Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Reaktor

Sivuja: [1]
1
Laitealue / LCD:n asennus -> ääni pätkii
« : 03.05.07 - klo:15.31 »
Morjes,

asentelin puhtaan Feistyn. Ensimmäinen ongelma oli että ääni pätki. Päivitin aptilla Nvidian ajurit (korttina 7600GS) ja ongelma hävisi. Seuraavan päivänä vaihdoin vanhan putkinäyttöni LG:n 20" LCD näyttöön, resona 1680x1050, ja äänen pätkiminen palasi. En toistaiseksi saanut jäljitettyä ongelmaa tai keksinyt ratkaisua. Mistäs kannattaisi lähteä liikkeelle? Xorgiin konffasin ainoastaan uuden 1680x1050 natiivireson ehdolle, ja näyttö kyllä toimii sillä (kuin myös asentamani beryl. Pätkiminen tapahtuu kuitenkin sekä Berylissä että ilman Beryliä, eli ongelma ei liittyne tähän).

Xorgissa mm. määritykset:

---monitor---
horizsync 28.0 - 83.0
vertrefresh 56.0 - 75.0
option "dpms"

---device---
driver "nvidia"

---screen---

option "metamodes" "1680x1050 +0+0;"



Ongelma tulee vastaan esim. Music boxilla soitellessa. Alkuperäinen ongelma oli sidonnainen näytöllä tapahtuvaan liikkeeseen (esim. firefoxin selaamiseen), mutta LCD:n liittämisen jälkeen ääni on pätkinyt kahden sekunnin välein huolimatta siitä käytetäänkö konetta mihinkään muuhun kuuntelun aikana.

2
Löytyisikö MYSQL5 binäärejä mistään? Olisi tarvetta mm. proseduureille ja triggereille, joten ajattelin tarkistaa josko tämä löytyisi jostain reposta jota en itse tiedä.

3
morjes piiitkästä aikaa!

Hieman poikkeuksellisesti ajattelin perinteisen ubuntun sijaan asennella tällä kertaa DSL:n 512mb muistitikulle. Näin alustavasti ajattelin testailla DSL:n toimivuutta VMWarella ja hyvältähän tuo vaikutti, mutta yhteen ongelmaan törmäsin: En saa apachea asentumaan.

Enabloin ensin APT:n ja GNU-utilitiesit, jonka jälkeen ajoin "apt-get install apache" :

Sorry, but the following.... have unmet depencies:
apache:
depends : Apache-common (>= 1.3.26) but it is not going to be installed
depends : Apache-common (>= 1.3.27) but it is not going to be installed
depends : perl5 or perl, but it is not going to be installed

Apache2 pakettia ei aptissa ollut.

Tämän jälkeen yritin asentaa perliä "apt-get install perl"

depends : perl-base (=5.6.1-8.9) but 5.8.0-18 is to be installed

Perl5 aiheutti saman virheen.

Olisiko ideaa mistä johtuu ettei nyt depencyt mee yksiin? Repokonffeihin en ole koskenut, enkä sen enempää muutenkaan ehtinyt distroa säätää.

4
Ubuntu tietokoneissa / Muutama ongelma
« : 07.08.06 - klo:13.48 »
Muutamia omituisia ongelmia on tullu vastaan tässä kuluneen kuukauden aikana. Kirjoitin tämän viestin alunperin Mikrobitin Net.Nyttiin Assembly-aiheiseen nyttäykseen (kun Jaba on tuota Linux-helpdeskiä pyöritelly siellä), mutta kun mbnet meni matalaksi kirjoitettuani viestin niin laitanpa tännekin. Siinä hieman omia pohdintoja, plus sitten nämä muutamatkin oudot ongelmat. Jos yksikin ongelmista selviäisi niin olisin yhden ratkaisun verran viisaampi ;)

