Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matzi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
41
Yleistä keskustelua / Vs: MS vajoo kuin Nokia
« : 12.08.11 - klo:23.05 »
Tosin tuolla on yksi todella positiivinen kohta mikä sinänsä on erittäin hyvä asia mm. Linuxien kannalta. Se on nuo järjestelmäriippumattomat sovellukset, joista on hyötyä kaikkien kannalta.
Olen samaa mieltä.  Vaikka olen suhtautunut jollain tavoin kielteisesti MS:n tuotteisiin, niin jouduin kaivamaan #naftaliinista" vanhan XP:n esiin, johon löysin samat sovellukset, jotka eivät toimineet Ubuntussa, ja sain tehtyä hommat valmiiksi.
Onhan se oikeastaan hyvä asia, että on aina mahdollisuus valita, mitä käyttöjärjestelmää käyttää, kun on järjestelmäriippumattomia sovelluksia.

Pisti silmiin seuraava uutinen: http://www.tietokone.fi/uutiset/microsoft_ei_laske_linuxia_enaa_windowsin_uhkaajaksi

http://www.tietokone.fi/uutiset/motorola_harkitsee_windows_phoneen_vaihtamista

t.matti

43
Onhan tuo nyt lähes suoranainen vale väittää, etteikö Windowsille olisi enemmän ohjelmia. Itse olen löytänyt ainakin lähes jokaikisen linuxeista löytyneen ohjelman mihin vain olen mieltynyt myös portattuna Windowsille. Itsekin aluksin luulin, että mm. Inkscape on tehty vain linuxeille, mutta väärässä olin.

Olen samaa mieltä. Windowsille löytyy vastaavat ilmaiset ohjelmat, mitä on linuxissa.  Kaiken lisäksi myös päivitykset ilmestyvät ensin Windowsille, ja vasta sitten linuxeihin.

t.matti

44
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kieliongelma
« : 02.04.11 - klo:12.16 »
Nonnyt tuli takaisin Suomikieli, kun päivityksissä oli takaisinsovellus. Piti vaan bootata kerran. Qt:llä monta turvallissuuspäivitystä myös.

No tällähän se korjaantui. Suur kiitokset ahdingossa tukena olleille!  :D

t.matti

45
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kieliongelma
« : 01.04.11 - klo:09.00 »
Tuota, kun tuolla aluksi sanoit, että ”pääkäyttäjän ohjelmat pysyivät suomenkielisinä”, tarkoitatko:
a) että jokin ohjelma X, jota käytät vain pääkäyttäjänä, on suomenkielinen VAI
b) että jokin ohjelma X, jota käytät sekä pääkäyttäjänä että tavallisena käyttäjänä, on suomenkielinen pääkäyttäjälle mutta englanninkielinen tavikselle?
Jos a, niin kyseessä tuntuisi olevan päivityksen yhteydessä poistunut kielipaketti, mutta jos b, vika on ilmeisesti Gnomen asetuksissa, jos kerran kansioiden oikeudet ovat kunnossa. (Ellei sitten jokin oleellinen lokalisointiin liittyvä tiedosto esim. /etc-puussa ole samalla tavoin sekoittanut oikeuksiaan :P Tässä on kieltämättä turhan paljon muuttujia!)
Oikea vastaus on: B
Pääkäyttäjänä kaikki on suomeksi, mutta kumpikin tavis on englanniksi.  OpenOffice muuttui suomeksi kielivalinnasta, mutta esim. Inkspace ei.  Eli kaikki muut taviksilla selaimia lukuun ottamatta englantia.
Huomasin sellaisen seikan, kun aukaisee taviksena Kieliasetukset-valikon, siellä on aktiivisena Englanti, ja pääkäyttäjällä on Suomi.  En tiedä, olisiko syy tässä, ja jos on, niin miten voisi korjata?

