Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sunar

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
61
Pelit / Vs: Mikä on paras kokoonpano Linuxpelaajalle?
« : 16.11.08 - klo:16.03 »
Tuntuu tuolla distrolla jonkin verran merkitystä olevan. Teeworlds toimii pöytäkoneellani (ks. allekirjoitus) mainiosti 1680x1050 resolla täysillä asetuksilla kun koneessa on Arch, mutta oli nykimisen takia pelikelvoton Ubuntulla. Molempia distroja testasin Gnomella. Ubuntulla pystyi pelaamaan kunhan grafiikoista sääti kaiken extran pois.

Arch tuntuisi pelikäyttöön joka tapauksessa loogisimmalta valinnalta (i686 optimoitu ja kevyt).

62

Haulla tulee usein pitkiä kysymyksiä, vastauksineen, joista aloittelijan on usein vaikea seuloa sitä oikeaa tietoa.


Tuohon auttaisi paljon (ainakin monisivuisten ketjujen tapauksissa), jos apua saaneet käyttäjät [ratkaistu] -merkinnän lisäämisen lisäksi editoisivat ensimmäiseen viestiin vaikka pari lausetta tyyliin: "Ratkesi tavalla X, tarkemmat tiedot viestissä [linkki]".

63
Minustakin joidenkin nettisivuilla usein käytössä olevien fonttien avoimet versiot ovat varsin ruman näköiset. Paketin msttcorefonts asentamalla saat Microsoftin fontit asennettua.

65
Laitealue / Vs: Ihanteellinen kannettava Ubuntulle?
« : 18.10.08 - klo:16.11 »
Oma ThinkPadini on pelittänyt linuxkäytössä oikein mainiosti. Edullisimpia malleja saa nykyään alle 700€. Tehot eivät välttämättä ole ihan samaa tasoa kuin saman hintaluokan Acereilla tms. "halpislaitteilla", mutta ovat laadukkaita ja luotettavia laitteita ja näppäimistö on loistava. (Oma laitteeni ollut 1½ vuotta käytössä eikä ole tarvinnut huoltoa vaivata.)

Piirisarjat ovat pääasiassa Inteliä (joissain vähän kalliimmissa malleissa ATIn näyttikset), joten WLANin kanssa ei joudu tappelemaan.

(Joillekin laitteiden ulkoasu vaikuttaa olevan ylitsepääsemätön ongelma. Itse kyllä pidän asiallisen työkalumaisesta ulkoasusta, joka ei turhaan kiiltele.)

66
Täytyypä kokeilla tuota joskus... onkohan Gentooseen ja tuohon LFS:ään hankala asentaa tarvittavat kodekit flashille yms.

LFS (Linux from scratch) on kasa ohjeita jonka avulla voi kasata linuxjärjestelmän tyhjästä pelkkien lähdekoodien avulla. Vaikeammaksi (tai siis enemmän Linuxosaamista vaativaksi) järjestelmän asennusta on oikeastaan aika hankalaa tehdä ;). (Ellei sitten tee automaattista installeria, jonka toimimaan saaminen vaan sattuu olemaan mahdotonta.)

Oon ite kyllä samalla kannalla mutta onhan tuo huomattu että monet ei ihan oikeasti halua asennella ohjelmia yhtään. On niin monia jotka haluaa vaan systeemin joka toimii out-of-box ilman että joutuu tekemään mitään "asennus-toimia" kuten paremmin omiin tarpeisiin soveltuvan internet-selaimen.

Voisihan asennuksen aikana tarjota käyttäjälle vaihtoehdot "mukautettu" ja "täysi asennus"  ???

Kasvattaa vaan ongelmien esiintymisen todennäköisyyttä ja testauksen tarvetta, joten ymmärrän kyllä miksi kaikki eivät tällaista tee, vaan tyytyvät julkaisemaan toimivan asennuslevyn, jonka asennuksen jälkeen järjestelmää voi sitten säätää mielensä mukaan.

Järjestelmän kasaaminen minimaalisen pohjan päälle on minusta paras tapa saada tasan oman mielen mukainen järjestelmä, mutta monelle peruskäyttäjälle aivan liian aikaavievä ja hankala homma.

67
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 13.10.08 - klo:15.38 »
Minulla oli ongelmia tuon toiston aloittamisen kanssa kun käytin wlania, välillä toimi hyvin ja välillä alkamiseen meni pieni ikuisuus ja toisto pätki (samalla tiedostolla). Kun sekä kone, että PS3 ovat verkkokaapelilla reitittimessä, mitään ongelmia ei ole.

