Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - uhappo

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
21
Ugh!

Ubuntu 15.04 64-bit ja ihan paketinhallinnan tarjoama ME-TV käytössä. Telkkurautana on Anysee E30, ihan se karvalakkimalli eli antennilla mennään. Kaikki toimii ME-TV:n kautta muuten täydellisesti (deinterlace-laatukin varsin hyvä&riittävä) mutta about tietyin väliajoin kuva ja ääni jäätyy (freeze!) sekunniksi tai kahdeksi, ja sit kaikki jatkuu niinkuin mitään ei ois tapahtunutkaan. Ohjelma ei skippaa niitä sekunteja avaruuteen, vaan homma jatkuu täsmälleen samasta kohdasta kuin jäätyminen alkoi. Tuli vasta nyt mieleen etten oo päätteen kautta avannu tota ohjelmaa ja kattonu mitä se pääte sanois ton "paussin" aikana, mutta onko tämä mitenkään yleinen ilmiö? Tätä tapahtui jo 14.04 ja 14.10 jakeluissa, samalla kokoonpanolla. Millään muulla tv-ohjelmalla moista paussia ei ole esiintynyt, eli pakosti jotennii ME-TV:n "vika" kun ei tuo nyt mikään "ominaisuus" voi olla? Ok, jätän kysymyksen ilmaan.

22
Laitealue / ATI HD4850 ja rautapurku? (14.10)
« : 07.05.15 - klo:19.25 »
Hop!

Elikkäs katon telkkaria koneen kautta, näytönohjaimesta menee HDMI (DVI->HDMI) 40"-telkkuun ja kattelen ME-TV:n kautta telkkua. Muuten kaikki tuntuu toimivan ok mutta onkohan näin että AMD:lla ei oo rautapurkua vai eikö toimi, kun jotennii tuntuu että prossu tekee lomituksen poiston? Jotennii aika rohkeen iso on toi %-käyttöaste koko ajan kun telkkutoiminto on päällä/auki. ME-TV:n deinterlace-kohdassa lukee tvtime. Tässä on sensorsit mitä kone antaa:
Koodia: [Valitse]
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:       +55.0°C  (high = +83.0°C, crit = +99.0°C)
Core 1:       +56.0°C  (high = +83.0°C, crit = +99.0°C)
Core 2:       +58.0°C  (high = +83.0°C, crit = +99.0°C)
Core 3:       +54.0°C  (high = +83.0°C, crit = +99.0°C)

radeon-pci-0100
Adapter: PCI adapter
temp1:        +78.5°C 

Ja tosta liitteestä näkee mitä
Koodia: [Valitse]
top kertoo

Ainiin tässä on 1st generation i7-prossu, olikohan tässä 2,8ghz, neljä ydintä. Jotennii tuntuu hurjalta tuo prossunsyönti% koko ajan..

23
Kun iskee luurin kiinni koneeseen usb-piuhalla niin ei avaudu mitään ikkunaa, ei näy Devices-osiossa mitään vinkkiä että luuri kytketty. Mitenkähän ton yhteyden sais toimimaan? Pitäis saada yks iso videotiedosto sellaisenaan koneelle, voi tietysti OneDriven kautta sen ujuttaa mutta siinä venkslauksessa OneDrive huonontaa videon laatua / skaalaa pienemmäks.

24
UGH!

Eli tämmönen on koneessa kiinni:
Koodia: [Valitse]
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV770 [Radeon HD 4850]ja ropleema on tämmöinen:
Toisesta DVI:stä menee DVI-piuha 23"-näyttöön, kaikki ok. Toisesta DVI-lähdöstä on DVI->HDMI -adapterilla piuha 40"-telkkuun ja äänet menee sinne nätisti. Mutta kun tässä päivän mittaan on nautiskellu tuosta äänestä niin oon huomannu että ehkä noin minuutin välein tulee joko eräänlainen "pop" tai audio pikkusen "jumahtaa" tai vaimenee, kuitennii silleen että kun sen nyt on huomannu niin pikkasen häiritsee. Tuota kun tapahtuu windowsin puolella studiohommissa niin silloin on latenssit liian alhaalla tai jotain häikkää raudassa/setupissa.

Mutta niin, onko jollain infoa mistähän vois johtua?

