Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - uhappo

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Kysymys tästä:
http://zynaddsubfx.sourceforge.net/download.html

Kokeilin toissapäivänä sitä kääntää (sitä touhua en oo oikeestaan ees kokeillu kunnolla eli oon yber noob) ja tais olla joku slpthreads-tyylinen error, muistaakseni. Mutta, onko yhteisössä tietoa ja taitoa asiasta onnistuisko tuon syntikan kääntäminen sourcesta? Ja Vsti-muotoon eli .so-muotoon olis tarkoitus ja halu saada se, native linux reaperiin. Standalone/Jack-versio ei kiinnosta..

2
Asensin läppärille Ubuntu Studio 16.10:n ja tää taitais jäädä musakäyttöön tarkotetulle läppärille vakkarihommaks JOS sais ton CPU throttlaamisen kuosiin, mutta miten?
Koodia: [Valitse]
cpufrequtilsasennettu muttei toimi samalla tavalla kuin normi ubuntussa, esim Cadencen valikkoruutu näyttää harmaata tuolle performance-säätimelle. Vinkkiä?

3
Hop!

Eli mulla on nettiyhteys ton Huawein kautta langattomasti, toimii hyvin ja ei siinä silleen onkelmaa. Mutta. Tarviisin mieluummin ethernetillä yhteyden koneeseen kun langaton häiritsee audiokäyttöä. Asiaan:
Onko mahdollista yhdistää toi Buffalo jotennii langattomasti Huaweihin ja sitä kautta ottaa ethernetillä yhteys koneeseen? Myös USB-yhteys Huaweistä koneeseen taitais olla mahdollinen mutta interwebin googlaus kertoilis ettei meinaa onnistua ubuntussa, ainakaan 16.04-versiolle ei löydy mitään avullista vinkkiä.

4
Hep!

Oon niin kasvanu tohon Tomboyn käyttämiseen ettei oikein muita muistiinpanovermeitä tuu koneilla käytettyä. Mutta mutta, nyt rupee olemaan niin paljon kaikenlaista asiaa pöytäkoneen+läppärin+puhelimen varressa että pitäis saada ne synkattua. Eli mitä keinoja löytyy, oon hiukka googlaillu mutta vaan vanhoja linkkejä/sivustoja asiasta.

Eli, onko esim Google Driven tai Dropboxin kautta helppo saada systeemi&synkkaus toimimaan? Tai jos menee aivan älyvaikeaksi niin mitä muita mahiksia on? Pöytäkoneessa+läppärissä ubuntu 16.04 ja kännykkä on Samsung S6.

5
http://www.landoleet.org/dev/

Pitkäaikainen tutkimusmatka linuxaudion maailmaan taitaa viimeinnii saada toivottua suuntaa ja sitä myöten "tulosta" - Reaper natiivina linuxissa eli itellä ubuntussa. Jeah! Eli pääpiirteittäin ubuntu 15.10 64bit, tässä on joitain kxstudion repojuttuja messisä ja lowlatency kernel. Tuolta reaperin sivustolta asennettu:
Koodia: [Valitse]
libSwell-x86_64-debian-stretch-gtk3.tar.xz
Koodia: [Valitse]
reaper_520rc3_developer_linux_x86_64.tar.xzIte reaperin paketti pitää vaan purkaa, samoin toi libSwell ja sit ite libSwell.so tipauttaa Reaperin kansioon jossa itse reaper5.run sijaitsee. Sit vaan "runittaa" reaper5:n ja bam, pitäis lähteä reaper tulille. Reaper ei oo ilmainen, mutta viiden sekunnin alkuilmoituksen jälkeen toimii 100% täysin normaalisti ja kuin ostettu versio ilman minkäänlaisia nag screeneja, mute/silencia tms. (Ardouria kokeilin ja 10min jälkeinen hiljaisuus lopetti kokeilun..)

