Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vpv

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
42
Hyvin taipuu. Grafiikkaa kannattaa varmaan lähteä tekemään OpenGL:llä, sillä saa sitten Windows-, Linux- ja Mac-versiot helposti. Tekoäly nyt sinänsä on "pelkkää koodia", ei siihen välttämättä mitään kirjastoja tarvita eikä se nyt oikeastaan ole mitenkään käyttöjärjestelmäriippuvaista. Pikaisella googlauksella löytyi nyt esimerkiksi tällainen artikkeli, eli noista vanhoista avoimen koodin lisensseillä julkaistuista peleistä voisi katsoa ideoita: http://aigamedev.com/open/highlights/quake3-engine/ Koodia jos sieltä kopioi, niin sitten pitää muistaa lisensoida omakin tuotoksensa vastaavasti.

43
Laitealue / Vs: Suositelkaa kannettavaa mp3-soitinta.
« : 13.11.09 - klo:21.34 »
Sandisk Sansa Clip tai Sansa Fuze. Tukevat uudella firmiksellä ogg- ja flac-tiedostoja ja firmiksen voi päivittää Linuxillakin.

44
Yleistä keskustelua / Vs: Kubuntu - not much progress???
« : 11.11.09 - klo:02.13 »
KMail.
Laitoin kaikki noihin liittymättömät kääntymättömät (fuzzy tai ilman) käännökset uusiksi, jotka löysin kmail.po:sta. Ei vaikuttanut asiaan.

Tällainen ei ihan välttämättä kerro ohjelmassa olevasta bugista. Oletko msgmergennyt po-tiedoston käytettävää KMailin versiota vastaavan pot-tiedoston kanssa? Po-tiedostohan voi olla "epäsynkassa" lähdekoodiin verrattuna.

45
Tuo varoitus voi hyvin olla aiheellinenkin. Ei se välttämättä näy toiminnassa (vielä) mitenkään, jos levy on hajoamassa. Aiemmassa Ubuntu-versiossa ei tainnut vielä olla tuota gnome-disk-utilityä (toiselta nimeltään palimpsest) mukana, joten ei voi suoraan sanoa, että kyseessä olisi bugi, jos nyt ilmestyy varoituksia, joita ei aiemmin ollut. Minusta toista sataa bad sectoria on aika paljon...

46
Ei ole tullut kokeiltua, mutta muistaakseni noissa RPM Fusionin ajuripakettien nimissä vaihtui fglrx catalystiksi jokin aika sitten.

Eipä löytynyt silläkään nimellä.

47
Miten tähän asennetaan ATi:n ajurit? Pakettivarastosta (rpmfusion) ei löydy kmod-fglrx -pakettia.

Eipä taida vielä sellaista tosiaan olla. Olisikohan kernel tai X.org liian uusi tuolle suljetulle ajurille? Sellaista on ainakin aiempien julkaisujen kanssa tapahtunut. R600- ja R700-sarjan Radeon-korteille saa avoimen lähdekoodin 3D-kiihdytyksen asentamalla paketin mesa-dri-drivers-experimental. Lisätietoja Phoronixista: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=fedora_r600_3d&num=1

48
Jos on tarkoitus opetella tekemään yksinkertaisia pelejä eikä Java ole niin keskeinen vaatimus, niin itse suosittelisin myös Pythonia. Jos ajatellaan, että perus-Ubuntu-käyttäjä on tottuneempi Gnomeen ja GTK:hon, niin siihen sitten kaveriksi PyGTK (jonka nettisivu pygtk.org ei juuri nyt näytä toimivan...). Itse rakentelin parissa päivässä 2D-pelin PyGTK:lla tuossa äskettäin. Ei siitä mitään kovin hienoa tullut, mutta PyGTK:sta on joskus sanottu, että se on "rapid application development" -alusta ja siitä voin kyllä olla samaa mieltä. Naksuttelee Gladella kälin kohdalleen ja sit koodailee Pythonilla siihen toiminnallisuuden.

Muita hyviä kirjastoja Pythonin kanssa käytettäväksi ovat PyQt http://www.riverbankcomputing.co.uk/software/pyqt/intro ja pygame http://www.pygame.org . Noista ei ole minulla erityisesti kokemusta, mutta esim. Frets on Fire on toteutettu pygamella, joten ei kai se voi ihan huono olla ;)

49
Fedoran listoilla joskus aiemmin selviteltiin näitä Phoronixin testejä ja ainakin sellainen juttu niistä jäi mieleen, että tuo test suite kai lataa ja kääntää esim. Apachen itse, eli ei siis käytä jakelun paketoimaa Apachea. Sikäli testi on aavistuksen epärealistinen, koska suurin osa käyttäjistä varmaankin käyttää juuri sitä jakelun paketoimaa versiota.

Linus sanoi, että kernel turpoaa huolestuttavaa vauhtia. uusien ominaisuuksien lisäämisen myötä vauhti on väistämättä pudonnut ja että olisi hauska voida väittää, että asian korjaamiseksi on joku suunnitelma. Kaikki varmaan näkivät aiheesta revitellyt otsikot.

