Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - matt1

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Miten tuo Asunder oikein toimii? Poistin nuo muut, mutta kun laitan levyn koneeseen niin ei tarjoa Asunderia ohjelmaksi. Asunderin saa auki kuvakkeesta näpäyttämällä mutta tyhjää näyttää vaikka olisi leyv koneessa pyörimässä.

Puuttuuko minulta joku ajuri tai oletuslevyasema tai jotain? Vai käytänkö väärin?

Banshee ja se vanhempi ja suositumpi, mikäsenyt on? toimi molemmat hienosti mutta tosiaan noita trackykköisiä olemaan paljon puhelimessa.

42
Multimedia ja grafiikka / Vs: Canon eos 600d - ratkaistu
« : 28.07.11 - klo:23.35 »
Toimii.

Jpgit toimivat niinkuin entisenkin kameran kanssa, Sain auki ja muokkaukseen myös tällä kameralla otetun raw-tiedoston.
En ole ihan varma asensinko Ufraw-ohjelman vai Gimpin Ufraw-lisäosan, eiköhän molemmat pelaa.

Otan tosiaan kuvat USB_piuhalla kameran kyljestä ulos ja tietokoneen kyljestä sisään. Mukanakin tuli sellainen USB-piuha.
KOpioi aika nopeasti vanhaan kameraan/korttiin verrattuna vaikka on kolme kertaa isompi kenno ja sekä raw- että jpg-tiedosto.

Videokuvaus vielä kokeilematta, ja totta puhuen tuota "pimiötyöskentelyäkin" eli kuvankäsittelyä pitää aika pitkään harjoitella.





43
Multimedia ja grafiikka / Canon eos 600d - ratkaistu
« : 25.07.11 - klo:10.06 »
Hei,

Hankinnassa eka järkkäri sitten filmiaikojen.

Käytän Shotwellia ja Gimpiä Ubuntun ja Lubuntun kanssa. Ohjelmat tunnistavat vanhan Canon Powershot 50-kameran jpegit mutta en muista ihan varmaksi että tunnistuivatko tuon kameran raw-tiedostot, luultavasti ei.

Tietääkö kukaan, onnistuuko otsikonmukaisen kameran kaikkien kuvatiedostojen lukeminen ja millä ohjelmalla?

Onko joku muu kameramerkki/malli olennaisesti parempi Linux-käyttäjälle?

Onko muistikorttisuosituksia, jossain arveltiin että tavis kortinlukija ei välttämättä lue class 10-korttia?

Kiitos,

Matti

koneet on
-Intel core 2 duo 8200,  4gb, EVGA 6400, Ubuntu
-Vanha Amd sempron/1Gb Asus6 -läppäri, Lubuntu

44
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 07.06.11 - klo:23.02 »

[/quote]

Jos nopea käynnistyminen on erityisen tärkeää, kannattaa valmiustila/suspend ottaa käyttöön. Menee muutama sekunti että työpöytä edelliskerralla päälle jääneiden ohjelmien kera on käytettävissä. Itse en ole viikkoon buutannut vaikka kone on kiinni aina kun en ole paikalla. Tuo SSD ei ole kovin hyödyllinen jos käyttö on kevyttä, parin ohjelman lataaminen muistiin ei kestä ensimmäisellä kerralla montaa sekuntia enempää ja siitä edespäin säilyvät keskusmuistissa kunnes kone sammutetaan. Lisäksi valmiustilassa keskusmuistia ei tyhjennetä eikä ajossa olleita ohjelmia ladata uudestaan. Tuollaisessa kevytkäytössä linux-puolella SSD on aikalailla hyödytön jos vain keskusmuistia on riittävästi.

