Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pellervo Kässi

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
81
No 7.04:n tuki loppu(i/u?), joten tuostahan kannattaa joka tapauksessa päivittää uudempaan. ;)

82
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gnome-Terminal + ISO-8859-15 ?
« : 02.12.08 - klo:12.26 »
Onnistuisikohan tuolla http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-274209.html

Jostain päin nettiä löytyi gnome-terminalin kehittäjien kommentteja, joiden mukaan "eivät halua" kehittää tuohon mahdollisuutta tallentaa merkistöä ...

Toinen vaihtoehto on asentaa konsole.

83
Ei sitä ubuntua kuitenkaan tarvitse parin asetustiedoston takia uusiksi asentaa. Luulisi wvdialin uudelleenasennuksen riittävän palauttamaan nuo asetustiedostot, jos tilanne on niistä kiinni. Saat tuon wvdialin asennuspaketin haettua vaikka manuaalisesti osoitteesta:
http://packages.ubuntu.com/intrepid/wvdial

Tuo wvdial.conf syntyy tuon paketin asennuksen lopuksi posinst-scriptillä, joka ilmeisesti tunnistaa modeemin ja luo tuon tiedoston sen perusteella. Periaatteessa kai voisi ajaa pelkästään tuon skriptin, jotta saisit sen tiedoston "alkuperäiseen" muotoonsa.

Dokumentaation (/usr/share/doc/wvdial/) mukaan tuon wvdial.confin saa myös luotua itse:

The first thing to do is have wvdialconf detect your modem and create your
initial configuration.  'su' to root and type the following:
   wvdialconf /etc/wvdial.conf

Itse en ole wvdialin kanssa touhunnut, mutta kummankaan neuvon ei pitäisi aiheuttaa sen enempää tuhoa, kuin pyyhkivän sinulta tuon itse muokkaamasi asetustiedoston, josta sinulla on varmuuskopio täällä foorumillakin. :)

84
Ubuntu tietokoneissa / Vs: openoffice Math -> mathml
« : 01.12.08 - klo:12.28 »
Noita latex-työkalujahan pääsee hyödyntämään, kun muuntaa sen odf:n latexiksi. Tiedosto -> Vie -> Latex 2e.

Tuota latex-vientityökalua en kyllä oikein mihinkään muuhun käyttäisikään, kuin vaivalla kirjattujen kaavojen tallentamiseen käyttökelpoisempaan muotoon.

85

Jep. Näin ajattelinkin.

Valitettavasti ei näytä markkinat riittävän vakavamielisen hyvin pienikokoisen _työkoneen_ kehittämiseen.. Pelejä vain, siellä on markkinat.

Kunpa olisivat käyttäneet tuon tilan kunnollisen (paremman) näppäimistön aikaansaamiseksi ja sitten järkevät liitännät, hyvä pienikokoinen näyttö, lan, wlan, sisäänrakenettu 3G/HDSPA...


Alkaa kuulostaa vähän Nokian n810:ltä, kunhan saavat vielä sen Ubuntun toimivaksi. Huhujen mukaan seuraava versio sisältäisi 3g-sirunkin.

86
http://ubuntu-mini-remix.crealabs.it/


Kukaan testannut? Ilmeiseti pikkukoneisiin tai tehottomiin tarkoitettu???  Latasin ja ehkä huomenna testaan. Latauksen koko vain 133 megaa joten ei suuria odotuksia...

Nähköjään paketti, joka sisältää ubuntu-minimal ja ubuntu-standard meta-paketit, eli saat hyvinvarustellun command-line käyttöliittymän.

87
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nokia PC Suiten tyylistä?
« : 24.11.08 - klo:09.54 »
Pari paikkaa, joista voisi hakea vinkkejä:

Obexfs:n avulla pystyy siirtämään tiedostoja usb:llä, datakaapelilla ja bt:lla puhelimesta ja puhelimeen:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19527.0
Itse olen onnistunut obexfs:llä siirtämään kuvia 5410i:stä ir:llä. Vaati tosin hitusen työtä.

Opensyncillä onnistunee kalenterin ja yhteystietojen synkronointi puhelimen ja tietokoneen välillä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19532.0

Itse olen kyllä hakenut oman puhelimeni yhteystiedot talteen wammulla (löytyy synapticista 'wammu'). Mutta itselläni onkin 6151.

