Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janne

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 259
101
Uusasennuksessa '/boot/grub'- tiedostoista hävisivät
kaikki vanhantyyypiset  tiedostot ja korvautuivat
joukolla skriptejä. En tiedä täydennysasennuksesta,
mutta epäilen sinne jäävät roinaa (ainakin vanhassa
Grubissa sitä oli).

(Asetelma tuskin muuttuu beetan ja pysyvän välillä
ja siksipä varoittelin).

grub ja grub2 ovat eri ohjelmia. oletuksena päivitys ei päivitä käyttistä käyttämään grub2:sta, se ainoastaan asentaa. käyttöönotto vaatii käyttäjältä toimenpiteitä. vanhat tiedostot puolestaan pysyvät levyllä koska vanha softakin on levyllä. vanhemman käynnistyslataajan poistaminen pugrella auttaa tuohon "roinaan".

ja yhdistetään tähän samaan nyt vielä vastaus toiselle käyttäjälle...

Mielestäni päätä ei kannata laittaa pensaaseen, vaan kertoa rehdisti mahdollisista ongelmista.. ;)

juu, ongelmista on syytä olla avoimia, mutta on myös aika hemmetin tärkeää erottaa toisistaan a) todelliset ongelmat b) väärinkäsitykset ja c) käyttäjän osaamattomuus. kaikissa mainituissa tapauksissa käyttäjällä on tapana syyttää softaa... FUDin levittelyä ei minun mielestäni kuitenkaan tarvitse jaksaa katsella.

102
Grub2 tosiaan on surkea räpellys, ja tuleekin mieleen, että miksi täytyy korjata jos ei ole rikki?

grub2 on tosiaan aika paljon monipuolisempi systeemi. miksiköhän siihen ei ole siirrytty aikaisemmin...
no, nyt oli hyvä syy siirtyä kun vanha grub on rikki suhteessa uuteen, oletuksena käytössä olevaan, tiedostojärjestelmään.

Paketinhallinnasta löytyy kuitenkin se vanha ja toimiva grub-paketti, joten kannattaa käyttää sitä parempaa, eli vanhaa.. ;)

juu ja se tukee sentään sitä parempaa ja vanhempaa tiedostojärjestelmään ext2:sta... eiku miten se nyt meni.

103
Yleisellä tasolla on vaikea puhua erityisestä asiasta.
Lähteeni on yksinkertainen grub 2- manuaali:

aha.

Vanhassa grubissa useisiin käynnistyongelmiin sai
ratkaisun editoimalla '/boot/grub/menu.lst'iä.
Se on nyt poistunut ja korvautunut pitkällä
listalla ajureita yms.
Käynnistyshommat hoituvat '/etc/grub.d' kansion kautta
ja sinne on ilmestynyt symbolinen linkki '/boot'- osion
'kernel'- ja 'initrd'- tiedostoihin.

konfiguraatiotiedostojen paikan muuttuminen on totta, mutta minä en vieläkään pysty näkemään miksi se olisi kenellekään ongelma. miten on parempi asentaa kaikki softat uudestaan jotta konfiguraatiotiedostot siirtyisivät uuteen paikaan kuin asentaa päivitetty paketti joka tekee ihan saman homman?

Hoida siinä nyt sitten uutta ja vanhaa sekaisin!

miksi niitä pitäisi hoitaa sekaisin? minä ainakin olen päivittänyt uuteen ja hoidan siksi vain uutta.

104
Yleistä keskustelua / Vs: Vuoden 2009 turhake
« : 03.10.09 - klo:12.17 »
Minulla suurin osa hehkulamppuvalaisimista on sellaisia ettei niihin löydy riittävän pieniä energiansäästölamppuja. Halogeenit saattaisivat tarjota ratkaisun mutta sopiva kokoluokka kielletään niissäkin syyskuussa 2012.

kuten sanoin, ledilamppu lienee tulevaisuus. niillä on helppo säätää lampun kirkkautta vaikka lennossa ja kooltaan ne toki sopivat minne tahansa.

