Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sunar

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
81
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 19.08.08 - klo:18.32 »
Gnomen hitaus alkoi vähitellen ärsyttää, joten se päätyi bittien taivaaseen. Tilalle Openbox. Säätäminen vielä vähän kesken, conkystä voisi ainakin viilailla jotain kivaa kunhan ehtii.


82
Yleistä keskustelua / Vs: Onko homessasi supinaa
« : 13.08.08 - klo:01.05 »
Läppärillä aika puhdasta

Koodia: [Valitse]
la
.adobe         .bash_logout  .dbus      .eclipse    .gksu.lock       .gstreamer-0.10  .local       .nautilus   .qalculate           .teeworlds        .vlc
.anjuta        .bashrc       .debtags   .evolution  .gnome           .gtk-bookmarks   .macromedia  .neverball  .recently-used       .themes           .wxMaxima
.aptitude      .blender      Desktop    .fbrc       .gnome2          .ICEauthority    .metacity    Pictures    .recently-used.xbel  .thumbnails       .Xauthority
.bash_aliases  .config       .dmrc      .gconf      .gnome2_private  .icons           .mozilla     .profile    .service_proxy_dir   .update-notifier  .xmoto
.bash_history  .covers       Documents  .gconfd     .gnupg           .kerneloops      .mplayer     .purple     .ssh                 .viminfo          .xsession-errors

83
Nuo yhteyksien nopeudet nyt ovat aina teoreettisia maksiminopeuksia. Mobiiliyhteyksiltä en myöskään mutu-tuntumalta odottaisi mitään kovin vakaata nopeutta.

84
Archin koko core-puun voi rykäistä yhdellä komennolla levylle, mitään ei kysytä. Minä pitäisin asennusta tässä tapauksessa harvinaisen simppelinä! x)

Joo, yksinkertaista kyllä, ei vaan ensikertalaiselle kovinkaan helppoa.

Yksinkertaisuuden etu on kyllä se, että kaikki hoituu kätevästi kunhan tietää mitä on tekemässä. Muutaman Arch-asennuksen kokemuksella asennuslevyn asemaan asettamisen jälkeen työpöytäympäristö tarvittavine palveluineen ja ohjelmineen on pystyssä suunnilleen tunnissa kunhan nettiletku on riittävän paksu. Monen "helpon" distron kanssa menee pidempi aika säätäessä, kun asioita ei ole laitettu Kerralla Kuntoon(tm). Ensimmäinen asennus wikin ohjeita seuraten kesti tosin "hiukan" pidempään  ::).

85
Aika penteleen vikkelä linux tämä :)

Totta.

Jos minulla pöytäkoneena olevaan vanhahkoon viritykseen (tiedot signassa) asentaa Ubuntun, konetta voi käyttää siedettävästi peruskäytössä ja Teeworlds toimii 22" näytön natiiviresoluutiolla kun grafiikka-asetukset säätää minimiin.

Jos koneessa on Arch, peruskäyttö sujuu oikein vikkelästi ja Teeworlds pyörii ilman ongelmia asetukset tapissa, mikä kompensoi 110 prosenttisesti Archin hankalahkon asennuksen ;)

86
Auttaisiko jos mpd:n tappaisi komentamalla
Koodia: [Valitse]
sudo mpd --kill
?

EDIT: nmap:illa voit yrittää ihmetellä sitä porttia.

87
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 08.08.08 - klo:04.25 »
Tuota kun katsoo, niin omat kolme yläpaneelin kuvaketta tuntuvat kovin mitättömiltä  ;)

Mitäs muutakaan tuolla yläpalkin tyhjällä tilalla tekisi kuin täyttäisi sen kuvakkeilla. Eipähän tarvitse normikäytössä pläräillä valikoita ;).

88
Vakiona tosiaan löytyy. Jos jonkun keinon keksit miten siitä pääsee eroon, niin kerro toki myös suurelle yleisölle ;).

89
Helpoin tapa muuttaa tuota on avata gconf-editor (päätteessa tai valikosta Configuration editor, mikäli siellä näkyy) ja ottaa ruksi pois kohdasta apps > nautilus > preferences > desktop_is_home_dir. Ei tarvitse Ubuntu Tweakkeja ruveta asentelemaan.

