Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vistaaja

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10
161
Laitealue / Vs: Nettitikku rautalankaohje Ubuntu 11.10
« : 30.08.12 - klo:00.06 »
No joo ihan mielenkiinnosta laitoin lenovoon sitten tuon WattOS:n. Siinä mokkula pelitti suoraan. Varsin hyvä tuo distro, kiitos vinkistä.

162
Laitealue / Vs: Nettitikku rautalankaohje Ubuntu 11.10
« : 29.08.12 - klo:17.26 »
Koodia: [Valitse]
sudo bash /media/HiLink/linux_mbb_install/install
Sain lenovo T42 ubuntu 11.10 ja ylläolevalla rimpsulla lähti mokkula toimimaan välittömästi. Tosin kerkesin ensin
klikata "päivitä" ja nyt asentaa 12.04:sta. Saa nähdä miten käy?

163
Laitealue / Vs: Nettitikku rautalankaohje Ubuntu 11.10
« : 29.08.12 - klo:15.05 »
Linkkejä selattu ja mikään ei auta :-[   Uusimmat 32b käyttikset kuten lubuntu ei vaikuta asentuvan. . .Löysin ubuntun 11.10 32b levvyn koklaan sillä. Kun lukee linkkejä niin toisilla lähtee pelittämään heti ja täällä ei sitten millään.

164
Laitealue / Vs: Nettitikku rautalankaohje Ubuntu 11.10
« : 29.08.12 - klo:11.07 »
Tytön kaverin lenovo T42 on minun asentama mint 10 julia. Olen yrittänyt saada huawein E353:sta toimimaan. Mielestäni asennus meni läpi mut tikkua ei näy muuten kun se cd kuvake työpöydällä..  Muistaakseni yritin kesällä asentaa tuohon koneeseen ubuntu 12.04 mutta se ei jostain syystä asentunut..

Kokeilin tytön kaverin sim kortilla joka on telefinlandin, se on mykkä. Omalla dna kortilla palaa sininen valo mutta koneessa ei yhteyttä näy. Mitähän tässä seuraavana kokeilisi?

165
TV on full HD. Mulla on jossain (kadoksissa) samsungin full HD videokamera jonka kuvaa tv näytti suoraan muistitikulta. Tuossa samsungin videokamerassa oli muistaakseni 1900X1080 50i paras laatu.

Bittivirta Sonyssa  50p oli  28Mbps ,50i 24Mbps.

166
Innostuinpa tuossa ostamaan uuden pokkarin. Sony HX-20Vmyös  ja vaakakupissa painoi paljon sonyn hyvät video ominaisuudet.
No pari päivää tässä tutustunut kameraan ja valokuvat olleet myös yllättävän hyvät. No videoissa ensimmäinen mutta tuli valikoissa. 1900X1080 videota voi ottaa AVC HD muodossa joko 50i tai 50p. Mikäs tää 50p on? Aiemmin olen ollut tekemisissä vain tuon 50i kanssa. No televisiossa on "media play" ominaisuus joka ei tietysti tue kun jotain avi, mp4 tiedostoja. Kokeilin muokata tuollaisen 1900X1080 50p tiedoston mp4 muotoon, muunnettu näkyi kannettavalla normaalisti mutta tv:ssä liikkuva kohde
hänti ja näkyi monena.. Seuraavana kuvaan sitten sillä 50i, vaan mikäpä olisi sitten hyvälaatuinen full hd jota voisin tv:ssä katsoa?

Yks mahdollisuus tietty olisi ns "mediatoistin" mutta ns ei ole minkäänlaista hajua..

167
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu valokuvaajalle?
« : 11.08.12 - klo:19.38 »
Sen kun tökkäät koneeseen kiinni ja kokeilet..

Pikkuisen menin kehumaan etukäteen. Tuo LG kalibroitui mutta asuksen oman näytön kalibrointi etenee siihen asti kun profiilia
tallennetaan. Siinä tyssää johon erroriin, ei tullut tarkkaan katsottua ilmoitusta. En huomannut hirveää eroa, ehkä kirkkautta on vähemmän tuossa lg:ssä. Tosin tuo vaikutti suoraan paketista kelvolliselta jo.