---

Hieno juttu sinänsä tuo Linux helpdesk ja vielä hienompaa että näistä ongelmista ja ratkaisuista tuli tällaista blogitekstiäkin. Täytyy myöntää että Ubuntua tuntuu vaivaavan kaikessa pyhässä yksinkertaisuudessa melko monimuotoiset ongelmat. Omituista sinänsä että nämä ongelmat eivät ole edes yleispäteviä, vaan näennäisesti lähes samallaisissa kokoonpanoissa samalta levyltä asennetut käyttikset käyttäytyvät eri tavoin. Tokihan näitä paikkauksia tulee tasaisesti, mutta itselläni ei vuosi takaperin ollut Debianin kans lähellekään yhtä paljon pieniä ongelmia kuin nykyään Ubuntun kanssa... tai no, jos jokin laite ei toiminut niin sitten siltä puuttui yleensä täysin tuki. Jossain sentään Ubuntu onnistuu paremmin :)

Kaverin Suse on kyllä käyttäytynyt mallikkaasti ja täytyy nostaa hattua siihen suuntaan. Susea tuli aikoinaan kokeiltua nopeasti, mutta tuolloin Yast2 aiheutti harmaita hiuksia (ja ilmeisesti aiheuttaa nykyäänkin, mitä kaverin kommentteja kuuntelin). Ainoa ongelma joka ei tällä kyseisellä läppärillä ole ratkennut on ATIn Mobility Radeon, joka ei ole suostunut yhteistyöhön XGL:n kanssa millään ilveellä. Uusia ajureita on asennettu jo pari kuukautta sitä mukaan kun niitä on tullut, mutta eipä ole auttanut.

Itselläni on Ubuntun Gnomen ja KDE:n kanssa ollu omituista taistelua kulunut viikko. Jossain vaiheessa Gnomea (X:ää) käynnistäessä sainkin Kopetelta ja Amarokilta ilmoituksen "Cannot link to Klauncher" tai "Cannot drop to Klauncher" tai jotain vastaavaa. Kopete ei yhdistänyt enää nettiin, Ktorrent ei alkanut lataamaan torrentteja, ja Amarok pieneni suljettaessa omassa ikkunassa olevaan quicktrayhin. Useaan otteeseen käynnistin X:n uudestaan, mutta lopputulos oli aina sama: KDE-softat eivät löytäneet quicktrayta (tai mikäs se mini-ikoneiden kenttä onkaan). Mikäli kirjauduin Gnomeen roottina ja rootin desktopilla, ongelma hävisi. Omalla tunnuksella se jälleen palasi. Kokeilin poistaa kaikki KDE-paketit ja asensin KDE-desktopin uudestaan, jolloin vika korjaantui Gnomen puolella. Kaksi päivää myöhemmin vika uusiutui ja koitin asentaa KDE:n jälleen uudelleen... eipäs korjaantunutkaan enää. Rootilla tuo virhe jälleen poistui, mutta omalla tunnuksellahan sitä X:ää ajellaan eikä Rootilla. Ongelma olisi kenties selvinnyt jos kotihakemistosta olisi poistettu kaikki Gnomeen liittyvät hakemistot. Tietäisikö joku kertoa mihin hakemistoihin Gnome ja KDE tekevät käyttäjäkohtaiset konffaukset?

Luovutin toistaiseksi, asensin KDE:n uusiksi, ja siirryin käyttämään KDE:tä. Olen käyttänyt Gnomea lähinnä sen vakauden vuoksi Ubuntun puolella, sillä Kubuntu-Desktop on aika hirveä bugikasa imho. Ohjelmat kaatuilevat liian tiheään ja esim. Firefox kaatuu odottamattomasti ilman virheilmoitusta (mitä ei tapahdu Gnomen puolella). Asensinkin tällä kertaa Kubuntu-Desktopin sijaan KDE-basen, jolloin Kubuntun aiemmin todella buginen Control Center jäi asentumatta ja valtaosa ongelmista tuntui korjaantuvan. Jostain syystä KDE:n alapalkin läpinäkyvyys toimi vain ~5min ja sen jälkeen läpinäkyvyys hävisi, eikä palaudu ilman X:n uudelleenkäynnistystä. Noh, XGL ja Compiz tuovat jatkossakin silmäherkkua, joten yksi palkki tuskin haittaa käyttöä.

