Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - uhappo

Sivuja: [1] 2 3 ... 52
1
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka vanha koneesi on ?
« : 14.09.17 - klo:06.15 »
Läppäri (HP p6930) taitaa olla jotain 2008-2009 tienoilta, C2D-prossu
HP:n pöytäköne, joku HPE-edition, tais olla i7 860 prossu eli ekan generaation i7? Ostettu 2009
Itse kasattu kone jostain ihan 2011 alusta, i7 2600k-pohjainen

Kaikissa SSD ja muistia about  mitä sai mahtumaan. Läppäri on ollut pääosin Win10-pohjalta käytössä (mutta aina ollut dualboottina joku ubuntu) kun se toimii mallikkaasti äänittämiseen kodin uloopuolella. Muissa koneissa taitaa olla tällä hetkellä 16.04 ubuntu.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 03.09.17 - klo:14.59 »
Asensin Raspberryn niin googlettamalla ja chromiumin avulla Netflixikin taitaa toimia.. Raspbian tuntuu kyllä varsin hyvältä laitokselta!

3
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 02.09.17 - klo:20.51 »
Asensin Ubuntu MATE for Raspberryn ja nyt kysymyksiä/havaintoja:
- miten sais tai saako Netflixin toimimaan, paljon on erilaisia foorumìvinkkejä maailmalta mutta ihan kiinnostais foorumilaisten vinkit ja näkökulmat
- piti ottaa #-täppä pois boot.txt-tiedostosta muistaakseni disable_upscaling-kohdasta, muistaakseni se oli se. Näyttö ei muuten menny 1920x1080-tilaan vaan oli jotain 1869x960 tai jotain
- Clas Ohlsonilta ostettu bluetoothilla toimiva keyb+mouse (ei oo donglea vaan BT itessään) toimii liitännän jälkeen, ei tosin näytä toimivan bootin jälkeen vaan pitää aina yhdistää


4
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 01.09.17 - klo:22.37 »
Sain männä viikolla Raspberry Pi 3:n, joten nyt pitää pähkäillä mihinkä käyttöön sen valjastais.. :)

5
PAITSI! Alsa midi ei oo suoraan tuettuna (vielä) Reaperissa, joten voip olla ettet sitä edrumsin midiä saa heti kätevän suorasti Reaperiin. Jackin/Cadencen kauttta kyllä sais mut se vaatii pikkasen enemmän kikkailua, tosin ei sekään mitään rakéttitiedettä oo vaikeusasteeltaan. Mutta, paljin tehneenä ja kokeilleena vielä enemmän: Reaperillä parhaimpiin tuloksiin  :)

6
Ei, se on ihan native linux Reaper

7
REAPER pre-release builds -> siltä sivulta pääsee landoleet-sivustole jossa on linux_64

8
Mistä säädät latenssia?

Nyt sitä Reaperia kehiin, nykysellään Reaper kun tajuaa ihan suoraan ALSA:a niin pääset kokeilemaan suoraan Reaperin settings-osiosta Request block size-kohdasta (esim 128 tai 256) suht inhimillisiä latensseja. Saattaa olla että ihan tuolla sisäisellä äänikortilla pääset lähelle tavoitteita. Näin aluksi siis. Go for it!

9
Noh, miltä se homma vaikuttaa?

10
Jos ei meinaa onnata tms niin voin vaikka jonkun tarkemman howto-ohjeen skriivailla, mut tietty aina parempi jos oppii ite kokeilemalla  ;)

11
Reaper linuxille tuolta:
https://forum.cockos.com/forumdisplay.php?f=37

DrumGizmo-plugari (vsti) tuolta:
https://drumgizmo.org/wiki/doku.php

ja rumpusetti tuolta:
https://drumgizmo.org/wiki/doku.php?id=kits:drskit

Nonnih.. Sit pitäis varmaan Jack:in ja Cadencen kautta saada se sähkörumpujen midi näkymään Reaperin midi-inputtiin. Onnistuu kyllä, itekin pähkäilin sen kanssa mut se on Jack:in/Cadencen sisäisten routing/kytkentöjen päässä/takana. Kun se on kunnossa niin sit pitäis saada sitä latenssia systeemistä niin alas että midisignaalien ja vsti:n (DrumGizmo) "sytyttäminen" ei tunnu kovinkaan viiveiseltä toiminnalta. Been there, done that. Eli konffauksen/säätämisen takana on, winukan puolella se oli helpompaa mut kyllä se onnaa linuxin(täällä ubuntu) puolella kunhan vaan tietää mitä säätää.