Lainaus
minusta on aivan turhaa varta vasten muuttaa sähköä lämmöksi jos lämmitys on hoidettu jotenkin muuten.

On se turhaa mutta ei siitä varsinaisesti haittaakaan ole.

niin no, sitä lisääntynyttä energiankulutusta lukuunottamatta.

Lainaus
eli valinta on energiansäästölamppu. lainataan luonnonsuojeluliittoa:
"Energiansäästölamppu tulee toimittaa kierrätykseen ja sille on toimiva kierrätysjärjestelmä, joten elohopea saadaan talteen."

Pätee sillä oletuksella että lamppuja kierrätetään. Käytännössä tuo on loppukäyttäjän vastuulla.

totta kai, aika paljon asioita on loppukäyttäjän vastuulla. paristot ja akutkin pitää kierrättää ja sekin on loppukäyttäjän vastuulla. silti täälläkin käytetään läppäreitä eikä kukaan valita, että akut ovat ongelmajätettä. itketään silloin kun itselleen sopii.

Lainaus
"Hehkulampun suuremman sähkönkulutuksen vuoksi sen elinkaarenaikaiset elohopeapäästöt ovat kuitenkin suuremmat kuin energiansäästölampun, koska sähköntuotannossa kivihiilellä vapautuu jonkin verran elohopeaa."

Hyvä pointti. Miten hyvin se pätee ydinvoimaan, vesivoimaan tai tuulisähköön?

ydinvoima taitaa tuottaa sitä ongelmajätettä josta oli jo puhetta, vieläpä sellaista jota ei pysty edes kierrättämään, ainoastaan piilottamaan ja toivomaan, että se ei tule enää koskaan esille. saapa nähdä jos joskus saadaan aikaan fuusioreaktoreja. ties vaikka edistys kokisi silloinkin vastustusta kun ihmiset haluavat pitää kiinni "vanhoista hyvistä" fissioreaktoreista. no, harmi sinänsä sillä muutenhan ydinvoima on varsin puhdas ja tehokas vaihtoehto.

vesivoima ja tuulisähkö ovat varmasti ihan hyviä vaihtoehtoja, mutta kuka oikeasti haluaa lisätä tuulimyllyjen ja patojen määrää merkittävästi vain saadakseen käyttää energiaa haaskaavia ja vanhentuneita valonlähteitä? täällä ilmeisesti aika moni...

105
Yleistä keskustelua / Vs: Vuoden 2009 turhake
« : 03.10.09 - klo:00.59 »
Täällä kerrottujen kokemusten perusteella energiasäästölampuilla on todellakin helpompi nukkua pimeässä kun valoja ei saa päälle vaikka haluaisikin ;)

netissä onkin aina ne luotettavimmat jutut. itse siirryin käyttämään yksinomaan energiansäästölamppuja joskus seitsemisen vuotta sitten. valitsin halvimpia löytämiäni (ikea) ja tähän päivään mennessä en ole saanu poltettua yhtäkään loppuun. kirkkauskin on ollut luvattua luokkaa. minusta energiansäästölamput ovat vallan mainioita joskin tulevaisuus on selvästi ledilampuissa.

Harvemmin kukaan pitää hehkulamppuja ensisijaisena lämmitysjärjestelmänä, mutta niiden väitetty hukkalämpö ei pohjoisessa ole niin suuri ongelma kuin mitä yritetään uskotella.

minusta on aivan turhaa varta vasten muuttaa sähköä lämmöksi jos lämmitys on hoidettu jotenkin muuten. poikkeuksena tietysti ruoan valmistaminen ja tietyin rajoituksin saunominenkin (saunaakaan ole järkevä lämmittää päivittäin ja puukiukaasta saa kuitenkin paremmat löylyt ;)

Lainaus
Minkään muunkaan haitallisen tuotteen palautus-% ei ole 100.

