Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janne

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 259
121
Ihan siis graafisen käyttöliittymän omaavien ohjelmien tekeminen on todella helppoa Qdevelop nimisen ohjelmiston avulla.

useiille linuxissa käytetyille ui toolkiteille on myös ui-builderit joiden avulla käyttöliittymän rakentaminen on helppoa. se logiikka vaan pitää osata kirjoittaa sinne taustalle sitten jollain kielellä. käytännössä noille toolkiteille on kyllä sitten bindingsit aika monelle kielelle.

Qt:n käyttämisessä on se etu, että Qtlle kirjoitetut softat saa toimimaan jokapaikassa mihin Qt on käännetty :) Windowsin ja Linuxin lisäksi siis myös esim. Symbian, Maemo ja WinMO älykännyköissä!  ;)

sama pätee tietty noihin muihinkin toolkitteihin (gtk+, wxwidgets).

tarpeen ja mieltymyksen mukaan, mutta työpöytäohjelmointia varten on kyllä erinomaisen turha opetella php:tä. mieluummin joku kieli joka on alunperin tarkoitettukin sellaiseen käyttöön. aloittelijalle tietysti mielellään helposti omaksuttava, syntaksiltaan konsistentti ja nopeasti tuloksia tuottava kieli ;)

122
VLC-Playerin pitäisi soittaa/näyttää tuota muotoa. Mulla se kyllä näyttää siltä kuin se soittaisi. Se tilannepalkki ,vai mikä se on kyllä liikkuu mutta mitään ei kuulu eikä näy. Myöskään Totem ei soita. MPlayer valittaa jostain puuttuvasta audiocodecista. Olen kokeillut myös muilla soittimilla mutta ei toimi. Vinkkejä?? Kiitos. Käyttis on Ubuntu 8.04. Tosin tän oikea nimi on Google OS mutta perustuu Ubuntuun.

minulla tuo aukeaa ainakin totemilla, vlc:llä ja mplayerilla. ainoa jolle olen ylimääräisiä koodekkeja asentanut, on totem ja sillekin kaikki paketinhallinnan kautta.

123
Toki jos maemo yleistyy ja sille tulisi noita haluamiani suljettuja softia, niin mikäs siinä sitten.

niin siis aikaisemmilla maemo-plattiksillahan oli käytössä kaupallinen gps-navigaattori, mutta muuten suljettu ja kaupallinen 3rd party softa oli aika vähissä. tilanne kuitenkin muuttunee jos tuo tuosta vielä yleistyy. ihan mielenkiintoista nähdä miten tuon käy.

124
ottamatta sen enempää kantaa siihen miten hyvä androidin käyttöliittymä on (koska en ole ikinä kokeillut sitä), minua vaivaa siinä se, että softadevaus tapahtuu javalla. maemo on minusta tuossa vahvoilla siksi, että se tarjoaa yleisimmät linuxdevauksessa käytettävät työkalut. mutta tuo nyt onkin vaan devaajanäkökulma, enkä oikeastaan ole tällä hetkellä maemostakaan ihan mahdottoman innoissani.

No ok, meinasit että Debianista voi _kikkailulla_ saada softaa toimimaan puhelimessa. Noh oma näkemys puhelimesta on, että sen pitää toimia nopeasti ja täysin ilman kikkailuja sama mitä sillä tekee ja puhelimen konffailuun en itse ainakaan halua tuhlata liikoja aikaani, eli taidamme olla todella pahasti eri linjoilla mobiililaitteiden kanssa. :)

tuo debianista voi saada toimimaan tarkoittaa sitä, että maemo tarjoaa joitain linus-työpöydälläkin käytettyjä kirjastoja sellaisenaan ja niitä käyttävän softan porttaaminen maemo-alustalle ei parhaassa tapauksessa ole hirveän paljon vaikeampaa kuin ohjelman kääntäminen.