168
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu valokuvaajalle?
« : 11.08.12 - klo:17.02 »
DigiKam näyttäis olevan soppeli tuohon arkistointiin. Tosin on osittain suomentamatta ja muuten käyttö tuntuu äkkiseltään hieman tönköltä jos vertaa lightroomiin.

Sitten erittäin positiivinen yllätys kun tökkäsin spyder pro3 kalibrointilaitteen usbiin ja trättäätättärää ... sehän toimii ubuntussa, haki  itse tarvittavat paketit asensi ne  ja kalibroi parhaillaan tuota LG IPS235;sta tuossa. Tää on tätä linux parhautta parhaimmillaan. Ei tarvitse surffailla pitkin nettiä etsimässä ohjelmmia.. Tuo näyttö on mulla kakkosnäyttönä kiinni tässä kannettavassa..

169
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu valokuvaajalle?
« : 08.08.12 - klo:22.40 »
Aiemmin tuli kuvattua enemmän. Aina raw muodossa jos mahdollista -> kuvat koneelle lightroomilla ja varmuuskopiot viikottain. Lightroomilla käsittelin ja jos jotain näyttämisen arvoista pienensin kuvan nettiin. Ostin jopa NAS-purkin johon ulkoisen kovon lisäksi varmuuskopiota..

Nyt on kuvaaminen vähentynyt melko olemattomaksi. Fuji xpro1:llä kuvaan jos on lähipiirissä rippijuhlaa ym vastaavaa. Mukana kulkee välillä pokkari ja kännykässä jonkinmoinen kamera.  Eli tahtoo sanoa että nyt olen hypännyt kameravarustelukierteestä pois. Tuo fuji on niin hyvä ettei paremmasta väliä, enkä osta tuohon muita objektiiveja ,35mm f1.4 riittää.

Lightroom oli pitkälti SE joka piti windowsissa kiinni. Hyvä ohjelma se onkin, oikein hyvä. Nyt olen päättänyt että windows saa rittää pärjätään ubuntulla, toivottavasti pitkään.. Eli raw kuvaa en enää tarvitse käpistellä, suurimmat muokkaukset ovat valotus, terävöitys ja kuvan pienennys/rajaus. Kenties joku roskan poisto.

Videoissa tulee kyllä kuvattua jonkin sortin teräväpiirtoa mutta pätkät on lyhyitä, eikä kaikkea sontaa oo pakko enää pitää tallessa. Ihmiset vaihtaa kameroita/objektiiveja ja sitten kuvataan kaiken maailman kantoja ja kiviä :D No samaan on sortunut itsekin. Nyt oon vaan päättäny yksinkertaistaa asioita, tilanpuutteen takia jo pöytäkoneen möinkin pois, jonkin verran muutakin turhaa tavaraa on poistolistalla. Sen verran olen kumminkin varustautunut että 23" IPS paneelilla oleva näyttö on tuossa seinään kiinnitettynä, toimii tarpeen vaatiessa lisänäyttönä tälle kannettavalle.

No NAS-purkkiin en ole vielä perehtynyt sikäli että miten ubuntun varmuuskopiointi onnistaa sinne. Siinähän tuota tilaa on 2X2 teraa joskin RAID 1 systeeminä nyt.

170
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu valokuvaajalle?
« : 08.08.12 - klo:13.08 »
Nostan näinkin vanhan aiheen ylös koska tilanne suurinpiirtein sama kun aloittajalla aikanaan. Eli koneessani on SSD levy jossa
ubuntu 12.04. Sitten toinen kovo 500GB media/varastolevy jossa on tarkoitus pitää kuvat ja videot.  Tein tuonne kansiot kuvat
ja toinen videot.. No kokeilinpa muutamaa ohjelmaa jolla siirtelisin tavaraa muistikortilta/kännykästä tuonne. Siirto onnistuu muttei
tekemiini kansioihin vaan menivät päivämäärän mukaan omiin kansioihinsa..  Toinen ropleemi että haluaisin selata noita niin etten
tarvitsisi katselimella erikseen avaaman kansion vaan kuvat näkyisivät kirjastona tapaan kuten lightroom tai picasa ne näyttää windowsissa.

