Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Illu

Sivuja: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 54
921
Yleistä keskustelua / Vs: Ääntä olohuoneeseen
« : 24.08.10 - klo:19.30 »
[EDIT] Mutta varo, kun pääset HiFi-maailmaan sisään ei siitä ole ulospääsyä. Aina löytyy parempaa ja kalliimpaa :)

Ulospääsyn taikasanat ovat: Asuntolaina ja jaloissa kiljuvat kakarat :)

Nimim: Revox B77 / Tandberg TD20A

922
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Wine ja Nokia Ovi Suite
« : 22.08.10 - klo:17.34 »
Tuommoisesta keskusteltiin:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9188.msg272599#msg272599

Toimintaa en ole kokeillut.

Edit: Äh, eihän tuo ollut hakemaasi päinkään, mutta vaihtoehto voi sieltä löytyä.

923
Kopioinnin tulee toimia selkeästi. Esim. luen fookirjan sivulta 72 tekstin jonka kopioin muistilapulle, sen laitan perstaskuun ja kirjan hyllyyn. Tunnin kuluttua se muistilappu on vielä taskussa, koska en sitä ole pois heittänyt, siispä siitä lukien kirjoitan tekstin vihkoon, ehkä toiseenkin. No nyt on muistilappu tarpeeton ja poistan sen roskikseen.

Leikepöydän tyhjentyminen muuten kuin käyttäjän tahdosta on bugi. Riippumatta siitä onko leikattu / kopioitu / pastettu kerran / mitävaan.

Mutta koskapa niin joskus tapahtuu, en sitä avattua kirjaa laita sivuun, ennen kuin olen tekstin saanut liitettyä. Lopulta niin pääsee vähemmällä ähräyksellä.

924
Tapahtuu noin siis muillekin. Mulla 9.04 tekee noita "kadotuksia" Esim. Ylen Areenalta Knalli ja sateenvarjo, siitä kopioin osoitteen yle-dl:ään, toimii. Latauksen valmistuttua kopioin jakson nimen, eikä sen liittäminen tallenteen nimenmuutokseksi onnistukaan. Yleensä toisella (tai kolmennella)kerralla se sitten onnistuu. Useimmiten ongelma on juuri Firefoxilta tekstiä kopioidessa. Teksti maalautuu, oikea näpy tarjoaa "kopioi" mutta liitettävää ei olekaan. Mikä sitten harmi lieneekin juuriltaan.

925
milan, tosta taisi tulla lisää yksi onnistumisen kokemus. Nyt on tosin tarvittava kartta jo haettu mutta jatkoa seurannee, joten pitääpä laittaa tuo suosikkeihin. Tänks.

926
Nokian puhelin toimii suoraan ilman säätöä. :)

Heitäpä vinkki, miten Ubuntulla 6730c:hen laitetaan uusia karttoja. Ja miten ne ensin haetaan. Mieluusti sen näin tekisin.

928
Jokainen päivityshetki Ubuntulla on riemua. On se helppoa.

Tuli tarve saada Nokialaiseen lomaretken karttoja. Siispä wintoosa käyntiin. Aluksi virustorjunnan ja järjestelmän turvapäivitys ja uudelleen käynnistys. Sitten Nokia Ovin asennus (ja käynnistys) Sitten taistelua puhelimen ajureiden kanssa (yhteys katkeili) ja käynnistys. Puhelimen varmuuskopiointi. Karttoja varten piti puhelimen ohjelmisto päivittää (myös karttaohjelma siihen). Nyt puhelin onkin sitten korjaamossa, josko saisivat sen takaisin eloon keskeytyneen päivityksen jälkeen. Pahan mielen aikaansaamiseen ei kulunut kuin reilu tunti.

929
Hiukan huono vastaus, mutta heimon kertomalla tavalla se menee. En pikaisella haulla löytänyt ketjua, jossa aihetta käsiteltiin tarkemmin, mutta sellainen löytyy foorumilta. Olen pariin koneeseen tehnyt homman keskustelun mukaisella tavalla.

Tuntuu hölmöltä, ettei jo asennus kysy tehdäänkö /home -kansio. Kun se kuitenkin on käyttökelpoinen asia.

Sullahan ei ole lainkaan /homea? Muutenhan vain GPartedilla suurentelet olevan.

930
Yleistä keskustelua / Vs: Neste Oil Ralli 2010
« : 30.07.10 - klo:19.13 »
Vanhaa äijää ei enää kiinnosta tuollainen citroen world serie...

Vain hektisen Radio Keski-Suomen ralliradion kuuntelu nostaa hieman pulssia vanhaan malliin.

Ja se pakollinen: Carlos Sainz, kun sitä joskus kysytään. Sitten ehkä Markku Aleń.