125
itse olen pitänyt salasanoista ym. muusta arkaluontoisesta datasta (mm. luottokortin numerot) listaa ihan tekstitiedostossa joka on kryptattu softalla nimeltä gringotts. voisi tuo toki kätevämpikin järjestely olla. pitää varmaan tarkistaa tuo keepassx.

126
Ubuntu tietokoneissa / Vs: viruksia(ko)
« : 24.08.09 - klo:19.12 »
viruksen uudelleen löydyttyä
niin siis paketoidun javascriptin löydyttyä. viruksen kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä.

127
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten java jdk?
« : 22.08.09 - klo:17.01 »
Kannattaa vierailla SUN sivuilla ja ladata paketti jossa on sekä uusin Netbeans että uusin Java.

mä en kyllä yhtään ymmärrä miksi java pitäisi asentaa käsin eikä paketinhallinnan kautta.

128
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä onko tämä huijausta?
« : 22.08.09 - klo:15.55 »
Minä tossa latailin ubuntun kun se on niin paljon tietoturvallisempi ja luotettavampi kuin Windows.

aha.

Mihin tää tietoturva väite perustuu?

siihen, että koodi on avointa, audiotoijia on paljon ja löydetyt aukot paikataan nopeasti.

Sitte on kans tääki pointti että linuxissa koodataan paljon C/C++:llä, jolloin noita kaikenlaisii haavoittuvuuksia pääsee softiin.

haavoittuvuuksia on softissa käytetystä ohjelmointikielestä riippumatta.

Joku vois sanoo että kun niitä aukkoja löydetään enemmän ja nopeemmin ja niitä paikataan nii se tekee järjestelmästä turvallisemman. Itse olen eri mieltä sillä alamaailman hakkerit pitää haavoittuvuudet visusti omana tietonaan

krakkerit varmasti pitävätkin haavoittuvuudet omana tietonaan, mutta edelleenkään se ei muuta sitä tosiasiaa, että hakkerit löytävät ongelmia avoimesta koodista helpommin kuin suljetusta ja voivat tarjota niitä patcheja aukkojen paikkaamisksi. suljetussa koodissa voi hyvin olla jopa tiedossa olevia aukkoja joihin ei edes julkaista paikkoja tai paikkoja pantataan kun odotellaan jotain tietyin välein ilmestyvää patchiversiota. 

Samoin, kun joku yksi sopiva skriptikersa löytää sen yhdenkin sopivan haavoittuvuuden niin se voi saada paljon pahaa aikaan.

scriptikersat eivät löydä yksinään yhtään mitään, mutta saattavat kyllä löytää jonkun referenssitoteutuksen johonkin exploittiin. tällöin se on kyllä muidenkin tiedossa.

Ja edellee, mä oon tilaillu rss feedin milw0rmilta niin linuxin kernelistä löydetää vakavia haavoittuvuuksia joka viikko, mikä syö kyllä paljon uskottavuutta.

oletko siis sitä mieltä, että haavoittuvuuksia ei kannattaisi julkaista?

no, jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä minäkin pidän tätä ensimmäistä viestiä trollina ja verrattain huonona aloituksena foorumilla.

129
Asenna paketti build-essential sekä gcc ja g++ alkuiset paketit.

build essential asentaa sekä g++:n että gcc:n.

130
Suosittelen softaa nimeltä Code::Blocks, ja jos olet juuri aloittanut opiskelemaan ohjelmoimaan niin opettele C ensin ja sitten vasta C++.

minun mielestäni on kyllä helpompaa opetella ensin c++ ja sitten vasta c, mutta nämä nyt ovat tällaisia ikuisuuskysymyksiä.

sinänsä c++ toimii linuxissa ihan samalla tavalla kuin windowsissa. g++ on komentoriviltä toimiva kääntäjä, enempi iden kaltaisia ovat ainakin jo mainittu geany, code::blocks, anjuta ja kdevelop.