Ja jos haluaa käyttää puhelintaan modeemina, löytyy siihen ohjetta wikistä otsikolla Matkapuhelin modeemina. Tämä tiedoksi niille satunnaisille ohikulkijoille.

edit: Tarkennusta  vielä:
Wammu on gammun graafinen edustaohjelma samoin kuin kmobiletools. Ainakin Gammun kohdalla automaattisen yhdistämis-wizardin käyttäminen ei ole mahdollista, minkä vuoksi tämä ohje tulee tarpeeseen: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=4676726
Ja (g/)wammulla ei onnistu tiedostojen siirto.

88

Yksi kummallisuus ilmeni käyttämässäni USB-tikussa. Käytin SanDiskin 4 gigan ihan uutta ja periaatteessa tyhjää tikkua, jossa kuitenkin kaupasta ostettaessa oli joku uusi systeemi. Ubuntun työpöydällä näkyy seuraavat osiot: "U3 System" ja toinen osio "Media 4Gt". Kun latasin sen uuden Ubuntun tuolle tikulle, siihen meni reilut 600 megaa, ja käytettävissä on enää 8 megatavua. Mihin ihmeeseen hukkaantui yli 3 gigaa vapaata tilaa, joka tikulla alunperin oli? Tuo U3-system ei vie kuin ehkä 7 megaa.

Tekisiköhän tuo systeemi tikullesi uuden osioin, jonka koko on tuon 700 mt. Silloin loput tikun kapasiteetista lienevät osioimattomana tilana tikulla. Tikun osioita pääset ihmettelemään vaikkapa gparted-ohjelmalla.

edit:


Käynnistys on vähän hidas, mutta ehkä samaa luokkaa kuin eeeBuntullakin. Käyttöliittymä on täysin erilainen, tässä kuvakaappaus:
http://www.saunalahti.fi/jaripepe/eee_pc/ubu810mini.png


Aika tilanahne käyttöliittymä. Pystyykö tuota muokkaamaan itse helposti? Jos itselläni oli 7'' - 9'' tuuman näyttö haluaisin nähdä siinä kyllä muutakin kuin käyttöliittymän paneeleja.

89
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Open Officen ohje
« : 18.11.08 - klo:20.38 »
OOo:n ohjeita alettiin suomentaa vasta versioon 3.0, eli jos tuon kolmenollan on asentanut Windowsin puolelle, niin näkee tilanteen missä mennään. Kaikkea ei ole vielä suomennettu, mutta lisää tulee pikku hiljaa.  Kun 3.0 tulee Ubuntulle, niin käsittääkseni siinä on sitten ensimmäistä kertaa ohjeen suomennos mukana - niin pitkälle suomennettuna, kun se siinä vaiheessa on.

3.0:n ohjeesta on ainakin itselläni löytynyt ohjesivu kaikkiin kohteisiin, joita olen tullut testanneeksi. Ei tosin tule liiemmin noita ohjeita käytettyä.
Jossain vaiheessa vain pitänee asennella isovanhemmille tuo 3.0, jotta saavat suomenkieliset ohjeet. Muutenhan Ubuntu onkin ollut lähes kattavasti suomennettu.

90
Thinkpadien kanssa kannattaa tutustua Thinkwiki.org-sivustoon. 600e:n sivu: http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:600E
Noilla laitteilla kun on melko laaja käyttäjäkunta.
7.04 ajoilta tuolla oli ohje, jonka mukaan audio-piiri tunnistuu väärin, minkä vuoksi väärän piirin joutuu black-listaamaan. Tarkasta ohjeet tuolta ja ota selvää pätevätkö ne vielä nykyään.

91
Laitealue / Vs: N810 / Ubuntu
« : 16.11.08 - klo:11.36 »
Odotellaan meizirkin kommenttia...

Suoraanhan tuo armelille portattu ubuntu ei ole bootattavissa, vaan vaatii melkoista säätämistä. Ymmärtääkseni tuossa tablettien bootattavassa debianissakin kun käyttävät mm. itos:n muokattua kerneliä ja muitakin perusjärjestelmän osia on pitänyt kopioida Nokialta. Mahdollisinta / helpointa tuon arm-ubuntun ajaminen olisi varmaankin chroottina, kuten tuolla sivuilla ilmoittavatkin sitä n8x0:lla testailleensa.