Käytössä lähdekoodista käännetty 0.11.0 versio.

(Täällä on jotain tietoa ongelmista jotka koskevat päivittämistä versiosta 0.10.0 -> 0.11.0, jos olet päivittänyt mediatombin tarjoamista paketeista ubuntun tarjoamiin, mutta ei välttämättä liity aiheeseen).

68
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 11.10.08 - klo:22.43 »
Ainoa vain, että tuo uusin versio kaatuu minulla n. 15min jälkeen ja palaa työpöydälle. Onko muilla samaa ongelmaa (peli asennettu Archin repoista, käytössä siis Arch Linux)?

Minulla ei muistaakseni ole mitään ongelmia ollut. Sama distro, sama asennuslähde.

69
3) Äänet ovat jostain syystä mutella aina kun käynnistän koneen. Minun pitää laittaa ne päälle tuolta Gnomen äänisovelluksesta. En jaksaisi pistää niitä joka käynnistyksen yhteydessä, eli mikäs kusee? Tämä voi tosin olla myös Archin ongelma, mutta kysynpä samalla.

Oletko asentanut alsan Archin wikin beginners guiden mukaan? Siellä on ohje:

Komenna päätteessä:
Koodia: [Valitse]
alsamixer

Ota kanavat käyttöön. (Äänien käyttöönottaminen gnome-appletilla ajaa varmaan saman asian, mutta tuon nyt ainakin pitäisi kelvata.)

Sitten roottina:
Koodia: [Valitse]
alsactl store

70
mplayeriä käytän itse. VLC tosiaan tuntuu toimivan vähän miten sattuu ja subien rendaus on varsin ruman näköistä.

71
Eikös tuo -c määrittele ainoastaan sen, millä algoritmilla liikenne salataan. Kysyjä ymmärtääkseni haluaisi ohjelman, jolla voisi esim. varmuuskopioida tiedostoja palvelimelle, niin että varmuuskopiot eivät ole luettavassa muodossa.

En tiedä sopivaa ohjelmaa, mutta tuli mieleen, että joku skripti joka kryptaisi tiedostot jollain ohjelmalla ja lähettäisi ne scp:llä (tai ftp:llä, mikäli on pakko käyttää sitä) paikkaan X voisi olla ihan toimiva ratkaisu. Tämän skriptin voisi vaikka laittaa tiedostoselaimen right-click-valikkoon, jolloin tiedostojen lähetys ei vaatisi kuin pari naksautusta.


72
Olen PS3:n lähiaikoina hankkimassa (kunhan kuljetusfirma ensin toisi telkkarin), joten vähän taustatyötä olen yrittänyt tehdä. Mediatombin lisäksi löytyi FUPPES, jossa pitäisi olla myös jonkinlainen tuki transkoodaukselle. Onko kenelläkään tästä kokemuksia?

Tversity näyttäisi saavan Wine AppDB:ssä luokituksekseen garbagea.

Tietääkö kukaan ohjelmaa/scriptinpätkää/jotain, jolla videoita saisi PS3:n ymmärtämään muotoon?

Olisi mukava saada tuo median streamaus toimimaan. Silloin pärjäisi oikein mainiosti pelkällä PS3:n käyttöjärjestelmällä.

73
Periaatteessahan tuo työpöytäympäristö on "vain" openbox ja pieni kasa perusohjelmia (paneeli + plugineja, tiedostonhallinta, kuvienkatseluohjelma, ulkonäköasetukset jne.) Kokeneempia kevyiden ikkunamanagerien käyttäjiä tuo kokonaisuutena tuskin paljoa kiinnostaa koska he kuitenkin haluavat kasata työpöydän itse. Aloittelijoille, kiireisille tai muuten vaan säätökammoisille tuo saattaa hyvinkin olla kätevä tapa saada kevyiden vaihtoehtojen etuja uhraamatta liikaa "oikeiden" työpöytäympäristöjen hyödyistä.

LXAppearance on kyllä kätevä ohjelma ulkonäköasetuksiin ja GPicView on oikein hyvä kevyt ja nopea kuvienkatselusofta. Käytän itse niitä "raa'an" openboxin kanssa.

74
Pidgin (tulee oletusohjelmana Ubuntussa)

- Ei pysty näkemään "mese"-protokollaa käyttäessä käyttäjien henkilökohtaisia viestejä, jotka Windowsin puolella näkyvät käyttäjän nimen vieressä.

