Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Melmacian

Sivuja: 1 2 [3]
41
Mietin tässä, että olisi pirun kätevä saada tehtyä joku alias/scripti nettisivujen päivittämiseen yhdellä komennolla.
Koodia: [Valitse]
sftp -oPort=22 tunnus@domain.com:/home/tunnus/public_htmlNiin saako jo tuon yhteyteen liitettyä jotenkin put/get funktioita? Pitäisi olla tyyliin
Koodia: [Valitse]
put /var/www/*.php /home/tunnus/public_html ilman että sitä tarvitsisi laittaa myöhemmin käsin siihen?


42
Tätä olen useammankin kerran yrittänyt etsiä, mutta en ole onnistunut löytämään.

Eli pitäisi pystyä ajamaan pari komentoa koneelle ennen kuin sinne edes loggaudutaan sisään.


Koodia: [Valitse]
sudo ifconfig eth0:0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0Tuo komento pitäisi saada ajettua, jotta saisin lähiverkon toimimaan kunnolla.

ja sitten haluaisin saada screenin ja irssin käyntiin. Täällä korvessa on kun on suht paljon pieniä sähkökatkoksia, niin serveri tahtoo bootailla. Niin bootin yhteydessä olisi hyvä saada screeni ja irssi automaattisesti päälle ennen kuin koneelle edes loggaudutaan.

Tälläisen scriptin pätkän löysin
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh

for name in `awk -F':' '{print $1}' /etc/passwd`
do
   if [ "`ls /var/run/screen/S-$name`" ]
   then
      su $name -c "screen -wipe && screen -d -m irssi"
   fi
done
Mutta en osaa suoraan soveltaa sitä Ubuntuun. Mihin se laitetaan jne.?

43
Minulla on kaksi konetta joissa ovat Ubuntu 5.10 Breezyt. Asensin eilen toisen uudestaan ja huomasimpa, että sen IP vaihtui 84-alkuiseksi, kun ennen se oli 88-alkuinen, kuten tämäkin kone.

Ongelmahan tässä on se kun siirrän tavaraa koneiden välillä niin kytkimeni kierrättää ne netin kautta. Eli siirtonopeus on silloin netin upload kaistani mukainen 50kb/s!! Nopeus on sama sekä ssh:n että http:n kautta. Muita protocollia ei olekkaan asennettuna.

Minulla on Soneran 2/512 laajakaista ja adsl-modeemi-kytkin yhdistelmä on TeleWell TW-EA501. Modeemi on siltaavassa tilassa eli nat ei ole päällä.

Eli mitenkähän saan muutettua IP:t samaan avaruuteen?

44
Onko mahdollista saada Totem Movie Playeriin parempaa lomituksenpoistoa (eng. deinterlace)?
Tuo perus lomituksenpoisto on suoraan sanottuna ihan perseestä. Pyöreät reunat palikoituvat todella pahasti ja kuva muutenkin muuttuu aikalailla epätarkemmaksi.

Itse kun tykkään kovasti Totemin pelkistetystä ulkoasusta, ei mitään turhia karkkeja tms. kuten jossain wmv:ssä ;)
Mutta se kostautuu ilmeisesti asetusten vähyytenä. Kovin vähän löytyy säädettävää Preferences -valikon takaa.

Ohjelmasta pitäisi saada vaihedettua lomituksenpoiston tekniikoita, kuten joistakin soittimista saa.


Niin ja lomituksenpoistoahan tarvitaan kun katsellaan PAL-DVD:tä. Saadaan ne sahalaidat pois. (Jos tämä oli nyt jollekkin epäselvää)

45
Multimedia ja grafiikka / DVD toisto tökkii [Ratkaistu!]
« : 07.12.05 - klo:16.50 »
Mikähän mahtaa olla Ubuntussa, kun DVD:t eivät enää tahdo näkyä sillä kunnolla? Vielä jonkin aikaa sitten näkyivät hyvin. En osaa sanoa milloin/minkä jälkeen lakkasivat. Video pätkii tai oikeastaa hyppii pahemman kerran DVD:tä katsellessa. Äänet toisin toistuvat moitteetta.

Ongelma on kaikilla DVD:eillä. CSS-suojatuilla ja suojaamattomilla, NTSC:llä ja PAL:eilla. Muut videot toistuvat ongelmitta (DivX, XviD, WMV...)

DVD:tä katselen Totem Movie Playerillä. Sama ongelma myös VLC:llä ja se kuitenkin käyttää käsittääkseni omia kodeekkejaan. Ainakin windows versio käyttää. Joten voiko ongelma olla muualla, kuin kodeekeissa?

DVD decoderin ja muut videokodeekit asensin Automatixilla.

Koko kone tahtoo tökkiä, kun yritän katsella DVD:tä. Esim. hiiri ei liiku silloin sulavasti, vaan hyppelee sitä siirrellessä. Koneen tehoista tämä ei ole kiinni. 2400+, 2x 512mb DDR400 ja GeForce 2 MX 400 -näyttis. Windowsissa DVD:t toistuvat ongelmitta.


46
Hei,

Pistin Ubuntu (Breezy) servu koneen pystyyn ja asensin siihen SSH-serverin tällä jannen ohjeella:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=503.0

Hienosti toimii terminal yhteys ja pystyn kopioimaan serveriltä tiedostoja koneelleni (gFTP:llä ja Nautilus:lla), mutta miten kummassa voin siirtää tiedostoja serverille?
Serverillä pyörii  Apache, niin haluaisin päästä siirtämään tiedostoja /var/www -hakemistoon.

gFTP sanoo yksinkertaisesti "6: Permission denied"

Ja terminaalilla:
Koodia: [Valitse]
scp: /var/www/testi.txt: Permission denied
Onko muuten järkevää antaa kirjoitus oikeudet tuohon?
Vai kannattaako käytää jotain muuta protoKollaa?


Niin ja käsite virheitäni saa korjata. Tahtoo mennä SSH:t ja SFTP:t sekaisin tällä newbiellä ;)

47
Yleistä keskustelua / Tekstieditori ohjelmointiin
« : 19.11.05 - klo:15.43 »
Itse vasta vaihdoin wintoosan Linuxiin. PHP-pohjaisia sivuja kun teen, niin tarvitsisin jonkun kunnollisen tekstieditorin. Mitähän tekstieditoreita ihmiset tuppaavat käyttämään. Linuxille kun niitä löytyy aikamoinen kasa, niin ei viitsisi ihan jokaista ruveta kokeilemaan.

 Windows puolella ihastuin sellaiseen editoriin kuin Crimson Editor, jota ikävä kyllä ei löydy Linuxille, eli uusi pitää hankkia. Ubuntun mukana tullut Gedit tuntuu hieman köyhältä CE:een verrattuna.

Crimson Editorista jäin erityisesti kaipaamaan aalto-, haka- ja perussulkeiden merkkaamista. Eli kun laitan osoittimen toisen kohdalle, niin editori alleviivaa sulkevan sulkeen. Ja siinä on myös sisäänrakennettu ftp-ohjelma, joka on kyllä pirun kätevä kun tarvitsee tehdä vain pieniä korjauksia jo netissä oleville sivuille.


Kertokaapa, mitä käytätte ja miksi.

Sivuja: 1 2 [3]