Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pellervo Kässi

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
61
Nuo musiikki-cd:t ovat vähän hauskoja kapistuksia, sillä niissähän ei ole varsinaista tiedostojärjesstelmää, eivätkä ne mounttaannu, kuten tavalliset data-cd-levyt. Xubuntun kanssa tuli muistaakseni sellainen ongelma, että siinä ei ollut sopivaa soitto-ohjelmaa, perus-ubuntuhan avaa nuo äänilevyt normaalisti sillä mehumaijalla (sound juicer, mikkä lieneekään suomeksi). Kyseisenkinohjelman pitäisi ainakin kyetä äänilevyjä lukemaan. Tähän yhteen Xubuntuun, jossa tuo oli ongelmana asensin muistaakseni nimenomaan jonkin muun musiikkisoittimen kuin totemin ja rytmilaatikon.

 Saatan tarkastaa asian kun pääsen kiinmi musiikkilevyihin, jos viitsin.

62
Jep f-securestahan se sitten jää kiinni. Itse tuon ongelman ratkaisin sallimalla kaiken liikenteen sisävrkossa, kun en onnistunut löytämään sieltä securesta oikeaa sallittua protokollaa.

63
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: (X)ubuntu? anopille
« : 09.01.09 - klo:20.40 »
Noita etähallintasysteemejä laitettaessa kannattaa sitten muistaa, että niiden jälkeen se kone sitten huutaa olemassaoloaan ulkomaailmaan, joten tietoturvan perusteet kannattaa pitää mielessä.

Itselläni on ylläpidettävinä mm. isovanhempieni xubuntu-koneet ja niin vähän niiden kanssa on ollut varsinaisesti käyttöä haittaavia ongelmia, että en etähallintapalveluja ole niihin asentanut. Jo mainittu turvallisuuspäivitysten automaattinen lataaminen kannattaa laittaa päälle ja/tai käyttäjästä riippuen joko opettaa päivitysten tekeminen tai poistaa ylläpito-oikeudet käyttäjän tunnukselta.


64
Tämä oli todella hyvä vinkki, itsekin olen tällaista ominaisuutta joskus kaipaillut. Excelissä olen toteuttanut tuon viimeksi vba-makrolla, mutta tästä OO:n basicistä ei ota mitään selvää ... Kiitos tästä!

65
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: (X)ubuntu? anopille
« : 08.01.09 - klo:23.26 »
Ja jos sitä (x)Ubuntua tuohon ilman muistipäivitystä rupeat asentamaan, niin muista käyttää alternate-asennuslevyä. Tuolla muistilla ei nimittäin live-asennus jaksa mennä läpi.

66
Laitealue / Bluetooth-yhteydessä ongelmia 8.10
« : 05.01.09 - klo:12.18 »
Tilanteeni on seuraava:
Kone on Lenovon Thinkpad R61i ja bluetoothista huolehtii sisäinen adapteri, joka on lsusb:n mukaan seuraava:
0a5c:2110 Broadcom Corp. Bluetooth Controller

Käytössäni on ainoana internet-yhteytenä mobiili-yhteys Nokia 6150:n avulla bt-yhteyden kautta. Yhteys muodostuu täysin normaalisti, mutta jonkin ajan jälkeen tieto lakkaa liikkumasta. Puhelimessa data-yhteys näyttää pysyvän pystyssä. Eli ilmeisesti bt-yhteys lakkaa toimimasta.

Tästä tilanteesta pystyy toipumaan ainoastaan sammuttamalla bt-sirun ja käynnistämällä sen uudestaan. Bluetooth-prosessin uudelleenkäynnistys ei riitä.

Hardyn kanssa ei ollut ongelmia.

Onko muilla tullut ongelmia bt-nettiyhteyden kanssa 8.10:ssä, onko joku saanut ongelmaa ratkaistua? Googlella en ole löytänyt juurikaan mitään, mutta vikaa saattaa olla käyttämissäni hakusanoissa.