P.S. Käytössä siis avoin ajuri ja 14.10 64bit ubuntu

EDIT: Mitä nyt oon testaillu ja katellu niin tää pienimuotoinen stutter ja pätkiminen liittyy vaan Kaffeineen, katon sen kautta telkkaria tommosella Anyseen perus-30 -boxilla. Mitä ihmettä..?

25
Hop!

Eli evolutionista tehty 14.04 backup, mut en meinaa millään saada sitä palautettua 14.10-versiossa. Onko yleistä vai pitäiskö kokeilla johonkin toiseenkin koneeseen sitä backuppia?

26
Hop!

Mulla on Saunalahdelta mokkula, Huawei 5776s, tommonen musta mötikkä. Probleemana on sen antama hidas yhteys tähän pöytäkoneelle, tässä on 14.04 64bit. WLAN-kortti on tommonen:

Koodia: [Valitse]
03:00.0 Network controller: Ralink corp. RT2790 Wireless 802.11n 1T/2R PCIe
Kun käytän tuota mokkulan antamaa wlan-yhteyttä ipadin kautta niin se kertoo nopeudeks about 15-20mb sisään, tällä pöytäkoneella hikisesti 3-4mb. Mistähän ihmeestä voip olla kymysys?

27
Ugh!

Käytössä suljettu ajuri 331.38 pakettivarastosta, kun säätää
Koodia: [Valitse]
sudo nvidia-settingssynsteemin kautta näytöt kohdalleen (oikeanpuolimmainen 23" näyttä ja vasemmanpuoleinen 42" telkku) niin käynnistyksen jälkeen ei muista niiden sijainteja. Luonnollisesti Save to xconfig-klikkaus ennen poistumista settingsistä.

Mitteehän tuota osais asialle tehdä?


Lisätty otsikkokenttään ratkaistu. - Karvameduusa

28
Joo, tossa aattelin imuroida koneen pitkästä aikaa, pitäisköhän olla nohevampi säännöllisemmin?

29
Onko kukaan huomannu miten naamakirja huudattaa prossua? Parit lukemat top-ikkunasta, toisessa lukemat kun välilehdistä on naamakirja on valittuna/auki, toisessa lukemana tää ubuntu-forum. Taustalla on koko ajan kaffeine pyörittämässä televisiota 42"-telkkuun.

30
Mitä ihmettä? Oon kokeillu alustaa muotoon FAT32, NTFS ja EXT4 niin silti tikku (kolmessa eri koneessa!) on read-only. MITA IHMETTA? Oon kokeillu chown 666 ja muitakin troubleshootteja netistä niin ei eroa, en saa kopioitua tikulle mitään. Tässä koneessa gnome 13.10, läppärissä tavan 13.10 ja kolmannessa koneessa 14.04 gnome, kaikki 64bit.

31
Hop! Muuten tuntuis kaikki toimivan mutta näytönohjaimen ajurit ei taida nyt pysyä hommassa mukana, näyttis siis tämä:
Koodia: [Valitse]
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G92 [GeForce GT 230 OEM] (rev a2)Ongelmana siis se että saan päätteen kautta sudotettua nvidia-settingsistä kaikki kohdalleen ja talletettua asetuksest sinne xorg-tiedostoon, mutta asennuksen jälkeen mitä on about 3-4 reboottia ollut niin ei oo muistanu asetuksia - näytöt on väärinpäin elikkäs toinen vasemmalla ja toinen oikealla, juurikin väärinpäin horisontaalisesti. Mitteehän liene nyt tämä tämmöinen? Käytössä 319 propietary, tested -ajurit.

RATKAISTU: Joops, piti sieltä Settings -> Displays -kohdasta heittää näytöt oikeille paikoilleen niin tuntuu nyt toimivan

32
Hop! Asennuksen mukana tulleilla usb-modeswitcheilla mokkula tunnistui tämmöiseks:

Koodia: [Valitse]
12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd. E1552/E1800/E173 (HSPA modem)
Asentelin uusimmat (kai uusimmat) eli tommoset:

Koodia: [Valitse]
usb-modeswitch-data (20130807-1)
Niin sit rupes jekittämään, mokkula tunnistuu täksi:

Koodia: [Valitse]
12d1:1506 Huawei Technologies Co., Ltd. E398 LTE/UMTS/GSM Modem/Networkcard
Aattelin vaan ilmoilla kun ei meinannu lähteä toimimaan..

