Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sunar

Sivuja: [1]
1
Tervehdys,

Tuli hankittua mittausmikrofoni kaiuttimien taajuusvasteen selvitystä varten (laitteeksi valikoitui USB-liitäntäinen MiniDSP UMIK-1). Tein taajuusvastemittauksen Room EQ Wizardilla ja tein sillä filterin bassokorostumien korjaamiseksi. Parametrisenä korjaimena käytin Windowssissa Equalizer APO:a.

Onko kenelläkään kokemusta millä ohjelmilla sama onnistuisi Linuxin puolella? Mikrofonin pitäisi tunnistua geneerisillä USB-ajureilla ilman ongelmia ja REW:ista on myös Linux-versio olemassa. En vain ole löytänyt taajuuskorjainta, joka ymmärtäisi REW:illa tehtyjä filttereitä. Rautaratkaisuille tulee turhan paljon hintaa.

Onko kellään kokemusta stereoiden huonekorjauksesta Linuxilla?

2
Tervehdys,

Etsin kätevää ratkaisua musiikin soittamiseksi olohuoneen stereoista. Tällä hetkellä kuuntelen musiikkia yleensä soittamalla sitä tietokoneelta, joka on optisella kaapelilla kiinni vahvistimessa. Koska tietokone ei ole samassa huoneessa stereoiden kanssa, kaipaisin ratkaisua, jolla kappaleita ja levyjä voisi vaihtaa siirtymättä toiseen huoneeseen. Musiikin ohjaus tapahtuisi androidpuhelimella (Nexus 4) tai -tabletilla jos sellainen joskus tähän talouteen ilmaantuu.

Vanha luottoratkaisu MPD & clientit ei enää kelpaa, sillä musiikki pitäisi saada streamattua Googlen musiikkipalvelusta. Bluetooth suoraan vahvistimeen olisi toki mahdollinen ratkaisu (vastaanottimeksi esim: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/22250/dhrmx/ProCaster-Bluetooth-Audio-Receiver-BT-02-langaton-Bluetooth), mutta Nexus 4 ei tue aptX kodekkia ja perus bluetooth ääni taitaa olla 96 kbps mp3 tasoista. Lisäksi kantavuus saattanee olla ongelma jopa kaksiossa ainakin huoneesta toiseen liikuttaessa.

Mitä muita vaihtoehtoja on saada musiikki stereoihin? Kännykän akun kannalta olisi kätevämpää, jos kännykällä ainoastaan ohjattaisiin soitinta ja varsinainen streamaus tapahtuisi vasta tietokoneella, mutta en ainakaan ole löytänyt mitään kaukosäädinohjelmia selaimessa pyörivän Google Play soittimen ohjaamiseen.

AirPlay on ilmeisesti mahdollista viritellä toimimaan ilman Applen laitteita. Streamaus Androidista vaan taitaa vaatia puhelimen roottaamisen, mikä ei ole mahdoton operaatio, mutta mielelläni pärjäilisin ilman. Mielelläni käyttäisin myös jotain Applen ratkaisuja avoimempaa. Onnistuuko vastaava esim. DLNA:lla?

Alkuun varmaan virittelisin systeemin toimimaan pyötäkoneen kautta, mutta lopullinen ratkaisu voisi olla esim. Raspberry PI:n tai vastaavan päällä pyörivä kevyt ja virtapihi vastaanotin. Silloin ei pöytäkoneen tarvitsisi olla aina päällä jotta musiikki soi.

3
Tervehdys,

kuuntelen koneella musiikkia pääasiassa kuulokkeilla. Laitteistona on kuulokkeille ääntä toimittamassa Epiphany Acousticsin E-DAC, joka syöttää ääntä O2-kuulokevahvariin.

Viime aikoina on ollut ongelmana, että ääni on täysin ruvella, käytännössä kuuntelukelvotonta rätinää. En osaa tarkkaan sanoa milloin ongelma alkoi, huomasin sen ehkä pari viikkoa sitten. Aiemmin laite toimi kuten pitääkin, asennus hoitui heittämällä.

Järjestelmänä on Ubuntu Gnome 13.10, tein puhtaan asennuksen muistaakseni beta levyltä alkusyksystä. Päivitykset ovat ajan tasalla. Muut äänilähdöt tuntuvat toimivan, olen testannut integroidun analogisen lähdön (kotelon kuulokeliitännän kautta) ja integroidun optisen lähdön, jolla kone on kiinni olohuoneen stereoissa. Olen yrittänyt irrotella laitetta ja kiinnittää sen vasta bootin jälkeen, mutta näistä ei ole ollut apua. Windows 8:lla DAC toimii normaalisti (dual-boot).

Äänipuolen säätötyökalu (System Settings -> Sound) ei oikein sisällä mitään säädettävää, millä ongelmaa voisi ratkoa. Tietäisikö joku miten ongelmaa kannattaisi lähteä selvittämään ja korjaamaan?

4
Tervehdys,

Kannettavassani on asennettuna Ubuntu 9.10. Asennuksen yhteydessä olen kryptannut omalla osiollaan sijaitsevan kotihakemistoni asennusohjelman tarjoamalla "rasti ruutuun" toiminnolla. Nyt kun 10.04 on julkaistu, haluaisin tehdä tapani mukaan puhtaan asennuksen. En kuitenkaan haulla enkä googlella löytänyt tietoa, miten tuon kryptatun kotihakemiston kanssa pitäisi toimia, jotta uusi järjestelmä osaisi sen avata. Tiedostojen kopioiminen ulkoiselle levylle onnistuu kyllä, mutta mieluiten hoitaisin asennuksen ilman tätä turhaa välivaihetta, joten olisin kiitollinen jos joku osaisi ohjata oikeaan suuntaan.

Kiitos jo etukäteen.

EDIT:

Mitään kovin selkeitä ohjeita ei löytynyt, miten saisin puhtaan asennuksen automaattisesti dekryptaamaan kotihakemiston sisäänkirjautumisen yhteydessä. Päädyin siis suorittamaan päivityksen 9.10 -> 10.04. Vastausta alkuperäiseen kysymykseen en siis enää tarvitse, mutta jos joku tietää miten operaatio pitäisi suorittaa, olisi hienoa, jos tästä saataisiin ohje wikiin.

Sivuja: [1]