Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tunkkaamo

Sivuja: 1 ... 10 11 [12]
221
tunistaako ubuntun oma osionti ohjelma 300:sta levyä? (aina kin sata levy ei tunnistu joka paketissa osioiti vaihtoehtona) asentuu ide levylle!!

Oma kokemukseni on  että   Ubuntu /  debian  tunnistaa levyt parhaiten.
Esimerkiksi äsköisessä palvelinasennuksessa CentOs  ei  tunnistanut rauta-5 raidilla ollutta sata-levypakkaa.
Ubuntu server 8.04 sen  sijaan löysi  ne heti ja asennus    meni  sukkana.

Tunkkaamo

222
Laitealue / Vs: WEB kamera, Logitech Chat for Skype
« : 14.06.08 - klo:14.29 »
Jep. Kiitokset linkistä ja vinkistä, homma alkoi toimimaan.

Mulla on nyt käytössä XUBUNTU 8.04 ja  siinä ainakin  Skype tunnisti Logitech Quickcamin  lennossa.
Logitechin laitteet tuntuvat muuutenkin olevan  hyvin linux tuettuja.

Tunkkaamo

223
Laitealue / Vs: Logitech Quickcam Express toimimaan.
« : 14.06.08 - klo:14.25 »
Terve, löysin tuossa tuollaisen Logitech Quickcam Expressin. Koskaan ennen en ole Ubuntulla kokeillut web-kameraa, joten voisiko joku vähän neuvoa miten saan tämän toimimaan.

Ensinnäkin, käyttöjärjestelmänä tällä hetkellä Ubuntu Gutsy Gibbon, eli mitkä ajurit nyt pitäisi asentaa? Yritin katsoa tuolta Hardwaresupportista, mutten sieltä selkoa saanut. Luin myös noita entisiä topiceita tästä web-kamerasta, mutta ne olivat sen verran vanhoja, että ajattelin kysyä tätä uudestaan.

Sitten sen käyttöön, ilmeisesti noita ohjelmia on Camorama ja Mercury. Camoraman asensinkin ja kokeilin avata ohjelmaa mutta antoi virheilmoituksen: "Could not connect to video device (/dev/video0). Please check connection."

En tiedä onko tästä mitään hyötyä, mutta valo palaa kamerassa.

lsusb tulostaa tälläistä:

Koodia: [Valitse]
Bus 007 Device 003: ID 04b4:861f Cypress Semiconductor Corp.
Bus 007 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 008 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 006 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 002 Device 003: ID 1532:0200 
Bus 002 Device 002: ID 1532:0103 
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 001 Device 004: ID 046d:092f Logitech, Inc.
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000 

Onko se tuo Logitech, Inc. ? Lisätietona vielä, että muita usb-laitteita ovat mm. Microsoft Reclusa-näppäimistö, Logitech Cordless Click-hiiri ja Anysee E30-digipoksi. Koskaan en ole näiden kanssa pelannut, joten en tiedä näistä yhtään mitään... Kyselkää lisätietoja jos jotain puuttuu. Kiitos jo etukäteen. :)

-jarppi

Minulla on nyt XUBUNTU  8.04 ja siinä  24   eur  logitech  quickcam löyty Skypen kameraksi  automaattisesti.

224
Käytössäni on kaksi kovalevyä jotka Bios tunnistaa oikein. Mistä voi johtua että ubuntu ei asennu isommalle 300gt kovalevylle mutta asentuu normaalisti 40gt kovolle? Asennus menee täysin läpi, mutta käynnistäessä ubuntun latauspalkki liikkuu sivulta toiselle, muttei aloita latausta vasemalta oikeall, minkä se tekee pienemmällä kovalevyllä ennen graafista työpöytä tilaa. Molemmissa asnnuksissa ubuntu on osioinut osiot itse, joten en ymmärrä mistä käynnistyminen on kiinni, koska molemmat levyt toimivat oikein. Isompi levy toimii secondary masterina vallan hyvin.