92
Päivitystä:
Tuo viimeisin muka jotakin poisti, mutta mitään eroa ei huomaa misään.

Tässä linkissä xubuntu-desktop paketit. Osa on välttämättömiä, jotta pääset graafiseen tilaan.
Mutta asentaessasi Gnome/Ubuntun _pitäisi_ homman olla kunnossa.
http://packages.ubuntu.com/intrepid/xubuntu-desktop

Yksinkertainen (?) tapa asentaa minimikokoonpano, on asentaa server-asennuksena ja
lisäillä sitten itse valitsemiaan paketteja. Hieman työlästä, ja pitää hieman tietää, mitä
ohjelmia mahdollisesti kaipaa. Olen kerran asentanut Ubuntun (eli nimenomaan Xubuntun)
ko. metodilla.


Vaikka ongelma ratkesikin, niin jatkan tätä off-topicia tänne sen verran, että itsekin olen yhtä vanhaa konetta kasannut tuolla metodilla ja sain mielestäni xfce:stä hitusen kevyemmän asentamalla "pelkän" xfce:n xubuntu-desktopin sijaan. Tosin saattaahan se vain tuntua siltä. Toinen plussa on, että välttyy ubuntu-lookilta käyttöliittymässä.

93
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OO Calc aikalaskuja
« : 10.11.08 - klo:11.39 »
Kuten yllä on todettu kyse on yksikönmuunnoksista, mutta taulukkolaskimissa aikojen käsitteleminen laskutoimituksissa tarkoittaa myös tietomuotojen muunnoksia. Jos haluan tietää montako tuntia, minuuttia ja sekuntia sisältää aikaleima: 1:43:23 joudun käyttämään kolmea funktioa: hour(), minute() ja second. Eli jos nyt haluaisin tietää montako minuuttia (cmin = senttiminuutti) tuossa tarkalleen on  joutuisin luomaan kaavan  (oletetaan, että aika on solussa a1) = 60 * hour(a1) + minute(a1) + second(a1)/60.

Tuosta esimerkistäsi, jos pelaat pelkillä minuuteilla saataisiin siis:
= a1 / minute(b1)

Jos mukana on sekunteja tarvitset sitten:
=a1 / (minute(b1) + second(b1)/60)

Jos mukana sekunteja ja tunteja:
=a1 / (minute(b1) + second(b1)/60 + hour(b1)*60)

ps. Toivottavasti en vastannut mihinkään koulutehtävääsi tässä.

edit: Toimii samalla tavalla myös excelissä gnumericsissä.

94
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 8.10 Päivityskysely
« : 10.11.08 - klo:10.46 »

Ei, nykyään riittää ilman -d:tä. Tosin pitää kai säätää jostain että päivittää myös LTS:stä normaaliin:
http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

Suomeksi: Järjestelmä - Ylläpito - Ohjelmalähteet - Päivitykset: Julkaisupäivitys: Näytä uudet jakelujulkaisut: Tavalliset julkaisut

95
Ja otithan sieltä puregnome-ohjeesta oikean ubuntun version: jos käytät koneellasi 8.04:ää ei tuolta sivuilta ensimmäisenä löytyvä 8.10 apt-get-rimpsu toimi, vaan joudut menemään siellä linkin kautta siihen 8.04:n rimpsuun.

96
Lyhykäisyydessään Thunderbirdissä: Tiedosto - > Uusi -> Tili
Sieltä aukeaa ohjattu tilinluontityökalu.

Tarkoititko, toimiiko tämä tapa Thunderbirdin windows-versiossa, vai toimiiko tuo luotu tili samassa koneessa olevassa windows-thunderbirdissä?

1. Windows-thunderbird toimii suurin piirtein samoin kuin linux-versiokin.

2. Siihen en osaa ottaa kantaa, miten saman koneen windows- ja linux-thunderbirdit saisi käsittelemään samaa kansiota. Mieleen tulee vain vaikeita vaihtoehtoja. Ainakaan mitään helppoa 'valitse tästä'-asetusta ei löytynyt itse thunderbirdistä.

97
Tuo tuntuu niin monopolistiselta, sillä kyllä tuo johtaa siihen että se kaikille oletuksena asennettava yksi ohjelma, yksi tarjolla olevista viahtoehdoista, asentuu ja jää käyttöön. Nuo vaihtoehdot ovat todella huonossa asemassa tuohon verrattuna.


Piti ihan tarkastaa monopolistisen kilpailun määritelmä: Markkinatilanne, jossa on useita hieman toisistaan poikkeavia hyödykkeitä myyviä yrityksiä.