Kuvaan nykyisin enää jpg kuvia koska kamerani fuji xpro1 tekee hienoa jpg kuvaa ja kännykäthän kuvaavat kans jpg.

Ehdotuksia, ohjeita?

171
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Kovalevy nukkumaan
« : 07.08.12 - klo:20.39 »
No sekin vielä.. Nyt taitaa nukkua, kiitokset! Kaksi vaikeutta voitettu, ensimmäinen oli Optimus näytönohjansysteemi johon tepsi
bumblebee.


172
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Kovalevy nukkumaan
« : 07.08.12 - klo:14.52 »
Ei voi kun sanoa että tekeekö 12v windowssin käyttäminen ihmisestä näin tyhmän. Tällä muokkauksella ei ainakaan mtn tapahdu..
Koodia: [Valitse]
#/dev/discs/disc0/disc {
# mult_sect_io = 16
# write_cache = off
# spindown_time = 240
#}

#/dev/discs/disc1/disc {
# mult_sect_io = 32
# spindown_time = 36
# write_cache = off
#}

#/dev/cdroms/cdrom0 {
# dma = on    
# interrupt_unmask = on
# io32_support = 0
#}

#/dev/hda {
# mult_sect_io = 16
# write_cache = off
# dma = on
#}

#/dev/sdb {
#       spindown_time = 10
#}

173
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Kovalevy nukkumaan
« : 07.08.12 - klo:12.47 »
Tältä nämä  tiedostot näyttää.. Kokeilin noita muokatakin ohjeiden mukaan mutta ei vaikutusta.

Kovohan on /dev/sdb


Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.


exit 0

Sitten tuossa hdparm.conf

Koodia: [Valitse]
#Samples follow:
#First three are good for devfs systems, fourth one for systems that do
#not use devfs.  The fifth example uses straight hdparm command line
#syntax.  Any of the blocks that use command line syntax must begin with
#the keyword 'command_line', and no attempt is made to validate syntax.  
#It is provided for those more comfortable with hdparm syntax.

#/dev/discs/disc0/disc {
# mult_sect_io = 16
# write_cache = off
# spindown_time = 240
#}

#/dev/discs/disc1/disc {
# mult_sect_io = 32
# spindown_time = 36
# write_cache = off
#}

#/dev/cdroms/cdrom0 {
# dma = on  
# interrupt_unmask = on
# io32_support = 0
#}

#/dev/hda {
# mult_sect_io = 16
# write_cache = off
# dma = on
#}


174
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Kovalevy nukkumaan
« : 06.08.12 - klo:22.32 »
Jep kovo on koneen sisällä. Entäs tälläinen ohje, tuossa on  vaan se ongelma että en saa muokatuksi ohjeen mukaan /etc/rc.local  koska oikeudet ei riitä tai jotain siihen suuntaan.. Jos joku viitsii jeesiä :)

Lisää /etc/rc.local -tiedostoon seuraava rivi ennen exit -merkintää:

Koodi:
sudo hdparm -S 240 /dev/sdX
missä 240 on määritelty aika sille, milloin kovalevy menee lepotilaan, kun se pyörii käyttämättömänä.

--------------------------------
Komennolla
Koodi:
sudo fdisk -l
saat selville, mikä haluamasi kovalevy on (/dev/sda, /dev/sdb...jne)

Komento sudo hdparm -Y <numero> /dev/sdX,
(missä X on edelleen se kovalevy ja <numero>:n tilalle syötät haluamasi numeron) näyttää, missä ajassa kovalevy menee lepotilaan. Komento ei tee mitään pysyvää asetusta, vaan on voimassa vain ennen seuraavaa uudelleenkäynnistystä. Kun lisäät tuonne rc.local -tiedostoon viestini alussa mainitsemani ekan koodirimpsun, niin saat muutoksesta pysyvän, ja se ajetaan joka boottauksen yhteydessä. Tällöin kovalevyn pitäisi mennä lepotilaan pyytämäsi mukaisesti.