Onko se perustelu haitallisten tuotteiden lisäämiselle? Minusta se on pikemminkin syy välttää ongelmajätetuotteiden käytön lisäämistä.

eli valinta on energiansäästölamppu. lainataan luonnonsuojeluliittoa:
"Energiansäästölamppu tulee toimittaa kierrätykseen ja sille on toimiva kierrätysjärjestelmä, joten elohopea saadaan talteen."

"Hehkulampun suuremman sähkönkulutuksen vuoksi sen elinkaarenaikaiset elohopeapäästöt ovat kuitenkin suuremmat kuin energiansäästölampun, koska sähköntuotannossa kivihiilellä vapautuu jonkin verran elohopeaa."

ja lähde

106
Asian ydin on mielestäni siinä, että ollaan tekemässä
radikaaleja muutoksia käynnistykseen.

siis asian ydin on siinä, että sinä olet lukenut netistä jotain, tehnyt omia päätelmiä ilman omakohtaista kokemusta ja aloitat foorumilla ketjun jossa VAROITAT ihmisiä jostain jota sinun mielestäsi saattaa tapahtua. jepjep.

On yleensä ollut niin, että uusi asia etenee, mutta
vanhan yhdistäminen uuteen sumenee ajanmittaan.

minua ei myöskään vakuuta epämääriset, yleisellä tasolla esitetyt väitteet.

Itse asensin tänään beetan USB- kovalevylle GRUB-2
ja ext4. een. Hyvin meni ja 9.04 sekä Mint7 löytyivät ja
aikaisemmasta poiketen USB- osiosta käynnistyivät
molemmat.

no, minä puolestani päivitin vanhan 9.04 asennukseni 9.10 alpha5:een sekä kotona, että tuotantokäytössä olevalla työkoneella. hyvin meni ja se ainoa käyttöjärjestelmä joka minulla oli käytössä toimii edelleen ihan täysipainoisessakin käytössä. niin juu ja tulin päivittäneeksi molempiin myös grub2:n kun se nyt kerran oli tarjolla ja siihen ollaan hiljalleen siirtymässä.

107
jos tuon nyt jostain syysta pitäisi olla posix-yhteensopiva sh-scripti ilman bash-laajennoksia, niin tuon for-lausekkeen voisi kirjoittaa vaikka näin:
Koodia: [Valitse]
for i in `seq 19`

108
Minkälaisia pelejä sinä olisit valmis ostamaan/pelaamaan kavereitten kanssa, kun yhden hinta on 5 euroa -15 euroa.
Pikku pelit ovat tuon 5 euroa ja siintä isommat sitten asteittain aina 15 euroon asti.

itse pelailen aika harvakseltaan. lisäksi pikkupelejä on maailma sen verran pullollaan, että en tiedä viitsisinkö lähteä sellaisista kamalasti maksamaan. varsinkin kun katsoo millaista kamaa vaikka jostain wii:n kaupasta saa jo vitosella.

tosin on myönnettävä, että ostin äskettäin yhden linux-pelin jonka hinta sopii tuohon mainittuun hintahaarukkaan. peli ei ole järin pitkä, mutta sen palattavuus ulkoasu ovat minusta mainioita, siksipä sijoitinkin. kyseessä on tämä peli.

Entä onko mahdollista että ostaisit Linux Java pelejä kenties kännykkääsi ??

en pelaa kännykällä, eikä minulla ole vielä omaa linux-kännykkää jotta voisin pelata "linux java pelejä". en siis pidä mahdollisena.

109
Voineeko läh. vast.ota painikkeen asettaa automaattiseksi vastaanotossa eli viestit tulee ilman tuon painikkeen painamista?(POP-tili)
Ei jaksas aina olla painelemassa :)

kuten kaikissa muissakin postisoftissa, myös evolutionissa määritellä kuinka usein ohjelma käy tarkistamassa posteja palvelimelta. se siis tekee sen jo oletuksena, joskin oletus aikaväli saattaa olla sinulle turhan pitkä. muistutettakoon kuitenkin, että aikavälin asettaminen liian lyhyeksi on vaan typerää ja kuormittaa palvelinta turhaan.

