Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janne

Sivuja: 1 ... 253 254 [255] 256 257 ... 259
5081
Sama ongelma itsellänikin. Kaipaisin myös hieman tarkempia ohjeita.

tuo oli aika step-by-step, mutta tarkennetaan.

Esimerkiksi, että mistä pääsen muokkaamaan tuota modules- tiedostoa?

sen voi avata haluamallaan tekstieditorilla. sinä haluat ehkä avata sen vaikkapa geditillä, joten komenna terminaali-ikkunassa:
Koodia: [Valitse]
$ sudo gedit /etc/modules
loppu on kuin notepadia käyttäisi.

siinähän tuo sitten olikin. super userin oikeuksin tarkoittaa , että kirjoitat komentorivin alkuun tuon sudo -sanan tai avaat gnomen valikosta root-terminalin tai hankit itsellesi rootin (== pääkäyttäjän, super userin) oikeudet terminaali-istuntoon jollain muulla tavalla.

5082
Eli kaikkien mielestä asia on niin kuin "guru" J sanoo että linuxissa on jo kaikki kohdallaan että vaan "tyhmät" ja "osaamattomat" käyttäjät turhaa rutisevat?

saatat olla nuori, etkä selvästikään osaa, mutta minun mielestäni se ei oikeuta esittämääsi huonoa käytöstä.

sinulle on vastattu kaikkiin ensimmäisessä viestissäsi esittämiin kysymyksiin, siitä mikä kehitystä hidastaa ja kuka tietoja panttaa. lisäksi säikeessä on korjattu sinun väärinkäsityksesi siitä, että wine olisi emulaattori.

mitä sinulta on tullut vastineeksi? kiukuttelua, selvästi muilta kopioitujen 'mielipiteiden' toistelua ja näiden 'mielipiteiden' perustelemisen välttelemistä. minua alkaa hiljalleen harmittamaan, että ylipäätään tuhlasin aikaani kanssasi "keskustelemiseen" enkä aio tehdä samaa virhettä vastaisuudessa jos vain osaan sen välttää.

5083
Multimedia ja grafiikka / Re: wmv ja streaming ...
« : 17.08.05 - klo:17.55 »
meillä noi streamit aukee emännän koneella (windows xp) ja jos joku homma toimii vinkkarissa niin kyllähän se pitäisi saada toimimaan näissä "paremmissakin" käyttiksissä  ;D

hmm... vaatiikohan tuo nyt siten jonkun tosi uuden media playerin. tuossa viereisellä koneella on tosiaan w2k, eikä sen mukana tulleella media playerilla saatu edes yhteyttä ko. streamiin. voihan tietty olla, että meidän liittymästä on jostain syystä jonkinlainen reititysongelma ko. osoitteeseen.

mutta juu, kokeile vaikkapa mediaplayeria ja siitä open url...

5084
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Ubuntuguiden suomennos
« : 17.08.05 - klo:17.52 »
Olen kääntänyt Ubuntuguidea (http://www.ubuntuguide.org) suomeksi ja melko pitkällä ollaan.  :D

siltä vaikuttaa :)

Käännösversio löytyy tällä hetkellä osoitteesta http://koti.mbnet.fi/mikko75/ohjeet/ubuntuguide/index.html ja nyt kaivataan teidän kommenttejanne käännöksestä.
Eli jos löydät käännöskukkasia tai huomaat että olen ymmärtänyt jonkin asian aivan väärin, niin ilmoittele tälle palstalle. Jos jokin lause särähtää pahasti korvaan, niin kerro miten sen voisi paremmin sanoa.

pitänee vilkaista joskus paremmalla ajalla.

tosin tässä vaiheessa lienee taas mahdollista ruikuttaa ubuntuguiden asenteesta. erittäin hyvä esimerkki siitä on vaikkapa kohta: "K: Miten asennetaan RSS/RDF/Atom uutistenlukuohjelma (RSSOwl)?" jota seuraa pitkähkö ja monimutkainen selitys miten asennetaan java-pohjainen rss-readeri paketinhallinna ulkopuolelta. miksi ihmeessä?

miksi kyseisessä kohdassa ei asenneta vaikkapa jotain paketinhallinnasta suoraan löytyvää lukijaa kuten straw tai liferea Gnomelle tai akregator KDE:lle?

suomennoksen vikahan tämä ei tietenkään ole, kunhan vaan välillä ärsyttää tuo ubuntuguide (niin hyvä kuin se paikoitellen onkin). se sisältää paljon aloittelijalle hyödyllistä informaatiota, mutta myös turhaa ja huonoa.

