Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - matsukan

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 101
21
Pelit / unvanquished on open sourcea
« : 15.09.20 - klo:22.27 »
https://unvanquished.net/now-we-are-free/

Jokainen lukea pitkän selostuksen tuosta mutta mikäli oikein ymmärsin Linux  ympäristö on nyt mainstreamia mitä tulee pelaamiseen. :D

22

Mmmh sori luin väärin.

Mikä VGA jakaja on kyseessä ? Mikäli oikein ymmärrän niin se ne jakaa saman kuvan kahteen eri näyttöön.

23

Eikö tuo emolevy ole legacy tavaraa jos ajatellaan pelaamista ? Ja muutenkin ... ddr2 muistilla ?

24

Muuutitko 32 bittisen järjestelmän 64-bittiseksi ilman uudelleenasentamista ? Et voi mielestäni muuttaa 32-bittisestä suoraan 64-bittiseksi vaan asennus pitää tehdä alusta asti uudestaan.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Raspi vai mini?
« : 22.07.20 - klo:19.46 »

Mini pc. Rasbit on kuitenkin devtech juttuja varten.

26
Yksi vaihtoehto on ostaa joku halpa kytkin ja kokeilla auttaako se ongelmassa. Nettikaupat antavat vielä palautusaikaa jos ei ole valmiina semmoista.

27

Ei sinänsä mihinkään erityiseen ohjelmaan.  Tuli vain mieleen onko näissä mitään salausta tms takana. Yritin etsiä oraakkelin kautta mutta en löytänyt mitään mistä olisi ottanut kiinni.

29

Onko olemassa jotakin keinoa jolla saisi tehtyä access key ja access secretin itse ? Mitä noiden taakse oikein piiloutuu ? Oauth ?

30
a
Kannattaa käyttää tietokantaa ja vaikka aluksi vaikka sqllite|a. Ellei sitten aio tehdä #naamakirjaa uudestaan

31
Kumpaa kannattaa suosia, Nvidiaa vai AMD:tä, jos haluaa pelailla Linux koneella nykypäivänä? Nvidiassa pelaaminen vaatinee suljetun ajurin käyttöä? Miten on AMD:n laita?

NVidiaa. Esim Steam  surveyn perusteella 10 suosituimman  kortin joukossa on vain yksi AMD ja se löytyy sieltä sijalta 9 tai 10.

32
Mitä tämä kertoo :

Koodia: [Valitse]
sudo fdisk -l /dev/sda

ja

Koodia: [Valitse]
sudo lshw -class disk

33
Yleistä keskustelua / Vs: ubuntu ja dell
« : 28.06.20 - klo:23.27 »
Nämä sivut on kyllä ajettu jonkin konekääntäjän lävitse ... Mitenkään muten näiden virheiden määrää esim tällä sivulla ei voi ymmärtää ...

https://www.dell.com/support/article/fi-fi/sln289410/johdanto-perusvianm%C3%A4%C3%A4rityksen-komentoihin-ubuntu-linuxissa?lang=fi

 ;D

'Kissa' ja 'grep'  ... ja mikä komento on esim 'Rm' ?  Tai 'Takavarikoitu' ? Just jättäisivät mielummin kääntämättä jos eivät pysty tekemään lokalisointia ihmisen toimesta.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Huh, päivityksiä tuli
« : 26.06.20 - klo:22.03 »
Mielestäni tämän ketjun voisi jakaa kahtia ja siirtää loppuosan oikeaan otsikon alle ... ;)

35
Jitsi meet on käsittääkseni kaikista lähin vastine niile jotka kaipaavat yksityisyyttä. Kaikki jotka on hostattu ovat alttiita väärinkäytökselle joten jos halluat päästä paranoista eroon suosittelen self-host niitä joita voidaan itse pyörittää omassa nurkassa.

Toinen vaihtoehto mitä voin suositella on Signal. Sitäkin kannattaa katsoa tarkemmin.

Kannattaa lopettaa Zoomin käyttö ASAP.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Contabo palvelin vuokralle ..
« : 23.06.20 - klo:12.25 »
Eikö se mene SWIFT maksuna Saksaan ? Itse maksaisin luottokortilla asioinnin helpottamiseksi.

> Mitenkä tämä laskun maksu contabo kanssa, siinä on valintana tili maksu, jonka olen valinna, onko siinä viitenumero vai onko siinä kaikille yksilöllinen tilinumero.

Laskuttaja kertoo kyllä miten maksut yksilöidään, uskoisin että siinä käytetään viitenumeroa.

Ja en hoida maksuja muutenkuin luottokortilla oletusarvoisesti.


37
Mikä versio Ubuntusta ? Onko sinulla esim netplan käytössä ? Todnäk ei mene.

 Tuo ip avaruus on todnäk 10 privaatti subnetistä joten niiden ip:den piilottaminen on turhaa.

38
Kannatta käynnistää koneesi livetikun kautta ja katosa sitä tunnistaako järjestelmä esim koevalevyt. Gparted  ohjelma näyttää virheet graafisesti kovalevy(jen) tilanteen selkeästi jos ei nyt tuo komentorivi niin paljoa kiinnosta.

Sinulla on vanha käyttis, onko kyseessä vanhakin kone ? laptop/desktop ?

39

Kehitystyössä Linux on aivan ehdoton vaihtoehto, varsinkin web puolella.  Blender, Krita, Inkscape ovat hyviä  työkaluja joita voidaan käyttää Linux:n puolella ongelmitta.

Miksi minä lähdin Wndows maailmasta oli ärsyttävät ongelmat päivityksien kanssa ...  kaikki on vain helpompaa Linux maailmassa.

40
Miksi haluat muuttaa omistajaa kun voit tehdä tämän muuttamalla tiedostojen luku/kirjoitusoikeuksia ? Tai lisäämällä teidät molemmat ryhmän teksti jäseniksi ?Jos muutat omistajaa omassa kotikhakemistossa sinulle voi syntyä tiedostoja joihin et pääse käsiksi ja et pysty poistamaan näitä.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 101