Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vpv

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
22
Heitetäänpä pieni välikysymys ohjelmointikielistä- ja välineistä

Tässä tapauksessa suosittelen Pythonia, käyttöliittymien tekemiseen joko pyGTK, jos Gnome-tyylistä haluaa tai PyQt/PySide, jos KDE-tyylistä haluaa. Olio-ohjelmointi on tietysti käytännössä pakko opetella myös.

23
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä musiikki sytyttää?
« : 03.03.10 - klo:23.39 »
Pitäisiköhän tähän osallistua, kun aiempaan vastaavan säikeeseen en kirjoitellut. Metallihan se mullakin on se ykkösgenre nykyisin, melodeathia, metalcorea, sinfonista, power metalia ja gootahtavaakin tulee eniten kuunneltua, perinteisempää death metalia ja thrashiakin joskus, mutta harvemmin.

Viimeisen vuoden aikana näemmä eniten olen kuunnellut bändejä In Flames, Before the Dawn, Nightwish, Turmion Kätilöt, Parkway Drive, Profane Omen, Amoral-ennen-Koivusta, Killswitch Engage, Lacuna Coil, Children of Bodom, MyGrain, Sonata Arctica, Diablo, Dead by April ja Stam1na. Tilastoihin varmaankin vaikuttaa paljolti myös se, että kaikki nämä bändit olen nähnyt myös livenä tässä vuoden aikana, paitsi Diablon, josta nyt on vähän kauemmin aikaa.

24
Ainakin Kojista voi kerneleitä ladata, mutta sitten pitää varautua siihen, että asentaa mahdolliset muut riippuvuudet käsin. http://koji.fedoraproject.org/koji/packageinfo?packageID=8

25
Joidenkin kohtien sisällöt olisi ehkä ihan paremman Suomennuksen takana.

Suomennosta voidaan kehittää, jos saadaan vähän tarkempaa palautetta siitä, että mitkä viestit olivat epäselviä.

26
Eikös Maemon Mer-distro perustu Ubuntuun, johon on lisätty Maemo-softat? Se voisi olla lähinnä "kommunikaattoria", N810:lla tai N900:lla. Jälkimmäistä laitetta ei kuulemma tosin vielä voi edes ladata Merillä (ilkeä Nokia ja akun lataamiseen vaadittava suljettu softa).

28
Oletko asentanut myös PolicyKitin dev- tai devel-paketit? Jos olet, niin voi olla, että Lennyssä on liian vanha PolicyKit. Sille configurelle varmaan voi antaa jokun --help-valitsimen tai vastaavan, mistä näkee nuo mahdolliset vaihtoehdot. Voi olla, että sinne security-frameworkiksi kelpaa ihan vain joku none tai vastaava.

29
Laitealue / Vs: Ubuntu sopiva A4 Värilaser printteri !!
« : 23.12.09 - klo:13.44 »
Minä suosittelen HP:n värilasereita. Toimivat yleensä avoimilla ajureilla ja siten useimmilla moderneilla Linux-jakeluilla ihan suoraan, ilman mitään ajureiden asentamista.

30
Sitten Fedora 11:n ilmestymisen on Fedoran käyttäjien määrän (Accounts) arveltu kasvaneen 25%:lla! Aika huomattava kasvu puolessa vuodessa jos tieto pitää paikkaansa.

Tässä on nyt ehkä pieni väärinkäsitys. Fedora Accountilla tarkoitetaan Fedoran kehittämiseen käytettävää käyttäjätunnusta, jollaisen pystyy luomaan itselleen osoitteesta https://admin.fedoraproject.org/accounts/
Kehittäminen ei tarkoita pelkkää koodaamista, vaan sen lisäksi on toki paketoijia, kääntäjiä, webbisivujen tekijöitä, Ambassadoreja, järjestelmien ylläpitäjiä jne. Hieno uutinen joka tapauksessa.

31
Kortti ei taida olla HD? ajattelin että suoraahan se pitää sitä tukeva ostaa ettei tarvitse sitten enään päivitellä

Kortilla ei ole merkitystä siinä, toimiiko HD vai ei, paitsi satelliittipuolella, jossa DVB-S2 on jo käytössä.

32
Niin onkos tässä Fedorassa vastinetta gksudolle?

Tuollainen paketti löytyi kuin beesu, mutta en kokeillut. Fedorassa ei varmaan tarjota näitä työkaluja oletuksena, kun siellä on tuo perinteinen root-/tavallinen käyttäjä -erottelu.

Lainaus
Toisekseen miten vanhat ytimet poistetaan?