5085
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 17.08.05 - klo:17.28 »
nyt kokeilussa on neron linux versio , mutta testit kesken joten en voi vielä sen enempää kommentoida  ;)

juu, minä en ole vaivautunut tuota edes testaamaan. ainakin kuvissa se näyttää miltei identtiseltä gtoasterin kanssa ja mikä pahinta molemmat noista käyttävät vanhaa gtk+1.x toolkittiä joka on öh... ruma. ei antialiasoituja fontteja eikä mitään, paitsi tietty paistettu kananmuna oletusikonina about-boxille ;)

mutta juu, kerro oliko tuo nero hyvä ja jos jaksat, niin vertaa sitä vähän tuohon gtoasteriin, niin nähdään miten homma oikeasti on.

5086
Multimedia ja grafiikka / Re: wmv ja streaming ...
« : 17.08.05 - klo:17.24 »
eli olen yrittänyt saada näiden sivujen videoita toimimaan , mutta ei meikäläisen taidoilla onnistu....
http://www.the-scorpions.com/english/  (sieltä kun valitsee "videos" niin pääsee videosivuille)

jossa tietty lukee jotta:
Lainaus
The video require Windows Media Player to be installed on your computer.

eli, mäkkiä tai jotain muuta kuin windowsia pc-alustalla ajavia ei tueta.

jonkinlaisia streaming wmv videoita nämä taitavat olla ...

kaikki ubuntuguiden codecit on asennettu ja koneella olevat wmv:t kyllä aukeavat totem-playerillä ....

linuxissa mplayer, totem, vlc ja xine osaavat ainakin näyttää streamattua videota, ellei sitä ole jollain tapaa estetty (tietysti kova kikkailija voi asentaa windows media playerin wlinuxiin, mutta se vaatii jo vähän vaivaa ;)). kun kokeilin noita kolmea ensimmäistä, niin mikään niistä ei saanut yhteyttä palvelimeen edes siten, että olisi yrittänyt avata videota. eikä se kuulemaa avaudu windowsissakaan, joten...


5087
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 17.08.05 - klo:17.10 »
sen verran vielä, että linux-puolellahan on tosiaan vain pari softaa jotka polttavat cd ja dvd-levyjä. nämä softat toimivat kaikki komentoriviltä ja kaikki muut softat ovat vain front-endejä jotka käyttävät taustalla näitä paria ohjelmaa. ohjelmien eroina on siis periaatteessa vain mitä ohjelmia ne taustalla käyttävät ja miten ne taustalla olevat ohjelmansa piilottavat.

5088
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 17.08.05 - klo:17.04 »
Nyt täytyy sanoo että meni sormi suuhun ja toinen...

ei hätää...

En löydä ainakaan Device Managerista mountpointtia, siellä lukee seuraavasti:

katsoitko gnomebakerin asetuksista onko cd-asema tunnistettu oikein?

Nautiluksella pystyy polttamaan, mutta sillä se raapas mp3 muodossa biisit levylle. Kai silläkin saa ne käännettyä "normi" audioksi ennen polttoa.

valitettavasti ei saa. enkä tiedä saako seuraavassakaan versiossa ainakaan tämän perusteella:
http://www.gnome.org/~davyd/gnome-2-12/

nautiluksen cd-poltto on kyllä kätevä monessakin tilanteessa, mutta tähän siitä ei vielä valitettavasti ole. voisit toki kokeilla vielä jollain toisella posttosoftalla. repositorystä näkyy löytyvän ainakin graveman:
Koodia: [Valitse]
$ sudo apt-get install graveman
myös k3b olisi varsin monipuolinen polttosofta, mutta itse en oikein pidä siitä ihan siitäkään syystä, että käytän gnomea ja k3b haluaa tiomiakseen kde-kirjastoja joilla minä en tee muuten mitään. jos muut polttosoftat eivät toimi, on k3b silti kokeilemisen arvoinen, onhan levytila nykyään kuitenkin suht halpaa.

luulisi silti, että gravemanilla pärjää. se tuntuu hoitavan homman aika hyvin.