Lisäksi Gnomen puolella Firefox lakkasi soittamasta ääniä jostain tuntemattomasta syystä. .asounrc:hen ei oltu tehty muutoksia, joten äänien olisi pitänyt kuulua. KDE:n puolella taasen Flash -plugit eivtät lähteneet toimimaan kirveelläkään, eivät manuaalisesti asennettnua eivätkä APT:illa asennettuna. Lopulta poistin Firefoxin käsin joka paikasta mistä vaan löysin Firefoxiin ja Mozzillaan viittauksia (ja tarkoitan todellakin KAIKKIALTA), ja asensin uusimman Foxin netistä käsin (APT:llä ei suostunut asentumaan ilmeisesti Macromedia Flashin tekemän plugi-hakemiston takia, mutta ajattelin kokeilla tuota uusinta versiota suoraan netistä kun Ubuntu tarjoaa edelleen 1.5.0.3 versiota). Käsin asennettuna lähtivät toimimaan niin äänet, flassit kuin java. Samalla päivitin Operan ysiversioon ja vaikuttihan tuo uusi Opera ihan pätevältä vaihtoehtoselaimelta edelleen.

Viimeinen ongelma joka tulee mieleen on taasen XGL:n kanssa. Hyvinhän se toimii (lukuunottamatta Cedegan kanssa tulevia ongelmia), mutta VNC ei ole suostunut toimimaan XGL:n kanssa. Esim. UltraVNC client sulkee itsensä XGL:ään yhteyttä otettaessa. On tullut opiskeltua enemmänkin sitten shellin käyttöä kun ei graafinen etäkäyttö ole onnistunut.

Että tällaisia täällä :)

5
Onnistuisiko kaistan rajoittaminen ohjelmien kesken helposti jollain ohjelmalla? 512kb linja tukkiutuu helposti niin että esim. SSH-yhteys koneeseen käy mahdottomaksi?

Porttikohtainen priorisointi tai max. kaistan rajaaminen olisi tässä tapauksessa riittävä.

6
Ubuntu tietokoneissa / Kello edistää
« : 27.07.06 - klo:10.25 »
Aika lentää! Päivässä koneen kello edistää noin 15min, eli puolessa viikossa huomaan että Simpsonit ovat jo alkaneet ja paniikissa nakkaan telkkarin päälle vain todetakseni ettei ohjelma ala vielä vähään aikaan.

Ongelma liittyy mahdollisesti virtalähteen vaihtamiseen, sillä luin Muropaketista että jollakin muulla olisi ollut sama ongelma Windowsin puolella hänen vaihdettuaan Antecin virtalähteen Nexukseen (sama vaihtoprosessi oli itsellänikin).

Ongelmaan oli jokin pysyvä ratkaisukin, taisi olla BIOSsin nollaaminen, mutta tähän tilanteeseen kelpaisi purkkaratkaisukin, eli kellon voisi laittaa synkronisoimaan suoraan netistä kerran päivässä. Tuon kyseisen palvelun PITÄISI olla jo päällä ainakin Gnomen päivämääräasetuksen mukaan (gnomen kellosta "peridic. sync."), mutta ei ole tuntunut toimivan. Muistaakseni kerneliä ladatessa kyseinen palvelu myös latautuu, mutta kello tuntuu päivittyvän vain konetta käynnistäessä.

Mikäs purkkaratkaisu helpottaisi elämää?

7
Ubuntu tietokoneissa / XGL ja VNC = ongelmia
« : 24.07.06 - klo:13.44 »
Elikkäs VNC ei tunnu XGL:n päällä pelittävän (kaataa ainakin UltraVNC:n ilman virheilmoitusta heti käyttäjän tunnistauduttua). Olisiko tietoa kuinka VNC:n saisi toimimaan XGL-serverin päällä?

