Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - matt1

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Yleistä keskustelua / Vs: Unity vai jotain muuta?
« : 18.11.11 - klo:14.29 »
Äänestin Unityä ihan vain koska olen muutosvastarintavastainen :)

Unityllä olen osannut tehdä aika lailla kaiken mitä vanhalla Gnomellakaan. Ammatti/tehokäyttäjällähän tilanne voi olla toinen, mutta tavikselle nettisurfarille varmaan pitkälti tottumutkysymys.

Kaipasin kyllä parempaa kontrollia automaattisesti käynnistyviin ohjelmiin (kaiken maailman bluetoothit ja printterit) mutta kuulemma uusimmassa Gnomessakaan niitä ei enää noin vain ruksita pois.


22
Hmm, 28 sekuntia, odotin parempaa.

Hei järkee nyt tähän touhuun 28 sekuntia on hyvä aika jos käytössäsi on perintinen hd-kovalevy etkä kauheena ole puukottanut järjestelmääsi.

Ei nyt pilata hyvää asiaa järjellä...en tarvitse tehoa mihinkään muuhun mutta nopea bootti olisi aivan älyttömän siistiä :)

Minulla on koneessa sekä OCZ Vertex 2 SSD mutta on siinä yksi toinenkin puoliksi asennettu teran levy...siivoan vähän tuota boottia ja katson illalla uudestaan.

No niin, nyt kokeilin ilman ylimääräisiä avautuvia ohjelmia, ilman sisäänkirjautumista ja ainoana kovalevynä OCZ 2  SSD-levy, ja tuloksena oli jotain 13.90 (core 2 duo 8200, 4 gb muistia, Evga 650i emo).Kaipa se riittää. Bios on turhan verkkainen.

23
Hmm, 28 sekuntia, odotin parempaa.

Hei järkee nyt tähän touhuun 28 sekuntia on hyvä aika jos käytössäsi on perintinen hd-kovalevy etkä kauheena ole puukottanut järjestelmääsi.

Ei nyt pilata hyvää asiaa järjellä...en tarvitse tehoa mihinkään muuhun mutta nopea bootti olisi aivan älyttömän siistiä :)

Minulla on koneessa sekä OCZ Vertex 2 SSD mutta on siinä yksi toinenkin puoliksi asennettu teran levy...siivoan vähän tuota boottia ja katson illalla uudestaan.

24
Hmm, 28 sekuntia, odotin parempaa. Olisko tuossa mitään parannettavaa...olen kyllä ihan tahallani pitänyt salasanalla sisäänkirjautumisen sekä käynnistysvalikkoon gkrellm ja psensor. Niihinkö se aika menee vai onko tuossa jotain muuta typeryyttä?


25
Varikko tuli etsimättä mieleen.
 

Ei kyllä ole oikein yhdenmukainen alkuperäisen kanssa. Dash tarkoittaa kai jotian pilkkua, viivaa, ja sitten jotenkin pikajuoksustakin taidetaan puhua dashina.  ::)

26
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 11.11.11 - klo:16.05 »
Hei, juuri tuollaisia parin sadan core2duo-koneita katselin itsekin taannoin. Niitä oli tuossa hintaluokassa jokusella myyjällä täällä pk-seudulla, aika montakin yksilöä. Siihen kiinnitin huomiota että samaan hintaan oli laitettu kaikenlaisia core2duo-prossuja, uudempia ja nopeampia ja sitten vanhempia.

Se vähän arvellutti että noilla HP-Compaq-ym toimistokoneilla on käsittääkseni aivan omia virtalähdemalleja jota ei saa mistään halvalla eikä uutena. Muun mallinen ei aina mahdu. Toisaalta, kyllähän ne varmaan vuosia kestää noinkin.

Itse ostin käytettyjä osia ja myös ison käytetyn kotelon ja virtalähteen, mutta eipä lähtenyt lähellekään kahteensataan: parikin tuollaista halpista olisi saanut siihen hintaan tai jopa uuden markettikoneen.