67
Onkos kokemusta miten Xubuntu toimii 550 MHz PIII:ssa jossa 320 MB muistia? Harkitsin myös LXDE:tä, mutta onko se (kokonaan) suomeksi ja toimiiko se (kai Xubuntu toimii myös?) F-Spotin kanssa niin, että kun kytket kameran koneeseen niin pyytääkö se siirtämään kuvat automaattisesti? Kone ei ole itselleni, joten sen pitäisi olla helppo käyttää... :)

Xubuntu on pääosin suomenkielinen (kielipaketit olen tosin joutunut asentamaan käsin kaikkien asennusten jälkeen, vaikka nettiyhteys on ollut käytössä asennuksen aikana), yksi näkyvä puolikielisyys ovat paneelin valikoiden nimet (applications ja places). Käyttäminen onnistuu kuitenkin hyvin suomeksi (isäni 80-v isä ja äitini 70 v äiti käyttävät xubuntua ihan sujuvasti).

Itselläni on ylläpidettävänä yksi 700 mhz vian prosalla varustettu läppäri, johon olen asentanut xubuntu-desktopin sijaan xfce4-paketin ja ikkunamanagerina käytän openboxia. 6.06:a käytin tuolla koneella gnomea, tällä järjestelmällä kone toimii ihan siedettävästi, LXDE:n en viitsi ryhtyä, kun käyttäjät ovat nyt tuon Xfce:n sisäistäneet. Tuon vian megahertsi vastaa n. 0,5 pIII:n megaherziä, eli kyllä tehon pitäisi riittää. Muistikin riittää jopa live-asennukseen. Tosin asennus lienee sulavampi alternate-levyllä.

8.04:ssä on xubuntun kanssa ollut ongelmia noiden automaattisesti käynnistyvien ohjelmien kanssa. Olen joutunut muokkaamaan irrotettavien medioiden asetuksista ainakin cd-soittimen ja dvd-soittimen käynnistysparametreja. F-spotiahan tuohon ei asennu oletuksena ja asentamisen jälkeen se pitää lisätä sinne samaan irrotettavat mediat kohtaan digital-camera. Lisäksi ongelmaa on ollut F-spotin ja D-busin kanssa. F-spotin asennuksen jälkeen pitää vielä luoda dbus-muuttuja tuon viestin mukaisesti: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19910.0 . Noiden asetusten jälkeen xfce kysyy digikameraa liitettäessä, käytetäänkö f-spotia kuvien tallentamiseen.


68
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Valikko katosi.
« : 18.12.08 - klo:20.49 »
applications.menu löytyi. avasin sen mutta siitä tuli vain tekstitiedosto jolle en osannut tehdä mitään. komensin myös alacarten kuten ensin neuvoit ja silloin kone sanoi näin:

/usr/lib/python2.5/site-packages/apt/progress.py: inconsistent use of tabs and spaces in indentation
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/alacarte", line 36, in <module>
    main()
  File "/usr/bin/alacarte", line 32, in main
    app = MainWindow(datadir, version, sys.argv)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/Alacarte/MainWindow.py", line 49, in __init__
    self.editor = MenuEditor()
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/Alacarte/MenuEditor.py", line 36, in __init__
    self.__loadMenus()
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/Alacarte/MenuEditor.py", line 46, in __loadMenus
    self.applications.dom = xml.dom.minidom.parse(self.applications.path)
  File "/usr/lib/python2.5/xml/dom/minidom.py", line 1915, in parse
    return expatbuilder.parse(file)
  File "/usr/lib/python2.5/xml/dom/expatbuilder.py", line 924, in parse
    result = builder.parseFile(fp)
  File "/usr/lib/python2.5/xml/dom/expatbuilder.py", line 207, in parseFile
    parser.Parse(buffer, 0)
xml.parsers.expat.ExpatError: not well-formed (invalid token): line 10, column 49