90
En välttämättä sentään minijakelulinjalle lähtisi tuon koneen kanssa, mutta esim. Zenwalk voisi olla kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Toinen ehdotus olisi Debian + xfce, mikä tietysti vaatii vähän enemmän säätämistä kun valmista CD:tä ei ole, vaan joutuu asentamaan xfce:n komentoriviltä. Buntut tuntuvat olevan valitettavan raskaita ihan työpöydästä riippumatta.

91
Minulla oli mandriva 2008 springin one versio vähän aikaa läppärillä testissä. Reisiä, mutta ei mieltä, lämmittävä kokemus. Syystä tai kolmannesta prosessorin nopeuden skaalaus ei toiminut ihan täydellisesti ja virrankulutus, lämmöntuotanto ja tuuletinäänet olivat sen mukaiset. Toinen jännä juttu oli, ettei oletuskerneli tukenut kuin enintään 880MB RAMmia (tosin äkkiäkös sen vaihtaa). Distrosta ei löytynyt mitään niin hienoa, että olisi kiinnostanut prosessoriongelmia ruveta ratkomaan, joten aika pikaisesti sai distro häädön kovalevyltä.

Graafiset säätötyökalut olivat kyllä Linux-maailman ehdotonta kärkeä, säädöt olivat hyvin kattavat (toisin kuin Ubuntussa ja kumppaneissa) ja säätöpaneeli oli helppokäyttöinen ja looginen (toisin kuin openSUSEssa). Olen vaan sen verran tottunut komentorivisäätämiseen, ettei noista ollut syyksi jatkaa Mandrivan käyttöä.

92
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 07.08.08 - klo:00.01 »
Ei mitään erikoista täällä.


93
Multimedia ja grafiikka / Vs: Työpöydän tuunaus
« : 03.08.08 - klo:00.05 »
Yrittelin nimittäin aika rankasti saada tuollaista kello viritystä työpöydälle....
ihan raahaamalla, mutta ei ne suostuneet asentumaan.

Kellot yms. työpöydälle asetettavat vimpaimet (desklets, widgets, nimityksiä riittää) ovat oma lukunsa. Niiden asentaminen riippuu kokonaan siitä millä ohjelmalla näytettäviksi ne on tehty. Vimpaimien näyttämiseen tarkoitettuja ohjelmia ovat esim. gdesklets ja screenlets. Niistä löytyy kyllä tietoa foorumilta.

94
Pieni korjaus: Lenny jäätyi jo, tuossa graafissa ennustellaan julkaisun ajankohtaa ;)

95
Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi tiimiin. Taittamiseen liittyvä osaaminen on tällä hetkellä nolla, mutta eiköhän sitäkin tarvittaessa voisi opetella.

Aikataulun suhteen kannattaisin sitä, että uusimman numeron julkaisu olisi aina ykkösenä prioriteettilistalla ja vanhempia julkaistaisiin sitä mukaa kun aikaa riittää.

Sopiva postituslista näemmä löytyi jo ja liitinkin jo itseni sinne. IRC olisi myös hyvä apuväline, vaikka kaikki kääntäjät eivät kanavalla koko aikaa roikkuisikaan. Ubuntun suomentamiselle varmaan joku kanava on jo olemassa. Eiköhän sinne yhden lehden kääntäjät mahtuisi?

Ohjeiden mukaan lehti pitää ensin julkaista virallisten käännösten joukossa, ennen kuin sen saa julkaista muilla sivuilla. Mitään estettä sille, että lehti julkaistaisiin myös Ubuntu Suomen sivuilla tuskin on. Vähintään olisi hyvä laittaa linkki sivujen "Ubuntu-yhteisö"-valikkoon.

96
Mitenkä Asus Pundit3-P5G33 LGA 775 Intel G33 barebone emo(integroitu näytön ohjain, ingeroitu äänikortti jne) kotelo/virtalähde combolle löytyy tukea linuxissa? Sen verta edullinen olis et voi ottaa samantien 4gt muistia ja kunnolla levytilaa.

Intelin piireihin pohjautuvat viritykset ovat yleensä toimineet varsin hyvin ilman tarvetta suljetuille ajureille. Tuosta mallista erityisesti en tosin osaa sanoa yhtään mitään.