27
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 05.11.11 - klo:15.58 »
Tällaisen tavallisen ja taitamattoman käyttäjän on kyllä vaikea kuvitella millainen ero Unityn ja Gnomen käyttötavoissa voisi olla. Ne näyttää erille ja toki jos on pitkään Gnomea katsellut niin varmaan Unity tuntuu vieraalta ja erilaiselta, hyi. Kaikki perusohjelmat toimivat yhdessä tai erikseen. Itse jostain syystä kaipaan vaihtelua ja kun en osaa mielimäärin muutella distron ulkoasua ja käyttäytymistä niin vaihtelen niitä joskus ueammin kuin Ubuntulta ilmestyy päivityksiä.

Olen valmis allekirjoittamaan näillä palstoilla olleen näkemyksen siitä että Mint on lähinnä Ubuntu jossa on rajoitetut lisäosat ja söpömmät värit. Ubuntu seisoo Debianin harteilla ja MInt Ubuntun varpailla, kukaan ei noin taloustieteellisessä mielessä kilpaile kenenkään kanssa ja kaikki ovat erinomaisia ja ilmaisia vaihtoehtoja kaupallisille ohjelmille.

Tällä hetkellä kirjoitan tätä Mint LXDE:llä (kokeiltuani myös Crunchbangia)  ja totean että suht uudessa koneessa  keveys ei tuo mitään etua. Itse asiassa tämä boottaa jostain syystä hieman hitaammin kuin karvalakkimallin Ubuntu.

28
Olen aloittanut Ubuntulla ja aina siihen palannut. Mielestäni kehityssuunta on näin komentorivitaidottoman peruskäyttäjän kannalta ollut oikea ja suosittelen kaikille kokeilunhaluisille Ubuntua (ja rautarajoitteisille Lubuntua)  koska tiedän että jopa kaltaiseni uusavuton Windows-broileri pärjää sen kanssa.

Olen pannut Unity-purnaamisenkin muutosvastarinnan piikkiin, koska kaiken tarvitsemani olen löytänyt Unitystäkin. Jotkut asiat hitaammin, toiset taas nopeammin.

Olen vilkaissut ja kokeillut lyhyesti muutamaa distroa, mutta pitempään lähinnä vain Mintin perusversiota sekä LXDE:tä. Eilen asensin CrunchBangLinuxin, kun halusin kokeilla miten vähän karumman linuxin kanssa pärjää. Räpeltämistähän se on mutta mitenkuten saan netin auki :)  Tässä on se hyvä että saattaa joutua opiskelemaan komentoriviä vähän enemmän ja onpahan sitten muutakin tekemistä tietsikan edessä kuin nettilehtien lukeminen. Epäilemättä palaan Ubuntuun.

29
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 11.10 hidas logout?
« : 01.11.11 - klo:15.22 »
No mutta kyllähän logout ON hidastunut oneiricissa?

Ainakin minulla kestää ehkäpä juuri tuon parikytä sekkaa vaikka on yksi ainoa käyttäjä, yksi ainoa SSD-levy, ja yksi ainoa partitio. Boottiaika lyheni jo pari versiota sitten ja on nyt aivan tyydyttävä, logout on viime versionvaihdoksessa pidentynyt.

Tai sitten minulla on sama vika kuin Fujilla... :)

30
MInulla on aika lailla samanlaiset käyttötarpeet : surfausta, meili ja kuvankäsittelyä, hiljainen kone.

- muistikuvani on että vanhalla pentiumilla (integroitu näytönohjain)pystyi vallan mainiosti pyörittelemään valokuvia Gimpillä, tosin ne olivat JPEG-muotoa. Nykyinen kone on Core 2 Duo 8200 riittävällä muistilla ja Nvidia gt 430 näytönohjaimella eikä se yhtään nopeammalta tunnu, kun vähän värejä muuttelee tai rajaa.

-Sitten taas esim HDR (High Dynamic Range, jossa  ali- ja ylivalottuneista kuvista yhdisteään ohjelmallisesti "luonnollinen" kuva) ja vastaavat ovat ilmeisesti kertaluokkaa raskaampia juttuja, koska tämä Core2duo-konekin mietti yhtä ainoaa kuvaa varmaan pari minuuttia. Mutta käyttikö se silloin näytönohjainta vai prosessoria?