Mitä minä nyt tuosta luulen ymmärtäväni on, että joko alacarte tai python on mennyt rikki. Kovin suuria latailuja ei vielä joudu tekemään, jos yrittää asentaa alacarten uusiksi, eli mennään taas alt+f2 ja gnome-terminal. Sinne kirjoitat sudo apt-get install alacarte --reinstall

Tämän pitäisi korvata nykyinen alacarte uudella. Kunhan tuo apt-get on tehnyt temppunsa komennat taas alacarte ja katsot herjaako se vieläkin samalla tavalla. Tuon alacarten olisi kyllä pitänyt asentua uusiksi jo tuolla gdm:n ohjeella. Jos alacarte herjaa vieläkin, niin voit komentaa sudo apt-get install python2.5 --reinstall (käytät ilmeisesti 8.04:sta, 8.10 pythonin versio on 3).


69
Yleistä keskustelua / Vs: Kirjastojen e-kirjat
« : 18.12.08 - klo:08.37 »
lisää/poista sovelluksia ohjelmasta löyty semmonen ku E-kirjojen lukija onko kukaan koskaan koitellu

En onnistunut löytämään sitä tuosta listasta, mutta apt-cache search löytää hakusanalla e-book Fbreader-nimisen lukijan, joka lukee tekstimuotoisia e-kirjoja, joita löytää ihan vastikkeetta project gutenbergistä.

70
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Valikko katosi.
« : 17.12.08 - klo:18.19 »
Voisit komentaa alt+f2 gnome-terminal

Siellä sitten komennat tuon jo sanotun 'alacarte' ja katsot herjaako se jotakin.

Mihinkähän tuo alacarte luo sen valikon hakemistorakenteen?

edit:

Menehän omassa kotikansiossasi hakemistoon /.config/menus/ ja katso löytyykö sieltä tiedostoa applications.menu

Jos ei löydy tuollaista tiedostoa, niin jos siinä on tiedostoja nimeltään applications.menu.undo-XX niin nimeä niistä jokin tuoksi applications.menuksi ja sen jälkeen käynnistät X:n uusiksi (ctrl-alt-backspace) ja katsotaan tapahtuiko mitään.

71
Yleistä keskustelua / Vs: Kirjastojen e-kirjat
« : 17.12.08 - klo:09.23 »
Adobe ei ole tehnyt linux-acrobatiin DRM-näyttöä, joten nuo suojatut pdf-fileet eivät näy.  :-[

72
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Valikko "Verkko" ei näy
« : 15.12.08 - klo:14.43 »
Minulta näköjään katoaa tuo network-managerin kuvake tuolta paneelista kun käytössä ei ole nm:n ymmärtämää yhteyttä. Enkä minäkään löytänyt sitä verkkoasetusten muokkaustyökalua tuolta valikoista.
Kuitenkin tuo Network-configuration-kohdan takaahan pääsee lisäämään verkkoyhteyksiä, myös langattomia, eli kyseessä on ilmeisesti uusi työkalu interfaces-tiedoston hallintaan.

Voit tietysti testata, onko networkmanager käynnissä ajamalla päätteessä komennon nm-tool. Jos tuon mukaan ei ole käynnissä, saatat saada jotain aikaiseksi komentamalla nm-applet.

73
Testiajoin nuo taulukot: "aidosti" arpova ohjelma toimi oo2.4:ssä, vanhojen Kenoarvontojen tuloksiin perustuva ei. Eikä tuo jälkimmäinen toiminut myöskään 3.0:ssa.

74
Excelin vba-makrojen toimivuus on melko rajoitettu oo:ssa. Eli tuo ohjelma saattaa toimia, mutta todennäköisesti ei.

75
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: IBM R40 tökkii
« : 09.12.08 - klo:11.48 »
Ajattelin heittää tänne pikkuisen mainosta kehiin. http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:R40 on loistava lähde, jos kaipaa apuja Thinkpadien virittelyyn linuxkäyttöön.

edit:
Paljonko koneessasi on muistia ja mitä ikkunointijärjestelmää käytät?