131
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ääniongelma
« : 22.08.09 - klo:12.32 »
no, minusta tuo kuulostaa siltä, että vain yksi äänilähde voi käyttää äänikorttia kerrallaan. sattumoisin koko työpöytä käyttää oletuksena samaa tapaa, joten niiden äänet kuuluvat, mutta muut eivät.

selittelin tätäkin vastikään toisessakin ketjussa, mutta alkuperäinen kysyjä ei ole vaivautunut kertomaan kokeiliko ohjeita ja jos kokeili, niin mitä sitten tapahtui. haulla olisi kuitenkin löytynyt, mutta laitetaan se nyt linkkinäkin.

132
kyllä minäkin melkein aloittelija (ja miksei edistyneemmällekin) pythonia suosittelisin. graafisella puolella sitten bindingsit joko GTK+:lle, Qt:lle tai wxWidgetsille.

133
No on tuolla sentään Linux-firma Red Hat suurin prosentuaalisesti listasta 8)!
Lainaus
-Vain 18,2% Linux-kernelistä kirjoittaa sellaiset jotka eivät ole firmojen palkkalistoilla
Hmmmmh...  :-\ Mitä tuosta sanoisi.... Joopa joo... Pääasia, että Linux kehittyy! Ei minua ainakaan haittaa, että takana on firmat...

no siis, minusta on hyvä, että firmat pitävät linuxia niin hyvänä, että ovat valmis panostamaan sen kehitykseen. toki he tekevät sen siksi, että saavat itse jotain vastineeksi, mutta siitähän avoimen softan kehityksessä onkin kyse. lisäksi minusta on aika mukavaa, että ihmiset saavat palkkaa avoimen softan kehittämisestä.

mutta, tuo 18,2% ei todellakaan pidä paikkaansa. joukossa on kehittäjiä jotka kehittävät kerneliä vapaa-ajallaan, mutta käyttävät kommunikoinnissa firman osoitetta. nämä lasketaan firmojen kehitykseen. lisäksi aika moni kernel-koodari rekrytään, koska tällä on kokemusta kernelin kehittämisestä. oma kiinnostuksen kohde varmasti säilyy, vaikka firma maksaisikin toisen osan kehittämisestä ja jälleen kommunikoinnissa on helpompaa käyttää yhtä osoitetta usean eri osoitteen sijaan.

Paistsi jos:
-Firmat ujuttuvat kaupallisen hyödyn saadakseen jotain epäilyttävää kerneliin...  :P
-Ujuttuvat sinne mainosohjelmia  :P

tuskinpa kukaan haluaa piltata mainettaan tuolla tavalla.

[edit]
niin juu, piti vielä sanomani, että kernelikoodari saisi suomessakin töitä saman tien. luultavasti tämä myös käyttäisi joka päivä töissä useamman tunnin kerneljuttuja koodaillessa ja samaan panokseen ei välttämättä ehdi vapaa-ajallaan, jos nyt sattuu olemaan muutakin elämään. minusta ei kuitenkaan olisi järkevää tehdä työkseen jotain itseään vähemmän kiinnostavaa tai jopa sitkutella työttömänä jotta pääsisi panostamaan kernelin kehitykseen enemmän vapaa-ajalla kuin töissä.

134
Yleistä keskustelua / Vs: Liittymän nopeudennosto.
« : 19.08.09 - klo:21.08 »
Mielenkiintoinen asia näissä liittymissä on sekin, että ehdoissa puhutaan aina maksiminopeudesta. Ellei palveluntarjoaja halua investoida riittäviin laitteisiin, voi hän aina vedota tuohon sopimuksen osaan. Kuin menisi kauppaan ostamaan litran juomaa ja pakkauksessa olisi sitten jotain täyden ja pakkaajan hävyttömyyden väliltä.

noiossa 100mbit liittymissä alkaa olemaan jo ongelmana se, että monissa reitittimissä ei yksinkertaisesti riitä puhti puskemaan tavaraa tuolla nopeudella lävitse. itsekin jouduin vertailemaan laitteita aika pitkään, kunnes sopiva löytyi.

toisaalta tietyillä tekniikoilla etäisyys keskuksesta on merkittävä tekijä nopeuden kannalta. minusta ainakin on kivempaa, että myydään sitä maksiminopeutta johon toisilla on mahdollisuus, kuin että kaikille myytäisiin selvästi hitaampaa vain siksi, että kaikki eivät pysty huippunopeuksia saamaan.