Jos hdparm ei ole asennettuna, voit asentaa sen suorittamalla komennon

Koodi:
sudo apt-get install hdparm

175
Täällä taas pitkästä aikaa ;)  Elikkä asensin uuteen kannettavaan ubuntu 12.04. Aiemmin lisäsin koneeseen SSD levyn ja alkuperäinen levy jäi varastolevyksi. Nyt haluaisin tuon "varasto" levyn nukkumaan aina kun sitä ei käytetä. Miten tuo
tehdään sillai että asetus säilyy myös bootin jälkeen?

176
Eilen illalla kokeilin opensuse 11.xx . Näytönohjain nvidian 9500gt ja näyttö benq 24"  . En saanut nvidian ohjainta asennettua , en one click ohjeella enkä millään muullakaan. Pakko oli palata ubuntuun.

177
Paketti tuli ja kohtuullisen hiljainen. Kokeilin ensin asentaa windows 7 betan.. Asennus onnistui mutta verkkokortti ei toiminu eikä nettiin päässy...

Sitten sipasin ubuntun 64b 8.10 cd:n ja voilaa sehän jekkas..  Kone toimii ubuntulla  todella hyvin. Nopea ja hiljainen ;-)

178
Tulipa sitten seuraava paketti tilattua ja jo tilausta seuraavana päivänä ilmoittivat lähteneen:


 1 x INTEL CORE 2 DUO E8400 BOXED (BX80570E8400) = 164.00EUR
> 1 x ANTEC SONATA III 500W ATX SUOMEN HALVIN (0761345-08142-9) = 89.50EUR
> 1 x WD CAVIAR GP 1.0TB SATAII 16MB KAMPANJA (WD10EACS) = 99.90EUR
> 1 x PALIT GEFORCE 9500GT 512MB SILENT PCI-E KAMPANJAERÄ (XNE+9500T-TD51) =
> 59.90EUR
> 1 x Scythe NINJA 2 SCNJ-2000 Prosessorijäähdytin AM2, 754, 939, 940,
> (SCNJ-2000) = 47.00EUR
> 1 x KINGSTON 4GB DDR2 800MHZ CL5 (2x2GB) RETAIL KIT (KVR800D2N5K2/4G) =
> 36.00EUR
> 1 x Komponenttien kasaus ilman ohjelmien asennusta (lap_kasaus01) =
> 25.00EUR
> 1 x ASUS P5Q SE (11110449) = 95.22EUR
> 1 x Noctua NF-S12-800 120mm Öljylaakeroitu laitetuuletin 8dB (NF-S12-800)
> = 19.00EUR
> ------------------------------------------------------
> Yhteensä: 635.52EUR


Saa nähdä miten hiljainen  on mutta oletuksena luulisin ettei hirveästi mekkaloi. Intelin tuplaydinprossuihin  olen mieltynyt niihen hyvän teho/ vähäinen lämmöntuotto (65w) takia..

179
Morjesta tuosta edellisen viestin kokoonpanosta sen verran että clodiuksen koppa on aika reikäjuusto ja sieltä pääsee äänet ulkoilmaan.


Itsellä on nyt vista kone lasten pelaamisten takia mutta ottaisin vinkkejä vastaan. aikomuksena on työpöytäkäyttöön kasauttaa mahdollimman yhteensopiva kone ubuntulle.

2 ydinprossu (mielellään intel)
Emo Asus? Toimiiko se 8 portainen virransäätely ubuntussa? Sellainenhan asuksen emoissa on..
Näytis passiivijäähyllä about 40-60 eur ja sellainen että ei töki compiz..ym muut kuution pyöritykset ;-)

Kopassa mennään varmaan  Anteciin..

Vinkkejä kiitos ja hintaluokka 500-600 egeä

180

 

vaati toimiakseen seuraavan komennon.

sudo /etc/init.d/networking restart   ja hardy toimii ;)


Juuri näin. A-linkin usb itsellä ja tästä löytyi apu ;-)

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10