8
Tässä selailin pitkästä aikaa mitä How To osioon on tullu ja tuli mieleen että jo neljä sivua käsittävä listaus on suht. pitkä kun lähtee etsimään esim. näytönohjaimeen liittyvää howtoa. Ok ok, toki searchilla käy sivut nopeasti läpi, mutta tuolla alkaa olemaan vinkkejä tyyliin "miten asennan nopeammat terminaalin (A-Term)?", jotka eivät ole niinkään olennaisia artikkeleita vaikka hyödyllisiä toki tietyissä tilanteissa. Tuli siinä sitten mieleen että olisiko näitä forumin viestejä syytä kerätä jonkilaisen valmiin wiki-pohjan päälle aiheiden mukaan (Kernel, X, Näytönohjaimet, Verkkokortit jne jne.) linkeiksi ja/tai artikkeleiksi, joita jokainen pystyisi lisäksi muokkamaan?

9
Ubuntu tietokoneissa / AppTray-paneeli hukkui
« : 18.07.06 - klo:15.47 »
Onnistuin vahingossa poistamaan "remove from panel" valinnalla tuon system tray paneelin johon esim. Amarok jaa paalle ruksista sulkiessa. Mistahan tuon paneelin saisi takaisin paikalleen, kun "add to panel" listasta ei kyseista paneelia nayta loytyvan? Muistaakseni sielta olen sen Breezyn aikoihin asentanu, mutta nyt kaikki ohjelmat ovat muuttuneet suomenkielisiksi ja vaikuttaisi etta osa aiemmista ohjelmista (mukaanlukien tama application tray) on kadonnut.

Sori skandien puutteesta, korjaan parhaillaan asiaa :)

10
Ubuntu tietokoneissa / apua XGL:n asennukseen
« : 26.06.06 - klo:13.09 »
Yritin tuossa eilettäin asennella XGL:ää ja compizia koneelle (dapper, gnome), mutta hieman heikoin tuloksin. Lueskelin useampia XGL:n asennusta koskevia wikejä, mutta päädyin aina tähän samaan virheilmoitukseen compizia ajaessa:

reaktor@Absentia:~$ compiz.real: Connection Error (Unable to determine the address of the message bus)
compiz.real: Couldn't initiate D-BUS connection
compiz.real: Disabling D-BUS Service
compiz.real: Couldn't open display

Tämä siis sen jälkeen kun olen loggautunut GDM:n kautta XGL-sessioniin. PS näyttää että xgl olisi käynnissä, mutta ilmeisesti lisäksi xorg on päällä. En ole varma pitäisikö molempien näkyä prosessilistassa. Ylläolevan virheilmoituksen saan ajaessa compiz-startin tuossa sessiossa.

Omituista on taasen sinänsä että jos tapan GDM:n + X-sessiot ja ajan GDM:n XGL-käynnistysscriptin (startxgl.sh) roottina komentoriviltä, niin compiz-start latautuu ongelmitta ja työpöytä kiihottuu kuten pitääkin. En siis saa peruskäyttäjälle compizia startattua... osaisiko kukaan auttaa tämän asian kanssa?

/usr/bin/startxgl.sh   (chmodattu +x 755):
Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
Xgl -fullscreen :0 -ac -br -accel glx:pbuffer -accel xv:fbo & sleep 2 &&  DISPLAY=:0 gnome-session

/usr/share/xsessions/xgl.desktop
Koodia: [Valitse]
[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=Xgl
Comment=Start an Xgl Session
Exec=/usr/bin/startxgl.sh
Icon=
Type=Application

Kokeilin myös gdm.conf-customin säätämistä yhden ohjeen mukaisesti, mutta lopputulos oli sama.