Ja Gnomebakerin error on kokonaisuudessaan:
Koodia: [Valitse]
Error mounting /media/cdrom0.
umount: /media/cdrom0: ei ole liitettynä

kuulostaa oikeasti todella kummalliselta. miksi ohjelma haluaisi laitteen olevan mountattuna polttoa varten?

Niin ja ei ole kuin yksi cd-dvd asema, /media kansiossa tosin näkyy /cdrom ja /cdrom0. Kun laittaa levyn sisään niin levyn sisältö näkyy molemmissa kansioissa. /cdrom ominaisuuksissa lukee että linkin kohde /media/cdrom0.
Näin ollen ymmärtäisin että tuo /media/cdrom0 mountpoint on olemassa...

joo, siis kyseinen hakemisto on se mountpoint. olin vähän epäselvä siinä edellisessä viestissä :(

5089
Laitealue / Re: ajureita uupuu
« : 17.08.05 - klo:16.47 »
Moi vaan,
olen ihan uusi linuxin kanssa eli ei tietoa mistään.

niin se aina alkaa.

Onnistuin sentään asentamaan tämän, mutta ääniä ei ole (äänikortt iISA crystal),

linuxissa äänet hoitta alsa, joka on nykyisin osittain kernelissä. en ole koskaan törmännyt tuon nimiseen äänikorttiin, eikä sitä äkkiseltään katsomalla löytynyt myöskään alsa:n listoilta:
http://alsa-project.org/alsa-doc/index.php?vendor=All#matrix

jos kortti käyttä jotain piiriä joka on tuettu jossain muussa kortissa, niin voi olla mahdollista saada se toimimaan, muuten voi mennä heikosti.

systeemi ei tunnista modeemia(PCI telewell),

PCI-mideemien kannalta tilanneon aika synkkä. valmistaja ei ole antanut modeemin soeksejä kehittäjille ja tarjoaa itse vain pari linux-ajuria jotka nekin toimivat vain joidenkin järkyttävän vanhojen distrojen järkyttävän vanhojen kerneleiden kanssa, eivätkä niidenkään kanssa kunnolla.

koska kunnollisiakin modeemeja on suhteellisen helppo hankkia, ei kehittäjillä ole ilmeisesti ollut intoa ruveta kehittämään ajureita vaikeimman kautta. tilanne kyseisen modeemin osalta on siis erittäin heikko.

Ge force2 näytön ohjaintakaan ei ilmeisesti tunnistanut,

on varmastikin tunnistanut. luulen, että se on nv-ajureilla ja ubuntuguiden avulla on helppo asentaa ajurit joilla siihen saa kunnollisen 3d-tuenkin.

kun ei screen saveria suostunut systeemi laittamaan toimimaan (asetus) 0:0,

tämä ei johtune mistään ajureista. näytönsääsätjän pitäisi toimia vaikka näytönohjainta ajettaisiin joillakin geneerisillä ajureilla. eikö näytönsäästäjä siis käynnisty, vai eikö koko prosessia käynnistetä.

kerro mitä tulostaa kun kirjoitat komentoriville:
Koodia: [Valitse]
$ xscreensaver
jossa edeltävä $ edustaa siis käyttäjän komentokehoitetta.

jos komento kertoo xscreensaverin olevan käynnissä, niin tarkista mitä tulostaa komentoriville kirjotettu:
Koodia: [Valitse]
$ xscreensaver-command -activate
Okei myönnetään äänikortti saa lähteä ehkä tuoreemman alta pois.

jos olet päivittämässä äänikorttia ja haluat vaivattomimman linux-yhteensopivuuden, kannattaa katsoa tuolta em. listasta joku kortti joka tukee hardware-mixingiä (viimeisessä sarakkeessa suluissa numero 3).

5090
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 17.08.05 - klo:13.14 »
Kun yritän poltaa mp3sia levylle tulee heti alkuun error jossa sanotaan että /media/cdrom0 ei löydy.

CD/DVD-asema näkyy järjestelmässä, tyhjän levyn kun laittaa sisään niin sekin näkyy että on tyhjä. Mutta ei toimaa poltto.