Tuosta i5-prosessorista on olemassa myös (hitaampi?) 2500T-versio joka käy aika viileänä - sen TDP-arvo on 45w ellen väärin muista. Sen ensi vuonna julkaistavan seuraajan TDP arvoksi on huhuttu kai 35W kun graafiset ominaisuudet samalla paranevat. Riittäisiköhän se? En tiedä saako tuollaiseen H67-emoon myöhemmin laitettua näytönohjaimen, jos integroitu ei riitä. Jos saa, voisi kokeilla, että pärjääkö ilman? Kaikki lämmönlähteet kopan sisällä lisäävät viime kädessä tuuletuksen tarvetta ja sen myötä desibelejä.

Suosittelen lämpimästi katsomaan, olisiko tuolla foorumin myydään-osiossa mitään sopivaa rautaa, ja sitten tutustumaan Muropalstan tarjontaan. Saisiko sieltä ostettua jotain vähän käytettyä? Samalla palstalla on paljon rauta-asiaa. Olen ostanut nykyisen koneeni pääosin sieltä, osina ja oppinut paljon osien valintaan liittyvää tärkeää asiaa mm. muistien ja virtalähteen valitsemisesta.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Minkä ostaisit?
« : 28.10.11 - klo:10.35 »
Mikään noista ei tällä hetkellä singahda pukinkonttiin. Pidän tukevista pöytäkoneista ja koska Linux toimii kaikkein parhaiten juuri hiukan vakiintuneemmassa raudassa, ja koska  maailma on pullollaan pikkuisen käytettyjä ja jo hylättyjä koneita, olen tykännyt käyttää käytettyjä. Näin Linux mahdollistaa hauskan ja hyödylilsen käytännön viherpiiperryksen uusavuttomallekin. ;)

Meego kiinnostaa puhelimena sitten kun nykyinen Hero alkaa piiputtamaan, ja tuollainen läppärin ja tabletin yhdistelmä olisi kyllä mukava, sitä äänestin.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Hieno maa
« : 19.10.11 - klo:11.50 »
Se on vähän niinkuin kysyisi että mitkä on hyvät vanhemmat...useimmat sanoo että omat. Niin minäkin, ja Suomi on ihan objektiivisillakin mittareilla aika onnistunut maa.

Pidän myös muista pohjoismaista (etenkin napapiirin pohjoispuolella), Espanjasta ja Afrikan muutamasta maasta...

Mutta kyllähän eväät on aika ohuet lähteä maita paremmuusjärjestykseen pistämään.

33
Yleistä keskustelua / Vs: millä vuonna asensin linuxsin
« : 19.10.11 - klo:11.41 »
Sen on täytynyt olla 2007...muistan asentaneeni jonkun jonka kanssa Wlan ei tominut ja sitten pitkän tauon jälkeen yritin uudestaan ja toimi. Siinä välissä oli versio vaihtunut Gutsy Gibboniksi, ja niin hyvin se pelitti etten ole jaksanut muuta käyttistä enää laittaa. Kokeeksi vilkuillut muita distroja, Ubuntuun aina palannut.

34
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu-koulutusta?
« : 30.09.11 - klo:23.42 »
Olisi hyvä jos jossain olisi Linux- ja erityisesti Ubuntu-koulutusta saatavilla. Siis ihan peruskäyttäjälle. Onko?

Miksei esimerkiksi  työväenopistot tai avoimet yliopistot tarjoa sellaista? Varmaan ainakin muutama kiinnostaisi ja eihän noiden atk-luokkiin varmaan montaa mahdukaan...ja ainahan on mahdollista perua jos ilmoittautuneita riittäisi.

Tiedän että ammattiväelle on paljon Linux-koulutusta tarjolla mutta se ei palvele oikein kotikäyttäjän tai esim. pienyrittäjän tarpeita ja on lisäksi kallista. Perusopetus parantaisi aloittelijoiden ja harrastajien osaamista ja kyllähän Linuxin kehitys ja levitys lepää aika paljon harrastajienkin harteilla.

Ja jos jotain Linux-työasemaa opetettaisiin, niin Ubuntu olisi yleisimpänä jakeluna perusteltu valinta - jse on aloittelijalle helppo ja edistyneemmälle riittävä. Toisaalta, jos yhden jakelun kautta tutustuu Linuxin perusteisiin, oppii kyllä muutkin.