33
Mulla on kolme eri tiliä Evolutionissa: koulun (microsoftin joku jutska), omat sivut (ukkohapponen.fi) ja gmail. Tähän mennessä kaikki toiminut aina niinkuin pitääkin, mut viikko sitten on tapahtunut jotain jännää - ei hae enää posteja. Mistään tilistä. Eli puhelimessa (lumia 920) näkyy kyllä että posteja on tullut mutta evolution ei näytä mitään. Mikäkähän tässä nyt mättää?

gedit:

Päätteen kautta kun käynnistelee niin tämmöstä erroria heittää kun painaa lähetä/hae-nappia:

Koodia: [Valitse]
(evolution:4572): evolution-mail-WARNING **: Failed to refresh folder: folder://1288277471.1956.6%40urkkimylly/INBOX: IMAP command failed: Error in IMAP command received by server.

(evolution:4572): evolution-mail-WARNING **: Failed to refresh folder: folder://1288257756.3407.26%40urkkimylly/INBOX: IMAP command failed:  Unknown command lf6if396404lbc.242

(evolution:4572): evolution-mail-WARNING **: Failed to refresh folder: folder://1302196773.1987.4%40urkkimylly/INBOX: IMAP command failed:  Command received in Invalid state.

gedit2: Tein backupin tän koneen evolutionin tiedoista, asentelin uuteen 13.04 asennukseen läppärille evolutionin ja palautin tiedot läppärille tosta backupista. Kaikki toimii, mitähän ihmettä..

gedit3: No nyt se sit toimii.. Go figure!!!

gedit4: Homma tais johtua siitä että mulla on autologin päällä ja se yleensä kysyy keyringin passwordia kun yhdistän ton mobiililaajakaistan, ilmeisesti sillä kertaa evolution oli katellu muualle kun kirjottelin ton passwordin. Anyway, kaikki on toiminu nyt niinkuin pitääkin. Once again.

34
RATKAISTU: Rhythmboxin kautta pystyy uppaamaan biisejä luuriin! Kokeilin poistaa samaa kautta yhtä biisiä mut kaatui rytmilaatikko. Nooh, kaikki muita ominaisuuksia pitää vielä kokeilla ton rytmilaatikon kautta mut tärkeintä että nyt toimii biisien työntäminen luuriin. Uujea!


UGH! Ainut probleema ton lumian kanssa on että mp3-tiedostojen siirto "onnistuneesti" ei meinaa onnistua. Filet kyllä menee puhelimeen mutta ne ei näy millään soitto-ohjelmalla puhelimessa. Isä synkkas oman puhelimensa windows seiskalla ja ne biisit näkyy sit heti puhelimessa, puhelimessa Music-kansio näyttää tuolta:Eli se tekee sinne jonkunmoisen indexoinnin yms ja siten jokin soitin ne ymmärtää. Eli tälleen maalaisjärjellä ajateltuna ihan suora mp3-tiedostojen siirto ei onnistuis?

35
Hop!

Oon tehny 12.10 64-bit versiossa backup filen evolutionin sähköpostitileista ym. Toimii muissa 64-bit 12.10-koneissani. Mutta, oon sen backup filen importannu 32-bit 12.10 ubuntuun niin tilit toimii ok mutta en saa tallennettua tilien salasanoja keychainiin, evolution jumahtaa. Top näyttää päätteessä ett Xorgin prossukäyttö kasvaa aika huomattaviin mittoihin. Eli joudun salasanat aina tileihin laittamaan joka kerta kun evolutionin käynnistän ja jos valitsen ettei laita niitä salasanoja keychainiin niin kaikki toimii ok. Mitenkähän sais probleeman ratkaistua?

gedit: Mulla oli autologin käytössö, loggauduin pihalle ja kirjauduin sit sisään, sitä myöten tais tuo keychain avautua niin nyt on asia kuosissa

36
lsusb kertoo tosta:

Koodia: [Valitse]
Bus 002 Device 010: ID 0421:0610 Nokia Mobile Phones CS-15 (Internet Stick 3G modem)