11
Ubuntu tietokoneissa / Repoista (Firefox 1.5 hakusessa)
« : 19.03.06 - klo:09.40 »
Kuinkas usein uutta softaa lisätään ubuntun perusrepoihin, ja jos jotain pidemmän aikaa liikkeellä ollutta softaa ei sieltä löydy niin mistä voisi uudempaa versiota metsästää? Tässä tapauksessa hakusessa olisi Firefox 1.5, jonka ehdin jo asentaa käsin, mutta javatukea en saanut käsiasennuksessa toimimaan kirveelläkään ja integroituminen gnomeen ei myöskään onnistunu yhtä kivuttomasti kuin reposta asennetun 1.0.7 version suhteen.

1.5 on ollut jo aika kauan julkaistuna, joten joudunkohan vielä kauankin odottelemaan että sen saisi APT:llä asennettua, vai onko joku jo tehnyt siitä toimivat binääriasennukset?

12
Hei,

näytti uusi versio Skypestä tulleen ulos (1.2.0.18), mutta tuota virallista pakettia kiusaa tuo QT-kirjaston eriversioisuus. Onko uusin skypeä mahdollista asentaa suorilta repoista, vai joudunko odottelemaan että joku tekee siitä ubuntua varten oman version? Mistähän tuollaiset tuoreimmat ubuntu-julkaisut mahtaisivat löytyä?

... ja jos jotakuta vielä kiinnostaa tuo virheilmoitus asentaessa:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install skype
...
...
Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
skype: Riippuvuudet: libqt3c102-mt (>= 3:3.3.3.2) mutta ei ole asennuskelpoinen

ja

Koodia: [Valitse]
sudo apt-cache show libqt3-mt        //(libqt3c102-mt:tä ei löydy)

Package: libqt3-mt
Priority: optional
Section: libs
Installed-Size: 9036
Maintainer: Debian Qt/KDE Maintainers <debian-qt-kde@lists.debian.org>
Architecture: i386
Source: qt-x11-free
Version: 3:3.3.4-8ubuntu5
Replaces: qt3-tools (<< 2:3.0.2-20020306-1), libqt3-helper, libqt3, libqt3c102-mt
Depends: libaudio2, libc6 (>= 2.3.4-1), libfontconfig1 (>= 2.3.0), libfreetype6 (>= 2.1.5-1), libgcc1 (>= 1:4.0.1), libice6, libjpeg62, libmng1 (>= 1.0.3-1), libpng12-0 (>= 1.2.8rel), libsm6, libstdc++6 (>= 4.0.1), libx11-6, libxcursor1 (>> 1.1.2), libxext6, libxft2 (>> 2.1.1), libxi6, libxinerama1, libxrandr2, libxrender1, libxt6, zlib1g (>= 1:1.2.1), fontconfig
Suggests: libqt3-mt-psql, libqt3-mt-mysql, libqt3-mt-odbc
Conflicts: libqt3c102-mt, libqui1-emb, libqt3c-mt
Filename: pool/main/q/qt-x11-free/libqt3-mt_3.3.4-8ubuntu5_i386.deb
Size: 3290276
MD5sum: d4e3821610d96c84a9cffaabaa55c730
Description: Qt GUI Library (Threaded runtime version), Version 3
 This is the Trolltech Qt library, version 3. It's necessary for
 applications that link against the libqt-mt.so.3, e.g. all KDE3
 applications.
Bugs: mailto:ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Origin: Ubuntu
Task: edubuntu-desktop, kubuntu-desktop


13
Multimedia ja grafiikka / VLC:n ääni huonolaatuista
« : 08.11.05 - klo:11.21 »
Miksihän VLC:ssä äänen tasokkuus on niin huono? AlSA ajuriakaan ei voi valita?

Vielä hieman tarkennusta: ALSA -ajurithan menivät pluginilla paikoilleen, mutta ääni on edelleen säröistä. Sellaista staattistä rätinää kuuluu kun volyymitaso nousee. Tätä ongelmaa ei ole esim. Mplayerissä, mutta Mplayer pyörittää toisinaan videot hieman pois synkasta.

Sivuja: [1]