Onkohan kyseessä säätöongelma, vai tyhmyys ;)

hmmm... minulla tuo toimi testatessa ihan ongelmitta. onkos sinulla koneessa vain se yksi cd-asema?

mitenkäs Edit -> Preferences -> Devices, onko siellä asemien ominaisuudet oikein ja polttavan mount-point juuri tuo /media/cdrom0?

entä onko tuo mount-point ylipäätään olemassa?

5091
Mikäli yhtään oikein muistan. Tarkistan tämänkin kun koulun jälkeen tarkistan nuo virheilmoitukset. Integroituja piirejä on todellakin kaksi, mutta toinen on kokonaan disabloitu biossista asti (lspci mainitsee kyllä senkin silti täsmälleen samalla tavalla kuin päälläkin olevan).

joo, ei niiden lukumäärällä sen kummempaa väliä ole, ellei toinen sitten toimisi helpommin. kannattaa kuitenkin varmaan keskittyä ensin siihen yhteen korttiin ja katsoa miten sen kanssa käy. eiköhän tämä homma ole sitten hieman helpompi toistaa toisellekin kortille jos siihen asti joudutaan ;)

Moduuli näyttäisi kyllä löytyvän, kun hieman tuota selailin, mutta ongelmana tuntui olevan minun osaamattomuuteni, tai sitten Ubuntu ei muuten vaan hyväksy sk98lin:iä tuolle verkkokortille.

sillä hyväksyykö ubuntu ajurin kortille ei piätisi olla mitään vaikutusta siihen, pystyykö kyseisen modulin lataamaan. tee siis ehsitöiksesi kuten aikaisemassa viestissäni ehdotin. lataa ajurimoduli:
Koodia: [Valitse]
$ sudo modprobe sk98lin
ja tarkista että se on oikeasti ladattuna:
Koodia: [Valitse]
$ lsmod | grep sk98lin
sinun pitäisi saada tulosteena rivi jolla lukee tuo ajurin nimi.

koska käytössä on DHCP, homma on aika suoraviivaista. mikk0 toi tuossa esiin mahdollisuuden siitä, että verkkokortti ei ehkä näykään eth0:na, joten varaudutaan nyt siihenkin. on muuten vaara, että koneessa olevat firewire-liitännätkin näkyisivät verkkoliitäntänä...

niin sinähän osasit käyttää jotain komentorivipohjaista tekstieditoria? no, käytän esimerkissä vaikka aloittelijaystävällistä, mutta ei ehkä niin tehokasta, nanoa. editoi tiedostoa /etc/network/interfaces:
Koodia: [Valitse]
$ sudo nano /etc/network/interfaces
komentorivitäydennyksen opettelemiseksi voisit kirjoittaa tuon edellisen rivin vaikkapa näin:
Koodia: [Valitse]
$ sudo nano /e<tab>ne<tab>in<tab>
tabulaattori näet täydentää komentorivillä yksiselitteisen tiedoston/hakemiston nimen ilman käsin nakuttelun vaivaa :)

mene riville jossa lukee:
Koodia: [Valitse]
iface eth0 inet dhcp
jos kyseistä riviä ei ole (tai ylipäätään mitään iface eth0 alkuista riviä ei ole olemassa) voit kirjoittaa sen sinne ja jäädä riville. tämän jälkeen paina kyseisellä rivillä <ctrl>+k (==cut vinkkejä löytyy sieltä editorin alaosasta) ja tämän jälkeen vaikka nelisen kertaa <ctrl>+u.

nyt sinulla lienee neljä riviä joilla kaikilla sama teksti. muuta nyt rivejä siten, että joka rivillä on eri interface, ensimmäisellä eth0, seuraavalla eth1, sitten eth2 ...

tallenna muutokset <ctrl>+x ja vastaa Y muutosten tallentamiseen ja hyväksy tiedoston nimi enterillä.