Jos tuo tehokas passiivi-näytönohjain häiritsee niin myy se pois ja osta tilalle vaikka tämä.  Ei ole pelikäytössä tehokas mutta oikein hyvä muuten ubuntussa ja vähävirtainen(10W idle). Kasasin tässä halvan töllökoneen(80e yht) johon laitoin vastaavan kortin. HDMI:n kautta menee kuva ja ääni telkkariin, kortti hoitaa HD-materiaalin purun, XBMC tuli helppokäyttöiseksi frontendiksi ubuntun päälle. Tehoja koneessa oli sen verran että moonlight/flash(katsomo, areena jne) pyörii moitteetta.
[/quote]

Ei se nyt sinänsä tärkeää, hifistelyä vain. Valmiustilaa käytän joskus mutten mielelläni yöksi jätä, kun luin jostain että jokusen prosentin suomen sähkönkulutuksesta vie erilaiset valmiustilat. Tiedä sitten paljonko tuo oikeasti vie, pitää joskus mitata.

Katselin juuri tuota maintsemaasi näyttistä mutta ostin sitten passiivi geforce 430 gt:n, joka ehkä muutaman watin enemmän kuluttaa. PItää varmaan joko ruveta pelailemaan tai vaihtaa seuraavan laitepäivityksen  yhteydessä viileämpi emo integroidulla näyttiksellä.



45
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 07.06.11 - klo:10.55 »
Olen joskus vaihtanut jonkun komponentin vanhaan pentiumiini ja huomannut että ihan älyttömän helposti asnnuksia ei saa mokattua. Sain siis kuningasajatuksen kasata koneen ja vieläpä käytetyistä osista. Ostelin ne muropalstalta ja täältä. Jälkeenpäni näin että halvemmallakin olisi löytynyt jos intoa olisi ollut vähemmän.

Homma meni sikäli puihin että ostin emon jossa on paljon minulle tarpeettomia hyviä ominaisuuksia (kellotus ym...) ja siitä puuttui näyttis, jolloin jouduin ostamaan näyttiksen, joka sitten oli tehokas passiivijäähdytteinen. Prossu ison scythe-jäähyn kanssa vaatii vähän tuuletusta, mutta näyttis ja emo kuumentavat isoakin laatikkoa kohtuu paljon, ja kun en kellota enkä pelaile, niin olisi ehkä kannattanut ostaa halvempi, hiljaisempi ja nopeampi. Lisäksi sen bios kestää aika pitkään latailla, varmaan levyt ja näytönohjaimet vievät osansa tästä ajasta. Siksi kalliilla ostettu ssd ei tuonut mitään parannusta. 

Prossu on core 2 duo 8200 ja muistia on se 4gigaa, sanomattakin selvä että surffailu ja tekstinkäsittely sujuvat tuolla melko rivakasti. Emon kuumenemisongelmien takia hankin pari tehokasta siiliä emon piirisarjojen päälle. En ole vielä jaksanut asennella. Ropellit on hiljaisia noctuoita ja säätimenkin niille hankin. Laatikko on antec 182b. Hyvät osat maksoivat käytettynäkin, ja laitteelle tuli hintaa varmaan n. 400. Huomaan että marketista olisi saanut sillä rahalla jo ihan uuden koneen ja joka tapauksessa hiljaisemman ja nopeammin käynnistyvän olisi saanut halvemmalla, vaikka uusista osista. Ei kaduta: tekemällä oppii ja oli aivan älyttömän hieno tunne huomata joskus aamuyön tunteina että epämääräinen läjä käytettyjä osia oli muuttunut komeaksi tietokoneeksi jossa Natty pyörii nikottelematta. 

46
Pelit / Lentosimulaattori
« : 23.05.11 - klo:13.01 »
Vähän vanha aihe....mutta pääsin eilen tyyppäämään "oikeaa" DC-9-simulaattoria ja koukkuunnuin hiukan :)

tuon Flightgearin löysin itsekin vaikken osannut sitä äkkiseltään operoida. Yritetään uudestaan näillä ohjeilla. Mutta
a) pitäisikö tämän edelleen toimia Nattyssä ja

b) onko tämä paras linuxkäyttäjän ulottuvilla oleva ilmaissimu?