Isompi levy on WD:n WDC WD300JB-00FK ja on P-ATA levy. Googletin jotain konsteja käynnistää ubuntu komentotilasta graafiseen tilaan, jonne se virheellisesti käynnistyy. Jos jollain tulee hyviä neuvoja mieleen, kuulisin ne mielelläni ennen kuin alan uudestaan tappelemaan asennuksen kanssa.

Grub ei tue noin isoa levyä: Partitioi se asennuksen aikana pienempiin osiin.
Valitse asennettaessa mukautettu levyn osiointi ja laita vaikka 50 Gb / ja loput /home - osiolle.

Jos ei sittenkään pelaa niin olisko levyssä jotain vikaa?

Tunkkaamo

225
Ubuntu tietokoneissa / Vs: winedoors
« : 11.06.08 - klo:21.12 »
http://www.wine-doors.org/wordpress/

kätevä peli, asentelen tässä just ittelle ja varsin hyvin näyttäs toimivan tällä voi asennella erilaisia win-juttuja kätevästi

Käytätkö Gnomea?
Itselläni on yksi vanhempi kone johon laitoin XFCE:n, ja vaikka siinä pitäsi olla kaikki gnome-palikatkin mukana niin ei edes IE6 asentunut.

Asialla ei muuten olisi niin väliä, mutta pitäisi saada pari win-pohjaista ohejlmaa (kirjanpito yms.) pelaamaan.
Asensin winen ihan paketinhallinnasta.


226
Laitealue / Ratkaistu:Maksukanavat DVB-C kortilla
« : 11.06.08 - klo:11.21 »
Päivee:

Minulla on LinuxMCE olohuonekoneena, mutta en ole laittanut siihen vielä digikorttia, koska asun kaapelitaloudessa ja haluan myös maksukanavat näkymään.
TT Cinergy 1200 - C varmaan näyttäisi peruskanavat, mutta se ei riitä.

TerraTec Cinergy C + CI, digi-tv -kortti, näyttäisi varmaan CA modulilla maksukanavatkin, mutta mahtaako toimia ilman että kerneli pitää käydä uudelleen keksimässä itse
kuun toisella puolella ja mieluiten parittomana karkausvuotena?

Kenelläkään tietoa/ kokemusta? Aika uusi kortti taitaa olla, eikä hinnan vuoksi viitsisi kylmiltään "kokeilla".

T.

Tunk.

227
Oppaiden kehittäminen / Vs: Re: wine kuntoon
« : 10.06.08 - klo:20.45 »
IRCissä ihmiset puhuvat että tuo winetoolsin asentaminen tuo enemmän haittaa kuin hyötyä. Kokemuksia ?

Sitten oma wine ongelma mitä en vieläkään ole saanu ratkaistuksi. Kerran asensin winen puhtaalle kubuntulle ja se toimi normaalisti. Nykyään kuitenkin esim pelien (ei väliä mikä peli) käynnistäminen kestää noin 5min. Eli jos komennan esim wine notepad.exe niin sekin kestää käynnistyä 5min. Joku käski kirjottaa semmosen "-n 20" komennon siihen eteen, en muista komentoa tarkkaan mutta se toimi aluksi, nykyään sekään ei enää toimi vaan tuo 5min minimissään on se käynnistysaika.

Mitähän salaperäistä tuolle winetoolsille on tapahtunut kun uuudempaa versiota ei tunnu saavan enää mistään?

T.

Tunk

228
Mielestäni Ubuntua voi aivan yhtä hyvin käyttää serverinä, kuin Debianiakin, onhan Ubuntukin Debian-johdannainen. Ubuntu vaan menee hiukan edellä kehityksessä käyttäen Debianin testing-vaiheessa olevia paketteja. Varsinkin palvelinkäytössä tuo ero on mitätön. Ubuntusta voi ladata tai tilata myös erillisen palvelinversion, jos haluaa. Pienen palvelimen, kyllä pystyy rakentamaan vakioUbuntustakin, kaikki serverin paketithan ovat saatavilla samoista tietovarastoista. Varsinaisissa palvelinversioissa on kyllä pieniä painotuksia oletusasetuksissa ja oletusohjelmistovalikoimassa, jotka edesauttavat palvelintehtävien hoitoa.