Hydrogen on jees tommoseen alustavaan kikkailuun mutta mun makuun/mielestä siinä loppuu autenttisuus, muokattavuus ja muutennii käytettävyys aika äkkiä perusjuttujen jälkeen. Reaper(DAW), hyvä softasyna/plugari(DrumGizmo+rumpusoundipaketti) ja sit vaan midillä sen plugarin ohjaaminen/soittaminen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan (vaikkei se aina sitä äkkisiltään oo..) ihan paras methodi. Go for it!!!

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: x32-edit
« : 13.07.17 - klo:22.39 »
Hmm, en ihan tajua nyt mitä duunaat? Ite ohjaan Behrin XR16-digimikseriä keikalla ubuntusta, toimii just hyvin.

13
Ahaa x2!!!

Elikkäs, I stand corrected. Kxstudion kautta tuleva sydeemi on kuin onkin 3.0.1, minua sekoitti sen GUI joka on 2.0-versioinnin aikakaudelta ja Zynaddsubfx:n etusivuilla on niiden uusi Zyn-Fusion -pohjainen GUI.

Pikaisen kokeilun kautta se lähtee sessiossa tulille eikä (enää niinkään paljoa) kaada Reaperia. Presettien/soundien etsiminen ei äkkisiltään onnistunut tai olivat jonkun välilehtinivaskan/kansioiden takana, mutta jospa tää tästä  :)

14
Huh, aika juoksee ja kerkesin/muistin vasta tänään tsekata ton kxstudio-version. Se on vanha, 2.3-sarjan versio ja kaataa herkästi Reaperin. Joten, kiinnostaa kyllä kokeilla sitä kääntämistä jossain vaiheessa. Eli palailen astialle..

15
Lainaus
Zynaddsubfx:n VSTI-plugarit ovat kyllä saatavilla valmiiksi käännettyinä kirjastoina KXStudion PPA:ssa: (zynaddsubfx 3.0.1-1kxstudio2 tai zynaddsubfx-git 3.0.1+git20170427.2): http://kxstudio.linuxaudio.org/Repositories

Ahaa! 👍👍👍

16
Kysymys tästä:
http://zynaddsubfx.sourceforge.net/download.html

Kokeilin toissapäivänä sitä kääntää (sitä touhua en oo oikeestaan ees kokeillu kunnolla eli oon yber noob) ja tais olla joku slpthreads-tyylinen error, muistaakseni. Mutta, onko yhteisössä tietoa ja taitoa asiasta onnistuisko tuon syntikan kääntäminen sourcesta? Ja Vsti-muotoon eli .so-muotoon olis tarkoitus ja halu saada se, native linux reaperiin. Standalone/Jack-versio ei kiinnosta..

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: sähkörummut ja softa
« : 11.04.17 - klo:13.57 »
Linux Reaper
Drumgizmo VST, tähän saatavissa ilmainen tod hifi-rumpusamplepaketti
Jack

Ite teen noilla nykyään, kunhan vaan saap vaan asetukset kohilleen mahd latenssin osalta niin voip soittaa livenä tota drumgizmon settiä. Lämpimät suosittelut!

18
Ai niin joo, on siellä JS-versioita sisäänrakennetuissa plugareissa mutten oo linuxissa kokeillu. Ne on aika köykäisiä/roots-kamaa..

19
Stillwell?

20
Yritin tossa hieman yleispuuhailua vakavampaa miksausta Reaper&Hydrogen-combolla. Eli Reaperissa tein rumpuraitoihin audiosta (kick, snare, tomit, omilla raidoillaan) MIDI-infot triggausmielessä. Reititin ne Jack-ympäristössä Reaper -> Hydrogen -> Reaper, nauhotin Hydrogenista tulevan audion raidalleen Reaperin sessioon. Hydrogenissa Big Mono-setti. Päätelmiä: Joko Reaper, Jack tai Hydrogen (vai koko ekosysteemi) ei tajua PDC/ADC-asiaa ja triggausmateriaali ei oo linjassa originellin materiaalin kanssa. Iso showstopper itelleni, aika työläs (verrattuna winukan puolen triggausplugareihin tms) tapa ja ei oo sit sample accurate/kompensoitu. Jack-routinki on siis aika vajavainen joiltain osin? Natiivi Linux Reaper kehittyy koko ajan ja täydentyy kohti oikeata/toimivaa kokonaisuutta, matkaa kuitenkin vielä täyspäisen miksauskokonaisuuden kannalta..

Sivuja: [1] 2 3 ... 52