931
Brutaali ratkaisu on selvittää osoite, vaikka mediaplayerconnectivityn avulla.
mms://195.248.86.140/player/1/54/15472_1.wma
Sitten avata se VLC:llä ja muuntaa lennossa vaikka mp3:ksi.
Saattaahan tuo mennä selaimen cacheenkin, josta sen voi poimia ja nimetä sopivaksi.
Tai sitten kaivelee jostain ohjelman, jolle annetaan em. osoite ja laitetaan imuroitumaan.

932
Katsaus alkuperäiseen kysymykseen. Pokkari, jonka hinta on alle 500€. Ixus 970 IS on vallan käypänen laite, josta parempaa haettaessa ei kannata pokkaria harkita. Toki ovathan uudemmat ja kalliimmat hieman parempia, mutta mielestäni eivät niin paljon että hankinta kannattaa. Kuten aiemmistakin kommenteista käy ilmi, on järkkärissä jo kuvan (kuvaamisen) laatu parempi, mutta rahaa palaa. Aiottu summa ei kauaa riitä, kun lisää kaluja (salama ym.) pitää nälän kasvaessa hankkia.

Oleellista on se, mitä ja miten aikoo kuvata. Olinhan siellä minäkin, siihen pokkari. Auringon säteet myrskypilven raosta tai hääkakku, siihen järkkäri.

933
Kääntyisin myös pokkarin kannalle. Sen "käytettävyys" on mukavampi kuin järjestelmäkameran. Megoja on nykyisin kaikissa kameroissa jo ihan tarpeeksi melko isoihinkin suurennoksiin, joten pikselit riittävät pienemmälläkin kennolla. Hifistelijät ovat aivan erikseen mutta vakavat harrastajat näkevät eroja muutaman sadan euron pokkareiden tuotoksessa. Tavallinen kuvailija ei niitä huomaa, ellei joku sormella eroa osoita. Kolmella sadalla jo sopii valita itseä miellyttävän tuntuisen ja mukavalla käyttöliittymällä varustetun laitteen. Juuri tuohon käytettävyyteen itse panostaisin. Jos kuitenkin innostuu harrastamaan erikoisempia kuvaustilanteita, kannattaa harkita Canonin malleja, joihin saa CHDK:n. Sillä pääsee jo vallan uusiin sfääreihin ominaisuuksissa.

934
Se, että ulkoisia laitteita pitää kiinni käyttöjärjestelmän asentamisen aikana on aikamoinen erikoistapaus mielestäni - ei ole toistettavissa asentamatta käyttöjärjestelmää uudestaan ja soveltuu vain tapaukseen jossa ulkoiset laitteet vaihtuvat samalla kuin käyttöjärjestelmäkin. Siinä mielessä ei oles edes suositeltavaa - yleisesti ottaen - koska jos se lakkaa toimimasta, niin miten sitten jos tällaisen asian varaan on rakentanut toimintansa. Toisaalta jos se oikeasti soveltuu itselle, niin siitä vaan, hyvä että toimii. (No joo, jos se jämäyttää koneen, kuten yllä on raportoitu, niin ehkä se on oikeasti vähemmän suositeltava asia.)

Voi olla erikoistapaus, itse en ole tuolla tavoin ennen menetellyt, kunhan nyt onnistuneesti kokeilin. Jos järjestelmä kerran asennetaan, miksi se pitäisi toistaa? Eihän järjestelmää pidä asentaa vuosittain, kuin eräässä kaupallisessa tapauksessa (eikä aina siinäkään). Laitteiden osalta olen kauppiaalle huono tapaus, laitetta käytän niin kauan, kuin se toimii. Ellei joku erityinen syy muuta vaadi. Ja voihan silloin tehdä sitten nuo lisäloitsut.

Salai on kyllä tehnyt huiman urakan selvitystyössään ja sitä kannattanee käyttää pohjana toimille.

935
Ei kai tarvitsekaan olla kiinni enää normaalissa käytössä, mutta sopiva tapa olisi sellainen, ettei mokkulaa tarvitse irroitella, kuin konetta salkkuun laitettaessa. Mulla se oli nyt kiinni u10.04:n asennuksen aikana ja asennukseen liittyvän boottauksenkin aikana. Muukin tapa lienee toimiva, mutta mulla tämä näemmä oli ihan sopiva tapa välttyä erillisten pakettien lisäilyltä.

Kenties muilla kone/mokkula -yhdistelmillä joku muu menettely on parempi. En niin kovin usein järjestelmää asentele (yleensä vain kerran), joten kokemuksen rintaääni ei edes pihise.

936
Tarkoitin rompulle poltettua versiota ubuntu-10.04-desktop-i386 ja sen asennusta, siis sitä ohjelmaa, joka asentaa tuon järjestelmän. En mitään muuta erillistä asennusohjelmaa.

Ubuntun asennuksen jälkeen yläpalkista hiiren oikealla näpyllä verkon hallinta-sovelma - muokkaa yhteyksiä - mobiililaajakaista - lisää - uusi mobiililaajakaistayhteys ja siitä vaan valitsin mieluisia vaihtoehtoja. Ei tarvinnut yhtään kryptistä komentoa etsiä hakukoneella ja naputella terminaaliin. Käy ja kukkuu. Ja vieläpä Fujitsu-Siemens läppäriin!