Yum jättää oletuksena kolme uusinta kerneliä järjestelmään ja poistaa sitä vanhemmat. Mutta jos haluaa muitakin poistaa, niin ainakin yksi tapa on tehdä rpm -qv kernel ja kopioida tuosta listasta vanhimmat yum remove -komennon perään, eli omassa koneessani vaikkapa yum remove kernel-2.6.31.5-127.fc12.x86_64

33
Eipä näytä olevan checkinstallia paketoituna Fedoralle

34
Ensinnäkin kannattaa tietysti tarkistaa, riittäisikö paketinhallinnasta saatava versio. Tuolla lähdekoodipuussa näytti olevan .spec-tiedosto mukana, mutta itse lähtisin ehkä Fedoran spec-tiedostosta kuitenkin liikkeelle. Tämä on äärimmäisen tiivistetty ohje, lisää vaikka tuolta ja kys. artikkelin linkeistä: http://mmassonnet.blogspot.com/2009/10/rpm-build-environment-on-moblin.html

Komento rpmdev-setuptree tekee rpmbuild-hakemistopuun. Sitten yumdownloader --source openttd lataa srpm- eli lähde-rpm-paketin openttd:stä. Se asennetaan tyyliin rpm -ivh openttd*.src.rpm. Sitten tiedostoa rpmbuild/SPECS/openttd.spec pitää editoida sopivasti niin, että se käyttää sen nimistä tar-palloa kuin sulla nyt sattuu siellä olemaan. Sitten kopioi tar-pallo hakemistoon rpmbuild/SOURCES/. Sitten komento rpmbuild -ba openttd.spec kääntää RPM-paketit rpmbuild/SPECS/-hakemistossa annettuna.

En jaksanut etsiä mistä paketeista nuo komennot löytyy, se selviää varmaankin joko yumilla tai Googlella.

36
Ja käynnistä GDM pääkäyttäjänä (/etc/init.d/gdm start)

Tämä ei tule toimimaan Fedorassa, koska siinä ei ole init-skriptiä GDM:lle. Mutta toimisikohan joku "telinit 5" tai vastaava, jolla pääsisi ajotasolle 5. Tai sitten muuttaa asetustiedostoa ja buuttaa koneen.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Jos saisit palkkaa?
« : 22.11.09 - klo:21.28 »
Totta kai. Suomennosten lisäksi myös ohjelmien kansainvälistämisessä (i18n) olisi paljon tekemistä. Itse olen toki Fedoraan tässä keskittynyt, mutta nytkin olisi listalla useampi ohjelma, jonka i18n:ssa on puutteita, jos vain olisi tarpeeksi aikaa korjata... Siitä kehuja Ubuntulle, että heillä on tuo oikeus käyttää ohjelmia omalla kielellään asetettu oikein periaatteeksi, jolla on ehkä helpompi kehittäjiä "painostaa" korjauksiin.

Noin yleisemminkin voisi olla tarvetta edes yhdelle ns. lokalisointikoordinaattorille, joka vaikkapa pitäisi yhteyttä eri distrojen ja ohjelmien suomentajayhteisöjen välillä, pitäisi huolta että tarvittava infra on kunnossa (esim. laatu-sähköpostilista ei ole toiminut nyt kuukausiin eikä sähköpostilista muutenkaan ole mielestäni se paras tapa käännösten laaduttamiseen), kehittäisi ehkä yhteisölle hyödyllisiä ohjelmia eteenpäin, tiedottaisi tehdystä työstä eri jakeluissa jne.

Valitettavasti suomella on niin vähän puhujia ja toisaalta käytännössä kaikki ainakin teknisellä puolella työskentelevät osaavat englantiakin riittävästi, että voi olla aika vaikeaa osoittaa jollekin yritykselle tai yrityksille, että euromäärän n satsaaminen suomentajan palkkaan tuo m euroa voittoa. Esimerkiksi Red Hatillahan on monille kielille päätoimisia kääntäjiä ja dokumentoijia, mutta ne ovat sitten suomea enemmän käytettyjä kieliä.

38
Sekä Constantine, että Koala jättävät xorg.confi:n luomatta koneellani. Mistäköhän johtuu?

Johtuu siitä, että nykyisin on tarkoitus tunnistaa kaikki tarvittava automaattisesti, jolloin asetustiedostolle ei jää mitään virkaa. Udevin kautta taitaa mennä nuo näppisten ja hiirten tunnistukset, lukisikohan X näytöltä sen tukemia resoluutiota ihan itse sitten. Tai no, oikeastaan ideaalitilanteessa ainakin Fedorassa jo kerneli asettaa oikean resoluution heti käynnistyksen alussa.

39
Osaa asioista on käsitelty tuolla linux.fi-foorumin puolella myös, mutta kertaan tämän noin lyhyesti: PackageKit on sallinut Fedora 12:ssa paikalliselta konsolilta (siis ei etäkäyttönä) pakettien asentamisen repoista ilman rootin salasanaa. Tämä päätös on nyt peruttu ja siihen on päivitys tulossa.

Fedora taas pitää X:ää ensimmäisessä konsolissa, koska joku oli tutkinut, että se vaihto seiskaan vie oman aikansa, tämäkin liittyy käynnistyksen nopeuttamiseen.

40
Fedora 13:n aikana suunnittelevat tuota live-CD:eiden jättämistä pois. Katsotaan toteutuuko.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10