Ubuntun kehityksessä on oma tiiminsä serveriversion kehitykseen, joten kysessä ei ole pelkkä kloonaus.
https://wiki.ubuntu.com/ServerTeam. Myös Mike Shuttleworth:in lausunnot antavat ymmärtää, että Canonical panostaa myös palvelinlinjaan. Tietysti Ubuntun tuttuus helpottaa myös Ubuntu-serverin käyttöönottoa, joskin Debian ei paljon poikkea mainitusta syystä.

Fedora on sitten aivan eri maailma, vähän niinkuin opettelisi ajamaan vasemmanpuolisessa liikenteessä ;D  eli ei mahdotonta, mutta teettää töitä, koska asioita tehdään eri tavalla ja eri työkaluilla.

Kaikilla homma varmasti onnistuu, kun perehtyy dokumentaatioon. Muista myös valita sopiva versio rautasi/tarpeittesi/osaamisesi mukaan. 32-bittiset i386-versiot toimivat melkein millä tahansa raudalla, muiden kanssa voi saada enemmän tehoja irti, mutta täytyy tietää, mitä tekee.

T:Jallu59

Olen täysin Ubuntu noobie, mutta kun CentOs ei jostain syystä tunnistanut hardware RAID-1 SCSI levypariani, latasin Ubuntu serverin ja nyt minulla on tässä parin tunnin tunkkaamisen jälkeen jo Lamppuservu päällä.
Aika hyvin etten sanoisi. En ennen ollut mikään Debian fani, mutta jos pysytään tässä palvelinpuolella niin helppo oli laittaa.
Ja täältä löytyy sitten ohjetta siinä määrin paljon että tosiaan palvelin on jo tuotannossa: ei ollut vaikea löytää ohjeet niihin juttuihin mitkä eroavat debian pohjaisissa koneissa RPM (CenTos, Fedora,Red Hat, Mandriva jne)koneisiin.


229
Kyllä se niin vaan taitaa olla että pitäisi olla joku IT-alan puolue tai IT-alan ihmisiä eduskunnassa ja päättävissä elimissä ettei noita päättäjiä viedä kuin juottovasikkaa tiettyjen Yritysten tai rahastavien yhdistysten taluttaessa ja ajaessa omia etujaan "asiantuntija"-roolissaan.

Onhan meillä J.Kasvi, mutta mitä nyt yksi mies voi?

230
Jos tota lukee oikein kuin piru raamattua niin kaikki DVD:n katselu on laitonta, koska sitä on vaikea nähdä jos salausta ei pura....

Salauksen murtaminen katselua varten on sallittua. Sinun vain pitää murtaa se itse (tai sitten ladata tarvittava koodi ulkomailta).


Eli siis saan uutisoinnista huolimatta katsoa Linukalla DVD leffoja (sikäli kun toimivat siinä)?
Mikä tässä nyt sitten oli se laiton kohta?

231

Ymmärsin että libdvdcss2:sta saa käyttää elokuvan katsomiseen, mutta se on laiton vain sen takia, koska se mahdollistaa laittomien kopioiden tekemisen?

Se on laiton siksi, että se purkaa salauksen, jotta voi katsoa elokuvia. Sen jälkeen on toisarvoista, että bittivirralle voi tehdä mitä haluaa, esimerkiksi kopioida - tai laittaa vaikka oman ip-tv-aseman pystyyn - tämä on sitten jo todella laitonta.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Jos tota lukee oikein kuin piru raamattua niin kaikki DVD:n katselu on laitonta, koska sitä on vaikea nähdä jos salausta ei pura....

Saivartelematta: Linux on suomalaislähtöinen, vapaa, tehokas ja turvallinen käyttöjärjestelmä, jonka käyttöä Suomen Valtion tulisi kaikin voimin edistää.
Karpela ja kumppanit voisivat vaikka aloittaa saattamalla jakeluun Linux ohjelmiston, jolla DVD katselu onnistuu ilman että sitä kallisarvoista koodia voi välistä napata kopioitavaksi.



Sivuja: 1 ... 10 11 [12]