Happy landings, t. Matti

47
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 2 kovalevyä Ubuntulle
« : 05.05.11 - klo:21.16 »
OIkein hyvä. Olin jo formannut kovalevyn ext4-muotoon ja jaoin sen nyt sopiviksi viipaleiksi, ja pakettivarastosta löytyi sopiva levyjen käsittely- ja liittämisohjelma.

Kun aloin fstabittamaan niitä, niin huomasin että alkuperäinen boottilevy ssd oli muuttunut b-levyksi ja myöhemmin liitetty teran levy oli muuttunut a-levyksi. Huomasin googlaamalla että näin usein käy, mutta jäi vielä epäselväksi, onko tällä mitään merkitystä. Siis, muutanko takaisin vai annanko olla?

48
Ubuntu tietokoneissa / 2 kovalevyä Ubuntulle
« : 02.05.11 - klo:12.24 »
Hei,

Maailma on täynnä ohjeita siitä, miten windows-koneen toiselle kovalevylle asennetaan Ubuntu. Minulla on kuitenkin 1 SSD johon on asennettu Natty ja lisäksi Teran tavallinen levy, johon haluan kuvat ja musiikit sun muut. Kaikki saman Ubuntun käytössä. Miten tämä olisi paras Ubuntussa toteuttaa?

Matti

49
Ostin täältä ja Muropalstalta käytettyjä osia: evga 650i ultra emo, c2d 8200, 2*2gb muistit, cd-asema, antecin kotelo...kaikki käytettyjä, sekä uuden näytönohjaimem. Kokosin niistä ensimmäisen koskaan kokoamani koneen.

Koeajon jälkeen uskalsin vielä ostaa SSD- sekä tavallisen kovalevyn. Kaikki toimii, lämmöt pysyvät kurissa, 11.04 pelaa ihan epäröimättä ja tarjosi heti jotain NVIDIAn ajureita. Asentui varmaan varttitunnissa kaikkineen. TODELLA hyvä onnistumiskokemus.  ;D

Kone on sangen tehokkaan tuntuinen, projektina on nyt saada se vähän hiljaisemmaksi ja vähän nopeammin käynnistyväksi. Pitää perehtyä Bios-asennuksiin, Ubuntun virittämiseen ja hankkia jossani vaiheessa tuuletuksen ohjauspaneeli, jo ulkonäön vuoksi :)

50
Asensin tuon Nattyn kun se tuli jonkun Linux-plarin mukana. Laitoin sen toiseen kahdesta Pentium-koneestani, ja jostain syystä se asentui Gnome-versiona. Toimii ihan moitteitta, sen mitä olen kokeillut. Vaan toisessa koneessa se ilmoitti ensin jotain koneen vanhuudesta tai epäsopivuudesta ja sen jälkeen asennus vain meni tilttiin. Lopetin sen väkisin. Ongelma ei varmaan johtunut Ubuntusta, sillä sama asennuslevyke toimi tuolla toisella vielä vanhemmalla Pentium 4:llä.

Tämän ja toisen aikaisemman kesken jääneen asennuksen jäljiltä näyttäisi että kovalevylläni on kaksi 3,1 Gb:n osiota, joita en saa pois. Kaikki yritykset formata, dellata tai avata Disk Utilityllä tai GPartedilla epäonnistuvat. Darik's Boot and Nuke kertoo että levyssä on non-fatal errors, joka johtuu levyn vanhuudesta (ei ole vanha). Ainakin toinen noista oli jo aiemmin, ja 10.10 asentui ihan ongelmitta. Nyt ei asennu 11.4 muttei myöskään 10.10. Mahtaako tuo melko uusi kiintolevy olla poisheittokamaa Ja onko tosiaan niin että Unity ei toimi vanhemmissa koneissa?

51
Laitealue / Vs: Suositelkaa näyttistä
« : 30.03.11 - klo:12.21 »
Jo muropalstalta kyselinkin mutta täältähän se olisi pitänyt...nimittäin, passiivinäyttiksiä olen tutkinut niin uusista löytyy paitsi tätä GeForce 210-sarjaa, myös puolet tehokkaampaa 430 Gt - mallia. Sparklella on sellainen passiivisena, 79 euroa.
Käytettyjä on tullut pari vastaan, mutta voin tuon muutaman kympin maksaa uudestakin.