110
ihan noin homma ei onnistu, mutta jos koko osion mounttaamiselle ei ole mitään syytä ja tarkoitus on vain saada tuo yhteinen näkymään kotihakemistossa, niin siihen voisi harkita symlinkikkiä.

siis jotain syyliin:
Koodia: [Valitse]
$ sudo mkdir /home/oldhome
$ sudo mount /dev/sdb2/yhteinen /home/oldhome
$ sudo ln -s /home/yhteinen

tuo fstabin rivi riippuu mm. siitä mikä tiedostojärjestelmä levyllä on. fstabissa on kyllä rutkasti esimerkkejä.

111
Eli pitäisi jäädä vain WinXP. Eli Grub pitäsi saada pois.

tästä on aika monta ketjua foorumilla...

no, kuitenkin: bootti xp:n asennuslevyltä recovery consoleen ja komento fixmbr.

112
Yleistä keskustelua / Vs: Sonera nopeustesti kokeilkaa
« : 10.09.09 - klo:22.53 »
Vois kotona testata.. 100 megan nimellisnopeus on VDSL2 liittymässä.. reititin leikkaa nopeutta johonkin 65 megaan. Ennen kun vaihdoin reitittimen niin max download oli tyyliin 25 megaa.

tuo muuten tuli minulle vähän yllätyksenä vaihtaessani nettiyhteyttäni nopeampaan. reitittimien läpi pääsevä datamäärä on monissa reitittimissä aika paljon pienempi kuin speksejä lueskellessa voisi kuvitella.

113
Yleistä keskustelua / Vs: Sonera nopeustesti kokeilkaa
« : 10.09.09 - klo:00.50 »
mulle tuli näköjään latausnopeudeksi 93,4Mbit/s ja lähetysnopeudeksi 28,52Mbit/s. mulla tosin on muitakin latauksia päällä, joten vähän alakanttiin nuo ovat.

[edit]
unohtui latenssi, joka oli 4ms

114
Eli mulla on kansiollinen äänitiedostoja joihin haluaisin lätkäistä saman genren kaikkiin. Mites tuo menee helpoiten?
easytag ainakin hoitanee homman.

115
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Palomuuri
« : 06.09.09 - klo:13.51 »
Kyllä, ja mikä tahansa muukin vastaavat ominaisuudet sisältävä laite. Jo NAT itsessään suojaa pitkälle ulkoapäin internetistä tulevia pöpöjä yms. vastaan. *nixien kanssa tämä ei niinkään ole uhka, mutta Windowsissa kyllä.

no itse asiassa netistä tulevat hyökkäykset ovat kyllä suurin uhka linuxia käytettäessä. tämä tietysti vaatii, että on palveluita joka kuuntelevat ulkomaailmaa, mutta silti.

Itse käytän Ubuntussani Firestarter-nimistä ohjelmaa, jolla on helppo säätää palomuurin ominaisuuksia.

itse en suosittele firestarteria kenellekään. sitä ei ole ylläpidetty vuosiin ja sen kanssa on ollut käynnistymisongelmia ubuntussa ties kuinka pitkään. gufw toimii ja sitä ylläpidetään aktiivisesti, siksi suosittelen sitä.

Vaikka moni sanoo ettei olisi tarpeen ja varmasti totta onkin, niin itse pidän palomuuria ihan vaan varmuuden vuoksi koneessani päällä. ;)

palomuuri ei ole tarpeen, jos ei asenna koneelle mitään palvelinsoftaa. kuinka moni käyttäjistä kuitenkaan tietää kuunteleeko nyt asennettava softa ulkoisia portteja vai ei? itse pitäisi ihan varmuudenkin vuoksi palomuuria koska, kuten olen jo useamman kerran sanonut... siitä ei ole mitään haittaa, se ei näy käyttäjälle mitenkään ja se ei kuluta juuri lainkaan koneen resursseja.