t.matti

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kieliongelma
« : 31.03.11 - klo:21.39 »
Vika voi olla Gnomen asetuksissakin, mutta kurkkaapa alkuun, saavatko tavalliset käyttäjät lukea suomalaisten lokalisointien kansiota /usr/share/locale-langpack/fi (sekä sen alikansiota LC_MESSAGES, missä .mo-tiedostot varsinaisesti sijaitsevat). Kansioiden oikeuksien pitäisi olla 755 = rwxr-xr-x ja tiedostojen 644 = rw-r--r--.
Näyttäisi, ettei vika ole tuolla, jos oikein nyt ymmärsin.  Tuntuu jotenkin omituiselta, osan ohjelmista sain meidän kielelle, kuten Openoffice,  mutta esim. Evolution ja Inkscape täysin enkuksi.  Samoin työpöydän paneeleissa englantia, mutta löytyypi sentään yksi meikäläinen sana System/Administration/kieliasetukset  ;D
t.matti

47
Ubuntu tietokoneissa / Kieliongelma (Ratkaistu)
« : 31.03.11 - klo:10.53 »
Tuli tärkeä tietoturvapäivitys, jonka asensin, ja kuis ollakkaan: Pääkäyttäjän ohjelmat pysyivät suomenkielisinä, mutta muiden käyttäjien kieleksi vaihtui englanninkieli.  Kuinka saa nämätkin muutettua suomenkielisiksi?

t.matti

48
Tämä on pelannut päivitysten jälkeen todella hyvin.
t. matti

49
Tervehdys,
Näyttääpi, että youtubessa nämä ongelmat on korjattu, ainakin itselläni toimii nyt aivan ok.

t.matti

50
Paketin saa pitoon seuraavalla komennolla
Koodia: [Valitse]
echo ``paketti hold'' | sudo dpkg --set-selectionsJa pois pidosta
Koodia: [Valitse]
echo ``paketti install'' | sudo dpkg --set-selections

Eipä tunnu auttavan tuo. Paketinhallinta edelleen sekä ehdottaa päivittämistä että myös tekee sen, jos antaa luvan.
Miksi muuten nuo lainausmerkit ovat juuri noin niinkuin ovat? Kyselee nimim. "Uudehko Ubuntussa"


Kokeileppa näin, että menet Synapticiin, etsit udisks-paketin, jonka jälkeen valitset paneelista Paketti-valikon, ja sieltä ruksaa kohta ”lukitse versio”.

t.matti

51
Tulipahan taas tarve löytää muutama dokumentti vuosien takaa, jotka oli tallennettu korpuille.  Levykeasema lakkasi toimimasta sen jälkeen, kun päivitin versioon 10.04, eikä meikäläisen taidoilla enää siitä kummentunut.
Nyt piti saada levykkeet avattua, ja miten sattuikaan silmiin tämä oobetimerin ohje, ja näin vaan asema alkoi pelittämään kerta laakista.

Älyttömän suuret kiitokset oobetimer!

t.matti

52
Yleistä keskustelua / Vs: Wayland & Unity
« : 07.12.10 - klo:17.23 »
Olenko oikeassa, jos sanon, että Canonical on viemässä omia distrojaan kauemmaksi muista linux- distroista? Onko vaarana yhteensopivuusongelmia?
t.matti

53
Yleistä keskustelua / Wayland & Unity
« : 07.12.10 - klo:15.59 »
Nyt, kun Canonicalin suunnitelmat luopua X- ikkunointijärjestelmästä siirryttäessä Wayland- ikkunointijärjestelmään, ja Gnome- työpöytäympäristöstä Unity- työpöytäympäristöön, (Gnomen jäädessä valinnaiseksi), niin te asiasta paremmin tietävät, mitä hyvää ja huonoa tämä muutos aiheuttaa, jos verrataan X- ikkunointijärjestelmään ja Gnome- työpöytäympäristöön?