Mahtaako Sparkle GeForce 430 GT toimia suoraan ilman eri ajureita 4.11:ssa?

Matti

52
Laitealue / Vs: Suositelkaa näyttistä
« : 26.03.11 - klo:09.28 »
Muisteja ostettu ensimmäiset 4gb, lisää sitten jos tarvitsee...palatakseni näyttikseen:

Mietin vielä tuota mainitsemaani edullista passiivijäähyä Geforce 210...niitä on kai tavalliseen PCI-E-väylään ja pci-e*2-väylään. Ostamassani emossa on näiden lisäksi pci-e*16-väylä. 

Kysymys kuuluu: Kuinka nopea näyttiksen pitää olla, että väylä muodostuu pullonkaulaksi?

Onko järkevän hintaisia passiivisia PCI-E*16 näyttiksiä, vai onko ne lähinnä pelaajille tarkoitettuja tehokkaampia näyttiksiä?

53
Laitealue / Vs: Suositelkaa näyttistä
« : 25.03.11 - klo:01.03 »
Noita 210-malleja löytyi useampi, passiivisena ja aktiivisena, kotelo, ropellit ja käyttö ovat sellaiset että  uskallan ostaa passiivisen...Pidän vielä silmät auki muita vaihtoehtoja varten. Kiitos tosiaan neuvoista.

Valistakaas vielä noista muisteista: .tiedän että 800mhz jos ei kellota, ddr2 ja non-ecc . Sitten tiedän tämän latenssijutun, cl5 ja cl6.. sitä.ei taida huomata käytössä?
Mutta ihan mielenkiinnosta: mitä tarkoittaa merkintä "4-4-4-12" tai 5-5-5-15" tai vastaava? 

54
Laitealue / Vs: Suositelkaa näyttistä
« : 24.03.11 - klo:21.11 »
Niin tavoittelen tässä systeemiä joka ei olisi täysin äänetön, mutta jossa olisi mahdollisimman vähän ääntä pitäviä osia. Siksi kannatan passiiviosia, noin järkevien kustannusten rajoissa.

Tähän asti olen pärjännyt mainiosti HP-pakettikoneen emoon integroidulla näyttiksellä. En tosiaan pelaa, tai jos aloitan niin voin ostaa uuden näyttiksen. Tällä on tarkoitus joskus korjata digikameralla otettuja kuvia, katsoa ehkä joku juutuubi ja satunnaisesti telkkaria sellaisen anysee-usb-mallin kortin kautta. Siinä kaikki.

Nvidia etusijalla, mutta onko noissa mallinumeroissa joku logiikka? Entä pitääkö ostaa samaa muistityyppiä (ddr2) ja/tai nopeutta (800) kuin muistikammat emolevyssä, tai jotain vastaavaa? Kannattaako ostaa käytettyä?  

Kiitos tähänastisista vihjeistä.

55
Laitealue / Suositelkaa näyttistä
« : 23.03.11 - klo:21.21 »
Ostin Evga 650 i ultra emon ja (luullakseni) core duo e8200-prosessorin, mutta uudesta koneestani ei ole vielä muuta kasassa. Nyt kysynkin laiteguruilta suosituksia (ja mahdollisia myyntitarjouksia) näyttiksestä ja ehkä myös DDR 800 2GB muistikammoista.

Näyttikset ovat minulle ihan hepreaa. Tiedän että haluaisin mahdollisimman halvan, äänettömän = passiivisen ja jos nyt silloin tällöin katselen kuvia niin en kuitenkaan pelaa ikinä. Tuollainen oli yksi vaihtoehto: http://www.jimmspc.fi/tuoteinfo/512-P3-1213-LR?pid=1300907949963 mutta onko se hyvä ja pelaako linuxilla on toinen juttu.


Kiitos.