Joojoo, jos aiheesta jollain foorumilla mainitsee, saa heti kommentteja että käytät väärää tiedonsiirtotapaa, oikealla saat täyden potin.

käytetty protokollakin tuo toki omaa overheadiaan ja esimerkiksi tiedon kryptaaminen hidastaa touhua entisestään.

Tavan kansalaiselle nyt vaan on se tcp/ip suuresti yleisin tapa (eikä hänen siitäkään tarvitse tietää/välittää) ja käyttö on surffailua selaimella ja laskujen maksua. Harrastajat ovat asia erikseen ja he monesti osaavatkin hyödyntää viimeisenkin bitin.

onhan se juu, mutta aika harva käyttää raakaa tcp/ip:tä, yleensä siinä vaan on jotain muutakin päällä. OSI-mallissakin on tcp:n päällä vielä kolme kerrosta ;)

135
Yleistä keskustelua / Vs: Liittymän nopeudennosto.
« : 19.08.09 - klo:18.18 »
Mihin teillä on niin kauhea kiire?

no, mä ainakin vaihdoin mun 12/1 yhteyden 100/10 yhteyteen, koska jälkimmäinen oli kuukausimaksultaan 35 euroa halvempi.

136
Tarkoitin että en kaipaa ojentamista palstan käytöstä joka ikiseltä rivijäseneltä.

no, kyllä tällaisessa toiminnassa vastuu yhteisön toimimisesta on kaikilla yhteisön  jäsenillä. minusta aloittelijoiden ja muiden käyttäytymissäännöistä tietämättömien ohjeistaminen on yhtä lailla kaikkien hommaa. ylläpitäjät vaan ovat ainoita jotka voivat siirrellä, poistaa ja yhdistellä ketjuja ja viestejä. kun jokainen osallistuu, niin kaikki hommat eivät kaadu pienen joukon niskaan.

137
kun aiheeseen ei ole annettu riittävästi lähtötietoja, niin arvaillaan...

käytä evolutionin omaa backup-toimintoa. kun asetukset on palautettu backupista uudelleenasennuksen jälkeen, konffaa imap-boksi ja raahaa viestit sinne.

lisäksi, vastaamista ei ole varattu vain valvojille, vaan foorumin tarkoitus on nimenomaan se, että käyttäjät attavat toinen toistaan. valvojat ainoastaan vaalivat foorumin toimintaa sisällön kannalta. toki he vastailevatkin toisinaan, mutta nimikkeellä he eivät tee mitään muuta.

[edit]
niin juu, unohtui vielä mainita, että minun mielestäni imap on monella tapaa paljonkin parempi kuin pop.

138
Todella halpaa ja ilmaista musiikkia, siis
kertokaa muutkin mitä tämä lysti maksaa "addiktoituneille" ihmisille.

no, minä varmaan sovin kyllä kuvaukseen. en kyllä tiedä montako levyä omistan, mutta olen pitänyt ostoksistani kirjaa viime vuoden alusta lähtien. kirjanpidon mukaan käytin levyihin viime vuonna aika tarkalleen 4000 euroa ja tänä vuonna rahaa on eiliseen mennessä kulunut hieman reilu 3000 euroa.

laitteistopuolella on sitten vain yksi räkillinen hifiä (vahvistin, cd-soitin, vinyylisoitin), kaiuttimet, kaksi kuulokevahvistinta, neljät kuulokkeet (viidennet varmaan tulossa jahka saa rahat kasaan) ja tietokoneita varten kaksi d/a-muunnin/kuulokevahvistin -komboa.

ostaisi varmaan spotifyn premiumin jos tarjolla olisi natiivi clientti linuxille. sitä odotellessa mennään ilmaisella.