nyt yritetään käynnistää verkkoa tietylle verkkokortille. ubuntussa se tapahtuu komennolla ifup (sulkeminen on yllättäen ifdown):
Koodia: [Valitse]
$ sudo ifup eth0
tämä toistetaan kaikille muillekin konffamillemme interfaceille (eth1-eth3) kunnes joku tärppää. jos jonkun käynnistämine tuntuu onnistuvan, voidaan loput unohtaa ja tarkastaa vielä, että interface on oikeasti käynnissä ja saanut IP-osoitteen:
Koodia: [Valitse]
$ ifconfig
jos listalta löytyy joku ethX ja sillä on järkevän näköinen ip, niin homma saattaa pelata. varmistetaan bitin liikkuminen vielä pingaamalla:
Koodia: [Valitse]
$ ping google.fi
jos bitti kulkee, inteface on konffattu :)

jos/kun pääset tähän vaiheeseen, voidaan alkaa ihmettelemään sitä miten moduli saataisiin ladattua ja interface käynnistettyä käynnistyksen yhteydessä. prosessi on tietty sama mille tahansa verkkokortille, ajurin nimeä lukuunottamatta. ajurin nimi puolestaan selviää verkokortin käyttämän piirin perusteella.

5092
...Paitsi että oma /etc/sudoers -tiedostoni haluaa kyllä %adm eikä %admin. /etc/group:ssa on myös vain adm. Kumma juttu.

ilmeisesti expert-asennus tekee jotain eri tavalla. minullakaan ei ole vanhassa asennuksessani (joka on päivitetty wartystä hoaryksi) ryhmää admin. tosin tuon koneen asennuskin on tehty serveriasennuksena, joten en tiedä miten vanha perusasennus toimi. vaikka eipä tuolla niin väliä mikä sen ryhmän nimi on.

tosin jos haluat admin ryhmän, voit kyllä lisätä itsellesi sellaisen. admin näkyy olevan testikoneen ubuntulla id:llä 109.

5093
Huomenissa kopsaan nuo virheilmoituksen paperille ja pistän tänne. Tänään enää harkkojen jälkeen jaksa säätää Ubuntun kanssa.

ok.

Peukalo keskellä kämmentä tässä kohtaa. Windowsissa asetukset ovat "Hae ip automaagisesti jokaisessa kohdassa".

eli käytössä mitä ilmeisemmin DHCP ja modeemisi ulkoista mallia, jos sinulla nyt ylipäätään on modeemia.

Tämän verran tiedän itsekin (kiitos asennuksen virheilmoituksen), että verkkokortin moduulia ei ole saatavilla.

sanoiko se oikeasti, että modulia ei ole saatavilla? ainakin omalla koneellani sk98lin moduli on saatavilla ihan normaalisti ja latautuu musitiin modprobella. tosin koneessa ei ole nyt asennuksen mukana tullutta kerneliä vaan ubuntun paketoima 2.6.10-5-386. voisi silti kuvitella, että 2.6.8:nkin mukana tulisi tuo moduli. eikös tuolla sinun emollasi ole muuten 2 integroitua verkkosovitinta?

Googlettamisella löysin vastaavan ongelman, mutta vastauksena tarjottiin uusia ajureita, joilla muutama oli saanut lisää ongelmia ja muutama oli saanut toimimaan. Sain kyllä mountattua windowsin levyn (jonne siis tämän uuden ajurin luonnollisesti latasin) Ubuntun asennuksessa, mutta siitä eteenpäin on pelkkää hepreaa (mitä teen, mille tiedostolle jne... ajurit osoitteesta http://www.syskonnect.com/syskonnect/support/driver/htm/sk9e21_lin.htm)

jaa-a, pitänee kokeilla huomenissa uudelleen. nyt näkyy latauslinkki, installation guide ja readme antavan kaikki 404:sta. tosin minä kokeilisin varmasti ensimmäisenä sitä kernelin mukana tulevaa ajuria, jos se vain suinkin löytyy.


5094
4. En välittänyt "Verkkoliitäntää ei löydetty" ilmoituksesta

ok, eli ubuntun asennuslevy ei tunnista emolle integroitua verkkokorttia.

8. Kaikki valmista, Ubuntu käynnistyy, mutta sitten tulee sinisellä pohjalla oleva ruutu, jossa on joitain epämääräisiä virheilmoituksia. Sen verran sain pääteltyä, että X-Server ei tunnista näytönohjaintani.

jos sinulla olisi tarkempaa muistikuvaa noista epämääräisistä ilmoituksista. voi hyvin olla, että ne löytyvätkin kätevästi jostain logista. hakemistosta /var/log/gdm saattaa löytyä jotain tutun näköistä...