No, tämä on tällainen "miksei joku tee jotain"-aloite mutta kun itse en näitä asioita osaa niin voin vaan kertoa että tällaiselle olisi tarvetta ja kiinnostusta. Kellään muulla? 

Matti

35
Yleistä keskustelua / Vs: Testaa selaimesi nopeus
« : 28.09.11 - klo:21.53 »
Ubuntu 11.11, Firefox 7, c2d 8200 ja ocz ssd; 4564.  Nyt ei ole muita selaimia tällä puolella.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Ostoksia suunnittelemassa?
« : 28.09.11 - klo:21.39 »
En halua autoa, uutta kitaraa enkä uutta kännykkää ja olen kaikin tavoin huono kuluttaja ja tietsikatkin on sellaisia jotka ei enää muille kelvanneet, mutta jos  Anteropuhelimeni (Hero) joskus osoittaa väsymisen merkkejä, niin Tizen-puhelin voisi miellyttää enemmän kuin wintoosa tai omenamallinen.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Coreboot?
« : 26.09.11 - klo:21.16 »
OUdon näköisiä emoja...vanhoja tai liian uusia?...eikä yhtään 478- eikä 775-kantaista. No, se siitä. Sitten pitää keksiä jotain muuta: mikä on nopeimminkäynnistyvä ja viilein 755-emolevy?

(ja ei, en halua jättää valmiustilaan, vaikka se nopeuttaakin käynnistystä)

38
Yleistä keskustelua / Coreboot?
« : 26.09.11 - klo:17.56 »
Tuke 81 toisessa säikeessä mainitsio Corebootin. Toimiiko sellainen hyvin, onko se kuinka yleisesti käytössä? Ilmeisesti se korvaa täysin BIOSin ja epäonnistunut asennuskokeilu tärvää ainakin emon, vai?

Löysin jotain wikipediajuttuja ja muita, mutta lähinnä kiinnostaa että onko se laboratoriokamaa vai ihan varteenotettava tapa koneen piristämiseksi.

Matti




39
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Musiikkimaija
« : 24.08.11 - klo:10.40 »
Koska nyt ei RipperX ole asennettu, en voi kokeilla, mutta noin vuosi sitten, kun kokeilin näitä rippausohjelmia, en jostain syystä ollut siihen tyytyväinen. Nyt en muista, mikä mätti. Mutta kokeilin useita ja päädyin RipOffiin. Sekään ei hae automaattisesti levyn tietoja, vaan pitää painaa Cddb lookup-nappia. Hankalaa :P
Sit, kun pikku kätönen väsyy, suosittelen vielä RipOffin kokeilua.

Ja jos se RipperX on vielä asennettuna niin siitäkin tällainen nappi löytyy.

Hämmästyttävän nopeasti nuo löytävät melko harvinaistenkin pienkustanteiden kappaletiedot - rippasin muutaman kotimaisen klassisen kitaralevyn (siis itse rahalla ostettuja levyjä kopioin omaan puhelimeeni) ei ollut varsinaisesti listahittikamaa, mutta hienosti tuli kappaletiedot ja esittäjät sun muut.

Ikävää jos ei nyt tuoreelle ubuntistille saada rippausohjelmaa pelittämään...onhan Sinulla nettiyhteys päällä kun rippaset?

40
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Musiikkimaija
« : 22.08.11 - klo:09.54 »
Outo juttu, mutta näin näin näyttäisi käyneen molemmille suosituille.

Asensin Rip-Offin Ripper X:n ja olen erittäin tyytyväinen. Se on asetuksista riippuen hitaahko mutta tekee hyvää työtä ja välilehdiltä löytyy monipuoliset säädöt. En ole osannut laittaa sitä oletukseksi, mutta kun laitan ensin levyn sisään, ja avaan Rip-offin RipperX:n
niin siinä näkyy heti levyn tiedot.

En siis varsinaisesti kaipaa enää Maijaa enkä tai Bansheetä enää.  

Kai tämä on opensource-juttu, että suosittu ohjelma nyrjähtää yhtäkkiä rikki ja kukaan ei osaa korjata, mutta pakettivarastossa on parempi(a) tilalle.

muok: anteeksi, muistin väärin: minulla on RipperX eikä Rip-Off.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6