä IP-osoitteen hakeminen kestää noin puoli minuuttia kun normaalisti pari sekuntia. Purkkeihin pääsee kirjautuu normaalisti, mutta nettiin kestää => reset.

Välillä jo epäilin pöytäkoneiden verkkokortteja, mutta se huoli oli aiheeton. Meni muutama ilta varmistaa asia.

--

Nyt mutulla 11b tunnustaa paremmalle kuin 11n.

11b ei tunnu olevan herkkä katveille eli toimii heikollakin signaalilla yhtä hyvin/nopeasti kuin täydellä.

94
Nyt asetuksena:
Lainaus

Mode:            11b only
Channel Width:    20MHz
Max Tx Rate:    11Mbps


Ja ensi vaikutelma erittäin lupaavaa.

Seuraava vaihe on ottaa kellokytkimet pois käytöstä. Mikäli tilanne korjautuu niin hyvä. Muussa tapauksessa viskaan ko. purkit kierrätyspisteen lavalle ja haen tilalle ns. ammattikäyttöön tarkoitetut rojut. Alkaa nääs ottaa hermoon.

--

Aiemmat asetuksien säätö kokeilut on toiminu jonkin aikaa, mutta lopputulemana on, että koko systeemi on alkanut temppuilee randomina siten, että purkit vaan menee jotenkin juntturaan.

Ei hyvä.


Lainaus
Address Lease Time:     minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)

Jopa yllä olevaa asetusta olen yrittänyt säätää sen mukaan mikä on tuntunut jumien keskiarvolle. Ei auttanut. Saattoi jopa pahentaa tilannetta.

96
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, ?
« : 06.12.13 - klo:22.49 »
Itse asiassa puhut asiaa. Ledit on yleensä sitkeitä => oikein tehtyinä ja ennen kaikkea oikein käytettyinä.

--

Googlasin näitä nollakytkimiä niin minusta ne ei ole kalliita hyötyyn nähden. 2A jutulla jo pääsee LED-tekniikassa jo todella pitkälle.

Nollapistekytkimellä näyttäis olevan toinen nimikin: Puolijohderele.

97
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, ?
« : 06.12.13 - klo:09.46 »
Talouselämä - Miksi led-lamppu kestää vain 25% mainostetusta eliniästä? Kuluttaja tekee usein tämän yksinkertaisen virheen

Muuten ei tullut uutta, mutta kommenteissa

Lainaus
Asdasd 5.12.2013 14:18

Nollapiste katkaisimella saa hehkulampunkin kestämään helposti kymmenen vuotta.

herätti mielenkiinnon.


Miten toi em. toimii?

98
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 24.11.13 - klo:16.23 »
Ja meteli korvia huumaavaa.   Ainakin tuon clipin perusteella => piti säätää volumea pinemmälle. ;D

99
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 23.11.13 - klo:23.24 »
Hieman on ajat muuttunu... tiedonsiirossa.

YLE - Lennätin mullisti tiedonvälityksen

100
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 23.11.13 - klo:22.54 »
Kuulostaako tutulta?

Edustaja Rahusen rimpuilu NMT-verkossa

Elettiin aikaa, jolloin Posti- ja telelaitoksella oli yksinoikeus yleisiin radiopuhelinverkkoihin. Kilpailijoiden puuttuessa markkinoilta oli moni radiopuhelimen omistaja sitä mieltä, että verkkoihin ei satsata tarpeeksi. Telelaitoksella vakuuteltiin, että ongelmat tullaan ratkaisemaan ja asiakkaiden valitukset vähenevät tulevaisuudessa.

”Rahaa on ollut, mutta poliitikot on suoraan sanoen kupannut nää rahat johonkin muihin tarkoituksiin", Rahunen kiivastuu.

Posti- ja telelaitos oli jo rakentamassa innolla uutta NMT-900- puhelinverkkoa, mutta se käsittäisi valmistuessaan vain suuret asutuskeskukset.

”Ehkä tulevaisuudessa autossa on oltava useita erillisiä ja osin päällekkäisiä radiopuhelinjärjestelmiä, joista yksikään ei toimi kunnolla, vaan ne kaikki paikkaavat toistensa puutteita”, arvellaan vuonna 1986 tehdyssä reportaasissa.

YLE - Edustaja Rahusen rimpuilu NMT-verkossa


--

Sama meininki nyttenkin (puhelin&netti) => 3G, 4G  ja kuitu joissakin tapauksissa.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 26