Tarttumatta tuohon myyminen sanaan (Ubuntua hankittaessa ei tapahdu konkreettista vaihdantaa), voisi tämän termin sisältöä hieman pohtia esimerkiksi esittämässäsi kontekstissa.
Vapaiden ohjelmistojen markkinoilla on olemassa suunnaton määrä samoja asioita, hieman eri tavoin tekeviä ohjelmia. Käyttäjän ja näiden ohjelmien tarjoajan välillä on kuitenkin informaation vajaudesta johtuva kuilu. Eli esimerkiksi minä en tiedä kaikkia ikkunamanagereja, enkä tunne niiden ominaisuuksia.
Markkinoilla tähän väliin kiilaa yleensä kaksi keskeistä toimijaa: konsultit ja markkinointi.
Nyt voitkin itse valita kumpaa keinoa haluat itse käyttää tiedon hankintaan:
Konsultointia: tässä tapauksessa joko itse tai jonkun toisen avulla selvität itsellesi parhaiten sopivan linux. Tässä tapauksessa sopivimpia vaihtoehtoja ovat esim. LFC tai Gentoo. Jos olet vähän vähemmän äärimmäinen voit valita esim. Debianin (itsellä ensimmäinen Debian asennus kaatui aikanaan siihen jumalattomaan pakettilistaan, josta olisi pitänyt jotain valita).
Toinen vaihtoehto on elää markkinoinnin varassa, tällöin saatat päätyä valitsemaan vaihtoehdon, jossa on valittu valmiiksi jotkin ohjelmat yhtenäiseksi tuotteeksi, joita voit alkaa käyttämään, ilman, että perehdyt syvällisesti kaikkiin vaihtoehtoihin. Ubuntu on nähdäkseni esimerkki nimenomaan tällaisesta markkinointilähtöisestä linux-jakelusta, jossa asiakkaille tarjotaan valmis tuote, jota on mahdollista muokata jälkikäteen.

Itse viihtyisin jossakin noiden kahden lähestymistavan välimaastossa, mutta ubuntun kanssa olen valmis joko asentamaan valmiiseen järjestelmään haluamani ohjelmat, tai kokoamaan järjestelmäni minimal-asennuksesta.

btw. tuo monopolistinen, muuten ylipäätään kuvaa ohjelmisto- ja käyttöjärjestelmämarkkinoita melko osuvasti, sääli, ettet tainnut ihan tarkkaan tietää kyseisen sanan merkitystä.

98
Elä nyt Albert tartu lillukanvarsiin, olihan tuolla ajettu ne testit myös 7.10:llä ja 8.04:llä. Kaiken lisäksi niissä testeissä, joissa uudemmat versiot olivat hidastuneet, oli se havaittavissa jo 7.10:llä.
Tuolla Phoronixin foorumeilla epäilivät kerneliä syypääksi. Phoronix ajaa seuraavaksi samat testit Fedoralla, joten sieltä saamme varmaakin lisää märehdittävää.

99
Minulla ei ole noista Sis:n ohjaimista kokemusta, mutta itse ubuntusta voin kertoa sen verran, että kaikissa ubuntun versioissa on sama käyttöjärjestelmä takana ja ainoastaan ympärille liitetyt ohjelmat vaihtelevat. Tästä syystä kaikissa ubuntun versioissa, (kun tarkoitetaan versiolla x/k/ubuntua) toimivat samat laitteet.
Näytönohjaimesi toimivuutta voit testata lataamalla live-levyn ja käynnistää koneen siltä. Mikäli pääset työpöydälle, toimii näytönohjaimesi todennäköisesti myös asennetussa järjestelmässä. Pääset myös asentamaan ubuntun siltä live-levyltä.

100
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE ubuntuun
« : 25.10.08 - klo:12.55 »
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude purge kubuntu-desktop

Tuo poistaa pelkän meta-paketin, ei varsianisia paketteja. Poistamalla tämän mukaan:

http://www.psychocats.net/ubuntu/puregnome

Voi palata takaisin pelkkään gnome-ympäristöön.



En ole testannut, mutta mm. tuolla purexxx:ssä, sanotaan, että jos tuon meta-paketin on asentanut aptitudella, niin sen gnomen/kden/xfcen saa poistettua poistamall aptitudella tuon meta-pakeetin. Joku tätä testannut pystynee kertomaan, pitääkö paikkansa, vai ei.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10