Ei oo oma tikku vaan äitin, I know että ei oo maailman paras tikku mut joskus on mentävä niillä mitä on. Niin, mitenkähän tuon sais toimimaan vai saako mitenkään jekkasemaan?

gedit: Irc ja google avuks, löytyi ratkaisu launchpadista:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/992639/comments/22

Lainaus
Nokia CS-15 works for me in 12.04 after I created /etc/modprobe.d/nokia-cs-15.conf with this content:
Koodia: [Valitse]
options usb-storage delay_use=3
Buuttasin läppärin ja voilla, toimii!! Kuopion centrumissa tämmöistä:


37
Laitealue / 12.10 ja Samsung scx-3205 = edistystä!
« : 21.10.12 - klo:23.01 »
Monitoimihärpäke toimii suoraan, usb kiinni ja avot. Skannaus Simple scanilla kokeiltuna ja sen jpg:n tulostus sit ihan normaalisti. 12.04-versiossa ei meinannu toimia oikein missään vaiheessa varmasti, tulostus lähinnä.

38
Innokkaana asentamaan uutta versiota ja.. däng!!! Pääosittain tämä teema täälläpäin:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2065876&page=2

Sain nyt vihoviimein uusiks asentamalla ja rohkeasti vaan suoraan käynnistämällä (kokeiltu myös nomodeset) niin vihoviimein sain rauhottumaan tän työpöydän. Mutta, mikään repon tarjoamista nvidian ajureista ei toimi, menee about vikasietotilaan tai semmoseen köpö-ruutuun.

HDMI toimii mutta en saa toista näyttöäni (samsungin 42" telkku) näkymään, joten telkkarin kattominen on joko tai, joko sitä tai sit tätä surffaamista ja troubleshoottinkia.

En oo näemmä ainut jolla tätä ongelmaa on, mut jos jollain on jotain noppelinixnox-tietoa asiasta niin mielellään kuullaan missä mennään.

gedit: Kappas, sain ton näytön jaettua ja HDMI toimii edelleen. Mut huomaa kyllä ettei taida rautakiihdytystä käyttää, takkuaa hiukka ja kone huutaa välistä, en tiedä sit huutaako prossun tuuletin vai näyttiksen. Kaiketi näyttiksen, eiks ne oo niitä propellikoneen lapoja ääniltään, yleensä.

Mut silti kiinnostais saada toi poropietari sisään

gedit2:Jeps, compiz siellä huutaa prossunkäytössä

39
Hoplaati!

Eli tommonen Fujitsu Siemensin pöytäkone tuli huoltoon, ei oo hiili-isotooppiajoituksen mukaan mikään liitukautinen laitos niin vois kokeilla sen saada kuntoon jos vaan osaa..

Niin, se on kait aikojen satossa ryhtyny temppuilemaan ja kaatuilemaan, lopulta sit buuttaa tyhjyyteen, näyttö ei reagoi mitenkään käynnistykseen, tyhjää vaan. Avasin koneen ja kattelin päällisin puolin miltä näyttää, heti ekana iski silmään että nvidian näytönohjaimesta oli neljä konkkaa poksahtanu eli:

Johtopäätös 1: näyttis uusiks. Ostin halpis MSI-näyttiksen tohon ja kokeilin sitä, sama vika eli tyhjää vaan. Kyselin vähän ircissä ja johtopäätös/toimenpide 2: CMOS-patteri irti ja takaisin, ei mitään vaikutusta.

Seuraava vaihtoehto ois kuulema vaihtaa tai kokeilla eri virtalähdettä oisko siitä mitään iloa+riemua.

Jos sekään (luultavasti, luulen ma) ei tuo mitään vaikutusta niin sit on varmaan emolevy korkannu?

Vinkkejä fiksailun ihmeelliseen maailmaan otetaan vastaan!


40
12.04 siis alla ja mun tulostin USB-liitännällä ei tulosta kunnolla. Käynnistyksen jälkeen tulostaa yleensä sen ensimmäisen tulostustyön nätisti mut sen jälkeen yleensä menee tilaan
Koodia: [Valitse]
Idle - sending data to printerja ei tulosta muuta kuin sivun ylälaitaan joitain hymynaamoja tai muita merkkejä yhden rivin verran, tai sit tyhjää sivua. Mites muilla?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7