139
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääniongelma
« : 16.08.09 - klo:13.30 »
Auttoi osittain.. Nyt esim. vlc pystyy soittamaan ääntä, järjestelmän testit toivat testiäänen kuntoon. Mutta. Rytmilaatikko ei soita mitään, tulee vain punaisia kielletyn ajosuunnan merkkejä kappaleen eteen. Avidemux herjaa, että "Trouble initializing audio device". Tuosta komennosta tuli herja, että "tiedostoa .asoun* ei voi poistaa, koska sitä ei ole"

eli tilanne kuulostaa kovasti samalta kuin muillakin, joilla ei ole kortissa tuettua rautamiksausta eikä softamiksausta ole konffattu kuntoon. vaihtoehtoja on kaksi. joko konffataan softamiksaus alsan tasolle käyttämällä dmixiä tai sitten kierrätetään alsaa käyttäva kama pulsen kautta. itse käytin aiemmin ensimmäistä, mutta nykyisellä setupilla jälkimmäinen on helpompi ja tarjoaakin enemmän vaihtoehtoja.

jälkimmäisen pitäisi äkkiseltään ajateltuna mennä jotakuinkin näin...

1) avaa tiedosto /etc/asound.conf pääkäyttäjän oikeuksin:
Koodia: [Valitse]
$ sudo gedit /etc/asound.conf
2) kopioi tiedoston sisällöksi seuraavat kamat ja tallenna:
Koodia: [Valitse]
pcm.pulse {
type pulse
}
ctl.pulse {
type pulse
}
pcm.!default {
type pulse
}
ctl.!default {
type pulse
}

itse asiassa tuo oletuskortin asetus varmaan riittäisi, mutta menköön nyt näin kun näköjään itsellänikin on.

3) käynnistä alsa/kone uudelleen ja toivo, että kaikki toimii ;)

muistaakseni nuo alsan pulsekamat olivat asennettuina oletuksena. jos tuo toimii, niin muistini on kunnossa.

140
Multimedia ja grafiikka / Vs: Flash ja OSS
« : 11.08.09 - klo:02.30 »
ja nyt ihan varuiksi vielä mainittakoon (siltä varalta että joku toinenkin vihjeetön saisi tästä ketjusta jotain ideoita) OSS4 ei ole millään tavalla tuettu ubuntun puolelta. ainoa OSS joka ubuntun mukana toimitetaan on emulaatiokerros joka joka tapauksessa käyttää ALSAa. voi toki olla, että OSS tekee vielä paluun ihan oikeastikin, mutta on sen ajan ongelma.

on toki myönnettävä, että äänten oletuskonffi on ubuntussa hitusen ihmeellinen. jos on tarkoitus käyttää ALSAa, niin olisi hyvä tarjota toimiva softamiksaus suoraan paketista ja jos tarkoitus on käyttää pulseaudiota ALSAn päällä, niin voisi sitten oletuksena ohjata kaikki äänet pulseaudiolle, jotta se hoitaisi miksauksen. no, kaikkea ei kai voi saada, mutta jos oma äänikortti ei tue linuxissa rautamiksausta, niin äänten toimiminen kaikissa softissa samaan aikaan edellyttää jompaa kumpaa edellä mainituista toimenpiteistä (ubuntun puolella, kubuntu ei taida pulsesta välittää), mutta joku OSS-virittely ei ehkä kuitenkaan ole se oikea ratkaisu.

toki jos ei ole kärsivällisyyttä kysyä aiheesta perusteellisesti, niin aina voi toki yrittää kokeilla eri distroja jos vaikka joku tarjoaisi sellaisen oletuskonffin joka toimii oletuksena tai jota osaa ihmeen kautta tunkata niin, että se alkaakin toimimaan. linux-käyttäjällä on vapaus valita ;)

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 259