t.matti

54
Yleistä keskustelua / Vs: Opera rokkaa!
« : 24.11.10 - klo:18.17 »
Tämähän on vanha aihe, mutta pidettäköön sitä hengissä.  Tulipahan asennettua pitkästä aikaa Opera-selain versio 11.00 beta.  Tämä versio sai taas tykästymään Operaan, 10.6X jälkeen, joka ei toiminut alkuunkaan minun koneessa, niin kuin olisi pitänyt, ja olenkin enimmäkseen pyörinyt Chromen varassa, joka taas on nopea ja toimii kuin ajatus.
Tämä Operan beta-versio osoittaa, että kyllä norjalaisfirmassakin seurataan kilpailijoiden kehitystä, ja pysytään kehityksen matkassa, sillä tämä on upea tuote.  ;)

t.matti

55
Yleistä keskustelua / Linux ei pärjää työpöydällä
« : 16.11.10 - klo:18.19 »
Tällaisella otsikolla juttua Mikrobitin uusimmassa (11/2010) numerossa Linuxista. Linux ei ole pystynyt lunastamaan siihen asetettuja toiveita tavallisten koneenkäyttäjien työpöytien valtiaana, huolimatta, että käyttiksen turvallisuus on osoitettu moneen kertaan suorastaan ylivoimaiseksi.
Tuoreet tilastot osoittavat Linuxin markkinaosuuden kotikäyttäjien keskuudessa edelleen tiukasti 1 %:n luokkaa.

Yrityspuolella ja älypuhelimissa pyyhkii hyvin......

Linuxin epäonnistumisen katsotaan johtuvan ohjelmatarjonnan puutteista, joka taas johtuu Linux-maailman hajoamisesta lukemattomiin distribuutioihin.

t.matti

56
Itselläni , kun poistan viestin Evolutionista, niin sen päälle tulee ohut viiva, eli viesti on siirtynyt roskakoriin.  Tyhjentämällä roskakorin, viesti katoaa ”huitsin nevadaan”.
Evolutionin sähköpostiasetuksissa: Muokkaa/Asetukset/Sähköpostin asetukset/Yleiset/Poistetuille viesteille: Ruksi kohtaan: ”Tyhjennä roskakorit lopetettaessa” joka kerta.
Näin itselläni homma toimii, mutta voi olla muitakin keinoja.
t.matti

57
Valitse evolutionin roskakori, ja tyhjennä se, niin eiköhän viesti poistu.  ;)
t.matti

58
Oman kokemukseni mukaan ilmaisista virusohjelmista paras on Avast.  Sillä on saanut muutaman winukan  pelaamaan, kun maksulliset virusohjelmat eivät ole löytäneet ongelman aiheuttajia.

t.matti

59
Jospa ongelma on vain siinä, ettet ole vaihtanut kieltä hiiren oikean näppäimen takaa löytyvästä valikosta suomeksi? Siis kirjoittaessasi tekstiä tällaiseen laatikkoon.

Enpähän ole koskaan ajatellut tällaista asiaa.  ::)  Parempi myöhään kuin ei koskaan.
Kiitos salai!

t.matti

60
Google Chrome on ollut nyt jatkuvassa käytössä, ja on ehdottomasti nopein. Vannoutuneena Operan käyttäjänä on sanottava, että Opera 10.61 lensi Nevadan huitsiin minun koneesta, se ei vaan enää toiminut nopeasti kuin ennen, tilalle otin FF:n.  Chromeen olen tyytyväinen, mutta on siinäkin ongelmansa ainakin minun koneessa, esim. veikkauksen vakion sivulla ei onnistu sarakkeiden täyttäminen, sekä mm. youtuben, ja  ylen sivuilla tulee usein "voi räkä" -ilmoitus. Syyksi tulee libgcflashplayer.so tiedosto, joka olisi rikkinäinen. Näyttää ainakin monella winukan käyttäjällä olevan sama ongelma, mutta mulla se on ubuntussa. Enpä tuosta paljon murehdi, koska silloin ongelman tullessa, käytetään Firefoxia.

t.matti

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13