Kiitokset tiedoista! Vielä se, varmuuden ja mielenkiinnon vuoksi, boottasitko koneen niin että nettitikku oli kiinni (ennen kuin alkoi toimia)? Vai toimiko jo ennen sitä?

Minkä toimittajan yhteys sinulla on? Minulle ainakin tuli työpöydälle joku automountin aikaansaama "Laajakais" kuvake (tai jotain tällaista), joka vei tikun sisältöön ... en tiedä, mutta tämähän saattaisi olla operaattorikohtainen juttukin.

Konehan bootataan järjestelmän asennuksen jälkeen, siis kyllä ja tikku oli kiinni koko asennuksen ajan ja varmuuden vuoksi myös parin muunkin käynnistyksen ajan (nukkuakin pitää välillä sekä koneen ja miehen, ei 24/7). En edes kokeillut mitään toimintoja ennen sitä ensimmäistä boottausta. Onkohan muuten käyttäjille jäänyt alitajuntaan ajatus takavuosien ominaisuudesta, ettei Linuxilla tarvitse nykyisin koskaan bootata asennuksien välissä?

Laajakaista on Saunavihdan 2+2, jonka mobiili toimii muuten lähes 3 megaisena, älkää kertoko operaattorilleni. Mitään automountteja tai muutakaan hämmennystä aiheuttavaa ei tullut vastaan. Olen edelleen ällistynyt onnistumisen helppoudesta, yleensähän joutuu säätämään (ot: tämä hankaloittaa linuxin yleistymistä).

937
...
Kaikki tarvittava tuli siis jo asennuslevyn mukana tai sitten asennus haki jotain lankaverkosta.
...
Toivoin sillä tavalla asennusohjelman ymmärtävän tarpeeni ja vaikuttaisi siltä, että niin kävikin.
...

Mistä asennusohjelmasta puhut? Mistä se on peräisin? Mitä se kysyi, vai mikä kysyi jotakin?


Tarkoitin rompulle poltettua versiota ubuntu-10.04-desktop-i386 ja sen asennusta, siis sitä ohjelmaa, joka asentaa tuon järjestelmän. En mitään muuta erillistä asennusohjelmaa.

Ubuntun asennuksen jälkeen yläpalkista hiiren oikealla näpyllä verkon hallinta-sovelma - muokkaa yhteyksiä - mobiililaajakaista - lisää - uusi mobiililaajakaistayhteys ja siitä vaan valitsin mieluisia vaihtoehtoja. Ei tarvinnut yhtään kryptistä komentoa etsiä hakukoneella ja naputella terminaaliin. Käy ja kukkuu. Ja vieläpä Fujitsu-Siemens läppäriin!

938
Paha vastata mitä pitäisi tehdä, kun 10.04 puhtaana asennuksena 160E toimii vastaamalla muutamaan valintakysymykseen. Kaikki tarvittava tuli siis jo asennuslevyn mukana tai sitten asennus haki jotain lankaverkosta. Tällä kertaa kokeilin asennuksen tehdä niin, että kaikki mahdolliset laitteet olivat kiinni jo alusta alkaen. Toivoin sillä tavalla asennusohjelman ymmärtävän tarpeeni ja vaikuttaisi siltä, että niin kävikin.

Mutta siis periaatteessa ei pitäisi tarvita lisäillä mitään ylimääräisiä palikoita. Ongelma kai aiheutuu asennuksesta päivittämällä.

939
Multimedia ja grafiikka / Vs: Timelapsea ubuntulla....
« : 27.05.10 - klo:21.13 »
Oletko tutkinut CHDK:n mahdollisuudet?

940
Fujitsu-Siemens Amilo L1310G on ollut U8.04 versiosta alkaen laite, jota joutuu todella säätämään. Nyt kuitenkin uusi 10.04 asentui puhtaana asennuksena kauniisti.

Langallinen verkko toimii, Huawei 160E toimii, jopa wlan toimii. Ääniä kuuluu, Atin resoluutio on kohdallaan. Ylen Areena ja Elävä arkisto näkyy lisäämällä paketti ubuntu-restricted-extras, joka on ainoa asennuksen päälle haettu. Kaikki suoraan out-of-box, vain vastailua kysymyksiin, ei päätteellä pähkäilyä.

Kokeilematta ovat Anysee ja bluetooth. Niiden mahdollinen säätö ei voi olla enää kovin kummallinen juttu.

Jotain krämppääkin on, tuuletin vaatii edelleen prossun esilämmityksen, muuten se ei käynnisty ja sessio loppuu ylikuumenemiseen (luulisin, en ole kokeillut).

Kuitenkin Amilo sai uuden elämän ja sen käytettävyys parani huomattavasti

Sivuja: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 54