56
Yleistä keskustelua / Vs: Maksaisitko Ubuntusta?
« : 13.03.11 - klo:21.36 »

Se mistä maksaisin, olisi kurssi tai sarja kursseja jossa perus konttoristitaidoilla varustetusta aloittelijasta tehtäisiin Käyttäjä. Ja sitten jatkokurssista jossa Käyttäjästä tehtäisiin Tehokäyttäjä. Jopa jotain yleistä tietojenkäsittelystä voisin opiskella tai vaikka ohjelmoinnin alkeita. Kelpaisi luennot tai harjoitukset, virtuaalikurssikin kävisi.  Netistähän tuo kaikki löytyy, mutta hajallaan, eikä tule opiskeltua.

Peruskurssi voisi maksaa kymppejä, koko hommaan jatkokursseineen olisin valmis panemaan kolminumeroisen hinnan. Tämä vaan heittona, voihan olla että olisi muitakin halukkaita ja että homma oikeasti kannattaisi jollain hinnalla.

Itse asiassa et maksaisi Ubuntusta vaan Ubuntun koulutuksesta.

Jos raha olisi eräänlainen arvostuksen mittari, niin miksiköhän Ubuntua ei arvosteta kun vain harva olisi valmis tukemaan taloudellisesti Ubuntun toimittajaa? No, sinänsähän tämä on vähän absurdia pohdiskelua, kun liiketoiminta perustuu vapaaseen jakeluun,.

En näkisi rahaa minkäänlaisena arvostuksen mittarina. Jo vapaasti julkaistun LInuxin / Ubuntun omistus ei ole määriteltyä eikä poissulkevaa. Talousoppineiden vakioesimerkki vastaavasta tapauksesta  on ilma: arvostettua, välttämätöntä, ei korvattavissa muulla, mutta kukaan ei voi väittää omakseen eikä estää toista käyttämästä - siispä se on ilmaista. Koulutus- tai tukipalveluita taas ei ole olemassa muualla tai muulloin kuin tekohetkellä ja läsnäoleville - omistus on määriteltävissä ja poissuljettavissa - ja se voidaan hinnoitella.

Jos Ubuntusta voisi pyytää hintaa, hintaan vaikuttaisi vielä lähes korvaavien tuotteiden, vaikka nyt MIntin ja Fedoran ja biljoonan muun tuotteen korvaavuus, hinta ja saatavuus.




57
Yleistä keskustelua / Vs: Maksaisitko Ubuntusta?
« : 13.03.11 - klo:19.44 »
Siirryin Ubuntuun juuri ilmaisuuden vuoksi - oli ilmainen kone, ei jaksanut investoida käyttikseen. Sittemmin kun Windows hidastui ja Ubuntu parani, siirsin pari muutakin konetta L/Ubuntuun.
Windowsissa maksaa paitsi tuotteesta (huonompi kuin Ubuntu) myös yhteensopivuudesta (parempi) ja tuesta (puhelintuki vs keskustelupalsta). Siitä, että voi aina mennä paukuttamaan nyrkkiä pöytään jos joku ei toimi.  Toisaalta, ei ole olemassa "Windows-yhteisöä".

Se mistä maksaisin, olisi kurssi tai sarja kursseja jossa perus konttoristitaidoilla varustetusta aloittelijasta tehtäisiin Käyttäjä. Ja sitten jatkokurssista jossa Käyttäjästä tehtäisiin Tehokäyttäjä. Jopa jotain yleistä tietojenkäsittelystä voisin opiskella tai vaikka ohjelmoinnin alkeita. Kelpaisi luennot tai harjoitukset, virtuaalikurssikin kävisi.  Netistähän tuo kaikki löytyy, mutta hajallaan, eikä tule opiskeltua.

Peruskurssi voisi maksaa kymppejä, koko hommaan jatkokursseineen olisin valmis panemaan kolminumeroisen hinnan. Tämä vaan heittona, voihan olla että olisi muitakin halukkaita ja että homma oikeasti kannattaisi jollain hinnalla.