No joo, mutta toisaalta tässä on tehty vähän kärpäsestä härkänen. Ainakin FLOSS Weekly -haastattelun perusteella Linusta harmitti lähinnä se, että kun kernelissä on paljon ominaisuuksia, niin joutuu tekemään paljon tarkistuksia (käytetäänkö tätä vai tuota vai...), mutta en usko, että se näkyisi kovin selkeästi suorituskyvyssä. Koodarin näkökulmasta koodista ehkä tulee sotkuisempaa, mutta toisaalta Linus oli sitä mieltä, että Linuxissa asia on hoidettu hyvin eikä toisetkaan projektit sen parempaan ole pystyneet. "Turpoamisestahan" oli puhetta lähinnä siltä kannalta, että koodia tulee jatkuvasti niin paljon lisää. Se koodi on kuitenkin useimmiten ajurimoduuleissa, joita ladataan vain tarvittaessa ja jokaiseen käyttötapaukseen yleensä ladataan vain ne tarpeelliset moduulit. Se että jossain kernelin tarripallossa on paljon koodia, ei tee siitä hidasta suorituksen aikana.

50
Laitealue / Vs: Miten tyhjentää muistitikku?
« : 25.10.09 - klo:23.54 »
Riippuuko tuo luku käyttäjästä tai tarkemmin sanottuna käyttäjätunnisteesta?

Taitaapa riippua, Debian-pohjaisethan kai aloittavat UID-numerot 1000:sta, itse olen nähnyt Fedorassa vastaavia hakemistoja kyllä, mutta luku on siellä viidensadan tienoilla, kun Fedorassa UID-numerot alkaa sieltä, peruskäyttäjille siis. Jos luku on 1002, niin ehkä käytössä sitten on kolmas koneeseen luotu käyttäjätunnus?

51
Vaihdetaan localea tuon yhden komennon ajaksi:
Koodia: [Valitse]
LANG=C komento

52
Yleistä keskustelua / Vs: Kuunneltavaa - ei musiikkia
« : 24.10.09 - klo:13.36 »
Itse kuuntelen paljon Linux- ja vapaa koodi -aiheisia podcasteja, joitakin niistä on listattu tuonne linux.fi-wikiin, http://linux.fi/wiki/Linux-aiheiset_podcastit

53
Vaikka meneekin vähän kilpailevan jakelun puolelle, niin Fedorasta on tehty tuollainen Fedora Electronics Lab -spin, kannattaa ehkä testata, josko sieltä löytyisi sopivia ohjelmia: http://chitlesh.fedorapeople.org/FEL/

54
Minä latasin omani ihan daily-sivustolta, normaali Ubuntun asennus oli kielineen kaikkineen. Korjailtavaa joo, betavaihe vielä menossa tässäkin. Katsotaan nyt jonkin aikaa mikä tämä tzydeemi on.

edit. tuosta tämän päivän versio Moblinia

Tuo on siis Ubuntu, johon on lisätty päälle nuo Moblin-softat. "Oikea" Moblin on ladattavissa osoitteesta http://moblin.org/documentation/test-drive-moblin ja se ilmeisesti perustuu Fedoraan, ainakin asennusohjelma näyttäisi olevan sama kuin Fedorassa ja Red Hatissa.

55
Moblinilla näyttää olevan käännöksille oma Transifex-asennus, tässä esim. kehitysversion tilanne: http://translate.moblin.org/languages/l/fi/collection/c/Moblin2/r/moblin2x/

Ihan hyvältä näyttää suomennosten suhteen, tosin mitä nyt vilkaisin noita po-tiedostoja, niin vähän olisi joissakin käännöksissä korjailtavaa, mutta ehkä ei pitäisi valittaa jos ei itse osallistu ;)

56
Jees, voi olla hankalaa skandinavian ulkopuoliselle alkaa sähläämään ääkkösten kanssa :D

Tuo järjestelmä toimii sisäisesti ASCII:lla ja Unicode-merkit "käännetään" ASCII-muotoon ennen DNS-kyselyä. Siten esimerkiksi http://tūdaliņ.lv onkin oikeasti http://xn--tdali-d8a8w.lv/ ja molemmat muodot toimivat, ainakin moderneissa selaimissa. Vastaavasti http://www.ääkkönen.fi (Saunalahdelle rekisteröity näköjään) on http://www.xn--kknen-fraa0m.fi . "Erikoisten" kirjainten etsiminen ei siis ole mitenkään välttämätöntä, tosin onhan tuollainen ASCII-osoitemuoto hieman hankala muistaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Punycode

57
Minulla näin Fedora-käyttäjänä ei ole mielipidettä siihen pitääkö IRC-kokouksia vai ollako pitämättä. Mutta siltä varalta että tästä on jotain hyötyä, niin Debian ja nykyisin myös Fedora käyttävät IRC-kokouksissa tällaista Meetbotia, joka kokoaa kokouksen aikana annettujen merkintöjen perusteella automaattisesti muistiinpanot kokouksesta: http://wiki.debian.org/MeetBot

58
Yleistä keskustelua / Vs: Mikrobitti uutinen.
« : 28.09.09 - klo:17.00 »
Liittyy varmaankin tähän: http://www.theregister.co.uk/2009/08/14/critical_linux_bug/
Uskoisin että tuo on useimmissa aktiivisissa jakeluissa jo korjattu. Kyseessä on ns. paikallinen aukko, eli koneeseen täytyy ensin päästä jotenkin muuten sisälle ja sitten tuota kautta voi saada root-oikeudet.

59
http://lokalisointi.org/sanakirja/kaikki.html
Lainaus
scheduler (s): moniajokäyttöjärjestelmän ohjelma, joka jakaa aikaviipaleita prosessien ja niiden säikeiden suoritusta varten: (tekninen) skeduloija, vuorotin

60
Laitealue / Vs: Mikä usb-tikku on sopiva Ubuntulle?
« : 15.09.09 - klo:19.41 »
Minä välttäisin tikkuja, joissa käytetään U3-tekniikkaa. Muistaakseni sen kanssa on joskus ollut ongelmia, kun se U3-osa väittää olevansa CD-asema.

http://en.wikipedia.org/wiki/U3

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10