116
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ubuntun suojaus?
« : 06.09.09 - klo:13.17 »
Onko "purkki" esim. TW-EA501  modeemi, jossa on palomuuri  ja myös joku NAT ominaisuus kytkettynä. Molemmat koneeni ovat liitettynä tähän samaan modeemiin.

kyllä sekin on purkiksi laskettavissa.

117
Langattoman yhteyden asennuksen jälkeen evolutionin Lähetä / vastaanota -painike muuttui harmaaksi ja näin ollen ei toimi. Eli viestejä ei voi lähettää eikä vastaanottaa.  Onko joku törmännyt vastaanvanlaiseen ongelmaan ja löytyykö ratkaisuehdotuksia ko. ongelmaan??

äkkiseltään voisi kuvitella, että evolution on offilie-tilassa. klikkaa evolutionin vasemmassa alakulmassa oleva ikonia tai valitse menusta File → Work Online.

118
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ubuntun suojaus?
« : 03.09.09 - klo:20.19 »
Nuo viruscannerit ovat vain käsittääkseni edelleenkin tarkoitettu windows -virusten etsintään, eli samba/mailiservereille tarkoitettuja. Ts. ne eivät etsi linux-viruksia.

juu, todennäköisin hyökkäys verkossa olevaa linux-konetta vastaan tulee verkon kautta. sekin tietysti vaan jo kone kuuntelee jotain porttia netin puolella. aloittelija ei välttämättä tiedä mitkä asentamistaan softista kuuntelevat nettiä, joten suosittelisin kyllä palomuurin käyttöönottoa vaan ihan varmuuden vuoksi. varsinkin kun sen käynnissä olo ei näy käyttäjälle mitenkään eikä se vie (juuri) yhtään resurssejakaan.

119
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ubuntun suojaus?
« : 31.08.09 - klo:20.39 »
Tarkoitat kai gksudo gufw?

vaikka niin sitten.

Tuo löytyy asennuksen jälkeen myös Järjestelmä > Ylläpito > Firewall configuration -kohdasta.

ah, koitinkin katsoa jos sille olisi joku käynnistin, mutta en tajunnut katsoa tuolta puolelta. aina sitä oppii jotain uutta :)

120
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ubuntun suojaus?
« : 31.08.09 - klo:18.46 »
Olisin viellä kysynyt tuosta palomuurista. Lähes kaikkialle kehotetaan kääntämään palomuuri päälle mutta jossain sanotaan että ubuntussa on palomuuri jo automaattisesti päällä ja jossain ei? Mikä pitää paikkansa?

kernelissä on palomuuri, mutta se ei ole oletuksena päällä.

Tarvitseeko jotain kääntää päälle ennen kuin koskee mihinkään?

ei tarvitse, mutta ei siitä haittaakaan ole.

Oletuksena kuulemma ubuntussa ei ole kaikki portit suljettuna?

mikään portti ei ole varsinaisesti suljettuna, mutta mitään ulkomaailman portteja kuuntelevia prosessejakaan ei ole päällä.

Mitä teen ja miten teen? Vanha windows käyttäjä niin tottunut kääntämään comdon päälle ennen kuin teen teen mitään muuta...

asenna ohjelma nimeltä gufw, käynnistä se komentoriviltä komennolla:
Koodia: [Valitse]
$ sudo gufw
rastita "Firewall enabled" ja valitse "Deny incoming traffic". sulje sovellus ja unohda koko juttu. tämän jälkeen palomuuri käynnistyy aina automaattisesti koneen käynnistyessä, vaikka mitään näkyvää ilmoitusta siitä ei tulekaan. palomuuri estää koneelle pääsyn netistä käsin, vaikka vahingossa asentaisitkin jotain palvelinohjelmistoja.


Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 259