Näkyvät versiossa 2.5.0.

75
Pelit / Vs: NWN2 no-cd
« : 27.08.08 - klo:22.41 »
Jos image on olemassa (näin ymmärsin, kun mainitsit Daemon toolssin), mounttaat sen jonnekin ja sitten winecfg ohjelman "Drives" -välilehdeltä säädät sen kansion, johon imagen olet mountannut, näkymään jonakin asemana.

76
Pääasiallisessa käytössä on 1,2GHz Athlonilla varustettu pöytäkone. Tien päällä ja enemmän prosessoritehoa vaativassa käytössä 1,83Ghz tuplaytimellinen Intel. (Ääni meni pöytäkoneen mukaan ja ylöspäin pyöristäen.)

77
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 25.08.08 - klo:07.22 »
Pitäiskös tämän vai toimia suoraan kun itselläni kun lataan paketin ja puran sen niin launcheri ei toimi tai siitä ei tapahdu mitään.

Kokeile käynnistää päätteessä

Koodia: [Valitse]
cd /pelin/hakemisto
./teeworlds

Jos ei toimi, niin pastea tänne mahdolliset virheilmoitukset niin on helpompi päätellä missä on ongelma.

78
Yleistä keskustelua / Vs: Paras pelikonsoli?
« : 24.08.08 - klo:18.41 »
Tuohon media hommaan Wii ei sovi ollenkaan, koska se osaa toistaa vain kuvia ja Quicktime (ja joku muu yhtä tyhmä formaatti) videota. Ei mp3:sta (paitsi jos kuvia näytetään diashowna) ja dvdtä! :'(

Jahas, elin siinä uskossa, että Wii sentään DVD:t pyörittäisi. Musiikkisoitinominaisuuksista voisin tarvittaessa tinkiä, mutta erillistä DVD-kieputinta en kyllä mielelläni lähde ostamaan.

79
Yleistä keskustelua / Vs: Paras pelikonsoli?
« : 24.08.08 - klo:18.01 »
Olen varmaan piakkoin ostamassa jotain konsolia (ja televisiota, kun en vielä sellaistakaan omista). Tarkoitus olisi saada laite, joka sopisi pelaamisen lisäksi hyvin mediakeskuskäyttöön, niin ei opiskelijakämpän rajallista tilaa tarvitse kuluttaa liian monella laitteella.

Näillä näkymin valintani tulee olemaan PS3 80GB versio.

+ Blu-ray-soitin, erityisen kiva olla olemassa jos budjetti vaan venyy HD-töllöttimeen. (Verkkokaupassa näyttäisi olevan Toshiban 37" laite 799€)
+ Pelivalikoima näyttäisi olevan ihan hyvä. Enemmän siitä varmasti löytyy pelaamisen arvoisia pelejä kuin koskaan ehdin pelata.
+ 80GB kiintolevy alkaa olla ihan järkevän kokoinen.
+ Jos laitteen käyttöjärjestelmän ominaisuudet eivät riitä, siihen voi asentaa Linuxin, ilman että se vaikuttaa takuuasioihin.
+ Moninpeliä tukeva nettipalvelu ilmainen.
- Hinta.
- X-lootan ohjain on kivempi.

Wii voisi myös olla ihan kiva.

+ Jotain uutta.
+ Painottaminen pelien hauskuuteen grafiikan sijaan.
- En luota pelivalikoimaan, voin olla pahasti väärässäkin, mutta Wiistä puhuttaessa korostuvat aina nuo isommalla porukalla pelattavat karkkimaiset bilepelit ja "social gaming". Minä taas pelailen pelejä lähinnä silloin kun olen yksin, eikä ole muutakaan tekemistä. Kämpässäni ei edes ole tilaa useammalle ympäriinsä huitovalle ihmiselle ;).
(+ Hinta, jos laite syystä tai kolmannesta muodostuu pakkohankinnaksi, sen ostaminen tuskin kaataa taloutta)

Äänestetään kuitenkin vasta sitten, kun konsoli on hankittu.

80
Eiköhän tuo ufw ihan kunnossa ole. Se vain tunnistaa torrent-ohjelman aiheuttaman liikenteen itse aiheutetuksi ja päästää sen läpi. Sen sijaan, mikäli pitäisit itse trackeria, joutuisit avaamaan portin, että muut saisivat siihen yhteyden.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8