M-Audio ProFirea varten latasin ffadon paketin (lib-ffado, muistaakseni) repoista ja oikean firewire-piuhan myötä laite heräsi tulille. Sitten QjackCtl päälle ja sieltä oikea ajuri eli firewire valituksi asetuksineen, sitten Reaper päälle. Sen jälkeen QjackCtl:n Connect-kohdasta oikeat I/O:t M-Audion ja Reaperin väliltä kohdalleen, sen jälkeen Session-kohdasta kun tallentaa routingit/asetukset kohilleen niin saap nopeesti kokonaisuuden tulille.

Latenssiasetuksissa on 32samples ja periods 3, irq-hommia en oo vielä säätäny firewiren suhteen, taitaa olla usb:ille prioriteet nyt päällä (Focusrite Scarlett 2i2 USB). xruneja heittää ajoittain mutta niillä ei oo vielä niin paljoa nyt merkitystä, tärkeempi päästä nyt ton systeemin kanssa sinuiks ja sit hienosäätöä. Plus 16.04 on lähdössä ihan lähiaikoina uutena asennuksena niin pitää katella miten hommat siellä maailmassa toimii.

Anyway, jälleen kerran tää ohjeena itelleni ja toivottavasti muillekin. Reaper on ihan kuningasluokan DAW, taitaa vääjäämättä mennä vielä virallista julkistamista kohti eli tuki ja käytettävyys paranee koko ajan. Mutta jo nyt täysin toimiva ja erittäin tehokas editoinnin ja muutennii käytettävyyden suhteen.


6
Ugh!

http://ffado.org/?q=node/507

Ton mukaan jengi on saanu 2626:n toimimaan! Mutta, mitenkähän ite.. Liitteenä tuloste tuosta:
Koodia: [Valitse]
jackd -R -d firewire -v4
Asennettuna on
Koodia: [Valitse]
ffado-tools ffado-mixer-qt4

7
http://www.bandshed.net/2016/03/23/avl2016/

Latasin tuon mutten oo vielä kokeillu tai tehny live-USB:ta. Onko joku kokeillu, ja jos on niin miten toimii? Kovasti kiinnostais jos sais toimimaan silleen suht helpon vaivattomasti ja vois yleistä nettipläräilyä duunailla siinä sivussa jne, normi-ubuntu nyt everyday käytössä mutta oikeammat projektit pitää aina bootata winukan puolelle. Mutta muttah, käyttökokemuksia?

8
Laitealue / Lenovo G70 ja langaton BCM43142 [RATKAISTU]
« : 06.08.16 - klo:13.00 »
Mites ton langattoman sais järkevimmin heräteltyä eloon uudessa asennuksessa? 15.04:een osasin aikoinaan (kaverin läppäri mulla huollossa) mut nyt en muista mitä piti tehdä. Ja päivitys rikkoi 15.04:ssa ton wifin, siks uudempaa versiota sisään. Joten, bästa vinkkarna?

9
Laitealue / Lieneköhän läppärin akku kuollut?
« : 30.07.16 - klo:17.27 »
Ei välttämättä ubuntuun liittyvä homma mutta mitä teille kertoo toi ikkuna? Ei enää lataa akkua ollenkaan, mikähän liene..

10
Hop!

Simppelisti: Kuvia ei pysty avaamaan Gimpillä kun sitä ei missään luetteloissa näy, kuvassa vielä se Show all applications -vaihtoehto. Mikäpä liene vika?

11
Hei vaan,

Eli, alla 15.10 64bit Ubuntu. EMU 0404 USB toimii hienosti. Samoin Reaper winen kautta. MUTTA, en osaa yhdistää EMUa silleen että saisin sen äänikortiksi, ainakaan inputiksi silleen että saisin tehtyä moniraitademotuksia ubuntun puolella. Jos tulee joku idea mieleen niin pitää aina buutata winukan puolelle, hiukka epäkäytännöllistä..

Eli, audiomaestrot, heittäkääs tiukka infopaketti miten saada homma toimimaan. Ardour yms vaihtoehdot ei kiinnosta, reaper all the way!