Varo ettet satuta kättäsi, kun paukutat nyrkkiä pöytään ;)

Paljonko muuten mahtaa maksaa windowsin peruskurssit, siis sellaiset joissa oppii perusteiden alkeet, kuten suojauksien asetukset jne?
(Kun olen vieraantunut windowsista jo NT:n aikoihin, NT5 oli se "viimeinen pisara" ja w98 viimeinen jota jotenkin osasin ylläpitää)

Jos niin käy että joudun perehtymään seiskaan.


Olen kyllä sopuisa ihminen ja nyrkit on säilyneet ehjänä:)

Windowsin kurssit ovat varmaan kalliita. MÄärättömän kalliita kursseja pääsee järjestämään, jos saa riittävän hyvän markkinaosuuden työpaikkojen työasemista. Ensi viikolla pitäisi olla uuden MS-officen koulutusta :)

58
Yleistä keskustelua / Vs: Maksaisitko Ubuntusta?
« : 12.03.11 - klo:21.05 »
Siirryin Ubuntuun juuri ilmaisuuden vuoksi - oli ilmainen kone, ei jaksanut investoida käyttikseen. Sittemmin kun Windows hidastui ja Ubuntu parani, siirsin pari muutakin konetta L/Ubuntuun.
Windowsissa maksaa paitsi tuotteesta (huonompi kuin Ubuntu) myös yhteensopivuudesta (parempi) ja tuesta (puhelintuki vs keskustelupalsta). Siitä, että voi aina mennä paukuttamaan nyrkkiä pöytään jos joku ei toimi.  Toisaalta, ei ole olemassa "Windows-yhteisöä".

Se mistä maksaisin, olisi kurssi tai sarja kursseja jossa perus konttoristitaidoilla varustetusta aloittelijasta tehtäisiin Käyttäjä. Ja sitten jatkokurssista jossa Käyttäjästä tehtäisiin Tehokäyttäjä. Jopa jotain yleistä tietojenkäsittelystä voisin opiskella tai vaikka ohjelmoinnin alkeita. Kelpaisi luennot tai harjoitukset, virtuaalikurssikin kävisi.  Netistähän tuo kaikki löytyy, mutta hajallaan, eikä tule opiskeltua.

Peruskurssi voisi maksaa kymppejä, koko hommaan jatkokursseineen olisin valmis panemaan kolminumeroisen hinnan. Tämä vaan heittona, voihan olla että olisi muitakin halukkaita ja että homma oikeasti kannattaisi jollain hinnalla.

59
pari vanhaa työkonetta on tullut hankittua, ja kun olen halunnut ne puhtaaksi KAIKESTA haitallisesta, turhasta tai luottamuksellisesta, olen ajanut mainion Darik's Boot and Nuken. Ikävä kyllä täysi puhdistus "autonuke" vie tunnin pari pienelläkin levyllä ja 320-gigainen pyörii koko yön. Sillä aikaa olen kopsinut distron rompulle toisella koneella. Vielä olen yrittänyt katsoa että Clam AV on paikallaan (se taitaa nykyään tulla ihan vakiona?). Ei ole tietoturva-asiat valvottaneet. 

60
Yleistä keskustelua / Vs: milloin oli sulla windows
« : 01.02.11 - klo:12.48 »
Töissä ollut Windows niin kauan kuin sellaisia on ollut olemassa, ja kun lopulta sain kotiin koneen niin pidin tärkeänä että siinäkin oli. Vielä -04 kun viimeksi ostin uutta rautaa, piti olla XP. En ole erityisen kätevä tietoteknisissä asioissa, mutta kun joskus sain rämän konevanhuksen tyhjällä levyllä, ryhdyi surfailemaan näistä linux-asioista. Eka versio ei suostunut löytämään langatonta lähiverkkoa, toinen vakuutti. Yhdessä -04 koneessa on vielä Windows ja koska se ei millään jaksa enää pyöriä, siihenkin tulee nyt Ubuntu. TyöWindows on pelittänyt hienosti, mutta kotiini sellaista tuskin enää tulee.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6