97
Ubuntun kehitysversio / Vs: KDE 4.1 heinäkuuksi
« : 31.07.08 - klo:22.30 »
Tuli nyt sitten asennettua Kubuntun KDE4 remix ja päivitettyä 4.1-versioon. Kyllähän tätä jotenkuten käyttää voi, mutta bugeja riittää, jotkut sentään jo korjaantuneet päivityksissä. Katsellaan vähän aikaa ja päätetään sen perusteella viitsiikö tätä pitää koneella, vai pitääkö asentaa jotain muuta.

Jos joku osaa neuvoa, miten saisin läppärin (ThinkPad R60) erikoisnapit toimimaan (volyymin säätö toimii, mikään muu ei), niin auttaisi valintaa paljon. kmilo-kde4 on asennettu, mutta mikään ei toimi, enkä löydä mistään säätöä sen ottamiseksi käyttöön.

98
Multimedia ja grafiikka / Vs: Työpöydän tuunaus
« : 31.07.08 - klo:21.50 »
Aika laaja aihe...

Oletan, että käytät Gnome-työpöytää. Asetusvalikosta löytyy ulkoasunsäätötyökalu, jonka käyttö on suhteellisen yksinkertaista ja jonka avulla voi säätää työpöytää monella tavalla, vaihaa teemoja, taustakuvan, fontteja jne. Samalla työkalulla voit myös asentaa uusia gtk-, ikkuna- ja ikoniteemoja, kunhan ensin lataat teemat koneelle esimerkiksi osoitteesta www.gnome-look.org.

Gtk-teemat vaativat, että sinulla on asennettuna tarvittava teemamoottori, lähes kaikissa tapauksissa ne löytyvät kätevästi pakettivarastoista. Jos asennetut teemat näkyvät väärin, selvitä mitä moottoria teema käyttää ja lataa se.

Palkeissa olevia härpäkkeitä voi säätää oikealla napilla klikkaamalla aukeavasta valikosta.

Selvennykseksi vielä, että gtk-teema määrittelee palkkien, painikkeiden, valikoiden jne. ulkoasun, metacity (tai emerald, jos olet sen ottanut käyttöön) -teema määrittelee ikkunoiden kehysten ulkoasun ja ikoniteema määrittelee työpöydän, valikkojen ja painikkeiden kuvakkeet.

Toivottavasti tästä oli jotain apua.

e: näemmä lähinnä toistan nopeampia.

99
Laitealue / Vs: Vinkkejä näytönohjaimen hankintaan
« : 31.07.08 - klo:21.29 »
Minulla on edelleen pöytäkoneessa käytössä tuo antiikkinen GeForce4 MX440, leffat pyörivät hyvin ja Teeworlds pyörii täysillä asetuksilla resoluutiolla 1680x1050 ilman ongelmia ;). Joskus kokeilin huvikseni compiziakin pyörittää, mutta ei toiminut niin hyvin, että olisi huvittanut pitää käytössä. Koneen pullonkaulat muussa kuin 3D-käytössä ovat ihan muualla kuin näytönohjaimessa.

Gimpin kanssa noilla korttien 3D-ominaisuuksilla ei tee oikein mitään ja nykyisten kuluttajamallien 2D-ominaisuuksissa ei taida olla juurikaan eroja (graafisen alan ammattilaisille tarkoitettu rauta tietysti oma lukunsa). Enemmän kannattaa siis kiinnittää huomiota hiljaisuuteen ja virrankulutukseen. Muisti on luonnollisesti raskaammassa kuvankäsittelyssä hip ja pop eikä prosessoritehokaan turhaksi jää.

Oma suositukseni olisi joku edullinen ATI:n viritys, jota voisi käyttää radeonhd-ajureilla.

e: niin, tuosta SLI:stä ei ole iloa kenellekään muulle kuin superpelikoneiden kasaajille.

100
Ainakin VLC:n sivujen mukaan se sisältää valmiiksi libdvdcss-kirjaston, joten eikös senkin levittäminen ole Suomessa laitonta? Vai puuttuuko tuo DVD-toistomahdollisuus Ubuntun VLC:stä?

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8