12
Laitealue / (langattoman) hiiren herkkyyden säätö?
« : 03.02.16 - klo:09.23 »
Muistaakseni aikaisemmissa jakeluissa on ollut ihan System settings-säädön takana hiiren herkkyyden säätö? Vaihdoin langattomaan hiireen par päivää sitten ja toimii jne mut pitäis saada hiukkasen hitaammaksi kursorin liike. Pläräsin hiukka nettiä ja tämmöinen tuli vastaan
Koodia: [Valitse]
xinput --list --short
Koodia: [Valitse]
⎡ Virtual core pointer                    id=2 [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer              id=4 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ MLK SilverCrest MTS2220                  id=9 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Plus More Enterprise LTD. USB-compliant keyboard id=11 [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                    id=3 [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard              id=5 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=6 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=7 [slave  keyboard (3)]
    ↳ MLK SilverCrest MTS2220                  id=8 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Plus More Enterprise LTD. USB-compliant keyboard id=10 [slave  keyboard (3)]
ja noista pääteltävillä synsteemeillä varmaannii sais säädettyä tota speediä mutta eikö oo "helpompaa" ja pitkäaikaisempaa vaikutusta? Tuohon "manuaaliseen" säätämiseen kun pitää tehdä kait vielä scripti että säilyy muistissa ulosloggauksen jälkeen?

13
Laitealue / GeForce 8800 GTX - kova ääni ja tuulettimet
« : 26.01.16 - klo:14.15 »
sensors kertoo tämmöistä:
Koodia: [Valitse]
atk0110-acpi-0
Adapter: ACPI interface
Vcore Voltage:       +1.06 V  (min =  +0.80 V, max =  +1.60 V)
 +3.3 Voltage:       +3.30 V  (min =  +2.97 V, max =  +3.63 V)
 +5 Voltage:         +4.99 V  (min =  +4.50 V, max =  +5.50 V)
 +12 Voltage:       +11.82 V  (min = +10.20 V, max = +13.80 V)
CPU FAN Speed:      3183 RPM  (min =  600 RPM, max = 7200 RPM)
CHASSIS1 FAN Speed:    0 RPM  (min =  600 RPM, max = 7200 RPM)
CHASSIS2 FAN Speed:    0 RPM  (min =  600 RPM, max = 7200 RPM)
POWER FAN Speed:       0 RPM  (min =  600 RPM, max = 7200 RPM)
CPU Temperature:     +39.5°C  (high = +60.0°C, crit = +95.0°C)
MB Temperature:      +50.0°C  (high = +45.0°C, crit = +95.0°C)

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:       +45.0°C  (high = +78.0°C, crit = +100.0°C)
Core 1:       +47.0°C  (high = +78.0°C, crit = +100.0°C)

nvidia-settings on liitteenä

Ongelma on siinä että (oman näkemyksen mukaan) toi näytönohjain on kyllä törkeen kovaääninen! db-mittarilla mitattessa kone antaa itsestään ääntä 56db, ei ihan moderni ja tyylikäs mölytaso.. Tosin kone on jotain 6-7 vuotta vanha, mut ei toi jotenkii järkevää tommonen huuto oo.

Onko joitain mahiksia alikellottaa tai säätää tuulettimia johonkiin ihmiskorvalle inhimilliseen volumetasoon?

14
Hop!

Omissa sivuissa http://www.ukkohapponen.fi/ rupeis olemaan muuten kaikki puitteet päällisin puolin kohdallaan mutta pitäis saada uutisten/blogausten ja ton koko sivuston raamit hiukka uusiks. En ymmärrä CSS-touhuista paljoakaan, jotain ymmärrän enklanninkielestä ja numeroista mutta isompi taitamus on aika hakusessa. Toi nykyinen leveys on jotain 700px ja sen oikealla puolella oleva tila plugareille yms himpsuttimille on sit loput. Pitäis saada leveys jonnekin 960-1000px tienoille ja tota oikean puolen kaistaa pienemmäks, sit ois perfekto bueno.