9. Windowsilla bootti ja Googlettamaan.
Seuraava pätkä Ubuntun komentoriville: sudo apt-get install xorg-driver-fglrx

tiettyjen ajurien asentaminen ei välttämättä ratkaise pulmaasi, sillä näyttiksen pitäisi kyllä toimia ilman näyttiskohtaisia ajureita, käyttäen geneerisillä ajureilla.

10. Ubuntu herjaa, notta pitäisi olla nettiyhteys, jotta paketin voisi hakea.

luonnollisesti. vaihtoehtoisesti voit hakea paketin itse ja asentaa sen dpkg:n avulla, mutta nettiyhteyden puuttuessa se ei ole ihan helppoa.

11. Pci-verkkokortti koneeseen kiinni ja uudestaan Ubuntun asennus pyörimään.
12. Ubuntu löytää verkkokortin, mutta jämähtää kohtaan Kirjoitetaan asetuksia DHCP:ltä tjsp. Odottelin kyllä aikani, söin ruokaa, luin kirjaa ja tunnin kahden päästä takaisin: 0 % edelleen mittarissa.

olethan varma, että nettiyhteytesi konffataan ihan pelkällä DHCP:llä, ilman mitään pppoe tai vastaavia salasanahässäköitä tai kiinteää IP:tä? siis palveluntarjoaja (tai modeemisi) ylipäätään vastaa DHCP-kyselyyn?

Kokoonpano:
Emo: Asus P5AD2-Premium (emon verkkokortin tarkka nimi: marvell yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller)
Näyttis: Club 3D X800Xt PCI-E
PCI-verkkokortti: Micronet SP2500R
Windows Xp Pro IDE 80 Gt ja Ubuntu menossa 160 SATA.

ok.

Kiitokset kaikista vastauksista. Ja olen aika käsi vielä tuon komentorivilirpakkeen kanssa, joten mitä selvemmin selität, sen parempi

yritetään jos käy ajankohtaiseksi.

Mitä vielä muistan aamuisesta säädöstä, niin:
Komento lspci sanoo Ethernet Controlleristä Unknown Device, samoin VGA-Adapterista.

sanooko se oikeasti vain unknown device? yleensä se kyllä printtaa tiedon valmistajasta, mallista ja monesti myös käytetystä piiristä. nuo tiedot saadaan kuitenkin suoraan laitteelta, joten voisi kuvitella, että se osaisi ainakin tuon verran sanoa.

Googlen tarjoama lsmod | grep sk98lin ei auta ollenkaan yhdysrakenteisen verkkokortin ongelmaan.

tuo ei kyllä missään tilanteessa korjaisi mitään ongelmaa. lsmod tulostaa kaikki järjestelmässä parhaillaan ladattuna olevat modulit ja sen tulostus ohjataan ohjelmalle nimeltä grep joka suodattaa tulosta niin, että se tulostaa vain rivit jotka sisältävät merkkijonon sk98lin. tuossa ei siis tehdä mitään toiminnallisuuteen vaikuttavaa.

no, tulostiko em. komento mitään vai ei? jos ei, niin integroidun verkkokortin tarvitsema moduli ei ole ladattuna ja se pitää ladata käsin (ja mahdollisesti asettaa latautumaan automaattisesti käynnistyksen yhteydessä, jos homman saa pelaamaan). jos tuo ei oikeasti tulosta mitään, voisi mahdollisesti kokeilla komentoa:
Koodia: [Valitse]
sudo modprobe sk98lin
jos tuo lsmod | grep sk98lin tulostaa sen jälkeen jotain voi olla, että hommassa on päästy eteenpäin. tämän jälkeen kortti pitäisi vielä konffata. (minun pääkoneella ajamassani patchatussa kernelissä on tosin ohjeistusta, että sk98lin on tässä tapauksessa deprecated ja skge toimisi paremmin. tämä tuskin kuitenkaan koskeen ubuntun kerneliä.)

Ja ongelmani ei siis vielä ole tuo Atin näyttiksen tunnistamattomuus, vaan olen painiskellut nyt tuon integroidun verkkokortin kanssa. Pci-verkkokortti ei taida toimia, koska asennus seisoo niin kauan, kuin vain antaa seistä, Kirjoitetaan asetuksia DHCP:ltä-ruudussa.

vaikuttaa silti siltä, että kortti sunnistetaan, mutta asetuksia ei vaan saada haettua DHCP:n yli. oletko edelleen varma, että nettiyhteytesi konffaamiseen käytetään DHCP:ta?