Jos koneessa on nuo vakiot 128 tai 256 mt muistia ja käytät gnomea tai kde:a, johtuvat suorituskykyongelmat todennäköisesti muistin vähäisyydestä. Esim flash yhdessä firefoxin kanssa haukkaa melkoisen palasen muistia ja muistin loppuessa siirrytään käyttämään (hidasta) kiintolevyswappia.

edit*2: Ai, olihan tuossa mainittu 1 mb, tarkoitat varmaan gb, kyllä sen pitäisi riittää, asiaa voi seurata komentamalla päätteeseen top.

76
Eli tilanne on siis se, että sinulla on käyttäjätunnukset kt1 ja kt2, joista kt1:llä on admin-oikeudet ja kt2:lla ei?

Ongelmasi on, että et kt2:ta käyttäessäsi pääse tekemään admin-tason vaativia tehtäviä?

Pitää alkuun selventää itselle, mihin lähtee vastaamaan. Kokeilin tuossa kirjautua sisään tyttöystävän tunnuksilla. Käynnistin päätteen ja komennolla
Koodia: [Valitse]
su pellervo vaihdoin käyttöön oman käyttäjätunnukseni. Tähän perään kokeilin poistaa erään poistamista odottaneen ohjelma käyttäen apt-getiä. Poistaminen ei onnistunut, vaan herjasi, että ei pysty avaamaan lukitusta. Kokeilin vielä vaihtaa käyttöön root-tunnuksen (oma tunnuksenihan ubuntun oletuksen mukaisesti on "vain" sudoers-oikeuksilla) komentamalla
Koodia: [Valitse]
sudo su mutta asentaminen ei onnistunut myöskään tällä tavalla. Eli ilmeisesti Ubuntulla ei pysty käyttämään paketinhallintaa, ellei ole kirjautunut sisään sudoers-oikeuksilla olevalla tunnuksella. Toisaalta ainakaan Gnomessahan tunnuksen pikainen vaihto ei ole kovin vaikeaa.

edit: Eipä näköjään onnistu apt-getin käyttö, jos kirjaudun ensin tuolla tavallisen käyttäjän tunnuksella sisään ja sen jälkeen vaihdan tuolla Gnomen käyttän vaihtotyökalulla omalle tunnukselleni. Onko tässä bugi, vai olenko vain ymmärtänyt asioita jotenkin väärin? Apt-get siis sanoo: Hakemiston lukitusta ei voitu avata tms (ei ole enää auki, kun menin jo kirjautumaan tällä omalla tunnuksellani uudestaan sisään.

77
Kosketuslevyn pääsee sulkemaan myös menemällä Järjestelmä-Asetukset-Hiiri -> Kosketuslevy. Tässä järjestelyssä vain on se vika, että myös tatin napit (ne jotka ovat siis levyn ja näppäimistön välissä) lakkaavat toimimasta.

78
Kokeilepa sulkea se amsn:ä kokonaan ennen kuin rupeat leikkimään niillä kuvausohjelmilla. Itselläni ei ainakaan cheese saa kameraa käyttöönsä silloin kun amsn on päällä. Omalla kamerallani en ole camoramaa toimimaan ollenkaan.

79
Thinkẃikistä löytyi tuollaista ohjetta. Kokeilu omalla vastuulla.
http://www.thinkwiki.org/wiki/Talk:How_to_get_special_keys_to_work#Toggle_touchpad_with_Fn-F8

80
Tuolla on ainakin käsitelty 8.10:ä ja korppuja, ilmeisesti jotain ongelmia on korppuaseman toimintaan saattamisessa perus Ubuntussa.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=20283.0

Itsekään en pääse testaamaan, kun ei tästä läppäristä korppuasemaa löydy.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10