Siis: onko ubuntussa jotain ohjelmaa tms editoria mihin vois heittää niitä CSS-filejä ja nähdä "isomman kuvan" jotennii herkemmin? Sivueditoria tms jotain varmaannii tarkoitan, semmosia joskus tullu vastaan mutta edelleen oon aika noviisi näissä hommissa.

Tai jos joku nokkelapokkela tyyppi osais ja haluais vinkata/auttaa asiassa niin kiitosta tulis virtuaalisesti ja paljon!

15
Ei meinaa näytöt istua oikein mitenkään oikein päin, tai siis pöydän rakenteesta johtuen 24" näytön pitää olla vasemmalla puolella ja pienemmän oikealla puolella. En oikein onnistu säätelemään synsteemejä silleen että näyttöjen paikat vaihtuis, kun laittelee noi toisinpäin ja laittaa Apply (joko nvidiassa tai systems-screens -kohdasta) niin menee X (vai mikä tää näyttösynsteemi nykyään on) menee sekasin, kaatuu. Pitää sit tyyliin buuttailla uusiks.

Sen muuten huomasin että windowsissa homma hoituu ihan normaalisti..

16
Tommosta herjailee, mitteepä pitäis tehdä?

17
Tommosella errorilla päätteen kautta:
Koodia: [Valitse]
ERROR:sandbox_linux.cc(345)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-processMikähän liene homman nimi? Yleinen googlaus asian tiimoilta ei oikein tuottanu tulosta.

18
Eli lyhykäisyydessään Evolution heittää erroria kun yrittää hakea Contacts-hommia googgelista:
Koodia: [Valitse]
This address book cannot be opened.  This either means that an incorrect URI was entered, or the server is unreachable.

Detailed error message: Unable to connect to 'Contacts': The requested resource was not found: https://developers.google.com/accounts/docs/AuthForInstalledApps

terminaalin erroreissa on tämmöistä:
Koodia: [Valitse]
credentials-cc-panel-Message: cc-credentials-account-applications-model.vala:156: No valid plugin found for application 'unity-scope-gdrive' with account '1'
credentials-cc-panel-Message: cc-credentials-account-applications-model.vala:156: No valid plugin found for application 'unity-lens-photos' with account '1'
credentials-cc-panel-Message: cc-credentials-account-applications-model.vala:156: No valid plugin found for application 'evolution-data-server' with account '1'
credentials-cc-panel-Message: cc-credentials-account-applications-model.vala:156: No valid plugin found for application 'evolution-data-server' with account '1'
credentials-cc-panel-Message: cc-credentials-account-applications-model.vala:156: No valid plugin found for application 'shotwell' with account '1'
credentials-cc-panel-Message: cc-credentials-account-applications-model.vala:156: No valid plugin found for application 'evolution-data-server' with account '1'

Eli onkohan tähän olemassa jotain universaalia ratkaisua?

19
Muuten homma käy ja lana levittää mutta kun kone on ollu joitain tunteja päällä niin wlan tipahtaa pelistä poies, lankaverkko toimii sit vielä. Tai oon kokeillu tipahtamisen jälkeen pelkästään tehteringiä USB:llä samsungin luurista mutta se ainakin toimii, vaikka kokeilin
Koodia: [Valitse]
sudo systemctl restart NetworkManager.serviceniin Wifi networks ilmoittaa että device not ready.

Eli wlan on toi
Koodia: [Valitse]
04:00.0 Network controller: Ralink corp. RT2790 Wireless 802.11n 1T/2R PCIe
Kun koneen käynnistää uusiks niin wifi toimii sen jälkeen taasen normaalisti. Mitteehän ihmettä..

20
Kaikessa lyhykäisyydessään GIMP ei osaa säilyttää näppäimistön shortcutteja, onko tää yleinen vika/ominaisuus? Ja on täpätty se että säilytä shortcutit when exit

Sivuja: [1] 2 3 ... 7