5095
Yleistä keskustelua / Re: Kovalevyn formatointi?
« : 16.08.05 - klo:15.50 »
eli eikös periaatteessa jos /dev/zero-laitteen korvaisi vaikka /dev/random-laitteella niin saataisiin satunnaisia bittejä sinne levy täyteen niin paljon kun ikinä tarvitaan... Ja toi kun toistetaan pari-kolme kertaa ja sitten vedetään blankoksi /dev/zerolla niin eikö sitten levy ole käytännössä tyhjä?

juu, jos oikeasti halutaan yrittää peittää levyllä aikaisemmin ollut data, niin random-datan kirjoittaminen on lähes pakollista (ellei siis levyä haluta rikkoa mekaanisesti). jossain olikin jotkut ohjeet kuinka monta kertaa levylle pitää kirjoittaa random dataa, jotta joku usan hallinnon osa hyväksyy sen, mutta eihän sitä tietysti tähän hätään löydy.

tuota varten on kuitenkin aivan älyttömästi erillisiä työkaluja, kuten esim. Darik's Boot and Nuke:
http://dban.sourceforge.net/

joka muuten löytyy myös utility-kokoelmalta Ultimate Boot CD:
http://www.ultimatebootcd.com/

5096
Ubuntu tietokoneissa / Re: Mplayer ongelma
« : 16.08.05 - klo:13.25 »
vaikka jo mainittu videolan on erinomainen videosoitin, ei se valitettavasti pysty kaikkeen mihin (g)mplayer (eikä mplayer ihan samaan kuin vlc, joten molemmille on paikkansa, joskin itse pyrin käyttämään pääasiassa totemia gstreamer backendillä, koska gstreamer rokkaa ;)).

Tossa alla on tuo teksti mitä se antaa. Ilmeisesti liittyy jotenkin näytönohjaimen ajureihin?
Koska se heittää kyseisen lauseen ilmoille: It seems there is no Xvideo support for your video card available.

minulle tuli ääkiseltään sellainen hytinä, että näytönohjaimesi ajureille ei ole olemassa xvideo-tukea. ongelma saattaisi korjaantua vaihtamalla mplayerin käyttämää ajuria.

Olen asentanut Atin ajurit täältä foorumeilta löytyvän ohjeen mukaisesti. Liekö sitten asentunut oikein?

voipi olla, kaikille ajureille ei vaan taida olla xvideo-tukea. mutta katsotaan...

Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup scripts.

tämä ei aiheuta kyseistä ongelmaa, mutta näyttää siltä, että sinulla ei ole realtime-tukea käytössä. voi olla, että sitä ei saakaan päälle (riippuu kernelistä), mutta tuota ehdotettua voisi kokeilla. en vaan äkkiseltään muista mihin startup-scriptiin ubuntussa lisätään omia juttuja.

It seems there is no Xvideo support for your video card available.
Run 'xvinfo' to verify its Xv support and read DOCS/HTML/en/video.html#xv!

kertookos tuo xvinfo, että sinulla olisi xvideo-tuki? jos ei niin...

See 'mplayer -vo help' for other (non-xv) video out drivers. Try -vo x11

Koodia: [Valitse]
mplayer -vo helpkertoo kaikki mahdolliset ajurit voita voit kokeilla ja niiden kokeilu onnistuu kätevästi:

Koodia: [Valitse]
gmplayer -vo <ajuri>
jos ja kun toimiva ajuri löytyy, niin sen voi lisätä mplayerin konffeihin jotta homma toimisi oletuksena. mplayerin globaali konffitiedosto on /etc/mplayer/mplayer.conf ja käyttäjäkohtainen löytynee kotihakemistostasi nimellä .mplayer/gui.conf. molemmista löytynee kohta jossa ajuri on listattu. muuta varuiksi molemmat tuohon toimivaan arvoon ja testaa käynnistämällä gmplayer ilman parametreja.

5097
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntun Vaatimukset?
« : 16.08.05 - klo:13.00 »
Joo, tota Nvu:ta tarkastelin ja se oli mulla katsottavana ja poistin sen kun ajattelin että tutkin ensin yhden asian ja opin. Valitsin FP sen helppouden takia. Mutta... jos nyt linukkaan siirtyy (asian tukemisen takia ja uteliaisuuden) niin on kai parempi vaan opetella koodaamaanki.  ::)

minusta nvu on parempi vaihtoehto windows-puolellakin. se tekee sentään oletuksen standardin mukaista koodia vaikka ei ihan yhtä kaunista koodia pysty tuottamaankaan kuin käsin olisi mahdollista. tämä ongelma on kyllä jokaisessa wysiwyg-editorissa.


linuxille on erinomaisia työkaluja ihan html:n käsin kirjoittamiseenkin. oma suosikkini on bluefish joka istuu hyvin ubuntun oletustyöpöytään gnomeen mutta myös screem (myös gtk) ja quanta (qt/kde) ovat olleet ihan hyvän oloisia.

5098
Tuosta tulikin mieleeni, että jos joku jolla on täysin toimiva Hoary Hedgehog ja koskematon '/etc/sudoers' voisi postata ko. tiedoston tänne niin olisi jotain mihin verrata. Kiitos.

Koodia: [Valitse]
# /etc/sudoers
#
# This file MUST be edited with the 'visudo' command as root.
#
# See the man page for details on how to write a sudoers file.
#

# Host alias specification

# User alias specification

# Cmnd alias specification

# Defaults

Defaults        !lecture,tty_tickets,!fqdn

# User privilege specification
root    ALL=(ALL) ALL

# Members of the admin group may gain root privileges
%admin  ALL=(ALL) ALL

Toisaalta, kun kerran porukka on nähnyt niin älyttömästi vaivaa väsätessään näitä "graafisia käyttöliittymiä" niin kai niitä nyt sitten pitäisi opetella käyttämään...

jotkut niistä ovat ihan käteviä, mutta en usko, että GUI puolella päästään koskaan CLI-puolen monipuolisuuteen. CLI toimii kuitenkin distrosta ja työpöydästä riippumatta, joten ei sitäkään ole syytä unohtaa ;)

5099
Täälläkin räpeltämistä on tapahtunut jo jonkin aikaa. Itse kyllä heti ensimmäiseksi asetin root:lle sanasanan

ja tätä en suosittele kenelekään aloittelijalle.

ja hoidankin kaikki root oikeuksia vaativat toimet konsolissa su - jälkeisessä  mukavassa tilassa :)

joka eroaa sudo su - tai vaikkapa nyt sudo -s jälkeisestä 'mukavasta tilasta' miten? ai niin, siten tietty, että pitää muistaa kaksi eri salasanaa, tai käyttää sekä rootilla, että peruskäyttäjällä samaa salasanaa. mutta kuinka se sitten on parempi?

tuossa tilassa minäkin hommani hoidan, mutta ei sudo ole sille mikään este päin vastoin. lisäksi se, että roottina ei pysty kirjautumaan oletuksen sisään, parantaa tietoturvaa etäyhteyksienkin osalta.

Ei wanha koira jaksa tapojaan muuttaa...

ei näköjään, vaikka muutos ei olisi suurikaan.

5100
Nythän on niin, että kokeilin itse myös Ubuntua ensimmäistä kertaa ja törmäsin samaan ongelmaan. Luin juuri tuosta Ubuntun käyttämästä epätavallisesta turvamallista ja nyt täytyy kyllä väittää että ongelma on Hoary Hedgehog:n asennuksessa:

  • Se pyytää asettamaan root:n salasanan (Tarkistamalla /etc/shadow -tiedoston asia varmistuu)
  • rootilla voi kirjautua aivan normaalisti (konsolissa; ei gdm:llä)
  • Oletuskäyttäjä on kyllä adm-ryhmässä mutta ei /etc/sudoers -tiedostossa

oletuksena ubuntun asennus ei kyllä pyydä asettamaan rootin salasanaa. oletko tehnyt expert-asennuksen?

on aivan normaalia, että rootilla ei pysty kirjautumaan gdm:llä.

ja jokaisen käyttäjän ei tarvitse olla sudoers-listalla, sillä oletusasennuksessa admin-ryhmä on sudoers-listalla, jolloin kaikki sen jäsenetkin ovat oletuksena siellä.

Sivuja: 1 ... 253 254 [255] 256 257 ... 259